Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En bild om dagen måndag -> fredag

Måndag. Skulle till barnmorskan och var mycket pepp för jag visste att jag skulle få höra bebisens hjärtslag. Får alltid göra det när jag är där. 155 slag i minuten <3

Om man googlar betyder det att vi ska ha en flicka. Under 140 slag tyder på pojke och högre än det tyder på flicka. Stämmer sånt? Har det stämt för er?

 

Tisdag. F jobbade hemifrån och vi passade på att lyxluncha. Jag önskade mig en hederlig 3 små rätter från Linnea Basilika. Det fanns soppa, efterrätt och salladsbuffé också. Blev pangmätt.

 

Onsdag. Det bor ett gräsands-par på vår innergård. De har bott här nu i en månad ungefär och det är ju så mysigt. Honan har jag inte sett på några veckor, hon ligger väl och ruvar/tar hand om ungarna gömd någonstans. Hanen sitter vakt dygnet runt och har stenkoll på alla som rör sig förbi. Kunde inte gå närmre än såhär. Han blir pissed off.

 

Torsdag. Baguettelunch. Har ju brödmani nu och vill äta det helst hela tiden. Blev så glad när en sprillans nygjord baguette med kycklingröra kom ut från delin. Brukar annars låta bli att köpa mat där nu pga preggo.

 

Fredag. På tal om brödmani och mitt tjat om lingongrova här på bloggen skrattade jag när jag såg denna annons i fredags. Så passande.

 

117 gillar

Kommentarer (44)

 • E

  |

  För mig var det tvärt om med hjärtslagen. Min son skulle enligt den principen vara en flicka och min dotter en pojke 😅

  Svara

 • Ellen

  |

  Min bebis hade oftast runt 135 hjärtslag, men det var ändå en flicka visade det sig när hon kom ut så det där stämde inte för mig 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Alla mina tre har haft ungefär samma vad gäller hjärtslag. 2 tjejer och en kille. Så för oss stämde det inte att det var någon skillnad mellan könen 😬

  Svara

 • Stina

  |

  Med min dotter stämde hjärtslagen. Med samma logik är det en flicka denna gången också… trots att hela kroppen skriker pojke (förra gången skrek den flicka…)
  Och för övrigt; tack för överförandet av behovet av Lingongrova… 😂 läste att du ville äta det och kände bara ”Jag MÅSTE ha!”

  Svara

  • Egoina

   |

   😂👌🏼

   Svara

 • My

  |

  Tror hjärtslagen stämde, för för mig att de låg på mellan 140-150 och fick en flicka.
  En kompis väntade tvillingar och de hade väldigt olika, så de trodde på en av varje, men ut kom två flickor 🙂

  Jag mådde fruktansvärt illa när jag var gravid, men bröd, allra helst runda mackor eller lingongrova kunde jag äta då och då, och potatis (:

  Svara

 • Frida

  |

  Meeeen vad har jag missat!?? Åh, grattis till graviditeten! Ser fram emot att få följa din resa ☺️

  Kanske kul inlägg om du gör olika sådana där är det pojke eller flicka ”hemmatest” innan ni tar reda på vad det blir? Jag glömde göra det med mina..

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack 😍 Haha ja, bra idé. Kan testa och se vilket av testen som ”funkar”.

   Svara

 • Marie

  |

  Båda mina killar hade hjärtslag över 150😂

  Svara

 • Sara

  |

  Nä det stämde inte här.. min senaste pojke skulle varit en flicka med sina minimum 155 slag…

  Svara

 • Fanny

  |

  Nej stämde inte för mig. Min son hade högre hjärtslag:)

  Svara

 • Isabell

  |

  Jag fick inte lyssna på hjärtljud förrän v.25. ☹️ Det var iofs första gången jag var hos BM efter inskrivning/hälsosamtal v.8. Vad olika det verkar vara på olika ställen. Du har alltså redan gjort det innan denna vecka också? Visste knappt att det gick att göra så tidigt. ☺️

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, veckan innan när jag gjorde ett urinprov. Visste inte heller att man kunde göra så tidigt 😍

   Svara

 • Ida

  |

  Min son låg på 150-155 slag hela tiden så här stämde det inte. Det gjorde visserligen inte några av de andra testerna heller 😂

  Svara

 • Julia

  |

  Båda mina pojkar låg på ca 148-150, så för oss stämde det inte! Gjorde massa andra tester som alla ”visade” att det skulle bli en tjej och var själv helt övertygad om att det skulle vara en tjej (tog aldrig reda på könet), men ut kom en pojke! Till andra barnet tog vi reda på könet så jag hann förbereda mig mentalt, mvh en som hatar att bli överraskad (och då kan man ju undra varför jag valde att bli överraskad med första barnet? Ingen vet 🙃).

  Svara

 • Heidi

  |

  Jag hade en elev som i sitt gymnasiearbete samlade in data från en barnmorska för att se om påståendet är sant eller inte. Jag kommer inte ihåg hur många hundra mätvärden hon jämförde men hon kunde dra slutsatsen att det tyvärr inte fanns någon korrelation mellan hjärtslag och biologiskt kön på barnet. 😅

  Svara

 • Teessi

  |

  Min son låg runt 140-145 hela tiden så det stämde 👍

  Svara

 • Johanna

  |

  Stämde inte i mitt fall,låg stadigt på 135 ca, och ut kom en tjej🥰 Å andra sidan säger de att om man mår mycket illa under graviditeten får man en bebis med mycket hår. Stämde inte heller😄

  Svara

 • Ch

  |

  Både min första unge och tvillingarna (tack för IVF❤️) låg generellt på 150, alla pojkar! Så för oss stämde det inte! Jag hade också ”klassisk flickmage” särskilt med första 🙊 tvillingmagen blev ju också så men den var stor åt alla håll och kanter så räknas nog inte 😂

  Med första sa typ alla såna tester/”myter” (finns bättre ord men minns inte) att han skulle vara en flicka😂 förutom kinesiska kalendern! Den hade rätt! Och eftersom alla tre är befruktade samtidigt (tvillingarnas embryo låg bara i frysen i 2 år innsn det återfördes) så stämde det på dem med 😁

  Svara

 • L

  |

  Hjärtslag har inget överhuvudtaget att göra med kön. Sorry to be the messenger.

  Svara

 • Ellie

  |

  Jag fick höra följande ☺️
  Hjärtslagen låter som en galloperande häst = flicka.
  Hjärtslagen låter som ett tuffetuffetåg = pojke.
  Funkade för oss! 💖

  Svara

 • Linnea B

  |

  För oss stämde det! Vi tog aldrig reda på kön, jag var helt säker på att det var en kille för jag tror inte riktigt på alla ”teser” som finns. Men hjärtslagen låg högt och jag mådde PISS första 16 veckorna och spydde flera gånger varje dag och åt typ bröd/riskakor och barnyoghurt utan bitar (danonino <3 haha) och kräktes typ när jag borstade tänderna/tvättade händerna med viss typ av tvål eller öppnade kylskåpet 😂 Fick aldrig tjockt hår eller fin hy. (Sägs väl att flickor ”tar” mammans skönhet…)

  Så alla ”tecken” tydde ju på tjej i vårt fall och så blev det ju.. Men jag är fortfarande inte övertygad haha.

  Svara

 • Oliwia

  |

  Fick en flicka i början på maj och hjärtslagen var aldrig över 140, trodde hela tiden det var en pojke. Alla skrönor sa att det var en pojke men så fel, så det bekräftar bara att det som sagt bara är skrönor 🙂

  Svara

 • KM

  |

  Den kinesiska kalendern är den enda rätta!!! Den har stämt för alla jag känner inklusive mig själv 🙂

  Svara

  • Mia

   |

   Inte stämt på nån av mina. 😅

   Svara

 • Linnea

  |

  Min bebbe är en pojk och han brukar ligga på 155-160 slag 🙂
  Allt som passat in på mig hade tytt på att jag skulle få en tjej istället 😂 det enda som stämt på mig är att jag är sugen på mycket sura grejer, men det är jag alltid iofs.

  Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt med en god baguette. Sällan jag äter sånt nuförtiden kom jag på. 😉

  Svara

 • Agnes

  |

  stämde inte för mig, min pojke hade alltid 160-170 i puls

  Svara

 • J

  |

  Tyvärr varierar hjärtslagen från bebis till bebis, men också beroende på hur aktiv bebisen är just då till exempel sover eller är vaken. Har absolut ingenting alls med kön att göra 😀 /barnmorska

  Svara

 • Flodhästen

  |

  Bägge sönerna har legat mellan 145-155 i hjärtslag.

  Svara

 • Matilda

  |

  Min lilla grabb hade hjärtljud på 155-160 varje gång, så stämde inte för mig.

  Svara

 • Julia Henriksson

  |

  Runt 150 slag varje gång och ska få en flicka men tror mer på slumpen ändå. 🙂

  Apropå gräsänder så fick jag för ett par år sen höra att hanarna är riktiga våldtäktsmän. Har gång på gång sett dem trycka ner honorna och gå på dem. Har förstört min bild av dem. 😰

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej men usch! Förstörde min bild också 🙁

   Svara

 • Anna

  |

  Båda mina flickor hade +150 hjärtslag (visste inte vilket kön förrän de tittade ut 😊).

  Svara

 • Camilla

  |

  Mina barn har legat på 140-160 och mina två första är pojkar och även bebis i magen är en pojke. Så hjärtljuden stämmer/stämde inte för mig. 🙂

  Svara

 • Elinor

  |

  Stämde för mig! Min dotter hade alltid 145-155 slag 😍

  Svara

 • Charlotte

  |

  Min BM sa att hur höga hjärtslagen är beror på hur aktiv bebisen i magen är, och inte vilket kön det är. Verkar logiskt tycker jag. Fick en pojke som alltid låg på 150-155 hjärtslag

  Svara

 • Daniella

  |

  Hjärtslagsteorin har stämt för mig med båda barnen! Över 140 på båda varje kontroll och här sitter jag med mina två flickor😍

  Svara

 • Malin

  |

  Hej!!
  En nyfiken fråga, hur kommer det sig att du redan nu fått höra hjärtslag och gjort ultraljud? Jag är också gravid (v.19) och har enbart varit på ett ultraljud och ska snart på mitt nästa. På det tidigare ultraljudet fick jag inte höra hjärtslag.
  Kanske blir på nästa, men jag ligger ju ”före” dig? 🙂 (är kanske lite avis 😛 )

  Svara

  • Egoina

   |

   Hade två tidiga ultraljud, ett i vecka 5 för att se så den satt rätt eftersom jag haft utomkvedshavandeskap och sen ett i vecka 7 för att se så att hjärtat slog (tror det är standard när man gjort en utredning). Hjärtslag lyssnar vi på hos barnmorskan med en mikrofongrej. Det får du säkert göra också om du frågar 🙂 Man kan inte höra hjärtslag på ultraljud vad jag vet, bara se det.

   Svara

 • Johanna

  |

  Hjärtljuden stämde på båda våra 😍🤗

  Svara

 • Sofie

  |

  Jag väntar en tjej (bf i augusti) som har haft allt mellan 130-160 i puls när vi mätt, så hjärtljuden är nog svårt att tolka kön på tyvärr 😉

  Svara

 • Amanda

  |

  Åh alltså jag blir alltid så superglad och rörd när jag läser din blogg. Du kan verkligen göra min dag!
  Min dotter hade alltid över 150 i hjärtslag, ofta runt 160. Och ja, det blev ju en liten flicka 😍
  Vi har börjat med syskonförsök nu och har aldrig relaterat så mycket som till när du skrivit om testen. På fredag kan jag ”börja” testa! (det är ju med största sannolikhet för tidigt men ändå) ❤

  Svara

 • Malin

  |

  Tack för svar! Får fråga nästa vecka på RUL! Så kul att följa dig och inse att tankarna jag tänker och oron jag har troligtvis är väldigt normal då jag känner igen mig mycket i dig. Önskar dig all lycka i graviditeten och efter med såklart!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv