Follow my blog with Bloglovin

Onsdagssnack

När jag började på mitt jobb för lite mer än ett år sedan trivdes jag inte de första månaderna. Själva arbetsplatsen var det inget fel på, men jag tyckte det var så jobbigt att inte vara behövd, inte göra nytta, inte vara den alla frågade och inte “kunna allt”. Jag kom ju från en arbetsplats jag varit på i över 4 år och var inte van vid att känna så.

Nu i efterhand kan jag ju tycka att jag borde CHILLAT och njutit av att inte vara behövd. Klipp till ett år senare och stressigaste jobbperioden i mitt liv tror jag? Jobbar dygnet runt känns det som och har knappt tid att ens äta. Tur att jag älskar det lika mycket som jag hatar det. Och tur att jag vet att det bara är tillfälligt. Snart är Black friday-november över. Snaaaart.

Nästan tur att det är stränga restriktioner nu. Hade inte orkat göra något ändå, haha. Dessutom behöver jag inte få FOMO över att missa något, för ingen annan gör något heller. Helt perfekt ju! Detta passar mig rätt bra när jag tänker efter. Undvik gym – hahaha ÅH NEJ MÅSTE JAG. Undvik att handla i butik – handlar helst online ändå. Jobba helst hemifrån – ja tack, bästa som hänt mig.

Nej okej, jag ska erkänna att jag är lite socialt uttråkad. Men det är som det är. Hoppas vi får rätt på det så att vi kan rädda julen! Även om jag inte tror det.

 

122 gillar

Kommentarer (24)

 • S.

  |

  Alltså, bilden?? Haha, antingen är den gammal eller så är det så sjukt att Skåne är 300 år efter resten av landet när det kommer till årstidsskifte? 😉 Hos mig finns inte ett löv kvar på träden ;P

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha den är någon vecka gammal. Men det ser typ ut så. Flytta till Skåne, bättre här! 😉

   Svara

 • Johanna H

  |

  Just det här med att inte kunna göra så mycket saker tycker jag känns skönt just nu. Känns nästan hemskt att säga det men att bara ha helgerna hemma är så skönt! Även om hela situationen börjar kännas rätt jobbig faktiskt!

  Va rädd om dig och njut hemma!

  Svara

 • Emma

  |

  Så nyfiken på vad som gör att du älskar att jobba hemma! Jobbar också hemma sen mars och jag HATAR det. Känner mig så ensam och har inte hittat några bra vanor, känns som att jag jobbar hela tiden och inte har tid för något annat. Vore superintressant om du ville skriva lite mer om det nu när många jobbar hemma, vilka är dina bästa tips?

  Svara

  • Mikaela

   |

   Jag bor i Nederländerna och har även jag jobbat hemma sen i februari, jag är sjukt extrovert men jag älskar att jobba hemma. Vakna senare, vara klar och slippa resetiden. Jag hinner tvätta, städa och fixa mat under rasterna. I love it! Lite läskigt att jag hoppas det håller i sig så att jag slipper gå tillbaka.

   Svara

  • Krista / Miss Macaronia

   |

   Just vanor och rutiner tror jag är nyckeln. “Gå till bussen” på morgonen (morgonpromenad), sätt igång datorn och börja jobba samma tid varje dag, ta en lunchpromemad, ta fika på eftermiddagen. Nu låter det som bara massa promenader och fikor 😁, men miljöombyte och rutiner har hjälp mig i alla fall.

   Svara

 • Robert

  |

  Kämpa, kämpa. <3

  Svara

 • Sandra

  |

  Drömde inatt att jag och min man var hembjudna på middag hos dig och du hade gjort en jättefin middag men tydligen var det din och F’s anniversery och ni skulle fira det och vi kände att vi trängde oss på. Vet ej varför vi var där och vi kände inte varandra alls, utan jag var bara en som läser din blogg. Men ni var så trevliga ändå <3 Och ni hade en brun-krullig hund som var jättesöt. Tack för att du bjöd oss på middag i drömmen! 😛

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha varsågod! 🙂

   Svara

 • Sara

  |

  Kan vi diskutera det faktum att man kan bli trött på att umgås BARA med sin sambo? Du skrev för någon vecka sedan att du kommer tycka det är jobbigt att inte träffa dina vänner nu under pandemin, men jag undrar om jag är den enda som lite “panik” av att aldrig få vara själv? För jag är alltid hemma, min sambo är alltid hemma. Och visst, han kan ta en promenad men jag saknar att få vara själv en hel kväll – äta själv, kolla på någon larvig film själv osv. Jag älskar min sambo, det är inte det… Men är det någon som förstår vad jag menar!? Vill bara vara själv med godis, chips, vin, film you name it. Själv.
  Please säg inte att jag är ensam om den önskan, någon därute i kommentarsfältet?

  Svara

  • Erika

   |

   Känner exakt samma som dig. Jag har stort behov av att få vara ensam. Men sen tänker jag att det är lika synd om min sambo, han är ju heller aldrig själv 😂😓

   Svara

  • En annan Sara

   |

   Hehe känner också lite som du. Jag har turen att min sambo åker och spelar golf minst en gång per helg, vilket jag tyckte var lite tråkigt förut men nu under corona är de där timmarna väldigt uppskattade! Nu är det väl slut på golfsäsongen dock så vi får se hur det går 😅

   Svara

  • Johanna

   |

   Du är absolut inte ensam!! har också behov av en kväll själv någon gång ibland och kan verkligen få panik om det gått för lång tid mellan gångerna!

   Svara

  • Sandra

   |

   Du är inte ensam!! Känner exakt samma som du.

   Svara

  • Sofie

   |

   Du absolut inte ensam och ska inte tänka det är konstigt att känna så. Alla kan vi behöva ensamtid, speciellt om man är introvert. Min man jobbar natt och med det är han då och då borta på helgnätterna. Jag kan då vara uppe hela natten för det är så härligt att vara ensam och bara hålla på med vad man själv vill. Han har ju i gengäld då vardagar ensam hemma medan jag är på jobb 😉

   Svara

 • Mila

  |

  Jag började på nytt jobb i sept och har vissa dagar panik över att inte kunna allt haha 🙂 Har jobbat i samma bransch men inom olika organisationer i ett par år, så är van vid att börja nytt och kunna i princip allt efter 2 veckor. Men nu är det andra arbetsuppgifter så blir lite överväldigad ibland. Men också kul att testa nytt.. 🙂

  Svara

 • Filippa

  |

  Vet inte vad som hänt med sidan, men det är två gigantiska annonser för samma sak på båda sidorna om texten, som knapps syns pga reklamen?

  Svara

 • Erika

  |

  Känner exakt samma som dig. Jag har stort behov av att få vara ensam. Men sen tänker jag att det är lika synd om min sambo, han är ju heller aldrig själv 😂😓

  Svara

 • Ellen

  |

  Känner absolut igen mig! Jag o min man har iofs inte alla jobbdagar hemma samtidigt, men ändå så mkt mer tid hemma ihop nu än annarst
  .. Vi försöker lösa det med att ta lite egentid hemma var för sig ändå, jag kan läsa en bok medan han kollar på en serie ex. Men saknar också att ha en egen kväll med bara jag och katten🙂

  Svara

 • Lina

  |

  Jag är typ i omvänd sits. Började nytt jobb i augusti och är dagligen deppig över att mina kollegor är så okunniga och att det känns som att jag är superduper överkvalificerad. Väldigt frustrerande att vilja diskutera eller göra grejer och alla andra är bara fågelholkar.
  Jobbar inte hemifrån och har mer övertid än någonsin, så är aldrig hemma.
  Dödligt trött och ganska less.

  Svara

 • Elin

  |

  Alltså jag har insett att min superkraft är att njuta av nuet typ.. alltid? När jag är singel älskar jag att vara singel, när jag har förhållande älskar jag att ha förhållande, och nu när det är corona ÄLSKAR jag att man kan göra allt det där man inte hunnit innan på helgerna (organisera, lära sig nya saker, slökolla tv..)? Så knäppt men så glad att min hjärna funkar så haha.

  Svara

 • Ella

  |

  Vad skönt att höra någon annan som inte trivdes på sitt jobb första tiden 😊 Jag började nytt jobb för 1.5 månad sen, inte den bästa tajmingen men erbjudandet kom och man vet aldrig när ett nytt dyker upp.. I alla fall, första tiden nu har varit tuff.. Bara varit på kontoret 3 ggr, de flesta jag jobbar med har jag aldrig träffat, jag kan ingenting, känner mig ensam och att jag inte gör någon nytta 😀 Hoppas det är tillfälligt som det var för dig..

  Svara

 • Daniela

  |

  Jag tränar alltid hemifrån, varannan dag och kör spinning i 50 min. Gillar inte gym alls och så bor jag långt ifrån stan. Sparar pengarna hellre.

  Svara

 • Sara

  |

  Fint med alla svar, tack <3

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv