Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Gravid vecka 22

I torsdags gick jag in i ny vecka och nu är det redan måndag. Känns som det är ny vecka hela tiden. Hinner inte med. Det är inte som de första veckorna när jag längtade sönder efter en ny frukt och tyckte tiden gick i snigelfart.

Lägesuppdatering om senaste gravidveckan som passerat:

 

Min kropp

Jag har fått en del råd att följa av min barnmorska vad gäller foglossningen. I korta drag handlar det om att inte sära på benen (lite sent för det, haha) och undvika vissa rörelser, vardagssysslor och så vidare.

Men jag fick bara nog en dag förra veckan och slutade följa alla råd. Det är helt onaturligt för mig att röra mig som en robot och tänka att jag är en sjöjungfru. Jag menar, exempelvis är den allra mest bekväma ställningen i soffan enligt mig att ligga ner och ha ett ben på ryggstödet. Verkligen inte ha benen ihop. Det konstiga är att jag inte haft ont sedan jag börjat röra mig som jag vill igen och inte som jag ”ska”. Säkert bara en slump och kommer väl få igen detta snart och ångra mig bittert, men just nu är det skönt att vara fri i min kropp igen.

Innan någon får totalpanik på mig kan jag berätta att jag bokat tid hos fysioterapeut. Så snart får jag professionell hjälp och förhoppningsvis övningar jag kan göra.

 


Mitt mående

Jag mår bra, men känner mig låg ibland och blir väldigt trött när jag varit igång mycket eller varit social. Som att jag blir bakis nästan. Så är jag visserligen alltid och kanske inte så konstigt att jag märker av det mer nu när jag samtidigt håller på att tillverka en annan människa.

 

Nytt för denna vecka

Nu syns det att jag är gravid. Det har det gjort ett tag, men nu är det på nivån att främlingar påpekar det. En kille frågade till och med om det snart är dags. Eh nej : ))

Älskar hur man blir behandlad som gravid. Alla är så mycket snällare och måna om en. Det är så fint. Trodde jag skulle tycka det var jobbigt med den uppmärksamheten, men jag uppskattar den hittills. Det är inte påträngande och ingen främling har lagt handen på min mage eller så som tur är, men det kan jag nog tacka Corona för.

 

130 gillar

Kommentarer (7)

  • Robert

    |

    Vecka 28 på almanackan så jag kör på det istället… Men hallå!!? Har du bokat tid hos en fysioterapeut än? Mvh /Ok, den var dålig men jag kunde inte låta bli.

    Svara

  • Fanny

    |

    Så skönt med att främlingar låtit bli magen! Min bebis var i för sig ute ur magen men då bestämde sig en gubbe att fråga mig om han får gosa med min bebis för han är så söt.. jag blev så ställd och sa bara att min bebis inte gillar främlingar 🤣

    Svara

    • Egoina

      |

      Haha, bra svar!

      Svara

  • M

    |

    Jag var förvånad över hur jag upplevde att andra behandlade mig när jag var gravid. På jobbet var det många som inte sagt ett knyst till mig som plötsligt berättade hur det var när de var gravida och som var uppriktigt glada för min skull. Det kändes som att bli medlem i en mysig klubb.

    Svara

  • Maya

    |

    Har försökt att inte lägga mig i din foglossning men nu måste jag bara…
    Hade foglossning m båda första barnen, och med tredje kom det väldigt tidigt. Första barnen följde jag råd fr barnmorskor och fysioterapeuter och naprapater, det gick inte bra. Med trean blev jag rek till John Carrier (sorry, i Sthlm men om du vill googla eller semestra ;)) som i princip sa ”Rör dig normalt”. Inte vagga, inte håll ihop osv osv. Men JA!!!!!!! Fick lite övningar på det och så bra har jag aldrig haft det! Så det är INTE en slump!

    Svara

    • Egoina

      |

      Wow! Ska googla direkt, haha 🙂

      Svara

  • Sabina

    |

    Börja inte pumpa ut råmjölken, eller annan mjölk, nu, även om det är himla satisfying. Det säger åt kroppen att nu kör vi, och det ska man undvika tills bebis faktiskt är ute. Det kan sina när det väl är dags, eller ge mjölkstockning. Kläm inte ❤

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv