Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

TikTok-pasta med fetaost och tomat

 

Ojojoj vad jag sett folk laga denna pasta. Till slut kändes det som att jag redan ätit den 100 gånger. Blev så trött på den att jag lovade mig själv att jag aldrig skulle laga den. Men sen gjorde jag såklart det ändå. Om något så enkelt är gott vill jag veta.

Du behöver (till 2 portioner):

1 förpackning körsbärstomater

150 gram fetaost

2 vitlöksklyftor

Några matskedar olivolja

Basilika

Pasta

 

Lägg körsbärstomater, fetaost och vitlök i en form. Ringla över olivolja och tjoff in i ugnen. Låt det rosta till sig på hög värme i cirka 25 minuter. Koka pasta när det börjar bli klart.

 

Klart!

 

Mosa ihop allt med en gaffel. ”Should look like this”, som alla TikTokare säger.

Var förresten försiktig med tomaterna. Jag råkade spruta kokhet tomatsaft över min hand. Gjorde ont : (

 

Blanda festaostsåsen med pasta, toppa med basilika och tadaaa klart.

En överskattad rätt måste jag medge. Det ser godare ut än vad det är. Jag rekommenderar att krydda med extra salt och peppar. Kanske slänga i lite chili, lök och buljong dessutom. Det vore också gott att toppa med t.ex. rostade pinjenötter. MEN. För att vara så enkelt är det definitivt godkänt. Man kan inte klaga på mat som lagar sig själv.

84 gillar

Kommentarer (21)

    • L

      |

      Jaaa! Det där är bästa receptet. Jag brukar även se till att ha romanticatomater i, sååå mycket godare och mer smak än körsbärstomater. Paprikan, gullök och chilin gör också stor skillnad. Något fler moment men så himla värt det.

      Svara

  • Kattis

    |

    Jag tyckte det blev för tomatigt. Men när jag körde i champinjoner istället så blev det en rätt helt i min smak! Fetaost, champinjoner, hela vitlöksklyftor. Mmmmm

    Svara

    • Ella

      |

      Oh det låter helt klart mycket godare. Är inte ett stort fan av färska tomater så kanske kan prova med soltorkade tomater + champinjoner istället! Tack för tips!

      Svara

  • Sofie B

    |

    Jag provade också att göra den tillslut. Men hade mer av allt hehe. Mycket vitlök, salt och peppar. Och chili! Sen toppa jag med pinjenötter och parmesan. Då blev den supergod😍

    Svara

  • Erika

    |

    Haha, jag sprutade också kokhet tomat överallt. 😂 Helt okej gott men inget jag gör igen.

    Svara

  • Moa

    |

    Som nån sa: ”it’s the most ok meal I’ve ever had”

    Svara

    • Egoina

      |

      Exakt så! 😂

      Svara

  • Lovisa

    |

    Tror jag hade 250-300g feta och ganska mycket salt. Det gjorde susen annars var den nog lite plain men som ni säger, verkligen ok speciellt för denna minimala ansträngning.

    Svara

  • Lisa

    |

    Jag testade den med feta och tyckte den blev alldeles för sur för min smak. Sen såg jag ett likadant recept men med Boursin-ost istället och den var såååå mycket godare, så tips tips tips! 🙂

    Svara

  • Zandra

    |

    Vi tyckte den var fantastiskt god första gången vi gjorde den! Mina tips är att skiva/hacka vitlöken så att den inte blir blå i ugnen, ha i lite hackad chili samt tunt skivad rödlök eller silverlök, salta och peppra + en nypa oregano, toppa med basilika, rostade pinjenötter och en oförskämd mängd riven parmesan.

    Svara

  • Lovisa

    |

    Jennie Walldén har gjort en asiatiskt variant på tik-tok pastan. Några fler moment men helt klart värt att testa! 😋 recept finns på hennes instagram 👌

    Svara

  • Linnea B

    |

    Förstår absolut inte hypen. Smakar ju exakt det som det är! Fetaost och tomat. Är väl gott men absolut ingen DRÖM haha. Finns massor med goda enkla grejer

    Svara

  • ch

    |

    Jag testade att göra den med och tyckte den var vedervärdig. Tills jag kom på att jag ju inte gillar fetaost och fattade varför :p

    Svara

    • Egoina

      |

      😅

      Svara

  • Robert

    |

    Då vet vi! Det är väl alltid så att man kan förbättra saker, men kul med enkla rätter som kan vara goda också. 😛

    Svara

  • Sara

    |

    ”Man ska inte klaga på mat som lagar sig själv”
    AMEN to that 👆🏼👆🏼😂😂

    Svara

  • Marie

    |

    Tack vare detta inlägg la jag till rödlök, vitlök, hackad chili, örtagårdskrydda, lite honung och kapris och körde på riktigt mogna romanticatomater första gången jag testade receptet. Blev 👌 Tack!

    Svara

  • Michaela

    |

    Byt ut fetan till cream cheese istället. Och välj den smak du gillar. Sen lite grillad kyckling i så blev den mycket bättre 👍

    Svara

Lämna en kommentar

Arkiv