Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

8 parkeringstyper

En random grej som jag tänker på ibland är vilka parkerings-personlighetstyper det finns:

1. Den som parkerar långt från andra bilar eftersom hen är rädd om sin bil. Gärna längst ut mot kanten så att bara en bil kan ställa sig bredvid (om man har otur).

2. Den som parkerar så nära målet som bara möjligt för att hen är lat och bekväm.

3. Den som parkerar nära målet för att hen alltid är stressad och har bråttom

4. Den som parkerar nära målet för att underlätta. Kanske någon som är gravid, en äldre person, någon med småbarn, eller någon som behöver hjälpmedel för att ta sig fram.

5. Den som parkerar långt från målet för att få vardagsmotion.

6. Den som parkerar på den enklaste luckan att ställa sig. Det ska vara så enkelt som möjligt.

7. Den som parkerar på samma ställe alltid och fortsätter med det då det blivit en vana.

8. Den som cirkulerar runt i väntan på att få parkera. Denna person har bestämt sig för ett geografiskt område och maxavstånd till målet och tänker inte tumma på det. Hen kan cirkulera i timmar även om det finns tomma parkeringsplatser en bit bort.

Jag är en solklar sexa eller sjua och F är hundra procent en etta. Vilken är ni och vilken parkeringstyp har jag glömt?

 

Jag när jag parkerar. Haha nä.

 

80 gillar

Kommentarer (42)

 • Allis

  |

  Kombo av 2 och 6. Närmaste enkla rutan 🙂

  Svara

 • Jessica

  |

  Jag är en 4 och 6 😊

  Svara

 • Lotta

  |

  #1! Och ja gärna en hörnparkering 😅

  Svara

 • Robert

  |

  6:an. 😉

  Svara

 • Sofia

  |

  100% en 6:a. Haft körkort i över 10 år och hatar det fortfarande. Väljer gärna ett parkeringshus (om jag nu måste, hatar dom!) längre bort om det är lite lättare att parkera.

  Värst var när jag var gravid och skulle till MVC. Såå små parkeringar att jag seriöst inte kunde komma ur bilen pga magen utan fick snällt åka runt tills jag hittade en rymligare plats. Puh!

  Svara

 • Myh

  |

  En solklar 1:a här!

  Svara

 • Marie

  |

  Blandning mellan 1 & 6 😅 Gärna en hörnparkering så ingen bredvid men samtidigt ska de vara lätt att parkera då jag har en stor bil. Jag kan parkera och köra, men fan inte alla som kan😂

  Svara

 • Jessica

  |

  Jag är den som ställer mig nära ett vagnhus (om vi pratar parkering till matbutikerna) Man har inte så långt till bilen innan/efter, man får snabbt ner barnet i den säkra vagnen, man kan tömma bilen på skräp i bildörren i papperskorgen som de husen har etc. 👌

  Svara

  • Maria

   |

   Samma här. Så nära vagnarna som möjligt för att underlätta med barn. Är samtidigt en nr 1/5 långt bort från entrén för att slippa stå nära andra. Gärna ett hörn/längst ut. Tycker även det är bra att få in lite extra vardagsmotion. Dessvärre är min sambo en sån som alltid ska stå så nära som möjligt 😂

   Finns ju 2-3 typer till, de som bara inte kan parkera öht (som redan nämnts i kommentarerna) utan måste parkera bredvid någon annan som de kan förhålla sig till, samt de som bara fullständigt skiter i vart linjerna är dragna och ofta ställer sig mitt över 2 rutor exv, eller som parkerar så illa/snett så även om det finns en ruta ledig bredvid så har man ingen chans att ställa sig där med risk för vagnskada. Jag avskyr dessa förare för de tänker bara på sig själva. Kan även tänka mig att det ofta är dessa förare som ställer sig på familjeparkeringarna också trots att de inte har några barn i bilen. Ser ofta medelålders män göra detta då det är nära till entrén…

   Svara

 • Petra

  |

  Är en 1:a och blir tosig på variant 9 som inte kan parkera. Varit med om tom stor parkeringsplats. Kommer ut efter mina ärenden till en parkering som nu har två bilar – bredvid varann! Obs, jag står inte närmst ingång just för att jag inte vill ha granne. Parkerinstyp 9 kan nämligen inte parkera efter rutor utan måste rikta sig efter en annan bil 🤨

  Svara

  • Egoina

   |

   😂👍🏼

   Svara

 • Emma

  |

  Minns att du tyckte det var jobbigt att köra bil. Känns det bättre nu? Jag är också en solklar 7a 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, hatar det! 🙈

   Svara

 • Terese

  |

  Min kille parkerar gärna bredvid dom nya, fina, rena bilarna. Han har en teori om att dom personerna är mer rädda om sina bilar än någon som har en äldre, ’skitbil’
  Alltså mindre risk för dörr uppslag och parkeringsskador

  Svara

  • Egoina

   |

   F tänker likadant 👌🏼😂

   Svara

 • En annan Regina

  |

  Enklaste möjliga lucka! Älskar när det finns ”genomkörare”, alltså när båda rutorna är fria så man kan ställa sig så man slipper backa ut sen.

  Svara

 • Johanna

  |

  Jag är den som ställer mig långt bort för jag är rädd om de andras bilar 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha aw ❤️

   Svara

  • Tove

   |

   Samma här! Haha 😆

   Svara

 • Ida

  |

  Helt klart 6, eller 7. Som du!

  Svara

 • MK

  |

  Alltid parkera så nära målet som möjligt. Bekväm och konstant stressad =) ! Jag har haft sprillans nya bilar i min ägo men också gamla skruttisar så det beror absolut inte på bilen.

  Svara

 • Sara

  |

  Helt klart nr 6 och 7! Det ska vara enkelt att parkera och samtidigt är jag en vane-människa. Blir ju enklare när man parkerar där innan 😂

  Svara

 • Jessica

  |

  Jag är en 6:a eller 7:a, och en 4:a om jag har min ettåring med. Min man är en 1:a och jag tycker det är så ocharmigt att han bryr sig så löjligt mycket om bilens utseende (för ett dörruppslag eller så kommer ju inte påverka funktionen direkt) att han inte ens kommer sig för att tänka på barnens säkerhet när han gör så att de måste transporteras över en hel parkering 🙄

  Svara

 • Annica

  |

  En som fattas på listan är douchebagen utan barn som parkerar på familjeparkeringen av lathet och förstör för barnfamiljer. Alltså det finns få saker som upprör en barnfamilj mer än detta 😝

  Svara

 • Jos

  |

  Den som parkerar så nära målet som möjligt för att optimera, behöva bära kassarna så kort väg som möjligt = sparad tid och energi 😅

  Svara

 • Victoria

  |

  Skönt att vi är många 60r! Kommer från en liten stad och tycker numera att det är en fröjd att köra bil där på semestern, jämfört med Göteborg där jag bor nu.

  Svara

 • Malin

  |

  En gång parkerade jag med förardörren på samma sida som ett staket vid förskolan. Jag var höggravid och gick in och hämtade min äldsta son, sen när jag skulle in i bilen så gick det bara inte. Alla som varit höggravida vet ju att magen sjunker och ändrar form när man går omkring och det är varmt och man burit på äldre syskon. Kunde verkligen inte pressa mig in genom öppningen. Jag fick öppna passagerardörren och krypa in till förarsätet stor som en kossa.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha omg!!

   Svara

 • Mila

  |

  Nu har jag inget körkort men något jag tänkt på är att min sambo ofta velar otroligt mycket när han ska parkera. 😛 Finns det många rutor att välja mellan så kör han runt och liksom ”Här blir bra… Nej, vänta, där är närmre! Eh nej nu blev det snett, jag byter…” så sitter jag där och suckar. 😛

  Svara

 • Emos

  |

  Mest en sexa, men jag vill alltid parkera på vänster sida, så jag gör en vänstersväng in i rutan, sååå mycket smidigare 😀

  Svara

 • Jenni

  |

  Jag är lite nördig med att slippa backa ut när jag ska åka så på stora parkeringar ställer jag mig där jag hittar 2 rutor så jag kan köra igenom första rutan till nästa. Spelar mindre roll med avståndet till målet, bara jag kan köra igenom 😂 på mindre parkering backar jag oftast. Och gärna nära.
  Hemma är det ”tävling” med grannarna om bästa/närmsta platsen. Jag har sett maken ställa sig där, sen gå ut och köra in sin bil i garaget när frun kommer hem, så hon får den platsen! 😅 Bara därför ställer jag mig där så ofta jag kan och skrattar lite skadeglatt när jag ser en bil som inte är deras stå där, haha!

  Svara

 • Sara

  |

  1,6 och 7. Fördelen, i alla fall där jag bor, är att verkligen alla måste stå precis vid ingången och därför kan man stå bara lite längre ifrån målet – ändå nära men långt från andra bilar.
  Vid mitt Ica står jag i princip alltid på samma plats, en bit ifrån ingången.

  Svara

 • Sabina

  |

  Jag är en nummer 6, men samtidigt så är det pga av att jag har ångest inför att behöva krångla mig ut sedan så jag kanske är en egen kategori, oftast blir det ju en bit att gå för mig som för nummer 1 också då men det är inte för att jag är rädd om bilen. 😛

  Svara

 • Emma

  |

  Solklar etta! Långt ifrån och gärna bredvid en ”fin bil” för att jag inbillar mig att de är rädda om sin egen bil = jag slipper dörruppslag. Undviker också att parkera bredvid någon jag ser har barnstolar i bilen, kombo av att jag vill vara omtänksam och ge barnfamiljer plats att lasta in barnen och att jag inte vill ha barn för nära min bil 😂

  Svara

 • Pia

  |

  Nr 7, av den enkla anledningen att jag annars glömmer var jag parkerat och får irra runt och leta efter var jag ställt bilen 😅 sjukt pinsamt när det händer! 😂

  Svara

 • Sofie

  |

  Så roligt! Jag är en solklar 2a. Sjukt lat och bekväm. Varför har man inga problem att ta en tidigt springtur på tom mage men att behöva gå långt på en parkering är sjukt jobbigt?
  Där finns ju typer som ställer sig på familjeparkeringar eller handikapplatser utan behov av detta.
  Sen finns det de som alltid backar in i rutan (gör jag hemma på parkeringen men sällan ute, tycker det känns bra när man ska ställa bilen till rätta liksom, min man backar alltid in när vi åker och handlar).
  Där är ju typen som ställer sig längst bort för att undvika andra bilar för att man känner sig osäker och inte vågar köra nära andra (jag när jag började övningsköra).

  Svara

 • Sarah

  |

  En kombination av 1, 5 och 7. Men 1 går alltid först 😅😂

  Svara

 • L

  |

  Kombination av 2 och 6 här! Vill ha det så bekvämt som möjligt 😅 men alltså… existerar nr 5?! Det är, som du märker, så långt ifrån min mentalitet som man kan komma haha.

  Svara

 • Sofia

  |

  Stadig 1, men med boende mitt i Sthlm så kan en inte vara kräsen utan får ta den plats jag hittar och då försvinner alla sorters krav..

  Svara

 • Ida

  |

  Haha jag är definitivt nr.2!! Ställer mig typ alltid på rutan nära handikappsparkeringen 😂 varför inte göra det enkelt för sig 🤷‍♀️

  Svara

 • Marie

  |

  Är en kombo av nr 1 och 7. Inte för att jag är rädd om bilen, men jag orkar inte krångla mig in bland bilar och hålla på att backa, om jag inte behöver. Ställer mig ofta kring samma platser vid mataffären.

  Svara

 • Olivia

  |

  Jag är nog en kombination av 4 och 6, min sambo är helt klart nr 1! (Precis som min pappa)

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv