Follow my blog with Bloglovin

Norge imorgon

Tjoho! Imorgon åker vi till Norge! Är så glad!! Trodde ju inte att vi skulle kunna åka dit alls i år. Så nu kommer ni slippa mitt tjat om det, haha. Har sett att folk stört sig på Bloggbevakning.

En annan sak folk tydligen stör sig på är att jag benämner min familj i Norge som just ”familj”. Förstår inte varför. Jag vet inte, det mest korrekta är kanske ”släkt”? Men vem bryr sig? Vad gör det någon? För mig känns mina fastrar och kusiner närmre än ordet släkt och dessutom säger man ”familie” på norska, så jag är kanske lite språkförvirrad också.

Aja strunt i det. Nu är vi färdigpackade och klara. Lustig grej är att vi faktiskt har med oss Corona. Haha. Det är min kusins favoritöl, så jag har köpt några till henne. Har även köpt över ett kilo lösgodis och marabou. Sockerskatten är ju så hög i Norge, så det blir de nog glada över.

Vi ska vara hos min familj i Moss till på onsdag. Då åker vi in till Oslo för en heldag där med övernattning på hotell och sen åker vi hem på torsdag.

Jag har inte tagit med mig datorn och har inte, för första gången kanske någonsin inför en resa, förberett några blogginlägg. Jag tänker att det kommer bli kortare, mer nutida uppdateringar. Kanske fixar med något i bilen. Vi får se. De längre inläggen får vänta tills jag kommer hem i alla fall. Ska försöka njuta fullt ut av min sista semestervecka!

God natt! Vi hörs snart!

176 gillar

Kommentarer (25)

 • Michaela

  |

  Familj måste nödvändigtvis inte vara de man bor med eller är närmast. Släkt för mig är några jag är genetiskt relaterad till. Familj är något man väljer själv. Ha en fantastisk vistelse hos din familj <3

  Svara

 • Linnéa

  |

  Ha så kul i Norge! Vi kom hem igår efter två dagar i Helsingborg, tack för en bra guide!! Vi hann med nästan allt förutom restaurangerna du rekommenderade som var fullbokade. Men vi återvänder, blev helt förälskade i staden som kändes som Barcelona med stranden och staden i ett. Du gör bra reklam för Helsingborg ☀️

  Svara

  • Egoina

   |

   Så kul att höra 😍

   Svara

 • Mila

  |

  Åh svenskar ibland alltså… Helt omedvetna om att vi är undantaget. I resten av Europa är man mycket mer inkluderande i vad som räknas som familj. Jag har utländskt påbrå och blev lite förvånad för några år sedan när min kusin (som jag träffar typ var 3e år bara) presenterade mig för vänner som “min syster”. Men sedan tyckte jag det var gulligt. 🙂 Tycker det är fint med mer öppen syn på familj.

  Svara

  • Egoina

   |

   Vad fint ☺️❤️

   Svara

  • F

   |

   Det var jag som frågade om varför hon säger familj istället för släktingar och det hade inte alls att göra med att man inte kan inkludera kusiner eller bryllingar i sin familj. Jag tyckte bara det är så konstlat att använda sig av det ordet, familj alltså, när man lika gärna kan säga släktingar. Varför skulle släktingar vara mindre bra? Vi som läser Egoinas blogg vet ju vid det här laget att hon menar fastrar och kusiner. Sedan tycker jag att det är tråkigt att du Mila, påstår att svenskar skulle vara undantaget. Det är SÅ tröttsamt när folk vill verka påskina att Sverige är så mycket tråkigare än andra länder genom att just skriva som du skrev. Varför vill många alltid svartmåla Sverige? Svenskarna är si och så. Nej, vi är inte på ett visst sätt och andra länder är inte bättre.

   Hur som helst. Ursäkta min tråkiga ton i tidigare inlägg, jag kunde varit tydligare med att jag tycker det är konstlat att använda sig av vissa ord, inte att det har att göra med vilka som ingår i ens familj. Ha en trevlig resa!

   Svara

   • I

    |

    Din ton var inte roligare i denna kommentar heller 😂 varför säga släkt när man lika gärna kan säga familj? Respektera att Regina ser dom som familj, varför ska hon behöva ändra på orden bara för personer som du tycker det är onödigt/konstigt 🤔

    Svara

   • Mila

    |

    Svartmåla svenskar? Knappast. Du tycker omvänd rasism existerar också eller hur? Nej men skämt åsido, det ÄR ju så att svenskar generellt inte lever lika nära familj (eller släktingar då) som i många andra europeiska länder. Vi såg ju det nu med corona, att de i Sydeuropa i mycket större utsträckning träffar hela släkten och lever i generationsboende än vad vi gör i Sverige. Varför bli kränkt över fakta? Olika kulturer, på gott och ont. 🙂

    Svara

   • Linda

    |

    Varför är det konstlat att använda ordet familj? Jag använder ordet familj om de som står mig nära och de jag umgås med, även om det är ”släkt”. Släktingar är för mig den delen som jag är släkt med, men inte har en nära relation med (alltså inte umgås, hörs osv).

    Svara

    • F

     |

     Svar till er alla som kommenterat mitt inlägg: Varför får man inte ifrågasätta ett ord? Det hade lika gärna kunnat vara ett annat ord. Och Mila, jag blev inte kränkt, härskarteknik much. Ja, olika kulturer på gott och ont, men det jag frågade dig var varför Sverige alltid av svenskar blir negativt omskrivet? Det är sällan om inte aldrig man får höra det fina med Sverige. Och det är massor! Men tydligen är det lite häftigt att hacka på Sverige.

     Tack för mig.

     Svara

     • Bella

      |

      Klart att du ”får” ifrågasätta ord, men acceptera då även att man ifrågasätter ditt ifrågasättande. Det finns en juridiskt korrekt term avseende familj, som verkar vara den du syftar på, men det finns också en användning av ordet ”familj” som är vardaglig, mer valbar utifrån känslomässiga relationer. Om vi alltid ska behöva tänka på att uttrycka oss juridiskt och definitionsmässigt korrekt så blir vår kommunikation och språk väldigt begränsat. Jag har t ex en extremt nära vän som jag kallar för syster, och min son kallar henne moster. Är detta korrekt i enl definition? Nej. Förutom att vi ibland behöver förklara att det inte rör sig om blodsband så ser vi inget konstigt med detta.

      När det gäller Sverige så känns det som att du generaliserar. ”Sverige alltid negativt omskrivet av svenskar”. Jag delar absolut inte din upplevelse. Jag tycker att svenskar är bra på att lyfta det positiva med Sverige, och är i stort sett stolta över sitt land och ursprung. Att statea något obvious såsom att i Sverige lever familjer generellt sett annorlunda än i Sydeuropa är ju inget illa menat mot Sverige – det är bara fakta. I Sydeuropa och andra platser i världen är kollektivet, familjen det centrala. Medan i Sverige är individualismen i allt högre grad i centrum. Detta innebär inte att det alltid är så (världen är ej svartvit) men generellt ser man dessa kulturella skillnader.

 • Linnea

  |

  Klart du ska åka och träffa din familj 🥰 ha det underbart!
  Hjälp,kommentarsfälten på bloggbevakning är giftigt (vissa, inte alla ofc). Älskar kommentarsfälten hos dig! Så kloka läsare 😁😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Håller med ❤️

   Svara

 • Marielle

  |

  Åh, njut nu! Var precis på västkusten och hälsade på min mamma och mina syskon och fan vad värdefullt det är ❤

  Tycker för övrigt inte att det är ett dugg konstigt att du kallar dina “släktingar” för familj. Eftersom du inte har några syskon och står dem så nära är det rätt självklart i mina ögon. Älskar att folk ändå bryr sig tillräckligt för att protestera när du gör det 😂😂😂

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Sara

  |

  Dum fråga kanske men sockerskatten, är det bara på typ godsaker som fika och godis m.m. Eller också andra saker som innehåller mycket socker som ketchup eller sylt? Bara en tanke då jag blev nyfiken 😊

  Svara

  • Egoina

   |

   Bra fråga! Ska kolla. Men tror bara det är på godis och så ☺️

   Svara

   • Marina

    |

    Det er bare på godis og brus 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Ah 👌🏼

     Svara

    • Sara

     |

     Åh tack för svar 🙂

     Svara

 • Robert

  |

  Lustigt på nåt sätt att Marabou får anses exklusivt i Norge, men det är ju så det funkar haha. 😉

  Svara

 • Katharina

  |

  Åt glass på Sannas idag,SÅ gott 😍😍

  Svara

  • Egoina

   |

   😍

   Svara

   • Katta

    |

    Tack för tipset, det var supersvårt att välja om vi säger så haha.

    Svara

 • Frida

  |

  Kallar också vissa i min släkt för familj. Tycker inte alls att det är konstigt, och jag har både syskon och är helsvensk 😎 haha

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv