Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tisdagssnack

Måndag? Tisdag? Tisdagsmåndag?

Hur mår ni idag? Jag mår bra!

Tillbaka till verkligheten då. Förutom påskmiddagen vi var på har vi knappt gjort någonting under påskledigheten. Mest fixat, sovit, rensat i garderoben och hittat på små projekt här hemma. Just det, vi har sett alla Hunger games-filmerna också. F tror alltid att han sett alla filmer, men när vi börjar kolla har han inte det. Jag har kommit på vad det beror på. Han har somnat!

Att han somnar till tvn kan vara hans mest störiga egenskap faktiskt. Värsta är att han han aldrig erkänner att han är trött. Frågar jag svarar han nej och det slutar med att jag måste sitta sov-vakt för att inte råka se för mycket själv. Nej, jag tar tillbaka – det värsta är låter sig bli trött! Han lägger sig ner, vilar huvudet på en kudde och bäddar in sig med filt. Klart man somnar då!! Känner jag mig trött sätter jag mig upp så obekvämt som möjligt, går runt ett varv för att vakna till eller äter någonting. Är jag fortfarande trött säger jag det och frågar om vi kan kolla klart en annan dag. Hur svårt kan det vara liksom. Hur kan man medvetet låta sig somna när man tittar på något tillsammans?

Haha ok. Bär på mycket undertryckt ilska vad gäller hela somna-framför-tvn-grejen märker jag. Är säkert inte ens första gången jag skriver om det. Tur han är söt, haha. Vem är ni i er relation? Den som somnar eller den som har en partner som somnar? Ska vi starta en stödgrupp?

I ALLA FALL.

 

Ser fram emot i veckan: På lördag ska jag och Hannah fira våra födelsedagar i efterskott med Felicia och F. Vi ska beställa take away från restaurang och ha spelkväll. Ska bli så mys!

Ser också fram emot i veckan: Ska på en visning! Det är en lägenhet på två våningar. Den ser fin ut invändigt, men själva huset den ligger i är vi inte sålda på. Egentligen kanske det inte spelar roll, man har ju inte sitt eget hus som utsikt. Men samtidigt ska man ju gå in i det varje dag. Haha åh, jag vet inte. Vi ska dit och kika i alla fall. Får se vad *känslan* säger.

Veckans hejdå: Nu ryker påskriset, bye bye! Det var förresten björkkvistar och jag har inte reagerat på dem alls. Hoppas det betyder att jag inte är allergisk mot björk längre.

Veckans köp: Vita sneakers! Det är ju vårtecken om något. Köper jag det måste det bli vår sen. Inte bestämt mig för vilka än dock. Men tror det blir Vans.

Tacksam över: Att mamma är frisk, valpen som kommer, att F alltid lägger sitt täcke på mig när han går upp på morgonen, att det snart är vår, att mina kollegor är bäst och alla glassar som ligger i frysen och väntar på att bli testade (haha).

 

Igår hade vi alla årstider på samma dag. Jag skojar inte om jag säger att det var strålande sol och all snö hade smält bort 30 minuter efter att denna bild togs.

 

111 gillar

Kommentarer (29)

 • En annan Regina

  |

  Jag somnar nästan alltid när jag ser film, har till och med somnat på bio 🙈
  Det är ju så mysigt att somna med bakgrundsljudet från teven!

  Svara

 • Jenni

  |

  Jag är den som somnar! Kan tro att jag är pigg men plötsligt somnar jag ändå. Ibland även när det är som mest spännande i filmen/serien och jag verkligen vill se mer. Kan liksom inte hålla mig vaken trots det. Kanske är F likadan🤔 Min sambo har dock börjat uppskatta det eftersom han då direkt byter till något han vill se men som han vet att jag inte gillar.

  Svara

 • Mila

  |

  Ingen av oss somnar. 😉 Väldigt skönt faktiskt för när har upplevt det där när jag bodde med min bästa vän. Hon somnade alltid 30 min in i filmen! Så trist för jag ville ju prata om den efteråt men då mindes hon inget ju… (Min sambos mest störande egenskap är att han sitter på toa i typ 30 min. Låter harmlöst men när man har en tid att passa eller bara ska handla ihop är det såå trist att vanka av och an. Konstigt manligt fenomen tror jag? Alla mina tjejkompisar och även jag är klara med nr 2 efter max 5 minuter.)

  Svara

  • M

   |

   Sån igenkänning! Min sambo kan på riktigt sitta kvar närmare en timme. Förstår inte? SÅ mycket tid som bara försvinner 😂

   Svara

 • Sara

  |

  Jag har alltid resonerat att jag hellre bor i det fula huset och tittar ut på fina hus, om det nu är fina hus framför 😊

  Svara

 • Hanna

  |

  Åh jag älskar också att somna framför tvn! Extra mysigt med mannen vaken bredvid <3

  Svara

 • Alex

  |

  Somnar nästan alltid. Det värsta är att jag aldrig vill erkänna, känner enorma skuldkänslor. Så när min partner frågar mig (eftersom jag börjar sakta men säkert snarka) ”har du somnat?” vaknar jag genast till och blånekar. Så sjukt beteende 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

  • Anna

   |

   Hahahha! Exakt så gör jag också! 😅 vet inte varför jag känner för att förneka det heller. Så sjukt! Men värst är ju ändå när jag väcker mig själv av mina snarkningar i soffan. 🙈

   Svara

 • Alex

  |

  Älskar att somna framför tvn! Somnar framför det mesta förutom om det är mycket komiskt och jag skrattar. Gör nog samma som F att jag gör mig alldeles för bekväm.
  När jag bodde själv använde jag till och med TV som hjälpmedel att somna då jag ofta somnar 10min in i en tv-show.

  Svara

 • Carolina

  |

  Startar gärna en stödgrupp för folk med partners som somnar framför teven. Hotar alltid med att jag inte kommer se om sen eller förklara vad han missat, för han säger alltid att han ”bara vilar ögonen lite, jag lyssnar fortfarande” å att jag inte behöver stänga av. Brukar antingen sluta med att jag tvingar honom å sätta sig upp så att han inte somnar eller att jag stänger av i protest. Finns få saker som jag stör mig mer på!

  Svara

 • Mikaela

  |

  Att somna framför tvn är det bästa som finns! Så mysigt! (Förutom när man sen måste borsta tänderna och gå till sängen)

  Svara

 • Johanna A

  |

  Här är det min man som somnar! Stör mig på precis samma sak som du gör med F, att han verkligen gosar ner sig i soffan med filt och kudde. Såklart han somnar! Så sitter man där var 5:e minut i ett spännande avsnitt och frågar ”sover du?”. Såååå störigt!!

  Svara

 • Sandra

  |

  Jag får en helt orimlig irritation över folk som somnar vid fel tillfällen. Vet inte varför. Och så avskyr jag att behöva väcka andra som sover. Kan ha hänt att någon förälder eller något blev sur på att jag väckte dem när jag var liten så har lite typ… trauma från det? När folk säger ”Kan du väcka mig om en timme?” så säger jag helst nej. Kan man inte ställa alarm? Tycker det är andras ansvar! Förstår dig helt, speciellt när man ska titta på film tsm – så irriterande!

  Svara

  • M

   |

   Känner precis samma angående att väcka folk som sover! Tycker det är obehagligt på något sätt. Vet inte heller om det är något trauma eller om det är det att folk inte ”är sig själva” riktigt när de vaknar. Har tänkt en del på detta, haha. Skönt att inte vara ensam!

   Svara

 • Tilda

  |

  Somnar väldigt ofta! Har somnat på bio också, brukar välja tidiga tider pga det. Jag är verkligen ingen kvällsmänniska, det spelar ingen roll om jag trycker i mig godis, jag börjar i princip se trippelt efter en stund för att jag blir så trött 😅 På morgonen studsar jag däremot upp direkt och har noll förståelse för hur min pojkvän kan vilja ligga kvar och dega haha. Önskar dock att jag var mer av en kvällsmänniska, det är drygt att alltid bli så trött på kvällarna om man till exempel ska hitta på saker med vänner!

  Svara

  • Sara

   |

   Väldigt praktiskt om du bestämmer dig för att skaffa barn någon gång dock! 😉

   Svara

 • Robert

  |

  Jag vill helst sova tre på eftermiddan, haha. Ingen att ta hänsyn till så det gör inget om man har möjlighet till det. 😉

  Svara

 • Mikaela

  |

  Jag har inte de problemet, kan dock tänkta mig att min sambo stör ihjäl sig då jag hatar att kolla på film/serier och inte kan sitta still. Jag storstädar hellre än att kolla på Tvn.

  Svara

 • Anna

  |

  Jag somnar alltid och det är jättejobbigt 🙁 Jag hatar när folk föreslår att man ska se på film för jag vet att det är dödsstöten, samtidigt blir folk provocerade av att man inte gillar att se film. Det är ju helt omänskligt.

  Att sitta still, tyst är som gjort för att somna. Jag somnar på tåg, buss, bil, föreläsning, väntrum, soffan… allt där jag måste sitta passiv. Det enda som håller mig vaken är att prata, men det är sällan uppskattat när man ser film.

  Jag är tacksam att mina patienter inte vet hur många föreläsningar jag somnat till på läkarutbildningen. I början på sin läkarkarriär kan man också bli lite passiv, hamna på långtradiga ronder osv. Absoluta mardrömmer är röntgenronder. Då sitter man i ett släckt rum och tittar på svartvita-bilder om och om igen. Jag biter mig, lyfter fötterna från marken och gör allt i min makt för att hålla mig vaken.

  Nu har jag valt en aktiv specialite så jag somnar som tur är aldrig på jobbet. Förutom på APT och långdragna möten…

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha nä usch så jobbigt <3

   Svara

 • emma

  |

  Ingen av oss somnar, men det där med att ”låta sig bli trött” gör mig så jävla vansinnig. Känner en person som ””råkar somna”” när han går upp med barnen på morgonen, men då har han lagt sig på soffan med filt. No shit att du somnar då ditt spåk

  Svara

 • Maria

  |

  Att läsa din blogg är det mysigaste jag vet. Både avkopplande, underhållande och roligt. Denna plattform är UNDERBAR! TACK! Kram 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack vad glad jag blir <3

   Svara

 • Elin

  |

  Alltså!! Jag har alltid trott att jag var den som somnar – tills jag insåg att det bara handlar om vilken film det är?? Så fort det är en film som fångar mitt intresse så somnar jag inte. Slår vad om att hälften i kommentarsfältet aldrig somnar om de är hemma själva och får välja film själv. Klyschigt exempel men: Testa att välja en romantisk komedi och se hur länge era respektive håller sig vakna..

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Är somnaren och det är ju så att man måste förneka trötthet när man blir tillfrågad, det är obligatoriskt eller till och med olagligt som somnare att signalerera trötthet, man måste glida in i sömnen obemärkt 👌

  Svara

 • Caroline

  |

  Haha, jag är den som somnar. Det händer också att min man viftar lite försiktigt med handen framför mitt ansikte för att se om jag är vaken, de gånger jag märker det säger jag ofta lite småirriterat: ”Ja, jag är vaken!” varpå han svarar att han redan gjort så några gånger ^^

  Svara

 • Inez

  |

  Hahaha har sömnproblem så somnar aldrig först och är alltid vaken – förutom när vi ska se film. Somnar direkt. Och hur f** kan man lägga sig obekvämt när man ska se film? Äeh. Ja gillar att vila ögonen särskilt då<33

  Svara

 • Malin

  |

  Vita sneakers är så vårigt! Kan rekommendera Reebok royal glide ripple clip om du gillar vitt och roséguld(?) ihop. Så snygga och sköna! 😍

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv