Follow my blog with Bloglovin

Saker att göra under pandemin, del 1

Tack SNÄLLA för alla bra tips på saker att göra under pandemin nu när vi är hemma så mycket och inte kan leva eller träffa folk som vanligt. Jag blev så inspirerad!

Bland annat har jag och F bestämt oss för att testa Turf och geocaching på våra promenader…och jag har börjat skriva en bok(!!!). Inte säkert att det ens blir något av det sistnämnda, just nu bor den bara i anteckningar på min telefon, men ändå. Gah så pepp!!

Här kommer del 1 av era tips:

❄️

För att försöka få lite julstämning har jag flera gånger tagit en ”julbelysningspromenad”. Då är det ju snarare en fördel att det är mörkt (så som det alltid är nu). Har aldrig uppskattat folks privata belysning i trädgårdar och fönster så mycket som nu!

❄️

– Rosta frön & nötter i förväg att strö över maten.– Laga nya maträtter.
– Rensa bland papper och skänka bort prylar & kläder.
– Lyssna på ljudböcker samtidigt som man diskar eller pysslar med nåt.

❄️

Jag har börjat med små rutiner som jag gör varje dag:
– Skriver en mening eller två om hur jag mår eller vad jag har gjort i en bok
– Springer minst 1,6 km om dagen (run streak som började i 30 dagar men som jag nog kommer öka till 100 då det har fått mig att må så mycket bättre)
– Lär mig ett nytt språk i duolingo, där jag åtminstone kör en liten ynka lektion om dagen!

❄️

Om man vill ha ett roligt och lite större projekt någon dag är mitt förslag att sortera fotografier från resor eller andra minnen, en fin sommar eller något, och göra en fotobok av det! Eller köpa en möbel begagnat och renovera den. Ekotipset lägger alltid upp en massa inspirationen på småpyssel man kan roa sig med hemma!

❄️

Jag läser böcker mer nu när jag är hemma mer. Det är en vanesak känner jag att läsa, när men väl är inne i det kan man plöja massor av böcker. Om man tycker det är jobbigt att läsa finns ju ljudböcker.

❄️

Börja skriv en bok! Alla ni som drömmer om det har chansen nu. Försök inte lägga så hög ambition i början, det är lätt att man får prestationsångest att det måste vara skitbra. Men det måste det inte. Skriv för att det är kul! Oavsett vad det blir.

❄️

Nu när det blivit mörkt så hinner jag inte gå lika mycket i skogen längre så nu har jag i stället börjat “spela” Turf när jag är ute och går. Man skall ta zoner med hjälp av sin mobil, låter kanske tråkigt men det hjälper mig att komma ut.

❄️

Jag har också börjat känna mig rastlös senaste tiden. Här är det jag har gjort eller planerat att göra:
– kolla så många julfilmer jag bara kan, finns färdiga “kalendrar” på olika sidor som tipsar om en julfilm per dag! Nu i corona behöver vi få lite julfeeling.
– har köpt ett Nintendo switch för att kunna köra ring fit adventures för att samtidigt få in lite träning. Kul + rörelse!
– har kollat Youtube för att hitta tutorials kring hur man stickar och virkar, funderar på om det eventuellt kan vara ett bra tidsfördriv. Känns lite meditativt. Skönt att få en paus från skärmar ett tag.
– sorterar, organiserar och rensar här hemma. Jag försöker vara kreativ och hitta på nytt med det jag redan har, både när det gäller kläder och inredning.
– jag försöker göra något för någon annan varje dag, oavsett om det är att ge en komplimang, ringa en person man inte pratat med på ett tag, ladda kaffebryggaren för sambon eller köpa reflexer till grannen som ofta är ute med hunden. Vi behöver ge lite extra kärlek i dessa tider!
– digitala vinkvällar eller luncher med vänner är också ett tips.
– baka något som du aldrig har tid för annars, de där saffransbullarna med vit choklad eller de där julgodisarna som ser så goda ut. Baka många och frys in! Ett tips är “Baka med frida” på Instagram, hon kör ibland cook along så man kan baka samtidigt som henne.
– umgås med djur! Har du inte hund själv så kanske känner du någon som har och som behöver hundvakt. Jag älskar min hund men att leva 24/7 med hunden i knät börjar gå mig på nerverna. Det finns säkert fler som behöver en hundledig dag.

❄️

Jag virkar och kan rekommendera det! Ibland är det meditativt och roligt, men ibland blir jag så frustrerad att det nästan blir bitmärken i virknålen. Men ja, det är lite skärmpaus och det är ganska kul att se det växa fram.

❄️

Sticka!! Finns åtminstone fyra viktiga fördelar med denna hobby: 1. Man kan göra andra saker samtidigt, typ lyssna på ljudbok. 2. Man kan faktiskt använda sakerna man stickar, typ sockor. 3. Hög impfaktor om det man gör blir bra. Dessutom givmildhetspoäng om man ger bort till någon. 4. Det tar tid!! Och tid är ju faktiskt det enda det känns som man har just nu haha. Mer stickning till folket!

❄️

Har du testat geocaching? Jag gjorde det under förra föräldraledigheten för att få ett mål med promenaderna. Nu under pandemin skulle jag nog nöja mig med att hitta burkarna och inte öppna och skriva mitt namn.

❄️

Jag skulle rekommendera att skaffa katt! Det håller en sysselsatt och är himla mysigt. Annars… Lyssna på ett nytt album (supertips Taylor Swifts nya Folksong), baka någon roligt, lära sig programmera, rita digitalt eller på papper. 😅

❄️

– Run streak (som Jennie skrev ovan, man behöver inte springa vare sig fort eller långt men är fint för dopaminpåslaget)
– sortera ut kläder som inte används och skänk till välgörenhet (eller sälj i Facebookgrupper)
– laga en maträtt från x antal länder
– lär dig ny sminkteknik
– färga håret (spelar ju ingen roll om det blir fel, ingen ser ändå)
– gör en god gärning varje dag
– zoom/Skypefika med någon du saknar
– lyssna på en ny genre av musik
– köp samma ingredienser och livelaga mat med kompisar och ät tillsammans digitalt
– skriv listor med saker som får dig att må bra, enkla och större saker. Försök beta av minst en sak från listan varje dag

❄️

Lägga ett stort pussel som räcker lääänge!

❄️

Har upptäckt tjusningen med korsord. Funkar även fint att lösa tillsammans med en sambo!

❄️

Om du vill ha anledning att ta dig ut – ladda ner appen Turf! Gps-baserat där du ska “ta över” zoner genom att fysiskt stå i dem i x antal sekunder (kortare tid ju högre level du är på, men i början typ 45 sek). Sen äger du den zonen tills någon annan kommer och tar över den. Du samlar poäng genom dels en engångssumma för varje övertagen zon, men även en mindre summa för varje timme du äger den. Superkul och lite beroendeframkallande! Gör också att man kan upptäcka nya platser enbart pga finns en zon där 🙂 Zoner som är svåra att ta är värda mer, medan de som är lätta att ta är värda mindre när man tar dem, men har ett högre värde per timme. Testa!

❄️

Jag pratar mycket i telefon med vänner och har börjat facetima både med vänner och familj som jag ju inte kan träffa nu, väldigt mysigt! Riktigt dåliga dagar när jag bara mår piss försöker jag ta mig ut och springa, då känns det alltid bättre efteråt.

❄️

80 gillar

Kommentarer (21)

 • Malin

  |

  Sökte på Turf i appstore den första heter bara Turf och den kostar pengar den andra heter turfhunt, vilken är det ni menar?:)

  Svara

  • Marie

   |

   Det är appen med grön bakgrundsfärg och en gul gubbe du ska ladda ned, kör Android så vet inte hur det ser ut i appstore. Appen är gratis iallafall i Android 🤔. Om du går in på turfgame.com så ser du hur loggan ser ut 🙂

   Svara

 • Annie

  |

  Geocaching är livets bästa aktivitet. <3 Hoppas ni fastnar!

  Svara

 • Robert

  |

  ”Springer 1.6 km per dag”. Är detta Egoinas blogg eller har jag kommit fel? 😉 Mvh /förutsägbart skämt

  Svara

  • Robert

   |

   Fick du mig att ge mig ut och springa också. Kanonbra, men det är väl influencern jobb iofs. 😉

   Svara

 • Moa

  |

  Hahaha älskar att jag missade just meningen ”…del 1 av era tips” och tänkte ”huuur är det möjligt för Regina att hinna med så mycket?” och kände mig latare än någonsin 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

  • Fia

   |

   Haha plus en på detta

   Svara

  • cilla

   |

   Jag med!! Reagerade först när jag läste ”min hund” och tänkte att Regina har väl ingen hund? 😅

   Svara

 • Elin

  |

  Missade också totalt att det var läsarnas ord, haha 😂Läste föräldraledighet, skaffa katt…😂

  Svara

 • Sandra

  |

  Kul att du börjat med boken! Det var jag som skrev tipset om att börja skriva en bok. Skulle du vilja ha någon att bolla med, få tips eller bara prata skrivande så får du mer än gärna maila mig (länkat i mitt namn + min hemsida). Jag släpper min första bok nästa år (helt sjukt fattar det inte ens) och har gått en utbildning tidigare i kreativt skrivande. Älskar med andra ord allt som har med skrivande att göra. Blev så himla glad när du skrev att du börjat! Som sagt försök inte lägga för höga krav på det. Det blir bäst resultat när du har roligt med det. Sen kan du titta på det och se om det kan bli något, men det blir det tror jag. Du har sån lång erfarenhet av att skriva plus att du har viljan – det räcker långt! Lycka till!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh kul 😍

   Svara

 • Tilda

  |

  Åh måste få tipsa alla nybörjare son vill skriva en bok!
  Författaren Åsa Hellberg har gjort en bokskrivarskola på sin blogg! Tror man kan hoppa på den i efterhand! 😊😊😊

  Svara

 • Annika

  |

  Jag läste inte så noga men reagerade bl.a. på hund och katt men när jag kom till ”föräldraledighet” var jag tvungen att kolla vems blogg jag var inne på.. men det stämde ju inte … till jag läste hela inlägget 😂

  Svara

 • Tina

  |

  Vilken underbar lista! <3 Och sååå himla kul att du börjat skriva en bok! Vad ska den handla om? 😀 Jag är snart klar med min första, så skickar en massa pepp 😀

  Jag har aldrig varit så kreativ som i år, tror jag. Förutom bokskrivandet har jag gått en massa intressanta onlinekurser och kollat webinarer (bl.a med Ann Ljungberg som ger grymma skrivtips!), och jag har även börjat göra egna onlinekurser och online-utbildningar. SÅ kul! (Än så länge inom coaching och kreativt skrivande, men det kommer bli mycket mer framöver.)

  Ser fram emot nästa lista!

  Svara

 • J

  |

  Ååh geocaching var min favoritaktivitet under våren och sommaren! Var ute och promenerade och hittade cacher flera gånger i veckan. Nu under höst och vinter när det är blött, kallt och snöigt har jag legat på latsidan. Rekommenderar verkligen geocaching!! Förstår syftet med att personen tipsade om att inte skriva sitt namn på remsan i burken när man hittar en cache, men tror tyvärr det roliga försvinner då, för då kan man inte markera cachen som funnen i appen/på hemsidan och då kommer man liksom inte framåt i leken. Finns enligt mitt tycke ingen mening med att leta om man inte får registrera den som funnen och kan se hur många man tagit, för det är ju jakten och lyckan att få logga den som funnen som är en stor del av nöjet. Så mitt tips är att inte döma ut geocaching som trist om du bara testar att leta burk men ej logga hehe, för det är mycket roligare egentligen 😉

  Svara

  • En annan Regina

   |

   Åh nej, nu känner jag mig dum som skrev så 🙈
   Såklart att loggningen är en stor del av grejen och att man ska göra det om man vill 🙂

   Svara

 • Frida

  |

  Vilket underbart inlägg, tack för alla tips! Jag har ett själv; köp målarböcker för vuxna samt fina, lite dyrare pennor (jag har från Panduro Hobby) och lyssna på podd samtidigt som du färglägger. Tiden rusar iväg och det blir också meditativt att vara koncentrerad 😊

  Svara

 • Marie

  |

  Kul att flera har tipsat om turf 😀. Har spelat det sedan 2014 och det är verkligen perfekt om man vill komma ut men inte vet var man ska gå. Bara att se ut ett antal zoner man vill ta och helt plötsligt har man gått eller cyklat flera kilometer 😊.

  Svara

 • Louise

  |

  Jag förstår inte varför människor plötsligt har så jxxa mycket tid? Jag jobbar fortfarande åtta timmar om dagen? Jag sparar en timme på pendling vissa dagar, men annars är det ingen skillnad. Menar ni att ni var ute på krogen eller umgicks med vänner VARJE DAG innan? Nej herregud för mig är det på sin höjd lördagskvällarna som blivit lite tomma. Men så kan man ju bara chilla. HUR I HELA VÄRLDEN skulle man hitta tid att göra allt det ni skriver?

  Svara

  • Nina

   |

   Generellt sparar väl folk ca 1-2h per dag på att inte pendla till jobbet varje dag. Plus att många blivit permitterade och kanske inte hinner jobba heltid.
   Lägg till också att man kanske tränar 2-3 ggr per vecka och träffar kompisar/familj, säg 2 ggr per vecka. Helt plötsligt går du från att vara upptagen 5 kvällar i veckan till ingen, plus att kvällarna blir 1-2h längre för att du slipper pendling.

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv