Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Ser fram emot i veckan: Gelatostället vid oss har börjat sälja mjukglass. Med smak av salt karamell! Ska såklart smaka. Jag började följa dom på Instagram nyligen och dom följde tillbaka, blev så starstruck 🤩

Veckans utmaning: Ska hålla en presentation för hela företaget på torsdag. På engelska 😱 Ser inte fram emot det, men tänker att det bara är att göra det. ”Det är inte så länge i alla fall, jag har bara 8 minuter”, sa jag till mamma. ”Va?! ÅTTA minuter. Det är ju JÄTTELÄNGE”, svarade hon. Tack mamma nu känns det bättre : ))

Veckans mat: Finns så sjukligt taco-sug. Ska äta det i krispiga skal med löjliga mängder guaca och salsa! Visste ni förresten att i Norge säger man taco med långt a: taaako, men i Sverige säger vi med kort vokal: tacko. Till och med tackos oftast. Det här var en sån grej som var så svår för mig att hålla isär när jag var liten. Ingen brydde sig, men lilla jag gick runt och hade taco-uttal-ångest.

Veckans köp: En soffa! Har äntligen fått Freddan on board så nu gäller det att smida när järnet är varmt.

Veckans hud: Har varit så överdrivet torr på sistone. Det kliar hela tiden och igår när jag skulle duscha såg jag att mina träningstights insida nästan var helt vit av död hud. Visade F som sprang iväg så äcklad han blev, haha. Skrubbade hela kroppen och sen smörjde jag generöst in hela mig. Är som en ny människa idag.

Veckans bästa: Molly Sandén på Oscarsgalan. Jag kan inte se detta klipp utan att gråta. Wow wow wow bara wow.

Tacksam över: Att jag har så fina människor i mitt liv <3

 

94 gillar

Kommentarer (29)

 • Julia

  |

  Hahaha, här är det en till som gick runt med taco-uttal-ångest 😂 i våran familj har vi alltid sagt taaako medan alla andra säger tacko eller tackos. Vi känner nog ingen norsk och har det inte i blodet så vet inte varför vi inte är som alla andra.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha älskar detta!

   Svara

  • Caroline

   |

   Du säger helt rätt i min mening. Mvh/taaaaco och noll ångest.

   Svara

 • Sanna

  |

  Min mamma kan också konsten att peppa 🥸
  När jag skulle cykla vätternrundan får några år sen så sa mamma ”va, 30 mil på cykel! 30 mil är ju långt att köra bil!” Mmmmm 🙃

  Svara

  • Egoina

   |

   😄

   Svara

 • Caroline

  |

  Säger också taaaacos, inte norsk.
  Mina föräldrar säger också det.
  Det heter ju det. 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Kanske bara heter tackos i Skåne? 🤔

   Svara

   • Sabina

    |

    Tackos säger vi i min familj /västra Götaland

    Svara

 • Mathilda

  |

  Min man säger också taaako, han är från Göteborg. Jag är från Stockolm och säger tacko, hade aldrig hört någon säga annat innan vi träffades.

  Svara

 • Johanna

  |

  Men hallå! Guldlock ju. <3

  Svara

 • Sofia

  |

  Jaaa grät också av Molly!!

  (Säger tackos, från Småland)

  Svara

 • Mila

  |

  Haha jag kan helt snöa in på hur saker och ting uttalas och förvirra mig själv till slut. Men har alltid sagt ”tackos”… Vet inte om det är för att jag är inflyttad till Skåne från annan region, men kan ha så sjukt svårt att uttala vissa orter/områden! Bellevue i Malmö, Furulund i Kävlinge, Kullen, suellsgatan i Landskrona – alla ställen jag uttalar ”fel”… Enligt skåningarna då. 😛

  Svara

 • Lovisa

  |

  Tips från en annan torris: Börja att torrborsta kroppen innan duschen, huden blir så naturligt glowig och len! Mitt bästa skönhetstips.

  Svara

 • Josse

  |

  Säger tacos med kort a men taco med långt a, ingen kontinuitet här inte!

  Svara

 • Robert

  |

  Gah! 8 minuter är ju ingenting när man skall prata. Du kommer knappt hinna börja. Det är lugnt, haha. 😉

  Svara

 • Sanna

  |

  Säger tackos eftersom det säger dem ju i Mexico. Har bott en hel del där. Har du förresten provat Tacos y Burritos vid Maria kyrkan? 😍

  Svara

 • Jessica

  |

  På 90-talet sa alla jag kände taaaakos (bor i Stockholms län) 😅

  Svara

 • Ulrika

  |

  Wow, så olika jobb man kan ha. På mitt jobb pratar och skriver jag alltid på engelska (jobbar dock i utlandet också, men hade ändå pratat engelska om jag jobbade i Sverige då det är internationell forskning). Och för oss är det helt normalt att presentera 30-45 minuter minst fem gånger per år. Ett par gånger för vår avdelning (typ 70 pers), och ett par gånger på konferenser (typ 200-2000 pers). Men så tänker jag på tex artister, eller programledare… Pratar/sjunger/spelar framför tusentals folk hela tiden! Det hade jag varit sjukt nervös inför haha!

  För att jag inte ska vara så nervös innan en presentation så tänker jag på ett par saker:
  1. Kritik och frågor är aldrig personliga. Det är inte JAG som är fel, men jag kan ha GJORT något fel (viktigt att vara ödmjuk istället för att kriga för att man har gjort rätt).
  2. Om jag då får kritik eller frågor om det så är det endast (!!!) positivt, det betyder att jag kan lära mig mer och förbättra mitt jobb. (Igen, var ödmjuk, vi alla hoppas på och strävar efter att bli bättre och göra ett bättre jobb i slutändan).
  3. De flesta är inte ute efter att leta fel, de är bara genuint intresserade och vill hjälpa.

  Det kan såklart hända att din presentation inte kommer öppna upp för så mycket diskussion, utan snarare vara ”bara” en presentation från din sida. Men kanske någon annan får nytta av mina tankar!

  Svara

  • Nina

   |

   Så bra tips, det här ska jag verkligen ta till mig!

   Svara

 • Lina

  |

  Med vår finlandssvenska dialekt säger vi tacos precis som det skrivs, alltså kort och gott, inga långa aa:n och inget ck 🙂

  Svara

 • Em

  |

  Smörjer du inte in dig efter varje dusch? 🤔 Trodde alla gjorde det 😂 Jag använder duscholja i duschen och smörjer efteråt… Duscholjan är sååååå bra, särskilt på benen.

  Svara

  • Mikaela

   |

   Usch! skulle aldrig klara av att smörja mig efter varje dusch. Jag HATAR att vara kladdig. Nej, det finns inget som åker in i huden snabbt….he-he

   Svara

   • Egoina

    |

    Eller hur! Och liksom, hur har man tid??

    Svara

    • Em

     |

     Tar ju knappt någon tid. Knepet är en som är mer mjölkig, typ nivea soft eller nivea smooth. Sen smörjer du in dig när huden fortfarande är fuktig, t.o.m lite blöt, så torkar den in ordentligt och det går fort då den glider över hyn istället för att kladda.

     Svara

  • Mila

   |

   Jag smörjer också in mig efter varje dusch. Avskyr att bli torr/flagig. :-/

   Svara

 • Arianne

  |

  Vill skicka iväg ett stort lycka till inför morgondagens föredrag, det kommer gå superfint! 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh, men tack snälla! Är så nervös, men det ska nog gå bra <3

   Svara

 • Karro

  |

  Haha ett annat roligt norskt uttal är ju hur de säger kebab! Keeeeeebab!

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahah ja!

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv