Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Måndagssnack

Läget idag?

Tog en promenad efter jobbet, började laga mat när vi kom hem och plötsligt kunde jag knappt se något. Fick fläckvis synbortfall som höll i sig i en halvtimme ungefär och följdes av huvudvärk. Är säkert migrän med aura eller vad det heter, men blir ju så orolig när det händer. Så läskigt att inte kunna se. Nu mår jag bra igen förutom svag huvudvärk och helt slut i kroppen.

 

Vad gör du just nu?

Väntar på att Benjamins ska börja. Min favorit Molly Sandén är med idag!

 

Vad har du gjort idag?

Jobbat och gått promenad som sagt. Vi har börjat vara så osociala på våra promenader. Antingen lyssnar vi på varsin podd eller så lyssnar han på podd och jag pratar i telefon. Så mysigt ändå. Gå tillsammans, men ändå vara för sig själv.

 

Planer för veckan?

Fira lite påsk kanske. Ska be F köpa hem sill från en fiskbutik vid hans jobb som vi brukar köpa från. Och just det, vi är ju lediga både på fredag och måndag. Långhelg!

 

Vad ser du fram emot denna vecka?

Förutom ledigheten…Masked Singer kanske? Haha så random, men blev helt besatt av det programmet. Totaldissade det till en början, men så hade vi det på i bakgrunden när vi åt och plötsligt var jag helt hooked. Så knäppt och underhållande program. Jag tror att Anders Bagge är Sjöbjörnen och att Ellen Bergström är Enhörningen. Vad tror ni?

 

Veckans serie?

PH såklart. Verkar bli en bra säsong. Jag är F såg precis klart Quiz btw. Det är en verklighetsbaserad miniserie som handlar om ett par som fuskade i Vem vill bli miljonär. Jag minns när detta hände och tycker det var spännande att få ett annat perspektiv på det. Känner mig ändå inte helt övertygad om att de fuskade längre. Vad tror ni?

 

 

65 gillar

Kommentarer (29)

 • Alex

  |

  Var kan man se Quiz?

  Och dokumentärtips: Seaspiricy på Netflix 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tv4 play! Tack för tips 🙂

   Svara

 • Elsa

  |

  Matsked singer var den värsta skiten jag nånsin sett!

  Svara

  • Frida

   |

   Åh, håller med…

   Svara

 • Robert

  |

  Låter lagom kul med migrän-attacken. 😛

  Svara

 • Zandra

  |

  Enhörningen måste vara Ellen.. tror godis automat är Jimmy Jansson

  Svara

 • Sofia

  |

  Hoppas att det känns bättre nu <3 Det är som du säger riktigt läskigt med synbortfall. Jag har fått det flera gånger och för mig är det förknippat med ångest. De senaste åren har varit tuffa på många sätt och jag har haft en del panikångest. Efteråt har jag känt mig helt slut och bara velat sova. Jag vet ju såklart inte om det är ångestrelaterat för dig, men ville dela med mig. Första gångerna det hände blev jag rädd, men nu vet jag att det inte är farligt. Det är oerhört jobbigt, men det går alltid över.

  Svara

 • Elin

  |

  Jag har också migrän med aura. För mig funkar det med vanlig treo. Tar jag det direkt vid första känningen brukar det mota bort huvudvärken.

  Älskade också Masked singer. Blev mer engagerad än jag trodde!! Håller med om dina gissningar. Tror också att Kikki Danielsson är ”Monstret”.

  Svara

  • Nina

   |

   Var inte monstret en kille?

   Svara

   • Elin

    |

    Trodde också det först, men när jag kollade igen låter det väldigt likt Kikki Danielsson.

    Svara

 • Anna

  |

  Jag tror också på Anders Bagge och Ellen Bergström. Godisautomaten är jag helt säker på är Daniel Norberg!

  Svara

  • Bea

   |

   Håller med! Men vem är monstret? 🤔🧐

   Svara

  • Lilo

   |

   Hur kan du vara säker på det? En av dom ”tyngsta” ledtrådarna var ju att han blev upptäkt i en talang jakt och sen nämndes även Marianne. Jimmy Jansson var med i Fame Factory som var Bert Karlssons program och Jimmy har haft Marianne Records som skivbolag.

   Svara

   • Anna

    |

    Jag är säker på att det är Daniel för att jag har hört när han berättar historien om Bert Karlsson i podden TV-fabriken.

    Svara

 • Linda

  |

  Det kanske kan vara ögonmigrän. Om du tar smärtstillande när första flimret börjar, och vilar, så blir huvudvärken inte lika illa. Jag brukar bli illamående efteråt.

  Svara

 • Dolores

  |

  Låter lite som ögonmigrän! Hade aldrig hört om det innan jag fick det under min graviditet och sen tyvärr fick dras med det i 7 år. Kom alltid runt mens eller ägglossning samt vid stress, synbortfall ca en halvtimme och sen tung huvudvärk på det.. Men plötsligt försvann det bara! Vet inte vad jag gjort, men är glad att slippa eländet! 😁

  Svara

  • Sofie

   |

   Men va, aldrig hört talas om ögonmigrän men googlade nu och låter helt klart som det jag ”led” av under graviditeten. Hoppas jag slipper dras med det i 7 år bara 😩

   Svara

 • Ina

  |

  Hoppas att du får en lugn och fin eftermiddag så att det som är kvar av huvudvärken försvinner!

  Älskar engagemanget kring Masked Singer. Själv tror jag att Godisautomaten är Orup, tycker kroppstypen passar in utöver de få ledtrådar man fått.

  Svara

  • Ina

   |

   Haha oj då, ser nu att detta var skrivet igår kväll. Då hoppas jag helt enkelt att kroppen och knoppen mår bättre idag 😊

   Svara

 • Emmy

  |

  Vill inte skrämma upp dig, men det kan absolut vara värt att kontakta sjukvården när man får synbortfall! Det låter visserligen som migrän med aura (har det själv) men är alltid bra att kolla upp. Inte minst för att läkaren kan skriva ut särskild migränmedicin (triptaner) som funkar mycket bättre än receptfria tabletter. När jag fick migrändebut för några år sedan ville de bl a röntga hjärnan för att utesluta något annat. Det är just genom uteslutning av annat som man kan säkra en migrändiagnos. Kändes bra att veta att hjärnan var ”kollad” också 🙂

  Svara

  • Victoria

   |

   Triptaner finns receptfritt, iaf sumatriptan

   Svara

   • Emmy

    |

    Ja men för det första så är det myyyycket dyrare receptfritt (och lägre dos, såklart, men det kan göra att de inte heller hjälper lika bra). Och för det andra bör man helst inte ta dem utan att ha konstatera migrän (=diagnos av läkare).

    Svara

 • Marie

  |

  Anders är Sjöbjörnen? Det har jag inte ens tänkt på, känns logisk. Ellen Bergström måste vara med men jag trodde Jokern på henne.

  Svara

 • Johanna A

  |

  Jag blev också besatt av Masked Singer efter att ha kollat några minuter haha. Jag tror att godisautomaten är Omar Rudberg. Han från gamla The Fooo gruppen!

  Svara

 • Lilo

  |

  Är helt säker på att detta är rätt 😂
  Enhörning – Ellen Bergström
  Sjöbjörn – Anders Bagge
  Godisautomat – Jimmy Jansson
  Monster – Gustav Mandelmann (kom ihåg vart ni läste det först!!)
  Jokern – Lotta Schelin

  Svara

  • Egoina

   |

   Omg!! Så spännande!

   Svara

 • Maria

  |

  Jag tror Jokern är
  Emma Molin! Alla ledtrådar fick mig att tänka på henne. Ellen tror jag med! Också besatt! Satt på en buss till jobbet i lördags och ville avslöja alla direkt! Hur ska man orka vänta?!

  Svara

 • Liv

  |

  Också helt besatt 🤩 äntligen något nytt underhållningsprogram på tv

  Säker på att Ellen Bergström är enhörningen (syns på hela det spralliga kroppsspråket) och Anders Bagge sjöbjörnen.
  Monstret tror jag Karl Fredrik Gustafsson
  Godismaskinen Daniel Norberg
  Jokern är den svåraste, gissar att det är någon komiker. Emma Molin?

  Svara

  • Liv

   |

   Har nu lyssnat igen och ångrat mig.
   Monstret är 100% Kikki Danielsson

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv