Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En annorlunda jul

Handlade det sista till julafton idag och kände mig så vuxen. Vi har aldrig styrt upp julen själva, utan bara varit hembjudna till andra. Insåg att jag aldrig själv köpt en Aladdin-ask. Kändes som vuxenpoäng. Haha.

Jag ser ut riktigt mycket fram emot julafton faktiskt. Ska bli väldigt mysigt. Vi har gått all in på mat trots att det ”bara” ska vara vi två och har gjort en plan för dagen med olika hållpunkter så att det känns som att dagen har ett upplägg.

Jag och mamma har firat bara vi två hela mitt liv och jag tyckte ofta att det kändes ensamt och lite sorgligt (särskilt när jag hörde om mina kompisars stora firande). Så känner jag såklart inte nu. Men det känns så fint ändå att alla de som brukar vara ensamma på julafton inte är ensamma om att vara ensamma i år.

I år sitter vi ensamma eller i väldigt små grupper i hela Sverige <3

187 gillar

Kommentarer (20)

 • Nathalie

  |

  Man man nypa till metallen i masken ovanför näsan så sitter den bättre 🙌🏼
  Lärde mig det helt försent haha

  Svara

  • Egoina

   |

   What!!! Vilken rookie jag är 🙈

   Svara

  • Ninnie

   |

   Precis, viktigt att den sitter tätt! Man kan också snurra gummibanden ett halvt varv innan man trär de över öronen (så banden går i kors framför öronen) för att få tätare vid kinderna. Men man måste prova sig fram vad som funkar, maskerna är ju One size och det är inte ansikten 😊😷

   Svara

   • Ida

    |

    Nej nej nej, man ska absolut inte snurra ett halvt varv! Är snörena för långa kan man knyta dom så dom blir kortare men man ska inte snurra dom ett halvt varv.

    Svara

    • Sandra

     |

     Hej, man kan lägga gummibanden i kors, förutsatt att det inte bildas ett stort gap/masken rullar sig. Bra speciellt för dem som har immande glasögon.
     Om masken är blå på ena sidan och vit på den andra så ska den blåa sidan peka utåt mot omvärlden. God jul! H. Använt mask dagligen sedan juni 🙂

     Svara

 • E

  |

  Sista stycket. Så rörd jag blev av det. Och ja. För en gångs skull så är vi ensamma tillsammans. 🥺

  Svara

 • Robert

  |

  Köpa en Aladdin-ask ger nog rätt många poäng i den kategori. Den är inte ens rolig som chokladask, haha. 😉

  Svara

 • Anna

  |

  Kan du inte berätta hur du och F lägger upp morgondagen med dina små punkter. Här är en tjej på 26 år som första gången ska fira jul med endast min sambo imorgon. Har alltid haft stora julfiranden med hela släkten men har fått ont i halsen så blev snabbt ändrade planer. Kan behöva lite pepp och inspiration. Kan tänka mig att dagen kan bli mysig bara jag tänker om. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja men såklart! Vi tänker oss dagen ungefär såhär, är kanske inte i rätt ordning, men dessa saker:
   Promenad på morgonen för att köpa frallor/ något gott bakverk till frukost
   Äta frukost
   Julfilm (ska se Tillbaka till framtiden då F aldrig sett den, haha)
   Lunch
   Promenad igen (vi vill ut två gånger medan det är ljust, men om man hellre vill kan man ju ta en julbelysning-prommis senare istället)
   Glögg, choklad, pepparkakor och julfilm nummer 2
   Laga mat och äta middag
   Spela spel
   Dessert
   Facetime med folk
   Öppna julklappar
   Spela spel

   Svara

   • Sofia

    |

    Oj vad uppstyrt!

    Svara

 • Ssk Steph

  |

  Nu kan det ju vara pga filter, men jag tror du har masken ut och in 🙂 Den blåa sidan ska vara ut och den mer vita sidan in mot munnen. Glöm inte heller att spänna åt vid näsan! Kram från en IVA-ssk och god jul!

  Svara

  • Egoina

   |

   Rätt håll var den (är nog bara färgerna som inte återges rätt på bilden), men hade missat att spänna åt vid näsan. Har lärt mig den till nästa gång 🙂 Tack!

   Svara

 • Sara

  |

  Hur kommer det sig att du och din mamma alltid firat själva? Förstår att du inte kunnat fira jul med din pappas sida av släkten pga dom inte firar jul alls 🤓 Men har du ingen släkt på din mammas sida? 😊

  Svara

 • Lisa

  |

  Vilken fantastisk förebild du är som följer alla restriktioner Regina! Det värmer en akutläkares hjärta! Hoppas att fler tar efter! 😊

  Svara

 • Tess

  |

  Jag läste att du försöker få kontroll på dina hormoner och vill tipsa dig att gå in och läsa om VULVERINE, Jenny Koos. Du har kanske redan läst på hennes hemsida, annars står där allt vi kvinnor behöver veta om våra hormoner och vad vi kan göra själv för att få ordning på dom🙂

  Svara

 • Helena

  |

  Tänk att man alltid önskar det man inte har.. Min dröm när jag var mindre var att bara få vara med mamma och pappa och slippa träffa hela min tjocka knäppa släkt på 18 personer. Bara stressigt, kaosigt och hemskt. God jul! 💘

  Svara

 • Therese

  |

  Du är en förebild! 🙏🙌

  Svara

  • Egoina

   |

   Snällt sagt ❤️ Men det vet jag inte om jag är.

   Svara

 • El

  |

  Så himla bra att du är en förebild vad gäller att hålla i nu, hur trist det än är! Fast ni verkar ha riktigt mysigt upplägg för imorgon såklart – låter som en härlig julafton 👍🏻 Snart vaccin – nu håller vi ut 😍

  Svara

 • Mi

  |

  Åh vad mysig dag ni kommer få! 🙂 Jag har jobbiga minnen vad gäller jul från barndomen (föräldrar som inte riktigt kunde hantera alkohol) och även från att spendera högtider med sambo (mitt ex fick raseriutbrott när vi spenderade julen ensamma för några år sedan). Det är rätt trist… Imorgon följer jag med min sambo till hans ena förälder men idag blir jag helt själv. Och det känns faktiskt bara skönt. 🙂 Ska göra exakt vad jag känner för och gosa med katten. Och lite facetime med föräldrarna som bor långt bort också. God jul!!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv