Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Gravid vecka 18

Vecka 19 är här och en bebis i storlek med en mango huserar i min mage säger appen! Obegripligt att den startade som ett vallmofrö.

Min kropp

Det är så lustigt för när kompisar och familj frågar hur jag mår svarar jag alltid ”bra”, det är bara här på bloggen det alltid blir sån gnällfest och jag verkligen *känner efter*. Jag mår i det stora och hela jättebra och så mycket bättre än jag trodde jag skulle göra som gravid. I alla fall just nu.

Foglossningen är såklart jobbig ibland vilket gör att jag inte kan gå längre sträckor, men det funkar bra att cykla så det gör ändå inget. Börjar också känna mig trött i ryggen ofta. Tror det är för att den ökande vikten gör att jag omedvetet svankar(?). Ska försöka sluta med det. Jag och mamma ska på spa om en och en halv vecka och då har jag bokat en gravidmassage. Ser fram emot det!

Två roliga grejer:

→ Min navel börjar bli grund! Det har inte ploppat, men har liksom blivit större och mer uttöjd. Jag har aldrig sett insidan av den så väl som nu, haha.

→ Jag känner VERKLIGEN bebisen nu. Vecka 16 och 17 var det diffust och jag fick anstränga mig för att känna. Nu kan jag i princip känna vad den gör och känner den också utifrån. Börjar bli van och tycker inte det är så läskigt längre, det är skönt med konstanta bekräftelser på att den lever <3

 


Mitt mående

Energin är tillbaka och i övrigt mår jag så jäkla bra. Min psykiska hälsa är som gjord för att vara gravid. Tänk att jag gått och oroat mig så mycket över detta i onödan. Var helt säker på att jag, aka känd som PMS-monstret, skulle må jättedåligt av alla gravidhormoner, men ingen fara hittills i alla fall.

 

Ser fram emot

Rutinultraljudet nästa vecka! Längtar efter att få se bebisen. Min familj i Norge kan ju inte vara så delaktiga som de skulle vilja just nu och har efterfrågat en gender reveal. Så det ska vi göra med dem på Facetime <3 Tips på hur man kan göra det mottages gärna! Finns det ballonger med nedbrytbar konfetti om man skulle vilja göra det utomhus exempelvis?

 

Sist men inte minst

Jag har gjort en intervju med Mama som finns att läsa här!

En något dramatisk inledning kanske, haha. Men tycker intervjun blev så fin. Glad att jag fick vara med!

 

157 gillar

Kommentarer (30)

 • Linda

  |

  Till vårat gender reveal hade vi en tårta som vi inte visste vad den hade för färg inuti. Vi bad helt enkelt läkaren att inte berätta vad det var, utan skriva det på en lapp och lägga i ett kuvert istället. Sedan tog vi med kuvertet till ett tårteri där de gjorde tårtbotten i rosa och blått (fick tvillingar, en av varje kön). Min familj i Sverige kunde inte heller närvara så vi hade videosamtal med dem under själva avslöjandet. Väldigt lyckat! ❤️

  Svara

 • Sofia

  |

  Alltså naveln! Kan vi prata mer om den? Min ”poppade” inte ordentligt under någon av mina graviditeter utan blev mest grund och spänd – men jag har aldrig varit med om något så äckligt att ta på. Aldrig har man ju känt insidan av naveln på det viset. Alldeles mjuk och len och så vidrig att ta på – ändå kunde jag inte låta bli. Tur att den gick tillbaks sen.😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur!!! Frederic tycker den är så mysig och vill ta på den hela tiden. Så obehagligt 😂

   Svara

 • Sandra

  |

  Finns ju sånadär som det kommer rök ur, nåt på B? som de har på bl.a. fotbollsmatch. 😅 Tycker det är fint och bättre än ballong som man behöver städa massa efter.

  Svara

  • Matilda

   |

   Bengaler!

   Svara

 • Amanda

  |

  Jag tycker också att ni ska göra med en tårta! Haha men vore så kul om ni skojade till det med färgen. Ta typ era favoritsmaker på tårta och bestäm färgerna från det. Våra skulle tex bli min=tjej=choklad=brun, pappans=kille=passionsfrukt=gul. Så vet ni lite före alla andra o sen förklarar ni svaret. Så får ni en god tårta också!!

  Svara

 • Amanda

  |

  Jag tycker också att ni ska göra med en tårta! Haha men vore så kul om ni skojade till det med färgen. Ta typ era favoritsmaker på tårta och bestäm färgerna från det. Våra skulle tex bli min=tjej=choklad=brun, pappans=kille=passionsfrukt=gul. Så vet ni lite före alla andra o sen förklarar ni svaret. Så får ni en god tårta också!!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha kul! 😍

   Svara

 • Ida

  |

  Min navel poppade aldrig men blev som för dig grundare, jag kunde även ”vända” den in och ut och det var extremt obehagligt 😂
  Tips inför RULen är att tvätta naveln noggrant efter, jag hade en stor mängd ultraljudsmet i naveln efter som inte blev så trevlig efter några dagar 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Robert

  |

  Har ni svårt att bestämma vem som skall besluta om namn kan ni ju göra som Fredde och Mickan gjorde i Solsidan. ”Vi skrev varsin lista och sen tog vi översta namnet på min lista bara” eller vad Mickan nu sa. Minns inte exakt. 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Smart 😂

   Svara

 • Emma

  |

  Ååååh vad mysigt att känna den! 😍 Jag har fått ett par buffar hittills och har typ börjat gråta för att det är en sån mysig känsla, inget som kunnat kännas på utsidan dock. LÄNGTAR tills jag känner den varje dag! ❤ Har min moderkaka i framvägg vilket brukar innebära att man känner rörelser senare än om man har den i bakvägg så får nog snällt vänta lite till.

  Svara

  • Egoina

   |

   🥰❤️

   Svara

 • Frida

  |

  Så spännande att ta reda på kön(spelar ju ingen roll vad det blir men mysigt att planera inför födseln) namn osv.

  Svara

 • Liza

  |

  En liten fundering, är det av vana eller av en anledning att du säger ”den” om bebbe istället för ”hen”? ☺ Såklart inte ett måste, men det ploppade upp i huvudet!

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, det bara blev så 🤷🏼‍♀️

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Ingen kioskvältarmetod men har gjort gender reveal macarons med dold mittenfyllning som skulle vara blåfärgad. Åh semlor skulle man ju kunna göra om man får ett februari-barn med blå eller rosa mandelmassa som man delar ut på kalaset och så får alla gästerna äta dem samtidigt 😃

  Svara

 • Linn

  |

  Fyll vattenballonger varav en med röd eller blå karamellfärg (be någon annan att fylla om ni inte vill veta innan) och hitta ett kul sätt att panga de på. Tex. Sätta upp de på en tavla och kasta pil 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så kul!! 😀

   Svara

 • C

  |

  Gällande naveln kan jag säga att jag fick en chock efter förlossningen. Min mage drog ihop sig väldigt snabbt och var som vanligt nästan direkt. Förutom naveln! Den blev så jäkla djup alltså! Helt galet hur bred och djup en navel kan bli. Var inget jag räknat med innan. Men har aldrig hört att det hänt någon annan så jag har väl en knasig navel 🙈🙈 har dock gått tillbaka idag 😊

  Svara

 • Jessica

  |

  Du är så himla fin med lilla kulan 😍

  Svara

 • Emma

  |

  Jag var bjuden på en digital babyshower för ett tag sedan. Familjen ordnade och lurade hem den gravida och så var vi som inte bor i samma hushåll med på teams. Det var faktiskt lyckat och en mysig stund. Kanske ni kan göra något liknande med din familj i Norge? 🙂

  Svara

 • Julia

  |

  Vilka gravidappar använder du?
  Plussade i fredags, har inte riktigt förstått det ännu 😍

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh grattis!!! <3 Använder massor haha. Bland annat Preggers, baby journey, one million babies, Preglife, Libero, Belly och Preggo.

   Svara

 • Madeleine

  |

  Jättefin bebismage och jättekul att läsa när du delar med dig så mycket 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   😍

   Svara

 • S

  |

  Jag vill bara säga ett stort tack för att du dokumenterat din graviditet här på bloggen. Jag går runt och nojar så oerhört mycket, just nu över att min mage skulle vara onormalt stor. Men när jag jämför den med din ser den lika stor ut och när jag ser hur fin du var så börjar känslan av att jag också är fin med stor mage att smyga sig på. Jag känner också igen mig så mycket i att du kände bebisen så tidigt (har mött så mycket misstro över att jag känt små bebissparkar redan i vecka 17) och foglossning (som vissa säger att det inte går att ha redan 🤦🏻‍♀️) och ja. Tack helt enkelt, det är terapi att gå in och läsa här <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh grattis till din graviditet ❤️❤️❤️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv