Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Frågor & svar

En liten fråga om stänkmålningen! Minns att det kom in kommentarer under det inlägget om att man kanske inte kan äta på porslin med den sortens färg på, stämde det? Vill så gärna försöka mig på detta också men känns tråkigt om man inte kan äta på tallrikarna efteråt.. Hur har du gjort? 🙂

Ja och ja. Det verkar stämma tyvärr. Jag trodde man kunde göra något åt det, typ glasera porslinet (heter det så?) för att komma runt problemet. Men jag fick inga bra svar tyvärr. Färgen sitter stenhårt, man kan till och med köra tallrikarna i diskmaskinen. Så jag tror inte det är SÅ farligt. Vi har mat på våra tallrikar, men endast sånt som ligger på tallriken (typ knäckebröd) och inte sånt som man måste skrapa på tallriken med bestick för att äta. Det känns lugnt tycker jag. Men lyssna inte på mig! Det kanske är superduperfarligt ändå, jag vet inte.

 

 

 

Kan inte du skriva ett inlägg om vad ditt jobb egentligen innebär? Alltså vad gör du egentligen? Om det inte är för privat då! Förstår absolut om det är det.

Ja, men absolut! Men är det ens intressant? Haha. Jag jobbar med den varumärkesbyggande delen och är ansvarig för våra sociala medier på alla sju marknader. Jag är även involverad i att ta fram kampanjer, koncept och vår kommunikation i olika kanaler. Att vara med och ta fram hur marknadsföringen ska se ut och kreativa idéer till innehåll är det jag tycker är absolut roligast.

 

1) Får du inte sjuk huvudvärk utan koffeinet? Om jag missar min morgonkaffe är hela dagen förstörd av ett dunkande huvud haha!
2) Letar ni hus? Berätta mer 

😍

Haha åh nej vad jobbigt! Nej, som tur är har jag aldrig varit beroende av kaffe. Saknar dock kaffe varje dag ändå. Det är ju så mysigt med en kopp på morgonen! Ja, vi letar hus! Ingen stress eller så. Vi är ganska kräsna med vad vill ha och var det ska ligga. Hittills har det inte kommit ut ett perfekt objekt, så därför är det bra att börja kolla i tid. När det kommer ut köper vi det!

 

 

 

Så nyfiken på vad som gör att du älskar att jobba hemma! Jobbar också hemma sen mars och jag HATAR det. Känner mig så ensam och har inte hittat några bra vanor, känns som att jag jobbar hela tiden och inte har tid för något annat. Vore superintressant om du ville skriva lite mer om det nu när många jobbar hemma, vilka är dina bästa tips?

Det här är det mest positiva med att jobba hemma enligt mig:

→ Sparar tid då jag slipper pendla.

→ Aldrig någon imorgon-ska-jag-jobba-ångest. Har insett att den känslan endast berodde på att jag skulle upp och ut tidigt och vara tvungen att vara social. Själva jobbandet gillar jag ju. Har noll ångest nu när jag vet att jag kommer få en lugn morgon, få vakna i min egen takt och slippa småprat.

→ Har mer kvar på det sociala kontot. Då jag slipper tvingas vara social i tid och otid har jag mer kvar på mitt sociala konto och kan välja att lägga det på sånt jag vill istället.

→ Jag jobbar mer effektivt. Jag får mycket mer gjort när jag jobbar ostört och inte blir avbruten. Jag kan komma in i ett flow och få lov att vara där.

 

Sen några tips:

→ Du MÅSTE komma ut när det är ljust varje dag! Annars mår man inte bra. Särskilt viktigt att tänka på nu på vinterhalvåret. Alla möten som inte kräver att du sitter framför datorn – föreslå en walk & talk istället.

→ Glöm inte kaffemaskinsprat med kollegorna. Småprata lite innan mötet börjar, eller föreslå digitala fikor. Bor du i samma stad som en kollega kanske ni kan ses och ta en promenad tillsammans ibland.

→ Gör en tydlig gräns mellan jobb och fritid. Kanske såhär: bestäm dig för att en viss plats i ditt hem är din arbetsplats och när du är klar för dagen lämnar du den och stänger ner/gömmer dator och annat jobbrelaterat. Sätt tydliga arbetstider. När du har slutat har du slutat. Och glöm inte raster under dagen! Raster då du lämnar arbetsplatsen och gör något annat en liten stund.

→ Njut! Kom ihåg och finn tröst i att det här är inte för evigt. Du kommer inte behöva jobba hemifrån för alltid, om du inte vill. Passa då på att utnyttja detta undantag. Sov lite längre på morgonen, ha på dig pyjamasbyxor alltid, se ett avsnitt av en bra serie på lunchen, släng in en tvätt på arbetstid. Allt kan ju inte vara dåligt med att jobba hemifrån. Hitta dina sätt att njuta av undantaget.

Men jag förstår att det är svårt. Förhoppningsvis är det snart över. Håll ut <3

 

128 gillar

Kommentarer (27)

 • Vendela

  |

  JA det vore intressant att veta mer om vad du gör jobbet! 😀

  Svara

 • Sara

  |

  Också nyfiken på vad du gör på jobbet! Och också lite om du släppt ditt egna företag med att göra samarbeten och sånt? Har inte sett några på ett tag och tänker att du har skrivit att du haft så mycket att göra på det andra jobbet? 🙂 blev lite nyfiken på om du släppt det tillfälligt eller om du valt att ta ett steg bort från det 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Inte helt. Tjänar fortfarande lite på t.ex. annonser (dock mycket mindre än tidigare). Jag fick alla planerade samarbeten avbokade i mars förra året när corona kom. Sedan dess har det inte riktigt kommit igång igen. Fick en del förfrågningar i slutet av året, men då hade jag så mycket med mitt andra jobb + att det var företag och produkter som jag inte kände mig jättepepp på, så jag tackade nej 🙂 Man kan säga att jag tagit ett litet steg bort, jag kommer aldrig orka göra så mycket samarbeten som jag gjorde när jag jobbade deltid (nu jobbar jag ju heltid). Men hoppas på några fler uppdrag detta år jämfört med förra året 🙂

   Svara

 • Emma

  |

  Vill också höra mer om jobbet! Det du skrev nu får mig inte att förstå mer, men jag kanske är lite trög 😂 Tycker det är så spännande att höra vad andra gör på jobbet, en helt annan värld liksom!

  Svara

 • Mila

  |

  Jag tycker hemmajobb är både positivt och negativt, men måste hålla med om att typ söndags/måndagsångesten minskar för mig när jag ska jobba hemifrån på måndagen. Märkligt för jag är relativt morgonpigg men tycker ändå det känns så mycket lugnare att starta veckan med att i lugn och ro sova 40 min längre, göra en kopp te och utan stress sätta mig vid datorn 🙂

  Svara

 • Johanna

  |

  Fick en idé idag, som jag visserligen inte testat själv men delar det ändå. Annars brukar jag gå till och från jobbet, 2 km enkel väg. Väldigt skönt! Dels att få dagens rörelse ”gratis” men också den där stunden innan och efter jobbet. Jag saknar det! Har tagit en del morgonpromenader men inte riktigt kommit in i det men idag kom jag på att jag kanske också/istället skall gå en promenad så fort jag slutat. Precis som annars. Checka ut, gå en sväng, kanske bara 1o minuter och sedan komma in… precis som när jag kommer hem från jobbet. Kanske lite ”barnslig” tanke men det blir i alla fall tydligt vad som är jobb och vad som är fritid. En tanke jag skall testa i alla fall!

  Svara

  • Jessica

   |

   Tror det är en jättebra idé att ”promenera till och från jobbet” när man jobbar hemma. Då kommer man ut minst två gånger varje dag och det blir tydlig start och avslut. Inte alls någon barnslig tanke 😊

   Svara

 • Lisa

  |

  Håller med dig som skrev kommentaren. Det enda positiva är att jag inte behöver pendla och kan gå upp senare men det är allt. Jag saknar mina kollegor och att få socialisera. Jag kan inte koncentrera mig och fokusera på samma sätt som på jobbet och jag tar inga pauser. På jobbet äter jag åtminstone lunch i en timme men hemma tar jag det på tio minuter och börjar jobba igen.

  Svara

  • St

   |

   Lägg in pauser i din kalender som du lägger in möten och uppgifter <3

   Svara

 • Johanna

  |

  Säger bara: gevalias koffeinfria bryggkaffe! Smakar som vanligt kaffe.

  Svara

 • Robert

  |

  Då vet vi lite mer. 😉

  Svara

 • Erika

  |

  Jag går ”till” och ”hem” från jobbet varje dag. Dvs går 20 minuter på morgonen och 20 minuter på eftermiddagen (har egentligen 2 min till jobbet). Då blir det en bra gräns för när jag börjar och slutar jobba. Kändes lite random i början men jag är glad att jag införde den rutinen. Kör även digital fika med jobbet, tvingar mig till lunch minst 30 min. Jag plockar också bort dator, skärm osv varje dag när jag slutar. Sjukt jobbigt med allt släpande men det gör att jag inte börjar tänka på jobb hela tiden för att jag ser jobbdatorn. Älskar att jobba hemma och hoppas verkligen vi får fortsätta med det efter pandemin (när nu det är…), åtminstone några dagar i veckan 😊

  Svara

 • Johanna

  |

  Hej!
  Ville bara säga att jag såg att Regina kommer läggas till som namnsdag i år.
  // Johanna

  Svara

  • Egoina

   |

   12 mars är det fest!! 🥳

   Svara

   • Kattis

    |

    Vilken festmånad mars blev 😍🎉

    Svara

 • Karin

  |

  Tycker det är jätteintressant att höra om ditt jobb! Men jag jobbar också med kommunikation så det kanske är därför. 😁

  Svara

 • G

  |

  Om glasyr på porslin. Glasyr är den blanka ytan som dina tallrikar redan har. Man kan måla på oglaserat porslin och sedan glasera, men för att kunna glasyrbränna keramik och porslin behöver man en keramikugn och temperaturer på sisådaär 1300 grader.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha oj okej. Tack för info!

   Svara

 • Angelique

  |

  Jag älskar också att jobba hemifrån! Man får sova längre, kan gå runt i mjukiskläder hela dan, känna sig mer avslappnad helt enkelt. Vill fortsätta såhär för evigt! Jag har väl inte direkt nåt jag saknar från att vara på kontoret heller, annars kanske jag hade känt annorlunda. Vi får inte ta raster tillsammans så man sitter ändå ensam (i en stor sal med människor från andra företag) och vi har inte heller några fikapauser. Lunchen är på 25 min och lunchrummet ligger på en annan våning samt ibland kö till microvågsugnarna vilket gör det stressigt. Kaffet kostar pengar så inte ens det går man miste om 😅

  Svara

 • Jessica

  |

  Ang. att jobba hemma som jag gjort nu två och en halv månad – jag gillade det inte alls i början. Hade panik och kände mig så stressad hela tiden och vågade typ inte inte vara vid datorn 8-17 om någon skulle skriva. Nu har jag kommit in i det mer, vågar njuta av friheten av att slänga ihop en kaka på min ”rast”, köra en maskin tvätt etc. Min man jobbar som vanligt så jag går med honom till jobbet, vinkar av hono och går sen en promenad hem allt som allt mellan 30-90 minuter beroende på väder och humör. Jag ställer också larm för att äta frukost, lunch, ta raster etc så att mina rutiner följs – för det är det som jag mår allra bäst med. Och att ta ett telefonsamtal med någon kollega och inte snacka så mycket jobb är SÅÅÅÅ trevligt tycker jag, det är ju så man pratar på arbetsplatsen också – allt är ju inte bara jobbsnack.

  Svara

 • Maja

  |

  Så vacker du är! Den blå färgen på skjortan du har på dig klär dig något så enormt! 💋

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack snälla! 🙂

   Svara

 • Lisa

  |

  Hur ska det perfekta huset vara?

  Svara

 • Anette

  |

  Hej och Gott nytt År,

  Tänkte bara skicka en liten hälsning från en som suttit isolerad i karantän i England, sedan mitten av Mars 2020. Din blogg har varit ett litet ljus i mörkret här. Att kunna läsa små snuttar av positivitet blandat med vardagsliv hemifrån har så mycket större effekt på den mentala hälsa än du tror. Annars i tidningar, nyheter och på TV så är det bara negativitet, även om det också måste komma fram. Det förstår jag också men för närvarande så är det för mycket, man mår bara inte bra och det är just därför som jag återkommer till din blogg varje dag just för att för en stund kunna se att det fortfarande finns normalitet, vardag och positivitet.

  Ville bara tacka för att du kunnat och orkat dela med dig av din vardag och tankar.

  Svara

  • Egoina

   |

   Vilken fin kommentar! Tack snälla <3 Hoppas allt återgår till det normala snart. Håll ut! Kram!

   Svara

 • Emma

  |

  Det var jag som skrev kommentaren om att jobba hemifrån, vill bara tacka för sitt svar och för all pepp jag fick i kommentarsfältet. Skönt att få lite tips och att höra att man inte är ensam ❤️

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv