Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Terraforming Mars

Vi fick massa spel i julklapp och 22.00 igår bestämde vi oss för att prova Terraforming Mars. Ett spel som visade sig vara lite mer komplicerat än vi trodde. Tips är att inte börja spela det första gången på kvällen när man redan är trött. Vet inte hur många gånger vi läste spelregler och instruktioner för att förstå spelet. Men varje gång vi började förstå en sak dök det upp en ny och till slut satt vi där och bara va?!??? Droppen för var när det stod på ett kort att vi skulle ”lägga djur” på det.

VILKA JÄKLA DJUR

Såg ett klipp på youtube där de förklarade spelet och då förstod vi äntligen. Skrattade tills jag fick ont i magen. Aldrig känt mig så trög. Jag menar, det är ett av världens mest populära spel, men vi kunde inte ens förstå hur man spelar. Hahaha så tröga.

 

 

Klockan var 03.00 på natten när vi äntligen kunde börja spela på riktigt och då var vi tvungna att göra det, annars hade vi glömt och hela nattens Terraforming-lektion hade varit förgäves. Klockan 06.00 var vi färdiga med spelet och kunde gå och lägga oss. En hel arbetsdag. Helt sanslöst.

 

Sov till 13.00 och sen blev det en julinspirerad kombinerad lunchfrulle.

Nu har vi precis gått en regnig promenad och ska väl snart spela en runda till?? Haha.

111 gillar

Kommentarer (16)

 • Evy

  |

  Så märkligt för mig som haft småbarn sen jag var 24 att läsa om folk över 30 som kan spela spel hela natten och sova bort halva dagen 😂

  Svara

  • Paula

   |

   Samma här, inte helt utan avund! Önskar jag och min man kunde spela spel hela natten, istället sover vi båda innan 23.00 hur mycket vi än försöker. Kanske i 40-årsåldern när barna är tonåringar 😁

   Svara

  • Elin

   |

   Vilken märklig kommentar. ”Folk över 30”, vad vill du ha sagt med det liksom? Ja tänka sig, alla skaffar inte barn när de är 24. Vill du höra nåt ännu sjukare? Det finns de som inte skaffar barn alls 🤷‍♀️

   Svara

  • Freja

   |

   Hur kan du tycka att det är så märkligt att alla inte lever som du? Gud vilken aningslös kommentar..

   Svara

  • Therese

   |

   Så märkligt för mig som också har barn, men även social kompetens, att någon skulle lägga en sån här kommentar. Vad sänder det för budskap till barnen?

   Svara

  • Lily Morningstar

   |

   Ja, det är väldigt trevligt Evy. 🙂

   Styrkekramar till dig som inte kan.

   Svara

 • Elin

  |

  Det är på riktigt världens roligaste spel så ge inte upp! Man blir bättre och bättre ju mer man fattar, jag lovar 💚

  Svara

 • Linda

  |

  Hahah, jag spelade som tur var Terraforming Mars för första gången med en erfaren spelare. Men jag kände mig lika förvirrad ändå. 😂 Men väldigt kul spel när man väl fattat!

  Svara

 • Julia

  |

  Haha jag skulle spela Terraforming Mars för första gången i somras, de andra tre spelarna hade spelat det massa men jag tyckte det verkade så krångligt att jag hoppade av innan det dragit igång hehe… Får väl ge det en chans till!

  Svara

 • Cornelia

  |

  Hahaha, relaterar! Fick ett spel en gång som vi försökte lära oss, och till sist gav vi upp… Önskar då att jag tänkt på att kolla upp det på Youtube. Lite konstigt också att jag INTE tänkte på det med tanke på att jag lägger väldigt mycket tid på att kolla Youtube annars… Nåväl! God fortsättning!

  Svara

 • Lina

  |

  Hahaha!! Åh skrattade så mycket när jag läste detta! Så hög igenkänning och hade lättmkunnat hända oss 😂

  Svara

 • Cecilia

  |

  Åh är så sugen på att köpa nya spel, du skulle inte vilja göra ett inlägg med tips på brädspel?

  Svara

 • Mathilda

  |

  Älskar Terraforming Mars!
  Kom ihåg att de ”röda” korten (event cards) ska vändas upp och ned när de spelats, deras taggar räknas inte efter att de blivit spelade. Men självklart ska de sparas i en hög hos respektive spelare, de kan ju t.ex ha VP eller liknande som ska räknas på slutet (och så finns det andra kort som är beroende av de röda korten som spelats).

  Svara

 • Moa

  |

  Är jag den sista på jorden som inte hört talas om detta spel? Är det värt att köpa det? 🙂

  Svara

 • Marie

  |

  Vad tyckte du om det då? 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv