Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

7 snabba

Mode du inte förstår dig på?

Ser det överallt på Instagram nu, hur kändisar åker till Turkiet(?) och slipar ner sina tänder till små taggar för att sedan sätta på bländande, vita sockerbitar. Alltså. Okej. Jag vet hur det är att skämmas över sina tänder och när jag var tonåring drömde jag inte om något annat än att ha ett perfekt leende. Men att frivilligt slipa ner helt fungerande tänder till en gollum-tandrad?? Jag RYSER så hemskt. Får ångest av bara tanken. Varför gör man detta?

 

Bästa uppfinningen?

Random grej kanske, men varje gång jag duschar tänker jag på hur genialiskt det är med vattenlås ändå.

 

Något du tycker är konstigt?

Folk som tar på sig deo efter att man tagit på sig tröjan. Blir så stressad av det. Liksom why?? Då blir det ju blött, klibbigt och obekvämt. Det enda rätta sättet är att ta på sig deo, låta torka och SEN kläder. Gah.

 

Tre svenska favoritkändisar?

Mina tre absoluta favoriter är Kishti, Molly Sandén och Alex Schulman. Är generellt noll imponerad av kändisar och höjer inte ens ett ögonbryn. Men hade jag träffat någon av dessa i verkligheten hade jag blivit så star struck att jag svimmat tror jag.

 

Trivs du bäst som ljushårig eller mörkhårig?

Om vi ska jämföra extremer – alltså ljusblond vs. mörkbrun måste jag nog ändå svara blond. Jag känner mig inte som mig själv när jag är jättemörk. Men väljer helst en mellanting, precis som jag har nu.

 

En insikt du fått senaste veckan?

Jag är ganska obekväm med att prata engelska, men har kommit på att jag faktiskt tycker det är mindre jobbigt om personen i fråga är engelsktalande, alltså har det som modersmål. Så knäppt, borde ju vara tvärtom. Men jag tror det är för att om personen jag pratar med är engelsktalande finns det ingen ”konkurrens” eller förväntning. Personen vet att det inte är mitt förstaspråk och förväntar sig ingen superhög nivå. Men däremot om personen har engelska som ett sekundärt språk, precis som jag, är vi på ”samma nivå” och då känner jag mig dålig om jag är sämre. Någon som förstår vad jag menar?

 

Uttryck du avskyr?

Nämen alltså kan dom snälla sluta säga ”röra om i grytan” i PH? Står inte ut.

 

114 gillar

Kommentarer (39)

 • Denice

  |

  Hela Instagram kryllar av ”Men snälla!!!” Det uttrycket jag retar gallfeber på mig. Enormt tjatigt….

  Svara

  • Ewelina

   |

   Eller ”Livets man” ”Livets liv” ”Livets kväll”…….

   Svara

   • Denice

    |

    Jaaa det också!

    Svara

  • Anna

   |

   Eller ”nej men alltså”. Blir tokig!! Bianca Ingrosso pratar så konstant.

   Svara

   • Denice

    |

    ”Nej men alltså SNÄLLA. Såån succé!”
    Nej … bara Nej! Det räcker nu..

    Svara

  • Malin

   |

   Håller med! Och även ”Men tack” spyr haha!

   Svara

   • Denice

    |

    Skönt att jag inte var ensam om detta 😂

    Svara

 • Emma

  |

  Förstår verkligen det där med engelskan. Dessutom brukar personer med engelska som modersmål vara så imponerade över ens engelska och icke-dömande!
  Jag var au pair i London för flera år sedan och engelsmännen var alltid så imponerande över alla svenskars engelska, även fast nivån kanske inte var superhög. Engelsmännen har väl inget ”andra språk” så som vi har och därför tror jag de imponeras över att de flesta skandinavier kan engelska är så pass duktiga på engelska även fast det inte är vårt modersmål 🙂

  Svara

 • Mari

  |

  Blev såå nyfiken angående val av kändisar. Kan du inte motivera? 🙂

  Svara

 • Mathilda

  |

  Det med tänderna.. de gör ont i mig!!!!

  Svara

 • Caroline

  |

  Tycker Josie i paradise hotel verkar vara så elak mot Diana 😞 blir ledsen av att se.

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur! Tycker hon verkar oskön rent generellt också, till exempel var hon så taskig när Hanna grät. Men hoppas att det är som dom klippt och att det inte var fullt sådär 🙁

   Svara

 • Johanna

  |

  Jag fick tänka Och läsa om flera gånger innan jag fattade att sockerbitarna inte var just SOCKERBITAR. Blev helt chockad. Är dum i huvudet tydligen.

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

   • Linn

    |

    Har själv 4 porslinsfasader (sk. Sockerbitar😉) i övre tandraden och kan för mitt liv inte förstå hur någon kan göra detta frivilligt?!?!
    Jag var tvungen då 4 av mina tänder var svårt flourskadade och då även väldigt sköra och känsliga. Och det var bland det värsta jag varit med om (obs har även en hemsk tandläkar skräck!)

    Svara

 • Sofia

  |

  Är ganska så ny på jobbet. På ett stort företag där många pratar engelska. Tycker att det är så jobbigt! Har sedan lågstadiet intalat mig för att jag inte kan prata engelska och det sitter som en jäkla spärr i huvudet. Vet att det bara är att köra, men tycker det är så jobbigt när jag inte hittar ord eller fastnar..

  Svara

 • Kattis

  |

  Men tålamodet man måste besitta för att orka vänta på att deon ska torka?? Haha

  Svara

 • Jessica

  |

  Men jaaaa, så konstigt att ta på kläder innan deo?! Min lillasyster kom hem till mig och ba: glömde deo, måste låna av dig! Och jag bara: men hur kan du ha glömt, du har ju tröja på dig?

  Svara

 • Hanna

  |

  Vaa har helt missat det med tänderna. Låter ju helt galet. Undrar hur det ser ut. Kan nån ge exempel på någon som gjort detta?

  Svara

  • Emma

   |

   Paow, Marcelo.

   Svara

   • Sara

    |

    Men vad sjukt det ser ut med de nedslipade! Och man gör väl som man vill, men det var ju absolut inget fel på hennes tänder innan.

    Svara

  • Anonym

   |

   Paow till exempel. Eller Marcelo.

   Svara

  • N

   |

   Paow

   Svara

  • Marie

   |

   Paow har precis gjort, paow.se.

   Svara

  • S

   |

   Paow och Marcelo. Om du kikar på bloggbevakning och scrollar ned några inlägg ser du bild på Paows nedslipade tänder

   Svara

 • J

  |

  Har lite liknande med finska! Är finlandssvensk (alltså född i Finland med svenska som modersmål i en by där typ ingen pratar finska, har gått i skola på svenska och lärt mig grunderna i finskan där osv) och har SÅ mycket lättare att prata finska med någon som inte kan svenska alls/bara kan lite, jämfört med om jag ska prata finska när en helt tvåspråkig person hör på, alltså typ nån som har en mamma som är finsk och pappa som är finlandssvensk och har pratat båda språken hemma så de byter obehindrat mellan dem.

  Svara

 • Anna

  |

  Oj, Schulman alltså? Tycker att han är en obehaglig och osympatisk människa som lever för kändisskapet.. tex när han räckte fingret på sin Instagram när han va ute på lunch i början av Corona och folk ifrågasatte. Eller alla gången han är elak och pratar illa om folk i sin podd

  Svara

  • Filippa

   |

   Avskyr också drygmuppen och besserwissern A Schulman, men tbf var det hans bror vad han nu heter den lille kompenserande saken, som visade fingret i början av pandemin.

   Svara

 • Sigrid

  |

  Jag har turen att ha en engelsktalande pojkvän och jobbar på ett ställe med många icke svensktalande kollegor så standardspråket är engelska så är rätt van vid det. Men en sak som jag har lärt mig av det är att det är 1000 gånger bättre att prata halvkass engelska i alla situationer när en icke svensktalande är närvarande (alltså även när man inte direkt pratar med hem utan också bara vid typ fikabordet eller väntar på ett möte) än att prata svenska för man känner att man inte riktigt kan engelska. Har aldrig hört vare sig min pojkvän eller kollegor kommentera att någon har dålig engelska men däremot hört hur extremt mycket de uppskattar folk som byter till att prata engelska när de är i närheten och hur utanför de känner sig när folk bara pratar svenska. Sen finns det såklart personer som inte kan engelska (typ min mormor) och då får ju jag som dubbelspråkig varva mellan engelska och svenska och hjälpa till att översätta så att inte heller hon känner sig utanför. Men generellt sätt är de flesta i den yngre generationen så bra på engelska att man löser ett samtal.

  Fattar känslan dock och fattar att det är svårt att helt visa sin personlighet när man inte pratar sitt modersmål.

  Svara

 • Mila

  |

  Varför Alex Schulman?? Jag tycker han verkar så otroligt elak och egocentrisk.

  Svara

 • Ewe

  |

  Haha jag är så med engelska att jag automatiskt anpassar efter den jag pratar med. Är det en amerikan så kan jag prata nästan felfri engelska med amerikansk accent (har fått höra det av en amerikan) och är det en britt så blir det brittiska istället (inte lika bra men en gång på fyllan i Magaluf trodde ett gäng britter att jag också var britt). Men alla andra som du säger, inte har engelska som modersmål och pratar det med accent, då blir jag själv jättedålig på det.. stakar mig och låter som svengelska. Konstigt det där.

  Svara

  • J

   |

   Jaa!! Jag blir också bättre på engelska när jag pratar med någon som har det som modersmål.

   Svara

 • Rebecca

  |

  Alltså wää will typ gråta över tänderna! Tror inte att dessa personer förstår vad de har gjort. De hör ju förstört sina (förmodligen friska) tänder för all framtid. Känns fruktansvärt oetiskt dessutom att som klinik erbjuda den här typen av behandling. Fy fan 🙁

  Svara

  • Felicia

   |

   Usch håller med. Antar att det är detta Anna Book gjort också för hon har ju med sockerbitständer numera? Man förändrar ju verkligen hela sitt utseende, inte bara tänderna. Känns sjukt att detta erbjuds ja. Det går ju inte att få tillbaka sina tänder efter ett sådant ingrepp.

   Svara

 • En annan Regina

  |

  Jag är tvärtom med engelskan. Vi är många nationaliteter på jobbet och pratar bara engelska, men så fort någon från kontoret i Kanada är med på möte eller i en mailkonversation glömmer jag all engelska jag kan 🙈

  Svara

 • Robert

  |

  Fördelen med att deo smetas på kläder är väl att de luktar deo. Brukar hända med morgonrocken iaf. 😉

  Svara

 • Johanna Grahn

  |

  Allt som har med tänder att göra give me the bloody creeps, skulle aldrig frivilligt låta någon göra något med mina tänder haha.

  http://johannagrahn.se

  Svara

 • S

  |

  Hoppar in för att säga något om alla som tror och tycker att Alex Schulman är en hemsk person. He’s not! Jobbade med honom i flera månader och han är toppen. Speciell, men verkligen snäll liksom. Han VAR ju en nätmobbare av rang back in the days men skulle verkligen säga att han vuxit på sig och blivit en bra person. Det var, som en annan nämnde här ovan, Calle Schulman som satte igång hela dramat om uteserveringsgrejen under pandemin. Inte så jävla smart kanske. Men inte var det Alex! Just saying, att jag fattar att man tror att han är en vidrig person men tyvärr lever ryktet om den gamla karaktären kvar när det inte är så alls längre. Lovar!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv