Follow my blog with Bloglovin

Jul i vårt hus

Och äntligen var Black friday över! Jobbade till sent i fredags och sen har jag inte öppnat datorn förrän nu. Så skönt. Igår såg vi youtube-klipp om Estonia, gjorde en helt galen batch med salsa, åt tacos och spelade Ticket to ride med två färger var.

På tal om Estonia. Jag är ju en person som intresserar mig mycket för konspirationsteorier. Jag har därför läst mycket om Estonia och varit insatt redan innan den nya dokumentären kom ut. Jag förstår inte riktigt varför, men det här med konspirationsteorier retar verkligen vissa människor. Jag minns särskilt en fest jag var på där ämnet kom upp och jag radade upp samma saker som tas upp i dokumentären och blev fullständigt dumförklarad. Oj, vad de hånskrattade och retade mig. Därför känner jag lite att jag fått upprättelse nu? Haha.

Jag intresserar mig inte för konspirationsteorier för att jag nödvändigtvis tror på dem. Det är sällan jag gör det faktiskt. Jag tycker det är spännande att vända på saker, argumentera emot *sanningen* och tänka ”tänk om”. Men det är såklart vissa konspirationsteorier som jag tror mer på än andra och att Estonia inte gick till som regeringen hävdar är en av dem. Jag tror det är något de döljer. Men jag vet ju inte, det behöver såklart inte vara så.

Men till rubriken! Som jag har längtat efter första advent och att julpynta. Idag var det dags!

 

Vi handlade hem massa juligt.

 

Åt en julmacka.

 

Och sen pyntade vi!

 

Ljusstakarna fick komma fram…

 

…och lilla tomten och lilla granen.

 

Loppisfyndade ljusstakar…

 

…och apelsiner som väntar på nejlikor. De där små svamparna är ljusstakar, men vi har inte så små ljus och jag tycker de är så söta, så de får vara bland apelsinerna så länge.

 

Jag planterade hyacinter. Vet inte vilken färg de är. Spännande!

 

Och målade en gran på fönstret med filmjölk. Haha. Vad gör man inte nu i coronatider.

🌲

121 gillar

Kommentarer (31)

 • Sara

  |

  Vita hyacinter. Färgen på plastkrukan man köper dem i är färgen dem kommer bli.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaså där ser man! Det visste jag inte ☺️

   Svara

 • Ida

  |

  Du borde lyssna på Konspirasjonspodden från Norge 🙂 Där pratar dom om alla möjliga konspirationer och bevis för samt emot. Mycket underhållande!

  Svara

 • Johanna

  |

  Hyscinterna är vita eftersom dom har en vit kruka, rosa hyacinter har rosa kruka osv osv 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Tycker också att konspirationsteorier kan vara spännande och ibland kan de ju avslöjas som sanning (exempelvis att CIA var inblandade i mordet på Martin Luther King), men tycker att man ska ta det mesta med en nypa salt och inte försöka hitta konspirationer där det inte finns några. Det kan vara så farligt att elda på det för mycket och så hamnar man där vi är just nu med QAnon och anti-vaccinrörelser. Jag önskar att alla bara kunde ta det lite lugnt.

  Svara

  • Johanna

   |

   Håller med!! Jag är en av de som kan bli riktigt irriterad när folk kommer dragandes med massa konspirationsteorier kring ALLT. I många fall är de helt ogrundade och saknar källkritik vilket är rentav farligt (tänker också på t.ex. anti vaxxers). Eller som nu med corona, det räcker liksom inte att vi har en pandemi som förstör mångas liv, utan då ska det eldas på ännu mer med tusen olika konspirationsteorier.

   Svara

 • Lizette

  |

  Nu kanske jag spoilar överraskningen för dig (och du har säkert fått tusen kommentarer till om det) men baserat på att du köpte hyacinter med vita krukor så skulle jag tro att du köpt vita 😉

  Svara

 • Mallan

  |

  Är det fil med smak av pepparkaka i kundvagnen!? Aldrig sett förut. Kan det ens vara gott? 😱😱

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja! F älskar det 😍

   Svara

  • Vendela

   |

   SÅ gott!

   Svara

 • annanas

  |

  Spoiler alert

  Så som jag är van att köpa hyacinter så kommer rosa blommor i rosa kruka, blå i blå kruka och vita i…. yep. Vit kruka. De luktar också olika mycket, har för mig det är blå eller rosa som luktar starkast och vita mildast, om man har såna preferenser.

  Svara

 • Robert

  |

  Jag gillar iaf inte konspirationsteoretiker som tror på dem på riktigt, haha. Lyssnar man för mycket på dem så vågar man knappt gå utanför dörren tillslut. ”Det finns dolda mikrofoner i snön så du är avlyssnad”, typ. 😉

  Svara

 • Anna

  |

  De är vita 🙂 Ser man på krukan (i kundvagnen)

  Svara

 • Andrea

  |

  Dina hyacinter är vita! Det ser man nämligen på krukorna som du köpte dem i 🙂

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Tror de som inte gillar konspirationsteorier gillar bekvämlighet och att inte behöva fundera så mycket 😬😬

  Svara

 • Carolina

  |

  Var kommer de fina stakarna från?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! De är från Clas Ohlson, köpte de för 3 år sedan 🙂

   Svara

 • Elim

  |

  Mem alltså, ljusstakarna! Köpte liknande i mässing på Jula för några år sedan, älskade dem men två var lite vinga så bad att då byta men de var slut så lämnade istället tillbaka dem. Ångrar mig SÅ mycket varje år för det går ju inte att hitta den stilen på ljusstakar någonstans till en vettig peng?? Sitter hemma med fula (men raka) stakar från IKEA istället. Livet är så orättvist!! Haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha I feel ya!

   Svara

 • Mia

  |

  Så himla fin gran på fönstret! 😍 Men också what, måla med filmjölk?! Kan du inte berätta mer, det här har jag missat😁

  Svara

  • Malin

   |

   Kolla @ekotipset på Instagram! Där finns massa tips och pyssel som man kan göra. Folk har gjort helt galna fina saker med filmjölk på fönstren. 🙂

   Svara

 • Lovisa

  |

  Haha +1 på konspirationsteorier! Som du är jag liksom mer intresserad av själva teorin och att tänka på tvärs än att allt nödvändigtvis är sant. Var som tonåring väldigt uppslukad av Orwells 1984 och övervakningssamhället samt datanörd. Detta var kanske år 2008-9 och jag drog paralleller mellan big brother i 1984 och internet, FRA, NSA, etc etc. Var nästan sedd som galen i flera år när jag tjatade att ”De” har full koll på vad vi håller på med. Sen kom allt detta med Snowden och skandaler, avlyssningar, ansiktsigenkänning, algoritmer, AI etc etc. Mitt ”crazy” är ju folks vardag idag. Känns så
  jävla bra med upprättelse 😃

  Svara

 • Mila

  |

  Jag är så kluven till konspirationsteorier! Tycker också att allting måste kunna ifrågasättas och ibland ÄR det ju faktiskt konstigheter som pågår. Tror ändå de flesta fattar att det finns ”statshemligheter” som inte gemene man har någon tillgång till, hur mycket vi än viftar med offentlighetsprincipen… Men verkligen farligt om man börjar se konspirationer var man än vänder sig. :-/
  Jag trodde länge att första månlandningen inte hade hänt, utan filmats i filmstudio. Detta störde min man så mycket att han tvingade (alltså inte tvingade på allvar) mig att se på ett antal olika filmer och dokumentärer om månlandningen. 😛 Det som till slut övertygade mig (eller? hmm) var att så otroligt många var involverade att riktiga tydliga bevis borde ha läckt för länge sedan. Det är svårt att få tusentals människor att hålla käft om något så stort…
  Får man fråga vad som skulle vara ”dolt” gällande Estonia, bara kortfattat? Jag åkte så mycket färja till/från mitt hemland under många år (som barn) så har inte velat eller vågat öppna dörren till den konspirationsteorin. Känns för läskigt. 😛

  Svara

 • Elin

  |

  Så fina ljusstakar 😍 Har för mig att det va något speciellt med dem när du köpte dem, eller minns jag fel? 😅

  Svara

 • Freja

  |

  Du borde lyssna på Filters podavsnitt (2st) om Estonia-dokumentären, alternativt köpa nya numret som handlar om ämnet o läsa.

  Svara

  • Aii

   |

   Det tycker jag också!

   Svara

 • Matilda

  |

  Att diskutera konspirationsteorier och alla olika scenarion på jordens undergång ❤❤❤❤❤❤❤ älskar när man träffar en likasinnad så man kan prata och grotta ner sig i timmar.

  Svara

 • Johanna

  |

  Många hyacintkunniga här. 😉 😀 Kanske någon vet om man inte kan köpa hyacinter med mindre blommor (inte färre alltså) och som luktar mer? Så som de såg ut förr.. 🙂

  Svara

 • M

  |

  Var är den söta lilla tomten ifrån?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv