Follow my blog with Bloglovin

3 saker jag slutat med

På utseendefronten intet nytt. Jooohoo då! Tre nya grejer!

Har tre nya vanor, eller rättare sagt vanor jag lagt av med, som jag vill dela med mig av:

1) Jag har slutat styla håret! Låter numera endast mitt hår lufttorka och på sin höjd anstränger jag mig genom att krama i ola plex/balsam/hårolja när det är vått. Borstar typ inte ens håret.

 

 

Skriver inte detta för att fiska efter åh-vad-fint-hår-du-har-kommentarer. Kan tyckas märkligt att jag i alla år hållit på med plattång, locktång och hårfön som en tok då jag faktiskt HAR väldigt fint hår utan ansträngning. Men jag har inte tyckt det. Har känt mig ofärdig och ful utan fixat hår. Det är en sån befrielse att slippa nu! Dessutom sparar jag så mycket tid. Flera timmar i veckan. Kommer ju garanterat styla håret igen, men känner inte att jag måste. Inte ens på fest.

 

 

2) Jag har slutat med eyeliner! VASÄGERU eyelinerkvinnan??? Ja, det är sant! Har ju en grej med att jag alltid måste ha eyeliner om jag ska ha mascara. Kan inte bara ha mascara, då känner jag mig naken. Men jag har börjat med en annan grej istället – ögonfransmarkering med mörkbrun ögonskugga.

Jag använder en snedskuren liten pensel och sen målar jag längs fransraden. Ibland även längst ut vid undre fransraden för extra piff. Blir jättefint och är ett bra substitut till eyeliner. Jag känner mig “hel” (haha lol) och sminket blir inte lika tungt. Är bra när jag exempelvis sminkar mig till vardags. Så kan jag ha riktig eyeliner när jag vill vara lite extraextra.

3) Jag har slutat med bh! Ja, inte helt och hållet. Men nästan. Det började med att jag slutade med bygel-bh för typ ett år sedan och sen insåg jag…meh varför ska jag ha bh alls?? Så nu har jag inte det. Funkar ju bra med tight linne, behöver inget mer. 1000 grr mer bekvämt. Förutom när jag tränar då såklart, eller ibland om man vill ha lite push up-effekt eller något.

 

197 gillar

Kommentarer (45)

 • Elin

  |

  Alltså älskar detta inlägget! Vi är i samma ålder och det känns som det är nu det händer?? Jag har också börjat “förenkla” för mig i vardagen och gör exempelvis ingen bena längre utan håret får själv bestämma för dagen var den ska vara 😂 Kör också bara bekväma kläder och sneakers nu för tiden och känner att jag fuskar haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är nu det händer!! 😂👌🏼

   Svara

  • Madde

   |

   Haha tänkte samma sak 😂 jag har slutat med bh, smink och har börjat köpa trosor med hög midja 😬
   Jag måste vara bekväm om jag ska ta över världen tänker jag 😉

   Svara

   • Egoina

    |

    Trosor med hög midja är 👌🏼👌🏼👌🏼

    Svara

 • Sofia

  |

  Fasen vad skönt!!! Jag har knappt sminkat mig alls nu sedan jag började jobba hemifrån i mars. Har funderat över det och skulle nog vilja fortsätta vara osminkad även när jag börjar gå till kontoret sedan. Känns ju som en så onödig grej att bara göra för andras skull (pratar om mig själv nu, vet att andra sminkar sig för sig själva) 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Gör det!! Hade jag inte haft så lång pendling hade jag låtit bli ibland (sminkar mig på tåget) ☺️

   Svara

  • Egoina

   |

   😘

   Svara

 • Robert

  |

  Tackar för tipsen! Tror jag skall följa dina råd och göra samma själv. Bh har jag redan slutat med så det är bara ettan och tvåan kvar. 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

   • Robert

    |

    Sover man naken har man ju (delvis) slutat använda underkläder iaf, haha. Alltid något. 😉

    Svara

 • J

  |

  Har ungefär samma stuk som dig med håret. Bestämde mig i höstas att sluta platta håret och hjälp vad mitt hår växer nu! Eller ja, det växer nog lika mycket som innan men jag bränner inte bort topparna. Har även slutat med smink på sommaren, bara mascara när jag är på jobbet.

  Svara

 • Lilla jag

  |

  Exakt samma här!!!!! På alla punkter. 31 is the shit!

  Svara

 • Boobarella

  |

  Har slutat sminka mig helt. Känns som att jag la så himla mycket tid på att sminka och sminka av hela tiden. Har pixiecut, så behöver inte göra något med håret. Bh behöver jag dock, har 80F, så dom flaxar runt överallt och gör ont om jag springer, går i trappor, cyklar osv. Tig ol biddies

  Svara

 • Cecilia

  |

  Älskar det här inlägget!! Älskar!!

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Strumpan

  |

  Har också slutat med bh (snarare de med bygel). Bär sedan två-tre är tillbaka sport bh. Så jäkla skönt!

  Svara

 • Anonym

  |

  Har svårt att komma överens med att du tränar haha. Minns att du var så emot det tidigare och det kändes skönt att någon annan tyckte som jag.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha 🙈 Har aldrig varit emot det. Det är viktigt och bra att träna (i på rimlig nivå), men vill inte skriva om sånt.

   Svara

 • Mila

  |

  Är så avis på ditt hår. Om jag skippade lock/plattången så hade jag sett ut som en pudelrockare. Förbannelsen med att ha väldigt lockigt hår. 🙁
  Bygel-bh slutade jag också med för något år sedan. Underbart skönt!! Provade en vanlig bh nyligen och trodde jag skulle bryta ett revben…

  Svara

 • Jackie

  |

  Här går jag runt och tror att jag är lat och orkar bara inte styla mig hit å dit efter att jag blivit utbränd, har nästan fått panik av bh som klämmer åt! Men det är en sån frihetskänsla, att slippa både bh och krångla med styling.. Jag är alltså inte ensam att känna såhär!

  Svara

  • Egoina

   |

   Verkligen frihetskänsla 🙌🏼

   Svara

 • Andrea

  |

  Jag har alltid hört att man bara ska ta balsam i längderna för att håret inte ska tyngas ner. I hela mitt liv har jag haft flygigt och frissigt hår som bara ser städat ut när jag plattar det. För några månader sen testade jag att ta balsam i hårbotten och mitt hår ser bra ut ostylat. Det behövde tydligen bara tyngas ner lite 😱

  Svara

  • Egoina

   |

   Wow! Måste prova! Tar balsam typ i hela, men aldrig provat hela vägen ner till hårbotten.

   Svara

  • Krista / Miss Macaronia

   |

   Man ska tydligen ta balsam i hårbotten, det är som en mjukgörande kur som är bra för den. Men när jag hörde det var det verkligen what nä är ju big no-no?? Men tycker också att håret och frisyren är mycket bättre nu!

   Svara

 • Hanna

  |

  Befriande!! Jag skulle gärna sluta med bh, men mina bröstvårtor är så jäkla pointy och vill inte dra uppmärksamhet dit 😑

  Svara

  • Lovisa

   |

   Testa att dra ett litet kors av medicintejp över bröstvårtorna 🙂 brukar jag göra om jag kör bh-löst. Sålänge inte linnet/klänningen/whatever är tight så syns det inte alls.
   Har även testat nipplecovers (såna som är typ som en klisterbh) men heell no. Såg inte klokt ut genom kläderna haha

   Svara

  • Ida

   |

   Samma problem här!🙋‍♀️ Men försöker använda bygellös med lite tunn vaddering så funkar det. Eller sportbh. Har numera endast “vanlig” bh om jag är finklädd. Är pest och pina. Svettigt och de tunna axelbanden trycker så på mina axlar så jag får märken där de suttit.🙃

   Svara

 • Johanna

  |

  Vad glad jag blev av det här inlägget! Skönt att du frigör mer utrymme, bekvämlighet och framför allt TID för dig själv. Jag har alltid förundrats över hur mycket tid kvinnor förväntas spendera på utseendet, att vara ”ofixad” är nästan elakt mot omgivningen? Sen kan killar glida in i t-shirt och shorts och klaga på att tjejer är fula 🤪

  Svara

 • Julia

  |

  Coronaeffekten!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha!

   Svara

 • Lisa

  |

  Jag har aldrig sminkat mig för är allergisk ✌ men vill sluta använda bh fast omöjligt med stor och irriterande byst!

  Svara

 • L

  |

  No more braaaaaaaaaa!!

  Älskar att vi börjat sluta med BH och normaliserar tutthäng och bekvämlighet!!! Gick också över till bygellös först och nu har jag bara typ croplinnen under.

  Svara

 • Tilda

  |

  Ditt ostylade hår är drömmen! Jättefint!! Jag la ner såå mycket tid på håret förr, men slutade för typ 5 år sen. Tycker inte det ser så illa ut utan styling, tog bara ett x antal år att inse det 😅 Angående bh så slutade jag också med klassiska bh:ar för ett tag sen, kör typ sport-bh jämt nu. Köpte en skön i ekologisk bomull från Pierre Robert också som jag trivs med 😊 hårda obekväma spets-bh:ar kommer jag nog aldrig köpa igen

  Svara

  • Robert

   |

   Pierre Robert gör kalsonger med mitt namn på. Kanonbra märke. 😉

   Svara

 • Sara

  |

  Skulle vilja sluta med BH men känns som folk stirrar…

  Svara

 • Isabel

  |

  Kan du inte visa hur du gör med penseln? Jag kör bara mascara men saknar varje dag eyeliner men fått problem med mina händer så klarar inte av det på morgonen utan att lägga för mycket tid på det.

  Fullkomligt älskar detta inlägg. Såg kommentarer om balsam, mitt hår har blivit som nytt sedan jag började ha balsam i hela håret samt hårbotten? Brukar lägga benan med händerna direkt efter duschen sedan får det luftorka, borstar bara om det behövs. Aldrig varit så bra kompis med mitt hår som nu.

  Svara

  • Egoina

   |

   Kan jag göra! Eller hur, jag med! Så pepp på att prova balsam-grejen 😀

   Svara

   • Sofia

    |

    Sjuk upplevelse från en som tagit balsam i hela håret i hela sitt liv. Trodde att det var så alla gjorde 😮

    Svara

 • Erica

  |

  Ååh så härligt, själv har men E-kupor o använder jag inget så är tuttsvetten olidlig, första stället jag svettas på 😂
  Kör själv med bygel men ovadderad, tkr byglarna blir lite mjukare då samtidigt som de sitter på plats 🙂

  Svara

 • Elin

  |

  Så befriande att läsa! Bekvämlighet och frihet är otroligt viktigt. Tror att mycket av det tänket kommer med åldern. Jag är så glad att du skrev det här inlägget, jag tror att många av oss behöver läsa det. Tack! <3

  Svara

 • Angelique

  |

  Min lista:
  1. Slutat sminka mig till vardags, ögonbrynsgelé, böjda fransar och highlighter är min nuvarande rutin.
  2. Slutat raka benen. Mina hår är ändå så ljusa att de knappt syns så det kändes bara onödigt.
  3. Slutat använda tusen olika produkter till ansiktet då jag märkt att min hy mår mycket bättre när jag använder färre produkter. Detta upptäckte jag faktiskt av en slump då jag hamnade i en lång karantän på en plats utan mina vanliga så jag hade en väldigt minimal rutin då och min hy hade aldrig mått bättre!
  Med håret är det dock lite tvärtom för min del, jag har alltid varit så dålig på att styla det och skulle vilja lära mig att bli bättre på det.
  Ps. Jag blir också 31 om några veckor

  Svara

 • Sophia

  |

  Men ja! Blir snart också 31 och har blivit mkt mer avslappnad kring hår,smink,bh etc. Så jäkla skönt och befriande! Det händer definitivt ngt efter 30 😂 Bättre självkänsla med åldern kanske så man får lättare att acceptera sig själv och bekvämlighet 🙂

  Svara

 • Rebecca

  |

  Alltid haft en dröm om att kunna vara bekväm utan bh, men mina bröst är så olika i storlek att det bara känns fel 🙁 Inte haft på mig en vanlig bygel-bh på flera år dock, kör på bara sport-bh.

  Svara

 • Victoria

  |

  Så bra inlägg! Jag har ett liknande hår, dvs rödlätt, tjockt och långt. Jag ska också låta mitt hår vara lite mer. Det är helt sjukt när man tänker på det; plattar håret som på sikt gör håret slitet och torrt, köper dyra fuktgivande och reparerande produkter helt förgäves, fortsätter platta för att få ner frisset… så mycket tid och pengar som läggs på detta. Själv har jag fasat ut två “skönhetsmoment”, och det är att använda foundation och måla naglarna till vardags (och nu skippar jag även det till fest, jag orkar bara inte). Jag lägger pengar på hudvård och det tycker jag räcker, användning av foundation förstör min hy så jag vill undvika hamna i den onda spiralen igen. Det är helt sjukt hur mycket tid och pengar jag har lagt på mitt utseende, och då är det förmodligen inte mer än någon annan tjej. Det som jag och många andra säger idag är att det är för sig själv, men för min egen del tror jag faktiskt inte det egentligen. Utan det är ett sätt att försöka ta tillbaka sin egenmakt. Ärligt talat orkar jag knappt gå på fest längre för det ger mig så mycket press och hets kring att se så perfekt ut som möjligt. Men det är omöjligt så där stressar jag runt och river ut hela garderoben, putsar på sminket en extra gång medan sambon chillar länge och sen är klar på 15 min. På jobbet sminkar jag mig för att dels så finns det en förväntan på hur man ska se ut i min yrkesroll, men också för att slippa höra frågan: “är du sjuk?”. Är inte det helt sjukt?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv