Follow my blog with Bloglovin

Heldag i Oslo med regn, friterad lök och ont i fötterna

 

Vi kliver in i tidsmaskinen, knappar in minus en vecka och destination Oslo. Då hamnar vi här i Norges regniga huvudstad.

 

Vi hade planerat en heldag i Oslo och regnet öste ner. Var nära på att avboka hotellet, men sen tänkte vi äh, lite vatten gör väl ingenting och gav oss ut på sightseeing med paraply i högsta hugg.

Sjukt att det inte sker fler olyckor med paraply btw. Svär på att mitt öga var nära på att ryka minst fyra gånger så som F viftade runt.

 

Gick längs gågatan och kollade i affärer och sedan upp till slottet.

 

Ser ni fågeln? Bästa platsen ju.

Vi bestämde oss för att äta lunch och sökte på Mathallen i GPS:en som min faster tipsat om.

Det var ganska långt, så vi gick och gick och gick. Regnet öste ner och vi (ok mest jag) var på sååå dåligt humör. Visade sig sen att det finns två Mathallar och en av dem ligger mycket närmare än den vi gick till. Tack för det GPS:en.

 

Framme!

Jag och F är så osynkade när det kommer till lunch. Jag blir hungrig mycket tidigare än han vilket resulterar i att jag är hangry. Min kompis berättade att hon och hennes är likadana och att hon därför alltid har ölkorv och powerbars i väskan. Haha. Smartaste jag hört.

 

Yaj mat. Nu är hon glad igen.

Jag valde någon pulled pork-grej mest pga den bisarra mängden friterad lök <33 på bilden och F valde dumplings.

 

Vi traskade vidare.

 

Mötte upp min kusin Benedicte vid Operahuset! Vi gick till Sørenga, satte oss på en restaurang och catchade upp lite.

 

Hon tipsade om att vi skulle gå upp till en utsiktsplats i Ekebergparken, så det gjorde vi.

 

Hej där nere!

 

Praktiskt att ha med sin kusin så att hon kan vara fotograf.

Mamma berättade att när hon fick värkar och skulle föda mig beställde hon taxi till sjukhuset och chauffören som körde henne hade själv 4 barn, utsåg sig till expert och menade att det *inte alls var bråttom* och tog därför en omväg så att de fick denna utsikt under färden. Så denna vy såg mamma för 31 år sedan och hade pissont <3

 

Sen vinkade vi hejdå till min kusin och tog trikken till Aker Brygge.

Stegräknaren visade 25.000 steg och jag hade så ont i fötterna att jag seriöst funderade på att klippa hål i mina skor längst fram. Ni vet när skorna är liiite för små och det liksom trycker på tårna? Så var det. Det är inget problem när man inte går så långt, men efter ett tag blir varje steg en plåga. Tog därför inga fler bilder den kvällen då jag var fokuserad på att lyckas gå. Haha.

 

Rise and shine! Efter en stadig hotellfrulle (och nya skor till mig, haha) skulle vi gå längs Akerelva.

Vi bestämde oss för att starta där den börjar i centrum och gå så långt vi orkade för att sedan åka buss tillbaka.

 

Rekommenderar det verkligen. Så trevlig promenadsträcka och mycket att titta på.

 

Vid 15.00 begav vi oss hem till Sverige igen, men stannade hos min familj i Moss på vägen för att bli bjudna på middag. Kjøttkaker i brun saus och ertestuing. Mer norskt blir det ju inte.

Tack Norge för denna gång. Hoppas inte det dröjer lika länge till nästa.

 

124 gillar

Kommentarer (7)

 • Sara

  |

  Åh skulle också vilja besöka Oslo!
  Jag blir också alltid hungrig snabbare än min man, alltid! Tänker att han som ändå är större än jag borde bränna av maten snabbare… men då är det aldrig.

  Svara

 • f

  |

  Roligaste jag läst på länge, om din mamma och taxituren för 31 år sedan. haha

  Jag har alltid snacks till mitt barn och aldrig till mig när vi är ute. Men det slutar alltid med att jag äter upp all hans snacks för att jag alltid lyckas bli akut hungrig. haha. .

  Svara

  • Egoina

   |

   😂

   Svara

 • rebecca

  |

  Exakt samma här, fast min kära sambo känner typ aldrig hunger.. Jag brukar alltid få trycka i mig något mellanmål precis innan jag slutar jobbet så att jag inte är hangry när jag kommer hem och vi ska laga mat tillsammans. På semestrar är det kaos…

  Svara

  • Egoina

   |

   Same 😂

   Svara

 • Christina

  |

  Nästa gång ni besöker Oslo borde ni gå till en av två andra istället, Oslo Street food som ligger i gamle torggate bad eller Vippa. Båda känns mer ungdomliga, moderna och har ett bättre matutbud än Mathallen.

  Svara

 • Robert

  |

  Slottet känner man igen och Karl Johann. F:s klocka dessutom, haha. 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv