Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

3 fredagstankar

WOHO FREDAG!

Några saker on my mind idag:

→ Ikväll ska jag se Friends – The reunion. Åh som jag har längtat. Har sparat avsnittet till ikväll för att få en festlig fredag. Hade låga förväntningar, men de teasers jag sett hittills har gjort mig positivt överraskad. Så här tänkte jag om återföreningen när det avslöjades för ett år sedan.

→ Min vän Sofie har gått ut med sin graviditet <3 Läs hennes blogginlägg här. Jag och Sofie började försöka bli gravida ungefär samtidigt och har delat vår resa med varandra. Hon är den jag har pratat med, ältat och gråtit med. Varenda dag gick vi lunchpromenader och peppade varandra. Ibland känns det som det snarare är henne jag ska ha barn med, haha. Det sjukaste och finaste av allt är vi lyckades samtidigt! Två veckor efter att jag fick veta att jag var gravid fick hon också ett plus på stickan.

Jag har varit lite rädd för hur det skulle bli om en av oss skulle lyckas och inte den andra. Såklart hade jag blivit glad för deras skull. Jag önskar mina vänner allt det bästa och ännu mer. Men det skulle bli så otroligt ensamt att lämnas kvar i sin misär. Är så glad att det inte blev så. Det är helt otroligt att vi nu även får dela denna nya resa ihop. Tänk det Sofie! Tänk om vi vetat för ett år sedan att det skulle bli såhär bra! ♥

→ Vill ni höra något sjukt. Igår köpte vi nästan en lägenhet. Varför nästan? Jo, säljaren valde att istället acceptera ett lägre bud. Så snopet? Det fanns ingen anledning till att acceptera det istället för vårt (vi hade inte förbehåll eller så), utan säljaren tyckte helt enkelt att hen ”lovat den andra budgivaren”. Men är det inte så i en budgivning, att objektet ”är någons” fram till ett högre bud kommer in? Vi lade det dessutom 40 minuter efter, inte så att det hann gå flera dagar. Vi återkom med ett högre bud (budade alltså över oss själva lol), men säljaren höll ändå fast vid den andra budgivaren. Jahapp, inte mycket för oss att göra alltså.

Så konstig situation. Men jag väljer att tro att det betyder att det inte var meningen. Det var ödet att vi inte skulle köpa det boendet. Något bättre kommer.

Glad fredag alla 🥳

 

175 gillar

Kommentarer (26)

 • Elle

  |

  Grattis till era graviditeter då! 🥰 att höra om att även andra kämpar kan vara behövligt för den som är mitt i det ❣️ Så var det för mig i alla fall. Jag och min kille försökte i 1 år, gjorde en utredning som visade att allt var normalt för oss båda så försökte i sju månader till (läkaren sa att vi skulle försöka ett år till efter utredningen) blev gravid men det visade sig vara utomkveds i vecka sju så slutade med en bortopererade äggledare. Med ivf lyckades vi på andra försöket och fick sedan vårt efterlämnade barn. Lycka! Pratade sedan med bm om att skaffa ett till barn och hon sa att vi kunde försöka på vanlig väg då den andra äggledaren inte visade något onormalt på ultraljudet. Blev gravid efter några månader men visade sig vara ett till utomkveds, i vecka 10, så slutade i ännu en operation. Ivf igen, gravid igen, missfall i vecka 7. Men ligger just och ammar mitt andra barn för efter allt jobbigt kom hon. 50000 kronor fattigare av ivf-behandlingarna. Och några sår på magen och i hjärtat. Men till slut fick vi våra barn ❤️❣️

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Jessica

  |

  Grattis och önskar er all lycka ❤️

  Förstår er frustration. I måndes köpte vi ett hus på samma sätt som ni förlorade lägenheten, där vi hade det lägre budet men säljarna valde oss. Kändes väldigt märkligt, men vi är tacksamma 🙈

  Svara

  • Egoina

   |

   Men så härligt! Grattis! Hoppas det händer oss 😂

   Svara

 • Sofia

  |

  Gud vad skumt! Säljaren får välja att sälja till vem som helst, behöver inte vara högsta budet. Men jag fattar verkligen inte varför man inte skulle ta högsta

  Svara

 • L

  |

  Säljaren kan alltid välja vem den vill sälja till. Oavsett vem som har högst bud. Det finns ingen regel att de måste sälja till den med högsta budet. Men att inte ta ert bud trots att ni höjde det låter otroligt märkligt. Verkar ju vara något skumt på gång. Kände säljare och köpare varandra eller är det mäklaren som har något eget intresse i att den säljs till en viss person kan man ju undra.

  Svara

 • Linnéa

  |

  Min farmor och farfar valde att sälja till det lägre budet när dom sålde sitt hus. Dom tyckte det skulle kännas finare att en ny barnfamilj flyttade in och fyllde huset med liv, än ytterligare ett äldre par. Förstår att det känns snopet, men det kan finnas många fina anledningar bakom!

  Svara

 • Malin

  |

  Mïn kompis vann en budgivning med ett lägre bud för att mäklaren hade berättat för säljarna att de hade samma livssituation. Känns lite fint ändå att folk värderar människor högre än extra pengar. Men förstår att det är sjukt irriterande när man är personen med högre bud!

  Svara

  • Egoina

   |

   Verkligen! <3

   Svara

 • Frida

  |

  Vilken ynnest att få dela resan med varandra – både före, under och efter graviditet! ❤️ Kanske blir barnen bästa vänner en dag? Så mysigt att leka med den tanken.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja 😍❤️

   Svara

 • Moa

  |

  Vet ni vad det blir för kön? Du kan bara svara ja eller nej, du behöver inte berätta vad det blir 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, men vi ska ta reda på om det går 😍

   Svara

 • Helena

  |

  Vi vad med om precis samma sak. Att dom sålde till den som lagt budet under oss, vi hade heller inte förbehåll och det fanns ingen anledning till att vi inte skulle få det. Så besviken jag blev, det kändes som att nån stal mitt drömhus från oss! Jag hade såklart redan inrett hela huset i huvudet och typ redan flyttat in där mentalt 😂🙈
  Men det gick några månader och sen hitta vi det perfekta huset, som hade precis allt och som dessutom låg precis i det området vi ville bo. Såhär i efterhand är jag glad att vi aldrig fick det där huset vi så gärna ville ha, men vem visste då att vårt drömhus va ett annat som väntade på oss.
  Ibland är det nog bara meningen, även om det just då känns snopet och bittert.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hoppas samma händer oss 🙂

   Svara

 • Charlotte

  |

  Tänk på att ni inte behöver stressa med flytt. Det kan vara väldigt jobbigt att flytta i sen graviditet och absolut under första tiden med bäbis. När de är under 2 år tar de inte så mycket plats heller. De vill helst bara vara nära sina föräldrar så finns egentligen inget behov av eget rum i den åldern.

  Svara

 • Amanda Gustavsson

  |

  Men alltså det med dig och Sofie, så fint 😭♥️♥️♥️

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, tänk vilken tur man kan ha 😭❤️

   Svara

 • Robert

  |

  Kanske är kul med Friends – The reunion. Fortfarande ganska lätt att räkna alla Friends-avsnitt jag har sett. 😉

  Svara

 • Olivia

  |

  Åh gud vad kul att ni får dela resan ihop! Kunde ju inte bli bättre 🥰 ang hjärtljuden så stämde det för oss! Väntar en flicka och har aldrig haft under 145 slag i minuten, i första halvan låg dom alltid högt över 160 slag i minuten också 🙂 men det är en skröna som jag förstått det, kul att gissa iaf 🙂

  Svara

 • Filippa

  |

  Jag valde budgivare nummer två för att jag fick så otroligt bra vibbar av dem, och så otroligt dåliga från nummer ett. Hon som vann var osäker och ifrågasatte konstiga saker (tex vilka träd som stod i trädgården). Budgivare två var en barnfamilj ifrån samma förort och allt var ”inga problem!” med dem. Kände att valde jag nummer ett så kommer jag få massor med problem efter försäljning, för 50 000 extra kr, och det var inte värt det.

  Svara

  • Egoina

   |

   Det förstår jag! Tror du tänkte helt rätt 🙂

   Svara

  • Alex

   |

   Måste bara fråga, varför är det konstigt att fråga vad det är för träd som står i trädgården?

   Svara

 • Bianca

  |

  Snälla du måste skriva ett inlägg av vad du tyckte om the reunion!!
  Mvh
  En som har gråtit i en kvart nu för det var så längesen jag såg klart den nu 😢

  Svara

 • Anni

  |

  Så fint att läsa. Vill gärna dela med mig av vår historia. När jag var gravid med vår äldsta tjej så var en annan tjej som jag kände svagt, träffades genom gemensamma vänner, även hon gravid. Vi började prata med varandra och efter våra tjejer föddes med en veckas mellanrum började vi träffas mer och mer. Vår män tyckte även om varandra och idag är de våra bästa kompisar och tjejerna har växt upp tillsammans. Vi började försöka med nr 2 lite tidigare än de, då vi har en historia om försökt i många år och gjort flertal IVFer. Vi gjorde fler IVF utan resultat med nr 2. En dag ringde min kompis och sa att hon var gravid med nr 2. Jag var såklart glad för deras skull, men grät floder när vi lagt på. Så ledsen att vi inte fick dela detta ihop och de faktum att vi kanske aldrig skulle få en nr 2. Sju veckor senare händer ett mirakel och vi får positivt graviditetstest. Glädjen att få berätta detta för våra vänner att vi ska få göra hela resan ihop igen. Mellan våra minsta skiljer de exakt 7 veckor ❤️

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh grattis ❤️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv