Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Mina 15 första poster på Instagram

Jag gjorde den obehagliga scrollningen hela vägen till min Instagrams början för att ta en kik på de första 15 posterna jag lade upp. Nej, men alltså så cringe. Varnar för starkt content.

Jag skaffade Instagram spontant en kväll för ganska exakt 9 år sedan. Till slut kanske man ska säga. Absolut alla gjorde det och jag hakade motvilligt på för att se vad det var. Min första bild blev den här. Gick all in på effekten tilt shift.

Någon önskade mig välkommen och kommenterade att Instagram kan vara riktigt beroendeframkallande. Nja, inte för mig i alla fall. Har inte gillat eller fastnat för Instagram överhuvudtaget förrän stories kom.

Alla bilder i detta inlägg postades inom tre dygn btw. Hela 33 bilder postades under den första veckan i min Instagramkarriär. Herregud, hade avföljt mig själv, haha. Men ska tillägga att på den tiden postade jag minst 3 blogginlägg om dagen (mitt mål vissa perioder var 5 om dagen!), men så var ju inte ett inlägg längre än några rader oftast.

Woho, min första caption. Denna bild var inte stage:ad förresten, eller jo lite, gäspningen är ju fejk. Men jag sov med smink den tiden. Oftast var det fortfarande så fint när jag vaknade att jag kunde ha samma smink en bit in på nästa dag också. Jag ryser när jag tänker på att jag höll på såhär. Stackars stackars hud och…usch?

 

Märklig frukost för att vara jag. Förvirrad över att jag åt ägg på det här sättet. Men så kul jag tyckte det var att leka med skärpan. Egoina <3 tilt shift.

 

Aww 2012 och dessa *djupa texter* överallt.

 

😐

 

Jag vill minnas att jag redigerade bilderna i en annan app innan jag postade. Obegripligt engagemang med tanke på den höga bildkvalitén… Man var man tvungen att ta bilden i realtid i appen för att redigera den. I alla fall. Mitt favoritfilter var ett som förvrängde färgerna och fick bilden att se regnbågig ut.

29 kommentarer! Man tackar man tackar. Visserligen handlar de flesta om att folk försöker lära mig att jag måste skriva @ först när jag ska svara på någons kommentar.

 

Visst känns det som att jag använde Instagram som nutidens Insta story? Inte konstigt det skulle ta mig typ 8 år att ens börja gilla Instagram. Stories är mer min grej. Var så nöjd med denna bild. Så artzy ju. Haha.

 

En liten selfie. Eller ego-pic som de fortfarande kallades på denna tid. Jag förstod inte att man kunde skriva caption i samband med att man postade bilden (eller kanske kunde man inte det i början?), jag var alltså tvungen att kommentera min egen post för att få med en bildtext. Och ibland blev jag stressad över att jag inte skulle hinna skriva den innan någon annan kommenterade så jag struntade helt sonika i. Därav är de flesta bilder caption-lösa.

 

17 kommentarer!! Haha. Inte det bildskönaste, men ärligt jag blev SÅ SUGEN NU. Fasiken vad gott.

 

Ny post två minuter senare. Sa ju det var starkt content.

 

Alltså…why. Men visst var det där ”like a sir” en grej? Eller? Orkar inte googla, men tror det. CHOCKAD över att smirking face emoji fanns redan då btw?

 

Hahahah ok jag skäms ihjäl hejdå

 

Minns att jag var så nöjd med denna bild. Var Tarantino-inspirerad och redigerade den svartvit med endast bilen i färg i photoshop. *KrEativ tJeJ 89*. Skulle passa perfekt som tavla i någon ungkarlslya tillsammans med London-foton, taxibilar och flaggkuddar, visst?

 

Något försök till carbonara ser det ut som. Intressant grej är att någon frågar bland kommentarerna hur jag lyckas göra ”smileys och figurer” och någon svarar ”man skaffar en app för iphones iaf, sen om du är en android ägare har jag ingen aning”. Var det såhär på riktigt? Minns inte. Sjukt om jag hade en separat app för att kunna göra emojis på insta. Engagemanget!

 

Avslutar med denna högkvalitativa promenadbild med favoritfiltret. ”Mästerfotografen” skriver de i kommentarerna : ))

Att läsa kommentarer på 9 år gamla instagramposter gjorde förresten min dag. Så gulliga vi var!! Bring det onödiga och lättsamma instagrammandet back!

 

141 gillar

Kommentarer (12)

 • Jessica

  |

  Jag kommer ihåg mina första instagrambilder som jag nu raderat då jag inte förstod att det var en social plattform utan jag bara redigerade bilder 😅

  Svara

  • Sofie

   |

   😅 samma här !

   Svara

 • Mila

  |

  Jag blir alltid helt chockad när jag ser tillbaks på foton för 10 år sedan och kvaliteten är helt… Katastrof? 😛 För att inte tala om när jag var tonåring och hade en såndär telefon man slog ihop. Då tog jag selfies, förde över till datorn och använde på typ Lunarstorm, men det roliga var att fotona var i rätt kass kvalitet och så otroligt SMÅ. De var lika små som den lilla mobilskärmen och förstorade man dem i datorn så blev de direkt superpixliga haha. 🙂 Ah the struggle…

  Svara

 • Anna

  |

  Hahaha kollade igenom mina första inlägg (Jan 2012) och jag fasar över mina sneda bilder och jag har också använt filter på alla bilder 🙈 kommer också ihåg att jag inte fattade vitsen med insta hade ju fb 😂

  Svara

 • Lotta

  |

  Har alltid haft android och kommer ihåg glädjen då jag äntligen fick emojis till min telefon 😍 tror dock åren(!!) Utan emjois har skadat mig för jag känner mig alltid så obekväm med att använda dem haha 😅 (this is as good as it’s gonna get)

  Svara

 • Cecilia

  |

  Alltså jag hade inte fattat att det var sociala medier, utan trodde man bara redigerade bilder 🙃🙃🙃 så en av mina första bilder var en väldigt privat bild jag redigerade för att skicka till min dåvarande kille. Fy fan vad pinsamt, lyckligtvis förstod jag det ganska snabbt och tror inte någon hade hunnit följa mig.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha omg

   Svara

 • Robert

  |

  Blev jag sugen på glass och burgare+stripes. Fattar inte varför. 😉

  Svara

 • Emmy

  |

  Hahaha detta var ju så roligt!!
  Jag önskar jag hade kvar mina gamla bilder.. fick ej ha kvar instagram av mitt ex (rövhål) så fick ta bort alla bilder. Sen när jag väl fick ha det igen (övervakat såklart :)))) ) så la jag bara upp bilder på oss för o visa att jag minsann var i förhållande haha. Tröttsamt. Så de bilderna är väck, men önskar som sagt att allt det gamla fanns kvar.

  Svara

  • Egoina

   |

   Men usch! Tur det är ett ex!

   Svara

 • Sanna

  |

  Kan bara tänka på hur ny vet jag saknar den ben&jerry glassen 😭😭😭

  Svara

 • Fia

  |

  bilden med citatet😂😂😂 älskar.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv