Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Frukost varje dag

Jag har alltid haft svårt för frukost. Jag är inte hungrig när jag precis vaknat, dessutom är det få frukostrelaterade saker jag gillar. Jag äter exempelvis varken t.ex. ägg, fil eller gröt. I kombination med det är jag morgontrött och tidsoptimist. Jag sover hellre längre på morgonen än att gå upp tidigare för att äta frukost och även om jag skulle göra det kan jag garantera att jag inte skulle hinna ändå. Min planering håller aldrig. Det har varit såhär så länge jag kan minnas. Minns att jag ljög om att jag ätit frukost när jag var liten.

Jag har gjort många tappra försök genom åren. Sen kom hajpen med periodisk fasta och jag ska erkänna att det blev en ursäkt för mig att slippa frukost. Helt plötsligt fanns det belägg för att det var bra att hoppa över frukost. Det är sunt att vara utan mat i 12 timmar och låta magen vila. Och så är det kanske, jag är ingen expert. Men nu på sistone när jag försökt sätta mig in i hur hormoner påverkar mig har jag förstått att det inte är positivt för mina hormoner att hoppa över frukosten.

Jag har gjort många förändringar i mitt liv för att få rätt på mina hormoner. Nästa grej är alltså att börja äta frukost!

Kort och enkelt förklarat sänks nivåerna av leptin i kroppen när man fastar vilket i sin tur påverkar sköldkörteln och hormoner. Det är även viktigt att sträva efter en jämn blodsockerkurva. När blodsockret går ner frisätts stresshormoner som kan blockera upptaget av progesteron.

Jag bad om tips på frukost på Instagram och det var många som ville att jag skulle dela med mig av tipsen. Vi är alltså många där ute som behöver frukostinspiration. Här kommer därför 5 frukostar serverade! Kanske något ni också skulle gilla? Ps. Jag vet att vissa av mina frukostar är väldigt små. Jag menar inte att trigga någon och jag LOVAR att jag får i mig tillräckligt om inte mer än tillräckligt mat och näring varje dag. Har bara svårt för just frukost. Men man måste börja någonstans.

 

Keso med mango och Pauluns supergranola med hasselnöt, mandel och hallon. Finn crisp med dallassallad och tomat.

 

Knäckebröd med dallassallad och avokado.

 

Vaniljyoghurt med supergranola, jordnötssmör och flingsalt.

 

Finn crisp med keso och tomat.

 

Fralla med dallassallad (haha ja, jag har en hang up på det just nu) och lufttorkad salami.

Vad äter du till frukost?

🍳

118 gillar

Kommentarer (63)

 • Helena

  |

  Jag har också svårt att få i mig frukost. Brukar äta något mer matigt, alltså tänka att frukost inte behöver vara macka/fil/gröt osv, det kan lika gärna vara lite mat som blev över från middagen 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Det där är så smart! Brukar få den insikten några gånger om året, men sen gör jag aldrig det ändå. Middag till frukost FTW 😍

   Svara

   • Sofia

    |

    Och jag känner snarare frukost till middag FTW ❤️ Haha!

    Svara

 • Emelie

  |

  Är ingen frukostmänniska men måste äta nåt för att orka. Standard är 2 knäckebröd med smör och gurka. Kaffe, kaffe och kaffe till!

  Svara

 • Sara

  |

  Jag är beroende av rutiner och struktur pga diagnos så ändrar sällan min frukost. Äter vanligtvis fil med någon form av flingor, oftast havrefras, ett glas proviva mango och två knäckemackor med kort ägg på. Så.. typ allt du inte gillade 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ❤️

   Svara

 • Kattis

  |

  Jobbar jag äter jag en banan, en ostmacka eller en riskaka. Haha. Är jag ledig kan det bli vad fan som helst. Det bästa är ju typ en bit lasagne! Mmmm så gott

  Svara

 • Sandra

  |

  Min mans mama är från Japan och han har växt upp med lagad mat till frukost, just för att det tydligen är vanligt i många asiatiska länder att äta typ en gryta till frukost. Han hade fått frågan på hemkunskapen i skolan när han var liten vad han åt till frukost och när han svarade korv stroganoff tittade läraren konstigt på honom. Haha. Men varför inte? Så länge man får i sig något. PS. Jag är också dålig på frukost men gillar mackor och sånt, men äter det hellre andra tider haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   🤩

   Svara

  • Ulrika

   |

   Jag märkte också det när jag bodde i Korea! I restaurangen på campus (som hörde till studentkorridorerna) så fanns det liksom spicy seafood gryta med ris till frukost, eller en pastarätt… Varierade såklart varje dag men det var så konstigt! Jag köpte alltid en chokladmuffins och koka ägg i seven eleven och åt det istället! Inte nyttigt alls haha, men kunde inte hantera stark seafood till frukost!

   Svara

 • Jelena

  |

  Skippade frukost ofta förr men aldrig längre, även om det inte är det roligaste målet på dagen. Försöker variera mig för att det inte ska bli tråkigt men en smoothie toppat med pauluns granola och jordnötssmör funkar alltid. Annars är jag mycket för knäckemackor med olika pålägg. Lite som du visat upp i inlägget 😀

  Svara

 • A

  |

  Jag har alltid haft svårt för att äta när jag är nyvaken och är alldeles för morgontrött för att gå upp tidigt och ha tid till att inte vara nyvaken…. Så har oftast skippat frukost och sen varit dödshungrig innan lunch. Men senaste året har jag gjort Overnight oats i en burk med knäpplock som jag äter på 9.30-rasten på jobbet, funkar prima för mig! En halv mosad banan, en dl havregryn, lite chiafrön, en dl mjölk och kanel/kardemumma. Gör dessutom två-tre frukostar varje gång så behöver bara förbereda två kvällar i veckan👏

  Svara

  • Nina

   |

   Igenkänning på den! Nu försöker jag göra iordning mackor som jag käkar i bilen på väg till jobbet istället, alternativt på jobbet. =) Funkar faktiskt toppenbra.

   Svara

  • Anna

   |

   Så brukar jag också göra! Äter medan jag kollar igenom mejlinkorgen när jag kommit till jobbet, eller nu när jag pluggar så äter jag medan jag typ scrollar studentportalen osv. Behöver vakna till en liten stund innan jag kan äta.
   Blir oftast overnight oats (samma sätt som du fast med lite bär eller mango ovanpå) eller en smoothie.

   Svara

 • Dolores

  |

  Jag är så tråkig så jag äter samma frukost varje dag! 😂 Men kan ändå längta efter min frukost när jag vaknar. Så fort min dotter kommit iväg till skolan sätter jag på vattenkokaren till mitt te, en stor kopp rooibos. Sen vill jag alltid ha yoghurt, min dag blir helt off om jag inte får det på morgonen! Vanlig, naturell yoghurt, just nu äter jag den toppad med linfrö och solrosfrön. Och så två knäckemackor med enkelt pålägg, typ ost eller en skiva salami, till teet. Haha, vad tråkigt det låter alltså!! Och så varje dag dessutom.. Men jag är nöjd! 😊
  Ett tag när jag jobbade tidiga morgnar åt jag bara lite yoghurt innan jag gick till jobbet och så en stadig frukost när jag kom hem på förmiddagen. Då blev det mycket mixar havregrynsgröt, gjord på sojamjölk med vaniljsmak. Det är verkligen sjukt gott, hade helt tappat smaken för gröt innan men att mixa den gör tydligen underverk! Mm, kanske skulle bryta trenden och ta lite gröt till frukost imorgon? 🤔😋

  Svara

 • Lea

  |

  Förstår precis vad du menar. Jag är aldrig hungrig när jag vaknar, snarare tvärtom och att det tar emot att äta. Plus att jag är morgontrött. Jag löste det genom att först gå eller cykla till jobbet och ät frukosten där, ca 1 timme efter att jag gått upp. Då har jag hunnit bli hungrig och jag slipper stressen med att äta hemma på morgonen.

  Svara

 • Frida

  |

  Själv älskar jag frukost och allt vad det innebär som t.ex mackor, havregrynsgröt, frukostbufféer, smoothie bowls o.s.v. Har däremot sjukt svårt för ”middagsmat” till frukost. Usch skulle aldrig falla mig in, dömer absolut inte er som äter så. Huvudsaken man får i sig något tänker jag 😊👌

  Svara

 • Sara

  |

  Jag älskar frukost o har alltid gjort! Kokt havregrynsgröt med frön, bär och jordnötssmör är standard till vardag och så rostmackor med ost och gurka/tomat, chiapudding (autokorrekt vill skriva chipspåse, vilken frukost!), mixad banan med jordnötssmör, osv till helgen! Scones så gott! Ibland croissant Från coop som man värmer på i ugnen! Finns så mycket gott!!

  Svara

 • Em

  |

  Beror på vad jag är sugen på. Äter alltid frukost. Börjar dagen med en kopp kaffe sen efter det havregrynsgröt, mackor eller bara en portion mat från gårdagen. 🤷🏼‍♀️ Idag åt jag pasta med tomatsås till frukost. Min favorit när jag sovit för länge och man pendlade som vanligt var en kokt korv med bröd från pressbyrån hehe.

  Svara

 • Läsare

  |

  Älskar frukost, allt från gröt och ägg till bröd, yoghurt, frukt, te, kaffe… heh. En grej som kan vara värt att testa är pannkakor med nån salt fyllning? Crepes heter det kanske 😀 croissanter med smör, ost och skinka gillar jag också, känns lyxigare än vanligt bröd. Kallgröt/”overnight oats” är ju också trevligt om man vill försöka sig på gröt. Och smoothies, rekommenderar äppelsaft, spenat, avokado och kanske banan.

  Svara

 • Mollie

  |

  För mig är vanor det viktigaste för att magen ska må bra! Äter yoghurt (alltid samma märke, samma bakterier, men varierar smaken) med flingor och ett glas juice till.
  Behöver inte vara så spännande, går väldigt fort att äta med.

  Svara

 • Ulrika

  |

  Om man gillar tex pannkakor eller plättar så kan man försteka och sen lägga i kylen, eller i frysen så har man tex tille n hel vecka. Så kan man ha på smör och ost, eller skinka, eller typ blåbär och frukt med Nutella, eller med lönnsirap. Kan rulla ihop till en liten wrap. Mums!!

  Svara

 • Caroline

  |

  Testa smoothie om du inte gillar att just äta?
  Jag var på riktigt besatt av gröt några år, längtade till frukosten på kvällen. Men sen tog det stopp och inget är gott.
  Har alltid ätit frukost men haft svårt för det.

  Nu kan det bli gröt ibland, annars typ stekt äpple eller banan och havregryn (stek med frukten, kanel på) med vaniljkvarg, mackor med keso, havrefras med mjölk när inget annat går ner.

  Svara

 • Vendela

  |

  Käkar antiinflammatoriskt pga sjukdom så kan inte äta något sådär typiskt frukost, jag som älskar frukost :(((( Flingor, knäckebröd, havregrynsgröt…

  Så just nu blir det sötpotatismackor med avocadoröra, eller soppa 🙂 Eller inget alls för min mage blir glad av fasta. Borde senarelägga frukost till jobbet, men orkar inte att folk ska kommentera min soppa på morgonen, haha… 🙄

  Svara

 • Elin

  |

  Jag är inne i en period då jag har dille på havregrynsgröt med mjölk och lingonkompott, åt det fast till risgrynsgröt i julas och nu vill jag alltid ha det till gröt! Annars sitter en smoothie alltid fint eller rostat fröbröd med ost och gurka. Rostat bröd är så mkt enklare att få i sig än icke-rostat bröd, speciellt på morgonen om man har svårt få i sig saker då. Så det är mitt tips!

  Svara

  • Egoina

   |

   Så sant med rostat bröd. Blir en helt annat grej 😍

   Svara

 • Ann

  |

  Äter ALLTID gröt. Men vaknar också ALLTID hungrig🤣 Ett tips om man inte tycker om gröt är att addera olika fröer och frukt i. Detta recept brukar jag göra till min sambo som inte gillar gröt 🙂

  1 banan
  1/2 – 1 äpple
  1- 2 dl Olika fröer och nötter efter smak
  Kanel
  Havregryn
  Havre/mandel/vanlig mjölk
  Salt

  Stek nötterna/fröerna så de får lite färg. Tillsätt hackat äpple och stek med tillsammans med kanel. Mosa bananen och lägg i. I med havregryn och mjölk så att det blir en lite ”grötig” konsistens. Rör runt och tillsätt ev mer av havregryn/mjölk. Servera med valfritt tillbehör, tex blåbär,jordnötssmör eller helt enkelt utan nått alls. 😃

  Svara

 • Li

  |

  Tips! Seed cycling sägs kunna hjälpa till med obalans. Jag blandar ner det och sylt i havregrynsgröt. Brukar inte gilla gröt men detta är mums.

  Svara

 • Sofi

  |

  Haha så intressant hur olika alla är 🙈 Själv älskar jag frukost, äter gärna ”frukost” till alla dagens måltider. Inte så sunt och bra kanske, men ibland unnar jag mig det! Smidigt och gott 😋😋 Ofta mackor med varierande pålägg, fil/yoghurt med müsli, eller typ bananpannkaka!

  Svara

  • Karin

   |

   Vi äter Brinner till middag ibland- alltså breakfast for dinner: så gott!

   Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Ingen storätare på morgonen heller så det blir ett par matskedar varm grädde i espresson och bubbelvatten med citron i. Varje morgon, samma sak, sen massa år 👌

  Svara

 • Johanna

  |

  Det är jättegott att blanda keso med vanilj-propud från njie. Gärna någon frukt eller bär i. Jag brukar köra hallon men funkar nog med vad som ☺️ Vill du få i dig ägg eftersom där är mycket bra i det rekommenderar jag att knäcka ner ett i en smoothie, smakar inget men ger lite fluffigare konsistens 🥰

  Svara

 • Marie

  |

  Hade alltid svårt att äta hemma innan skolan när jag var yngre, tvingade i mig. Gillar att vara vaken några timmar först. 😊 Men nu är jag förskollärare och får frukost på jobbet om jag är där tills det, (alltid smörgås/knäckebröd och fil/flingor/ eller gröt) annars blir det knäckebröd med ost eller smoothie hemma. Äter med barnen om de äter hemma innan förskolan😊

  Svara

 • Emma

  |

  Frukost är mitt bästa! Älskar frukost och ibland äter jag till och med typisk ”frukost-mat” till kvällsmat! Men brukar variera vad jag äter på morgonen för att inte tröttna på något.
  -Grekisk yoghurt med hemmagjord granola
  -Smaksatt yoghurt med musli
  -Macka/fralla/rostat bröd/knäckebröd med diverse pålägg
  -Tinade frysta hallon, blåbär och mango med kvarg och kokosflakes
  -På sommaren; tärnad vattenmelon eller jordgubbar, jordgubbsfil och special K-flingor

  Svara

 • Julia

  |

  Kenzas tonfiskröra 🙌 brukar äta den på finncrisp med tomat eller på rostat grovt bröd med lite picklad rödlök på. En annan god frukost är rostat bröd, avokado, picklad rödlök, flingsalt och chiliflakes☺

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för påminnelsen!! Sååå god 😍

   Svara

 • Isabell

  |

  Tror knappt det gått en dag i mitt liv då jag inte ätit frukost. 😅 Jag kan inte äta samma sak flera dagar i rad utan varierar. På vardagar äter jag havregrynsgröt med antingen äppelmos, lingonsylt (plus kanel) eller kombon hackat äpple, honung och nystött kardemumma (från en pepparkvarn- bästa tipset). 🤤 Eller fil/naturell yoghurt med solrosfrön, linfrön och russin, rågbröd med ost och grönsaker eller typ samma på knäckebröd. Ibland vegsalami och keso. Ibland har jag perioder när jag äter fincrisp. Då med jordnötssmör och päron eller ost och paprika. Ibland kokt ägg. Nästan alltid te till detta. Provade övernattande-gröt ett tag, också gott! ☺️

  På helgen är det dock nog med nyttigheter! Då äter jag rostat bröd (gärna surdeg från bageri) med ost och marmelad, äggröra, kex, frukt, juice. Ibland lyxar vi extra med mackor i våffeljärnet, våfflor, croissanter eller pannkakor. Varm choklad! Mannagrynsgröt! Åh, finns så mycket gott…

  Svara

 • Erika

  |

  Vill så gärna tycka om frukost, finns så mycket gott att äta men det går inte att äta på morgonen för min del. Måste få i mig min kaffe och sen borsta tänderna. Nu när jag jobbar hemma äter jag runt 09, då har jag hunnit vara vaken några timmar och blivit hungrig. 🙄 Så, helt enkelt avis på er som verkligen vaknar hungriga och njuter av frullen! 😍 Unna er!

  Svara

 • Helen

  |

  Flytande frukost!
  Kaffe, såklart, och smoothie. Jag brukar ha banan, kvarg, mjölk, vaniljpulver och ett ägg i min smoothie. Ibland lyxar jag till det med att ha blåbär, hallon eller andra bär i smoothien utöver bananen.
  Jag blir konstigt nog aldrig less!

  Svara

 • Maria

  |

  Jag har också svårt för frukost, och har alltid haft det. Men äter det ändå vareviga dag för jag hör mammas gamla standardfras i bakhuvudet: ”Man måste inte äta mycket, men man måste äta något.” Dvs. det är OK med bara en knäckemacka eller en banan – bara man får i sig något och håller vanan uppe.

  Svara

 • Robert

  |

  Varit inne på bananpannkaka en tid nu + fil och något. Har också funderat över den perfekta frukosten rätt länge egentligen. 😛

  Svara

  • Mia

   |

   Ja, bananpankakor till frukost! Lätt att göra och det går att göra ennstörre sats som man värmer eller äter kalla. Jag brukar lägga kanel och kardemumma i smeten för lite extra smak. Smeten består ju bara av mosad banan och ägg (alternativt lite havreflingor). Och så massor med bär eller jordnötssmör på

   Svara

 • Anna

  |

  Har så himla svårt för frukost, alltid haft. Jag brukar dricka ett glas juice när jag vaknar för att få upp blodsockret och därmed lite aptit å minska på illamåendet jag ofta har på morgonen. Ett tag körde jag varmt vatten med citron i, väldigt bra för magen, borde egentligen börja med det igen.. 🍋 Efter juicen gör jag mig i ordning å sen äter jag. Vill helst ha knapriga saker så knäckebröd, fröknäcke eller rostmacka är bäst. Oftast har jag lagrad prästost, gurka å salt på eller tonfiskröra om jag har det i kylen med hackade sugersnaps på för knaprets skull, eller tomat. Morotsstavar och skivat äpple är lätt att pilla i sig också!

  Svara

 • Nathalie

  |

  Jag kan inte få i mig mat på morgonen. Brukar vänta 1-3 timmar innan jag äter något och då brukar bli någon frukt eller lite keso. Fast oftast äter jag inget alls innan middag.. 😅
  Önskar ibland att jag var en frukostmänniska, de var alltid så mysigt när man var liten och var över hos vänner på morgonen och dem hade dukat upp en massa frukost och åt tillsammans

  Svara

 • Angelique

  |

  Oj jag är tvärtom, jag ÄLSKAR frukost och vetskapen om att jag kommer få äta nåt gott är många gånger det som motiverar mig att lämna sängen på morgonen :’) Vad jag äter brukar gå i perioder på nån/några veckor och sedan byter jag. Det kan bestå av amerikanska pannkakor med bär, avokadotoast, havregrynsgröt med orimligt mkt toppings (bara då blir det gott), smoothie bowls, bröd med ost och nån grönsak, fruktsallad med yoghurt och nötter, scrambled tofu, flingor eller banan och nötter med mjölk. Har säkert glömt nåt haha men detta är sånt jag ofta äter, min favorit är dock att göra en stor brunch på en helgdag bestående av croissanter, färska frukter och bär, nypressad apelsinjuice, kaffe, bröd, flera pålägg osv mmm, okej jag ska avsluta nu, tror längden på mitt inlägg är talande för min frukost-passion xD

  Svara

 • C

  |

  Är inte heller en frukostperson. Sover gärna länge och äter hellre brunch. MEN, det bästa med att ha jobbat hemifrån i snart ett år är att jag har haft tid att göra smoothies. Det kan du variera utifrån valfri ”diet”. Jag köper hem mycket mango, avocado, ingefära, grönkål, spenat, frukter och mixar hejvilt. Sen knaprar jag på nåt glutenfritt knäcke vid sidan av. Godast är clean eatings knäcke!

  Svara

 • Moa

  |

  Först och främst känns det så skönt att du skriver att du får i dig tillräckligt under dagen. Tror det är viktigt att påminna att bara för att ett mål mat ser lite ut, betyder det inte att resten av dagens mål ser likadana ut 🙂
  Jag älskar frukost, och skulle nog säga att den ser ungefär likadan ut varje dag: En tallrik havregrynsgröt med skivad banan + frön och mjölk, och till det ett knäckebröd med kokt ägg/kaviar!

  Svara

 • Tilda

  |

  Åh tack för inspirationen! Jag har aldrig då menar jag ALDRIG varit frukostmänniska.. Åt inte ens frukost som liten.. Ville kräkas så fort jag kände kylskåpslukten på morgonen och kan få så än idag.. 🤷‍♀️ I skolan i låg å meööanstsdiet fick man göra nån teckning om vad man åt till frukost.. (nåt skolarbetsrelaterat) skämdes över att min skulle vara tom så ritade allt man kunde äta dom frukostmat typ 🤷‍♀️.. Vändningen kom när jag blev 25 å gravid å hungrande efter frukost varje dag! Har sen dess försökt hålla i det.. Man mår mkt bättre på sikt av frukost men.. Kan man inte så kan man inte..

  Svara

 • Mila

  |

  Jag försökte äta enligt periodisk fasta och det gick bra fram till typ kl 10:30 när jag blev så fruktansvärt hungrig, skakig och svag. :-/ Så även om jag inte är en frukostälskare så behöver jag något så jag klarar mig fram till lunch. Nu när jag försöker ändra livsstil/gå ner i vikt blir det oftast overnight oats med chiafrön, mandelmjölk och frysta bär. Ibland 2 surdegsknäcke med lite bregott och skinka, eller kokt ägg. Älskar mackor men magen och vikten uppskattar inte bröd. Unnar mig en macka ibland på helgen iaf. 🙂 Gott med finn crisp, tack för tips, var länge sedan jag åt det.

  Svara

 • Rebecka

  |

  Slänger i mig lite yoghurt, fixar en rostad macka och springer till bilen och äter den sen på vägen, det går oftast bättre att äta då jag har varit vaken en lite längre stund!

  Svara

 • Jos

  |

  Jag tycker frukost är gott. Äter oftast en skål med filmjölk eller yoghurt, flingor/müsli flera olika fröer i (som jag nu börjat variera efter ett tips enligt menscykeln 😅 sesam- o solrosfrö under lutealfasen, pumpa- o linfrö under follikulärfasen), russin och frukt/bär. Har en liten station med alla mina frön och tillbehör o känns rätt roligt att komponera varje morgon. Alternativt scrambled banana eggs med frukt/bär eller havregrynsgröt med frön o russin. Och sen kosttillskott (GLA för att få ordning på pms, d-vitamin, mjölksyrebakterier, gurkmeja) och vatten till det. Håller också på att försöka bli bättre i menscykel-relaterade problem. Lycka till!

  Svara

 • Jag

  |

  Börjar jobba 6.30 och pendlar en bit, så har inte så mycket tid på morgonen. Brukar trycka två kokta ägg, på stående fot.
  Hade gärna ätit långfrukost, men orkar inte gå upp innan 4 😛

  Svara

 • L

  |

  Vad är det som gjort att du snöat in dig så mycket på hormoner? Mår du dåligt? Vad är det du vill ”arbeta bort”?

  Svara

 • F

  |

  Jag älskar frukost och har alltid varit en frukostätare. Är oftast hungrig på morgonen (men vill äta oavsett hunger eller ej) och förstår inte hur man kan vilja gå utan. Äter helst smörgås och dricker kaffe men försöker ibland variera mig med fil, gröt eller annat.

  Svara

 • Kajsa

  |

  Jag har märkt att på vardagarna blir det havregrynsgröt, chiapudding eller knäckebröd. Men sedan på helgen blir det stekta ostmackor eller brunch. Jag är från Helsingborg men flyttade pga studier, så när jag läser din blogg längtar jag ibland tillbaka.

  Svara

 • Josefin

  |

  Grekisk yoghurt med päron är min favorit just nu. Äggröra är mättande och slinker bara ner tycker jag! Samma med Havrefras. Godast till kaffet är rostad Pågenlimpa med smör och ost <3

  Svara

 • Lisa

  |

  Nu vet jag inte din anledning till varför du jobbar med att få hormonerna i balans (det kanske är privat, vilket är helt förståeligt, förutom att man såklart vill vara i balans 😂) men skulle du vilja dela med dig om vad du har gjort och vad det gett för resultat. Jag känner attika hormoner är knas. Min pms är så grov att jag knappt kan existera några dagar varje månad och förr har jag aldrig märkt av någon pms. Så om du har tips tar jag gärna emot för jag står lite vilsen i vad tusan jag ska göra eller vart jag ska söka hjälp (jag vill inte äta hormoner i form av preventivmedel) 😬

  Svara

  • Vendela

   |

   Har du kikat på Jenny Koos blogg och instagram? 🙂 Har varit guld för mig och många andra! Tror att Regina också utgår det en del därifrån.

   Svara

 • Josefin

  |

  Jag äter samma slags mat som jag äter till luch/middag. Kött och rotsaker, leverpastej med päron, ost och rå morot, kycklingsoppa osv 😃

  Svara

 • Rebecka

  |

  Avskyr frukost och halsar någon deciliter filmjölk direkt ur paketet på morgonen enbart för att få energi (har givetvis mitt egna paket 😆). Under lunch, middag och kväll kompenseras den fattiga frukosten! Har på senaste, trots råden om att man inte ska äta stora mål på kvällen, ätit ordentligt vid typ 21 för att stoppa bättre. Funkar bra.

  Svara

 • M

  |

  Mixar frysta bär med vaniljkvarg, sen hemmagjord granola till. Blir som glass! Så himla gott! Ibland en leksandsknäcke med stekt ägg och kaviar till det, mums!

  Svara

 • Arianne

  |

  Jag är motsatsen, älskar frukost och sitter gärna om tid finns länge och äter med tända ljus och gott sällskap 🙂
  Min standard frukost just nu är, äggkross med goda tillbehör som kan variera, alltifrån bladspenat, tomat, gurka, skinka osv. Till det äter jag gärna en smoothiebowl toppad med jordnötssmör, frön, frukt/bär, banan stekt i kokosolja.

  Svara

 • Sarah

  |

  Har också svårt för frukost, det liksom växer i munnen. Har därför börjat göra smoothies til frukost (med fryst banan, frysta bär, spenat, havregryn, chiafrön och evt. lite proteinpulver, samt ris/havremjölk) och det drickbara glider ner.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv