Follow my blog with Bloglovin

15 bilder från kamerarullen

Några bilder som jag samlat på mig i kamerarullen på sistone:

Först två bilder på vårt vardagsrum i sol. Hej och välkommen mina solkatter.

 

Slutade ju med koffein för några månader sedan. Nästan i alla fall. Tar en liten kopp på helgen ibland och har druckit en och annan hot shot, heh. Köpte koffeinfritt kaffe från Gevalia som är JÄTTEGOTT. Hade inga förväntningar och blev positivt överraskad.

Tyckte det var så likt “vanligt kaffe” att jag var tvungen att googla och kom fram till att nej, det finns inget som egentligen heter “koffeinfritt kaffe”. Den engelska benämningen decaf är mer korrekt – det är mindre koffein. Det existerar alltså inte koffeinfria bönor, utan kaffet går igenom en process för att koffeinet ska tas bort. Inget koffeinfritt kaffe är 100% utan koffein. Det är alltid lite kvar, men hur mycket varierar. Värt att nämna tycker jag då jag naivt trodde att det var helt utan koffein när det stod just “koffeinfritt” på paketet…

 

En lördag gick vi promenad i Råådalen.

 

Alltid undrat vad som är här inne.

 

Nu vet vi. Heja min telefon som har så bra ljusinläpp att jag kunde ta en så tydlig bild.

 

En kväll beställde jag pizza från Brutale. Skogschampinjon, tryffelkräm, picklad rödlök och ruccola. Snälla nån vad gott. Slukade hela i en tugga kändes det som. Så jobbigt det är när maten är så god att munnen bara tuggar helt frenetiskt av sig själv och man knappt hinner njuta av maten?

 

Stenarna längs strandpromenaden är täckta av is, sanden är utbytt mot snö och havet är slush. Kom på att jag aldrig i mitt vuxna liv sett detta i Skåne. Kanske har men glömt. Känns exotiskt i alla fall.

 

Favorityoghurt från Lidl. Fluffig med smak av kokos och innehåller även kokosflingor. Köp den alla!

 

På tal om Lidl gick vi och handlade en dag då vi var hungriga. Ingen bra idé. Det resulterade i 5 påsar chips.

 

Firade fredag hos Hannah med spelkväll och hämtmat. Undrar vad hennes ljuskonsumtion kostar henne varje månad. Man vill kanske inte veta.

 

Den digitala konferensen med jobbet avslutades med prisutdelning. Tog ett glas bubbel med mig själv och klappade och wooo:ade när vinnarna ropades upp trots att ingen såg eller hörde.

 

Gjorde chocolate chip cookies. Följer alltid detta recept. Två tredjedelar av chokladen ska i smeten och resterande ska läggas på när kakorna är gräddade.

“Lägg ingen choklad på mina, jag tycker det blir för mycket”, sa F. Jag blev till ett stort mänskligt frågetecken. Det är ju inte möjligt att ha för mycket choklad. Han är så märklig. Till slut gick han med på att ha en ensam liten chokladplutt på sina kakor. Haha. Resten tog jag.

 

Gick förbi en hylla med kräm i mataffären och blev 5 år i en halv sekund. Var tvungen att köpa. Så nu äter jag jordgubbskräm till mellanmål om dagarna. Så nostalgiskt.

 

138 gillar

Kommentarer (22)

 • Hanna

  |

  Kokosyogurt är den bästa yogurten!

  Svara

 • Robert

  |

  Så smarrigt! Pizza och cookies inte minst. 😉

  Svara

 • Jonna

  |

  Blev du eller Sofie framlottade i eventet med Kodjo någon gång på konferensen?🙈🙈

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej! Vi satt på helspänn i tre dagar i onödan 😂

   Svara

 • Julia

  |

  Nämen håller HELT med F. Samt jag vet inte varför, men jag gillar verkligen inte mörk/mjölk-choklad i cookies. Vill ha VIT choklad alla gånger. Fy tusan vad gott.

  Svara

 • Mila

  |

  Jag håller med F om chokladen. 😉 Jag tror de som är inbitna choklad- eller ostälskare verkligen är lite galna i det, men är man inte det så är det två smaker som kan bli för mycket. Jag gillar t.ex. fin cheddar med gott bröd och pålägg, men att köra in en stor bit mögelost bara sådär i munnen äcklar mig lite. Och en tung chokladkaka typ fondant växer också i munnen på mig. Fast mmm en chocolate chip cookie – vilken som helst – hade suttit fint nu… Hehe.

  Svara

 • Hanna

  |

  Då kanske cikoriakaffe kan vara nåt för dig? Det är ju naturligt koffeinfritt. Såg i Mandelmanns att de gjorde eget men man kan säkert köpa färdigt 😊 är själv lite sugen på att testa!

  Svara

 • Hanna

  |

  Då kanske cikoriakaffe kan vara nåt för dig? Det är ju naturligt koffeinfritt. Såg i Mandelmanns att de gjorde eget men man kan säkert köpa färdigt 😊 är själv lite sugen på att testa!

  Svara

 • Johanna

  |

  Ååh kräm 🥲🥲🥲 jag älskade aprikoskräm som liten. Jaa jag måste nog oxå köpa det känner jag. Tack Regina för påminnelsen. Vill vara barn igen, inga bekymmer eller problem. Som var stora iaf😀

  Svara

 • Hilda

  |

  Har alltid lagt på resterande choklad när de ska gräddas. Kanske gjort fel då 😅

  Svara

  • S

   |

   Haha du gör helt rätt, står i receptet med 😉 eller ja alla gör såklart som de vill och som man själv tycker är bäst. Men receptet säger det iallafall 🙂

   Svara

 • H

  |

  Ett tips med choclate chip cookies är att ha degen/smeten i kylskåpet 24-72h innan man bakar dem. Kakorna får godare smak och flyter inte ut lika mycket. Värt att testa om man nu kan hålla sig att vänta så länge haha. Gillar även att ha i daim eller annan kola utöver chokladen. 🙂

  Svara

 • Alex

  |

  Decaf betyder ju rent ordagrant “av-koffeinerat”, så förstår inte varför den benämningen skulle vara mer korrekt?

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Samma med alkoholfritt, det får innehålla upp till 0,5% alkohol. Fick ett antal samtal från irriterade Antabus-användare när jag jobbade på bryggeri, det är så jag vet det 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Du låter alltid så nedvärderande när du skriver om F.

  Svara

  • Egoina

   |

   Tycker du? Det menar jag absolut inte att vara! Trodde jag skrev med kärlek och glimten i ögat. Ska tänka på det, vill inte att det ska verka så.

   Svara

   • Angelique

    |

    Jag håller verkligen inte med om det! Tycker man märker av både kärlek och glimten i ögat och tycker ni verkar ha en fin och respektfull relation utifrån det man får se på din blogg 🙂

    Svara

   • Charlie

    |

    Du låter absolut inte nedvärderande när du skriver om F. Självklart att man ska ifrågasätta om någonting känns fel men detta tycker jag faktiskt är helt taget ur luften. Kan Anna som kommenterade precisera sig lite?

    Svara

   • Mila

    |

    Äh jag tycker du skriver med glimten i ögat! 🙂 Jag och min sambo är likadana, kan skoja om att “men hallå, du är såå konstig som inte gillar svartpeppar, hur ska jag nu kunna laga middag ikväll!?”.

    Svara

    • Egoina

     |

     Skönt att höra! Tack ❤️❤️

     Svara

    • E

     |

     Förstår inte hur det här kan tolkas som nedvärderande. Kanske om man är väldigt känslig, men är man tillsammans med någon vet man väl ganska väl vart varandras gränser går. Jag och min sambo tex skämtar rätt rejält på varandras bekostnad, vi tycker att det är kul. Vissa gör inte det, och det är väl också okej.

     Svara

 • Lotta

  |

  min kille har lovat att göra chokladkakor till mig i helgen och jag LÄNGTAR

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv