Follow my blog with Bloglovin

Veckan enligt kamerarullen

Bilder från vardagsveckan som hamnat i min kamerarulle:

Veckan började här i tisdags när jag satte mig på Fahlmans för att jobba. Trevligt med miljöombyte.

 

Drack en kaffe för första gången på månader vilket kändes så lyxigt. Beställde en extra svag cappuccino.

Tänker att jag kan börja återintroducera koffein i små doser, dricker exempelvis cola ibland. Det är ju så gott. Men jag ska nog vara försiktig med koffein även när jag inte försöker bli gravid eller är gravid, jag tror att jag är känslig.

 

Det blev lunchdags och jag mötte upp mina kollegor för att luncha på Ama som ligger högst upp i Clarion Hotel Sea u. Så kul att se dem <3 ”Du är i 3D!!”, utbrast Linnea när hon såg mig.

 

Åt peruansk kyckling.

 

Till fantastisk utsikt och väder. Juni har börjat bra!

 

Efter lunchandet satte vi oss på ett kafé och jobbade igen och när arbetsdagen var slut gav jag mig ut på jakt efter ett snyggt set. Men det var tyvärr snyggare i huvudet än i verkligheten. Här är jag i provrummet i alla fall. Hej hej.

 

Har lagat risotto en dag. Den blev verkligen lyckad! Åt med lite ruccola vid sidan om pga F tvingade mig.

 

Har fått en ny sadel värdig min rumpa : )) Fick ju en cykel i födelsedagspresent och F har successivt förbättrat den så att den ska bli helt perfekt till mig. Den har fått ett nytt styre och nu även en ny sadel.

 

Onsdag, torsdag, fredag var jag helt sinnessjukt trött. Här på väg för att skicka ett paket och sen köpa spicy nuggets till middag.

 

Raderade två gravidappar samma kväll. Fick notiser i stil med ”glöm inte att motionera” och ”tänk på att äta bra mat och undvik socker”. Fuck you, kände jag.

 

222 gillar

Kommentarer (27)

 • Fanny

  |

  Hur var spicy nuggets?? Vill prova men har aldrig vägarna förbi donken.

  Svara

  • Egoina

   |

   Älskar dom!! Bästa Mcdonalds gjort på länge 🙂

   Svara

 • H.

  |

  Rörde knappt på mig under hela graviditeten pga trötthet och värk, samt åt vad jag ville när jag ville, gick så bra så! Bra raderat! <3

  Svara

 • Frida

  |

  Heja dig med att radera apparna!! Blir så provocerad av hur mycket ”skit” man får höra som gravid på olika håll och kanter. På min glukosbelastning fick jag titta på en film om amning som tydligen alla gjorde. Filmens första mening: ”Det handlar inte om att vilja amma eller inte. Det är en fråga om att vilja vara nära sitt barn.” Då typ stängde jag öronen..

  Svara

  • Katharina

   |

   Fy fanken så provocerande och kränkande!

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Wow utsikten 🤩

  Och bra raderat! Jag fick ofrivilligt mycket mental träning av att ladda och peppa mig själv att ställa mig upp för att påbörja logistikutmaningen transport till toaletten med foglossning from hell. Ens en digital antydning om motion och hälsa hade skickat mobilen genom fönstret.

  Svara

 • C

  |

  Blev också så provocerad av apparna. Hela tiden står det typ. Se till att vila och inte ”slarva” med sömnen. Nej det är väl ingen som VILL det?! Men kan vara svårt att sova med foglossning som gör att man inte kan vända sig i sängen plus större barn som vaknar.. Så knäppa råd man får som gravid får man ju aldrig!

  Svara

 • M

  |

  Bra att radera appar! Jag blev så provocerad av råden om nyttig mat och motion. Kändes som om jag hade vinterkräksjukan i 1,5 månad, vem fasen kan fundera på att vara hälsosam i ett sånt tillstånd? Det värsta är nog att det inte slutar efter graviditeten, sen får man mängder med råd gällande barnet som känns väldigt långt ifrån ens egen verklighet.

  Svara

 • Robert

  |

  Hej, hej! Du skippade måndagen den här veckan alltså? Rätt intressant tanke. Såg ju smarrigt ut som vanligt det där. 😉

  Svara

 • Jessica

  |

  Åh, kan du inte tipsa om bra gravidplagg?
  Du är några veckor före mig så det hade varit väldigt tacksamt med lite tips. 🙂

  Mina vanliga byxor och kjolar är redan för små eller känns obekväma… Med en släkting som sa att går man upp mycket under graviditet så ”har man minsann ätit sig till det” och en annan som tyckte ”näää. Det kan ju inte redan ha börjat växa!” så blir man liiiite less.

  Svara

  • Egoina

   |

   Håller faktiskt på med ett inlägg om det just nu, kommer snart! <3 Åh, men lyssna inte på dom. Kan folk inte bara hålla käften om ens kropp...

   Svara

   • Jessica

    |

    Åh, härligt. Det ser jag fram emot speciellt eftersom jag igår packade med 2/3 av min garderob i plastbackar då inget funkar längre. 😅

    Men TACK! Tror att vi generellt måste bli bättre på att 1) säga ifrån 2) inte bry oss. Dock lättare sagt än gjort. 😞

    Svara

    • Sara

     |

     När jag väntade mitt första barn var det en helt okänd människa som var på besök på mitt jobb. Hon sa helt apropå ”oj, du ska gå hem snart då?” Jag svarade att jag hade 10 veckor kvar eller vad det var, varpå hon kläcker ur sig: ”men oj vad stor du är, är det tvillingar?!” (Jag var inte ens särskilt stor, men det hör inte hit.)
     Blev så jävla förbannad så jag skällde faktiskt ut henne. Det kan ju vara jättekänsligt! Tänk om mitt barn hade haft problem med tillväxten på det ena eller det andra sättet. Jävla människor alltså.

     Svara

  • Kia

   |

   Eler barnmorskor som ba ”Oj då nu får du sluta gå upp i vikt!” – Eh ja för fram till vecka 29 har jag ansträngt mig för att gå upp eller? Blev förvånad över att jag ens gått upp i vikt sist för har mått väldigt illa och inte direkt ätit enorma mängder men men 🙁

   Svara

  • Anna

   |

   Nu till sommaren måste jag tipsa om omlottklänningar! Nu är jag i v39 så rätt så höggravid, men köpte nyligen just såna klänningar. Inga speciella ”mamma-modeller” utan vanliga som du även kan använda sen 🙂 Tror de kan vara bra om jag kommer kunna amma. Så tips om du gillar att bära klänning.

   Svara

 • Elin

  |

  Är det hål i din cykelsadel? 🤔

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, den ska vara så 🙂

   Svara

 • Hanna

  |

  Har man mycket besvär under sin graviditet så är det klart att apparna kan vara provocerande. Men det är ju viktigt med bra mat och motion oavsett. 🙂 Det finns så mycket skit i det vi äter idag, så jag tycker att man alltid ska vara lite uppmärksam på alla tillsatser och E-nummer, alltså oavsett gravid eller ej. Kan tipsa om johannescullenberg på Instagram. Han har verkligen öppnat mina ögon!

  Svara

  • BB

   |

   Tycker de är viktigt vad man kommenterar. Det finns mycket skit i dag, tips och råd vi känner att vi måste ge som att folk inte kan tänka själva 🙂 Det är väl knappast så att någon missat att de skulle vara bra?! De står överallt hela tiden om hur man ska leva och vara så jävla nyttig.

   Svara

 • Lisa

  |

  ”Fuck you” 😂
  Och vadå finare i huvudet? Du är görfin i klänningen!! *skrollar upp för kolla att jag inte missupfattat* jahaaa, det var redan din klänning 😅 fin är du iaf! 😊

  Svara

 • ISA

  |

  Guu, ser ju ut som utomlands där uppifrån taket!! Dröm. Mysigt att få hänga med i dina veckor <3

  Svara

 • Rebecka

  |

  Bra raderat!! Jag åt enbart skräp och rörde mig inte mer än absolut nödvändigt – trots detta gick jag inte upp ett kilo utan vägde lika mycket från graviddag 1 till förlossningen. Syrran gick upp 30 kg under sin graviditet och åt både hälsosamt och rörde på sig. Det är ju så sjukt individuellt.

  Svara

  • Sara

   |

   Fast nu handlar ju viktuppgång eller viktnedgång om kalorier in vs kalorier ut. Du kan äta bara skräpmat och gå ner i vikt, och du kan äta hälsosamt och gå upp i vikt – det beror på mängden! Sen att du inte gick upp något alls under graviditeten, då måste du tagit från dig själv eller hur man ska säga? För livmodern, barnet, fostervattnet, moderkakan och den ökade blodmängden väger ju ändå ca 10 kilo.

   Svara

 • Nathalie

  |

  Guuud vilken fin klänning!! Vart har du köpt den? 😍😍

  Svara

  • Egoina

   |

   MQ, haft den i några år 🙂

   Svara

 • Sara

  |

  Bra gjort, det känns bara som om de påminnelserna finns för att skamma en, precis som man inte vet och förstår att äta ”bra” och ”lagom” är bäst samt att motion är bra för kroppen. När jag va gravid var det mer att jag försökte luska ut hur jag skulle överleva dagen typ! På tal om vikt och graviditet, jag har tre barn och har gått upp cirka 20-30 kilo med alla tre. Det sjukaste var nog ändå nu sista graviditeten när jag skulle väga mig på efterkontroll 10 veckor efter förlossningen. Så sjukt! Vissa säger att det är för statistik, vissa för att ”fånga upp” om man har svårt för att gå ner i vikt, vissa för att ”fånga upp” de som rasar i vikt. Jag hör bara blabla. Alla jag frågat har typ sagt att ”men de gör ju det för en bra sak”… Fast är det för en bra sak varför gjorde den saken så att jag mådde riktigt dåligt? Känns som om samhället är lite för beroende av statistik/normer/normalitet/”att göra rätt”.
  Den viktkollen fick min hjärna att surra om min vikt och mitt utseende och gör det fortfarande….

  Svara

 • Josefine

  |

  Eller hur angående apparna! Jag hade hyperemesis min första graviditet och kräktes typ 20 ggr om dagen. Och minns att i mitten av graviditeten stod det massa om att man skulle passa på att njuta nu, eftersom man mår så bra i mitten, ”de gyllene 100 dagarna”. Kräktes typ på telefonen när jag läste och raderade sen 😂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv