Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Jag testar årets glassnyheter från GB 2021

Då har jag gjort min samhälleliga plikt och testat alla årets glassnyheter från GB Glace åt er! Är ni glassugna kan jag tipsa om att Pressbyrån har halva priset på glass denna vecka och nästa. Spring och köp!

Här kommer de nu. Från sämst till bäst:

 

Ja, Olof hade ingen chans i detta test och var utdömd från början. Tur då att jag inte är hans egentliga målgrupp. Men är det en ny glass så är det. Gräddig med en hint av choklad. Ser inte riktigt ut som förpackningen lovar, men gullig ändå. Kan nämna att barnglassar från GB är ansvarsfullt utvecklade och har strikta innehållskrav.

 

Jag älskar Ben & Jerrys, men just smaken cookie dough är jag inget fan av. F som äääälskar allt i kategori kakor fick därför detta smakuppdrag (därav ingen riktig bild då noll influencertänk gjorde den mindre bildskön på nolltid) låter meddela att den är en besvikelse. Den smakar inte mycket alls.

Jag tog en tugga och tycker chokladen runt om påminner om sånt där danskt hårt påläggschoklad, glassen och kakdegen inuti var mjä. ”Den smakar ju ingenting”, sa F gång på gång med förtvivlan i rösten. Detta är den dyraste glassen av årets nyheter dessutom. Köp en annan tycker vi.

 

Cornettos Dragon blev lite av en upplevelse. Jag hade ingen aning om vad detta skulle vara innan jag högg in. Möttes av en perfekt syrlig, gräddig men ändå sorbe:ig glass med smak av jordgubbar, mango och passion i chokladrån tillsammans med jorgubbssås och kaksmulor.

Var den trevlig? Ja! Kommer jag köpa igen? Nej, det finns godare glassar.

 

Hade så höga förväntningar på Cornetto Soft. Dessa fanns ju förr, i annat format. Man kunde köpa den i ”cornetto-stånd”, minns ni? En liten ampull de satte i en grej med spak och pressade ut som mjukglass i en strut. Älskade dessa! Särskilt chokladsorten. Sen försvann de tyvärr.

Aja, men tillbaka till nutid. Den här har samma konsistens som mjukglass och är ett ypperligt alternativ när man har mjukglassug, men bara en tradig glassfrys att tillgå. Mer än så kan jag inte hylla den. Det var vaniljglass med lite choklad i en strut helt enkelt. Ganska meningslös, MEN konsistensen vägde upp. Mjukglass liksom <3

 

Jag trodde att jag skulle bli övertygad när jag, till min lycka, möttes av en chokladig kärna. Men nej, den var en stor besvikelse. Smakade dålig kladdkakssmet.

 

Årets nya version av Twister var ju en trevlig överraskning. Men mest på grund av formen och färgen på omslaget får jag medge. Färgerna ser dock mycket mer poppiga ut på omslaget än i verkligheten.

I ärlighetens namn var smakerna ganska mesiga. I Twister Peek-a-Blue samsas smakerna blåbär, melon och jordgubbe. Är det bara jag eller är blåbär kanske den mesigaste smaken vi har? Blåbär är ingen smak, det är en svag arom (som smakar lite mögligt??). Glassen hade alltså inte ens en chans. Det behövs mer syra för att det här ska funka fullt ut. Den är god, men vanliga Twister är bättre.

 

Vinnaren i mitt test stavas Magnum Double Gold Caramel Billionaire. Gud långt namn. Känns lite som när man ska ge folk space:iga jobbtitlar *om vi bara trycker in fler ord låter det proffsigare* : )))

I alla fall DEN HÄR ÄR SÅ GOD. Oj oj oj. Köp den direkt. Det knastriga krokanttäcket följs av en salt karamellsås (smakar dulche de leche) och krämig pekanglass. Enda minuset är att den är en aning för söt kanske och den salta karamellsåsen kunde varit aningen saltare, men jag kan leva med det. Kommer köpa denna glass igen. Och igen.

 

Bonus! Två godingar som är tillbaka i år:

Marabou apelsin krokant gjorde entré förra året som nyhet och finns alltså även detta år. Gillar du Marabou med smak av apelsinkrokant gillar du garanterat denna. Smakar på pricken likadant. Och gamla älsklingen Solero Exotic är såklart så välkommen. Är konstigt att denna ultimata sommarglass ens tog en paus från första början.

Vilken är er favorit? 🍦

176 gillar

Kommentarer (40)

 • Viktoria

  |

  Tycker Ben&Jerrys-glassen är helt magisk! 😍

  Svara

  • Lin

   |

   Håller med! Så god!

   Måste definitivt sluta läsa bloggen nu. Vi är för olika. På ett fundamentalt plan. 🍦Känner mig lurad.

   Svara

   • Egoina

    |

    Haha <3

    Svara

   • Robert

    |

    😂

    Svara

 • Linda

  |

  Håller med dig i din bedömning av de vi smakat. Twister var trist och Dragon var spännande men inte så man köper den igen. Har inte hunnit med magnum och ben&jerrys än men det blir väl snart 😃

  Svara

 • Hanna

  |

  Jag som lever för marabou apelsinkrokant var så besviken?! Glassen smakade för lite av apelsinkrokant 💔

  Svara

  • Hilda

   |

   Håller med 🙁 Sämst.

   Svara

  • Karin

   |

   Agree! Tyckte den var en besvikelse

   Svara

  • Ther3se

   |

   Håller helt med, så tråkig 😒

   Svara

 • Hanna

  |

  Buhuuuu den där magnumglassen låter som en helt underbar glass. Men så är det nötter i! Jäkla nötallergi, en massa goda grejer man missar.

  Svara

  • Ida

   |

   Håller med, i glass- och godisvärlden är det mycket man missar!

   Svara

 • Robert

  |

  Kanon med glasstips! Har stått i affären och stirrat på Magnum-glass men inte testat den än. Verkar dock som det kan vara värt ett försök. 😉

  Svara

  • Robert

   |

   Magnum-glassen skall det stå.

   Svara

 • Anna

  |

  Jag blev faktiskt lite besviken på Magnum Double, men det är väl för att jag älskade den gamla Magnum Double Salted Caramel. Stor sorg att de slutade med den 😭

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja stor sorg!! 😭 och double chocolate!

   Svara

 • M

  |

  Neeeej!
  Jag älskar chokladkakan med smak utav apelsin krokant. Äter varje dag, hehe.
  Hade så höga förhoppningar på glassen, men smakar ju inte alls likadant? Vafan har de lagt i?

  Svara

 • Pia

  |

  Köpte magnumen igår och blev väldigt besviken! Saltkolan va god men resten var alldeles för sött! Smakade inget men supersött. Kan ha lite att göra med att jag inte fått tillbaka smaken helt efter Corona men den åkte ut ur bilfönstret när såsen va slut 😬😅

  Svara

  • Tuva

   |

   Förmodar att även pinnen åkte ut genom bilfönstret? Fint det hade varit om alla gjorde så👌

   Svara

   • Johanna

    |

    alltså verkligen? superdumt att göra det men att dessutom skriva om det…….. undrar om personen slänger mcdonalds påsen genom rutan också (det ser man ju tyvärr väldigt ofta)

    Svara

    • Pia

     |

     Haha, men shit. Vad gör lite glass i ett dike? 😂
     Pinnen åkte inte med och nej, jag tillhör inte den gruppen som slänger McDonalds-påsar på vägarna..

     Svara

     • Filippa

      |

      Pinnen består av TRÄ. Dvs noll problem att hiva ut i diket.

   • Pia

    |

    Såklart inte.

    Svara

  • Jeanette

   |

   Tyckte också att den var alldeles för söt, föredrar originalet Magnum mandel. 😀

   Svara

 • Denise

  |

  Bara jag som saknar en riktig chokladglass i glassdisken? Det finns ju med chokladsås, chokladtäcke osv men ingen med en strut som är fylld av chokladglass 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag också!

   Svara

  • Pia

   |

   Magnum hade förut(okej det är säkert 25 år sen men ändå…) en med choklad inuti och den va sååå god😍

   Svara

 • Anna

  |

  Alltså Solero Exotic, precis som du säger, hur har den överhuvudtaget kunnat ta en paus!? HUUUUR? Det är min all time high glass. Dog inombords när jag såg att den kom tillbaka. Om jag kommer köpa 200 st och lagra i frysen, bara utifall att den försvinner igen? Lätt säger jag, LÄTT!

  Svara

  • M

   |

   Spring till pressbyrån, de har halva priset på all glass hela nästa vecka också!
   Jag handlade glass idag för 300 kronor 😂

   Svara

 • Krille

  |

  Älskar cornetto dragon, köper typ en om dagen. 😅 Tror den kommer göra sig ännu bättre i sommarvärmen dessutom!

  Svara

 • Tessie

  |

  Jag måste bara säga att min snart fyraåring ÄLSKAR Olof-glassen. Det hon uppskattar mest är att de olika färgerna på glassen också har olika smak. Tydligen fascinerande ☺️

  Svara

 • Elin

  |

  Solero Exotic i mitt hjärta. Så underbart god. Överlycklig att den är tillbaka, låt den nu få stanna kvar för alltid. 😃😇

  Men årets Magnum, nej tack! Det värsta jag ätit i glassväg. Tvingade i mig den då jag inte hade någon papperskorg i närheten. 😳😬

  Svara

 • Tilda

  |

  Alltså… Gb glass smakar så konstigt.. Tacka vet jag sia glass! Haha gör en glassprovning där istället på nyheterna 😋
  Fast finns ingen som slår sia Apelsinchoklad glass eller deras burk lemoncurd 😱😱

  Kan inte heller hålla med om marabou apelsinkrokant glassen.. Tycker chokladbitarna är lite meeh.. (är nog för van vid daimkrispet i daim glassen) så har aldrig varit förtjust i marabou glassarna..

  Men vi hade varit bra vänner om vi inte gillar samma glassar 🤣🤣 så jag kommer fortsätta vara dig en trogen läsare 🤗🤭🤭

  Svara

 • ISA

  |

  DRA MIG BAKLÄNGES!!! Hur har jag kunnat missat att Solero Exotic är tillbaka?!? Det här var absolut bästa nyheten so far 2021

  Svara

 • Robert

  |

  Magnum-glassen får högt betyg iaf. Testade nu. 😉

  Svara

 • Sanna

  |

  Värt att nämna är att Twister Peek-a-Blue är helt mjölk, ägg och spannmålsfri (till skillnad från vanliga Twister som innehåller mjölk). Som mamma till en multiallergisk liten kille är den därmed min absoluta favorit :D. Speciellt då det sedan tidigare inte finns så många alternativ för min son och andra allergiker.

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Blev också besviken på B&J glassen ev. pga önsketänkte på en solid chunk cookie dough med tunt lager glass och choklad runt men ändå, det var lite kakspår i mitten and thats it? 🙁

  Svara

 • Em

  |

  Jag som inte tål mjölk blev glad över en ny twister då originalet innehåller mjölk. Den nya var god, men som du säger, hade behövt mer syra. Ändå klart godkänd och kommer funka bra som isglass i sommar.

  Svara

 • Caroline

  |

  Helt ofattbart att smaken kan vara så delad, hur kan vissa av er jag läser kommentarer från tycka den nya magnum glassen var äcklig?!? Helt sjukt.
  För mig har den allt, det var fan det godaste jag ätit och tillfredställer mig på alla plan. Jag kan köpa en sån istället för en påse godis från hemmakväll och få ut alla smaker jag kan önska mig. Den har allt och är glassarnas glass.
  Kan påverka att jag är gravid men hade nog gillat den ändå. Hehe.

  Svara

  • Susanna

   |

   Men eller huuur?! Jag blev typ gråtfärdig när jag åt den för den var så jäkla god!

   Svara

 • Hanna

  |

  JAAAA CORNETTO-kioskarna! Det var såååå gott, brukar nämna det för mina vänner men jag verkar vara den enda som minns att de fanns…

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv