Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

 

Oh, så fin jacka du har! Vart är den ifrån? 😊 Älskar färgen och letar efter en som är så blå!

Bra att jag svarar nu när vintern snart är över. Eller kanske inte, fortfarande svinkallt. Den är från Ellos! Köpte den innan vi åkte till Österrike med jobbet förra året. Länk här (annonslänk).

 

Var väl inte länge sen ni satte bänken ovanför tvättmaskinen? Nyfiken varför ni ej är nöjda med den pga tänkte också sätta en bänk ovanför vår maskin!

Nej, det fanns redan en bänk där när jag köpte lägenheten. Jag har inte gjort något alls med badrummet. Det är inget fel på bänken, men jag skulle vilja byta ut den till en lite trevligare skiva typ, inte vit. Den största anledningen är att jag skulle vilja få bort benet (tycker det ser ut som ett skrivbord?? haha) och ha en täckskiva på sidan istället. Tänker det ser mer ”städat ut” då. Men det är verkligen ingen big deal. Det är mest ett corona-projekt. Är det billigt och enkelt fixat gör jag det, om inte struntar jag i.

 

 

Hur gör du med solglasögon och smink? Sminket släpper alltid på näsan när jag har solglasögon 🤯

Alltså jag bara accepterar det typ? Har inte så mycket smink på näsan så det har aldrig stört mig. Största problemet tycker jag är att man får röda märken efter solglasögonen. Vet inte hur många sommarselfies jag har på mig själv med envisa små röda märken på näsryggen.

 

 

Suuperfina lockar!! Vad använde du för locktång för att få till det där svallet? 😍Och grattis i efterskott 🌸

Tack <3 Har två olika locktänger. Denna använder jag oftast och denna använder jag till mindre lockar (annonslänkar). Älskar båda sååååå mycket. Förr använde jag alltid plattång till att locka håret och det funkar ju bra, men det blir finare med locktång det får jag medge.

Ett inlägg där jag lockar håret: Curly hair don’t care

 

Ni får alltså alltid vara lediga på era födelsedagar? Kan vara något av det finaste jag hört, haha. Men hur gör de om man fyller år vid en period där det riskerar att ändå vara helgdagar, ex vid jul och påsk osv? Tänker så att det blir lika många lediga dagar för alla?

Om man fyller år på en dag som alltid är en röd dag, t.ex. 6 juni får man en annan dag som ”sin födelsedag”. Men när födelsedagen hamnar på helgen så är det som det är. Ingen ledig dag det året. Blir tråkigt för mig 2023.

 

 

Hur har ni tänkt möblera om förresten? Går i samma tankebanor men det är så svårt just i vardagsrummet tycker jag! Just med soffan och tvn..

Har avlångt vardagsrum med fönster på ena och snedväggar vilket är lite av en utmaning. Nu har vi en hörnsoffa/divansoffa som en stor kloss mitt i allt som delar upp kök och vardagsrum. Nya planen är att köpa en mindre soffa för att göra det luftigare.

Vill ha mindre möbler generellt. Vi pratar även om att köpa ett mindre matbord. Vet inte om det är det senaste året som påverkat, men just nu känns det så avlägset att vi skulle ha fler än två andra personer här hemma på besök. Då känns det ju onödigt att ha en soffa som rymmer typ 10 pers och matbord med 6 platser. Särskilt då vi inte bor jättestort från början.

Vad gäller vardagsrum är nya planen att möblera såhär:

Ritningen stämmer inte så bra, väggarna går inte in och ut som det ser ut på bilden. Det är nog lättare att se hur det faktiskt ser ut på bilderna ovan. Men det här blir en översikt i alla fall. Kan inte rita, så jag skrev ord på bilden i Instagram-appen bara, haha.

Väggen där det är en tv nu ska det vara en soffa (den ska rymma hela den väggen som ”går in”) och sen ska den sticka ut lite framför fönstren. Tvn ska sitta på väggen bredvid och där är tanken att fästa den i väggen med en lösning så att den kan vändas och riktas mot både soffa och matbord beroende på behov.

Vad tror ni? Hiss eller diss? Vi kan såklart behålla nuvarande möblering med mindre möbler, men tror ändå att förslaget ovan är smartare vad gäller att utnyttja ytan.

 

Vilket mysigt firande 🙂 Förresten, har du skrivit om vad du tyckte om din behandling med dermapen/PRX-T? Väntar med spänning då jag själv är lite sugen på att göra det 🙂

Spara dina pengar. Jag märkte inte direkt någon skillnad. Liiite mer lyster kanske. Har visserligen hört att man behöver göra flera behandlingar, men känner mig inte pepp på att göra fler. Men kanske har du en annan hudtyp än jag och kommer få bättre effekt? Svårt att säga. Läs recensioner och bilda dig en uppfattning!

 

66 gillar

Kommentarer (32)

 • Jennifer

  |

  Skulle du rekommendera soffan? Har den blivit sliten/nedsutten? Är den hård/mjuk?Blev lite sugen på att beställa en likadan!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tycker inte den är nedsutten. Största minuset skulle jag säga är att den drar till sig hår.

   Svara

  • Sanna

   |

   Jag har en exakt likadan soffa som Regina och köpte den i typ samma veva.

   Jag har spenderat ootroligt mycket tid sittandes på samma ställe🙈 (en hel graviditet pga illamående, och typ hela första 6 månaderna ammandes) och den har hållit sig väldigt fin. Man får komma ihåg att vända ryggdynorna ibland och dammsuga lite oftare än vad man vill 🙄. Men annars en toppensoffa!

   Svara

 • Robert

  |

  Tror jag skall göra en egen video där jag lockar håret. Bara att köpa en locktång och köra liksom. 😉

  Svara

 • Emma

  |

  Angående möbleringen känns det som att det kanske blir lite ödsligt med soffan längst bort, rummet ser väldigt långt ut? Men kanske svårt att avgöra bara på bild 😅

  Jag hade ställt soffan med ryggen mot bortre väggen (samma som du ritat på skissen) men en liten bit ut från väggen och centrerat mellan fönster och långa väggen. Sen hade jag haft två fåtöljiga saker alternativt fåtölj+större sittpuff mitt emot soffan och soffbordet däremellan. Tvn hade jag haft enligt din skiss också. Men jag gillar inte att ”möblera runt tvn” och tänker att detta är det som döljer tvn mest. Plus att det känns så sjukt vuxet med sittplatser mittemot varandra 😅

  Ett plus är att man kan vrida fåtöljen mot matplatsen om man vill sitta skönt men ändå umgås med någon vid bordet utan att behöva skrika (ok kanske överdriver storleken på ditt vardagsrum nu, haha)

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror det ser mycket större och längre ut på bilderna än vad det faktiskt är, tog dem genom att zooma ut i iPhone. Så mycket plats finns inte tyvärr 😅 Men gillar din idé!!

   Svara

 • Liisa

  |

  Tkr erat vardagsrum har bra potential till att bli luftigt, sällskapligt och enhetligt med resten av rummet. Mitt förslag skulle dock var att ställa en soffa under fönstret till vänster och en till höger mot fönstret, ställa TV:n där den redan står fast mer centrerad och sen rama in hela gruppen med en stor härlig matta och ett soffbord i mitten mellan sofforna. På så vis skapar man en sällskapsyta vid sofforna. Mellan soffan och elementet kan du sätta ett elementskydd så behöver du inte oroa dig för att de ska bli för varmt mot soffan.

  Svara

 • Reb

  |

  Det jag tänker på med placering av tvn är att det blir mittemot fönstret, och risk att solen lyser på så man inte ser något.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tänkt på det också, men man får rulla ner 🤷🏼‍♀️ Är svårt att se på tvn när solen står på nu också faktiskt.

   Svara

 • Bella

  |

  Hej!

  Jag skulle vilja ställa en fråga men eftersom jag är osäker på huruvida den är ”känslig” (för vissa är den, för vissa inte) så tänker jag att OM du tycker den är alltför privat så strunt i att godkänna kommentaren och glöm att jag frågat. Det kanske kan tyckas vara bättre att inte fråga om man är osäker på hur mottagaren kommer ta det men det blir så begränsande… då kommer jag aldrig våga fråga något med risk för att ”trigga” någon. Jag ställer därmed hellre frågan på ett ödmjukt vis så får mottagaren avgöra om det är något som är okej att prata om eller inte. Och självklart kommer jag att respektera om mottagaren av inte vill svara på frågan 🙂

  Jag undrar hur du och F ser på barn? Vill ni skaffa barn? Vill ni inte? Vet inte? Har ni pratat om det? Jag är i en relation nu där vi har smått börjat prata om detta, och det är intressant att höra hur det ser ut hos andra. Jag har en hormonstörning som tyvärr gör att få biologiska barn inte är självklart, men jag börjar bli sugen på att prova…

  Man ser den ena influensern efter den andra bli gravid, ena kompisen efter den andra blir det… (eller så är jag i den åldern då många väljer att skaffa barn, haha) så jag är lite nyfiken på er influensers som inte har barn. Hur tänker ni? (Om ni vill dela med er dvs). Lyssnade lite på Therese Lindgrens gamla video där hon ger sin bild av varför hon inte vill ha barn, och kom att tänka på hur ”uppfriskande” det är när influensers pratar om teman som kanske alla inte vågar lyfta.

  Hursomhelst, bästa bloggerskan är du och jag ber om ursäkt om jag ställt en fråga som inte är okej. Jag är väldigt öppen (ibland too much) som person men förstår självklart att alla inte är det och respekterar till fullo om du väljer att inte godkänna min kommentar.

  Ta hand om dig!

  Kram,

  Bella

  Svara

  • Egoina

   |

   Vi vill ha barn. Har inte valt bort det på grund av att vi inte vill av någon anledning eller så. Har alltså ingen ”uppfriskande” bild att ge. Är ganska mycket som normen där eller vad man ska säga, haha 😊

   Svara

 • Sofia

  |

  Blir spännande att se hur det blir 🙂 tänker bara på bordet. Kan vara klokt att ha ett bord med iläggsskiva och ha några ihopfällbara extrastolar. Förhoppningsvis tar pandemin slut någon gång så att vi kan börja umgås fler personer samtidigt 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är planen 🙂

   Svara

 • Anesa

  |

  Hej!!
  Så mycket som du tipsar kände jag det var min tur med. Ifall ni tänkt på äkta Sten/ komposit till bänkskivan i badrummet kan jag tipsa om att kolla runt hos olika leverantörer ifall de har någon ”spillbit”, perfekt till badrum & myyyyyycket billigare!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Smart!!

   Svara

 • Ida

  |

  Hello!
  Tänkte tipsa om skiva i badrummet!
  Vi köpte våran på Ikea, typ en bänkskiva/köksbänk, fast en typ ”extra” lång, färdig. Och mätte hemma, delade den så ena sidan blev som ”benen” och andra är uppe på. Så hela bänken är i liksom samma! 😄 billigt och smidigt. (Är inte bäst på att förklara. Men hoppas du förstår).

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh smart!

   Svara

 • Linda

  |

  Ooooh, vad är det där för en liten döljar-grej framför handfatsröret? Aldrig sett förr, men VILL HA, hatar att man ser röret i vårt badrum och hittar inget skåp som passar under pga knasig höjd. 🙃

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är typ…en porslinskåpa. Finns säkert att köpa överallt 🙂

   Svara

 • Frida

  |

  Jag tänker att ytan mitt i rummet på din bild känns oanvänd på något vis. Kanske två mindre soffor mot varandra (typ en under fönstret och en mot den vägg ni har nu) och tvn mer centrerad på den vägg ni redan har den på? Känns socialt, trivsamt men ändå mysigt för tvhäng. Det öppnar ju också upp rummet genom att skippa divanen liksom. Centrerar ni tvn och får bort lampan och det som står där blir också intrycket mindre.
  Ska bli spännande att följa!!! Älskar att möblera om. Så stor skillnad ju!

  Svara

 • Elin

  |

  Jag får så många idéer när jag ser bilderna på ert rum, men hemma hos mig själv tycker jag det är mycket svårare! Tror man lätt blir hemmablind och inte ser möjligheterna på samma sätt som hos andra. Man fastnar i de möbler man har och den möblering man har idag och har svårt att tänka nytt tror jag. Jag skulle hos dig satsa på en mindre soffa utan divan, en vanlig 3 sits-soffa liksom. Mittemot soffan två fåtöljer, ganska nätta. Mellan fåtöljerna skulle jag sätta ett mindre bord där man kan ställa ifrån sig vinglas/kaffekopp/bok. Mina föräldrar har den möbleringen och det är väldigt socialt och trevligt. Teven skulle jag antingen centrera på den väggen ni har nu och då skulle också soffan stå där er nuvarande soffa stå. Alternativet är att sätta soffan och teven så som du tänkt och ha fåtöljerna mittemot soffan. Rama in allt med en matta. Jag tror absolut inte det är för trångt för dessa lösningar, som det är idag får ni ju plats med en jättestor soffa på denna yta ju! Hade gärna fått in någon form av bokhylla också, alla hem blir mer personliga med böcker framme!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror också det, man blir liksom låst. Tack ska kolla om det går 🙂

   Svara

 • Emmy

  |

  Jag håller med de som tycker att ni ska möblera mer mitt i rummet. Svårt att se på bild hur mycket utrymme det egentligen finns, men på skissen har ni placerat typ allt längs väggarna, om jag fattar det rätt. Det är ett stort misstag när man möblerar😜Brukar se bättre ut om man flyttar ut möblerna lite, och ställer nåt mer mitt i rummet, brukar räcka med nån fåtölj/puff. Och en stor matta såklart 😉 Kolla i inredningstidningar om du undrar vad jag menar, där ser man väldigt sällan möbler upptryckta mot väggen eller inklämda mellan väggar. Men vill ni ha det så, så gör det såklart!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror bilderna och ritningen får det att se större ut än vad det är. Det är mindre i verkligheten och blir inte så mycket ”plats i mitten” som det ser ut. Ritade inte ut det, men tanken är att ha en sittpuff eller en fåtölj också. Men så kul med folks idéer!! Ska mäta här hemma och hitta den optimala lösningen 😀

   Svara

 • J

  |

  Varför vill man ha små möbler och mer tom yta? Ska ni ha plats för dansgolv eller vadå? Jag förstår inte!?😂 Stor soffa är så skönt! 😁 Mvh en med proppfullt hem

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • Emelie

  |

  Jag ser det som att du har två st möjligheter 🙂

  Möjlighet 1.
  Teven mot väggen rakt från köket som ni har nu. Med soffan centrerad som avdelare i rummet. Så att man sitter med ryggarna mot köket. Tresits soffa, med någon puff till vänster mot fönstret och kanske något sideboard till höger mot väggen?

  Möjlighet 2.
  Soffan (tresits, tycker verkligen nu ska ha tresits haha) rakt mot väggen ni har teven nu. Teven mot väggen till höger och två st nätta lounge fåtöljer i trä mot fönstret. Ett runt bord i mitten och kanske en dagbädd mitt emot soffan? Eller en större puff. Så fint att möta något mjukt för ögat som en soffa med fina posters över än en teve 🙂

  Svara

 • Rebecca

  |

  Hade min tv mitt emot fönster i min förra lägenhet, inte att rekommendera 🙁 ljuset störde rätt mycket när man tittad tv och det hjälpte inte med rullgardiner..

  Svara

 • Karin

  |

  Ett förslag till badrummet: Sätt en skena med ett fint tyg längs kortsidan ända ut till kanten på bänkskivan så att tvättmaskinens sida och ”skrivbordsbenet” döljs. Då slipper ni köpa nya grejer om det mest är för att få bort benet 😊💕

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv