Follow my blog with Bloglovin

Mina semesterplaner

En dag kvar till semester!!!

Vi har så mycket kul planerat. Har exempelvis satt pins i hela Österlen. Haha. Vi har dock inte bokat boende än och det verkar som mission impossible, så det blir kanske inte en övernattning tyvärr. Får se. Ska fortsätta leta.

Annat jag ska göra på semestern:

☀️ Göra Sangria

☀️ Åka till Tomatens hus

☀️ Vandra på Söderåsen

☀️ Visa F alla ställen jag bott på

☀️ Äta en glass om dagen

☀️ Paddla kanot

☀️ Gå från Råå till Landskrona

☀️ Sova : ))

 

Jag vill prata med er om en sak. Det är nu tillåtet att åka till Norge utan karantän för vissa regioner i Sverige, bland annat Skåne där jag ju bor. Jag tycker dock att bara för att man kan betyder inte det att man ska. Jag vill inte döma någon och jag vet att det finns många vinklar och aspekter, men jag tycker det är lite galet att vi ska börja resa hejvilt nu bara för att vi kan. Pandemin är långt ifrån över.

Såklart saknar jag min familj så himla mycket och jag tänker att om vi åker bil till Norge (alltså inte kollektivt), inte vistas på trånga offentliga platser och följer alla säkerhetsåtgärder så är det lugnt. Eller? Kommer exempelvis antagligen inte kunna träffa (eller iaf behöva hålla avstånd till) min pappa då hans immunförsvar inte är bra. Men…samtidigt kommer jag ju träffa personer som inte ingår i min normala krets. Det är ju det som skiljer detta från t.ex. Österlen då vi inte åker dit för att träffa någon.

Åh. Jag tycker detta är så svårt. Hjälp mig tänka! Kan vi överväga att åka till Norge om vi ”gör det på rätt sätt”? Eller är det bara ett stort nej? Snälla hetsa inte upp er och bli arga på mig nu <3

 

Jag och Freddy på semme förra året.

 

151 gillar

Kommentarer (61)

 • Frida

  |

  Åh! Låter som en drömsemester! Tycker verkligen du borde åka till Norge. Du har ju bra tankar på hur du gör det så säkert som möjligt. Angående tomatens hus tipsar jag om att åka till Viken tomater istället. Det stället är större. Jag var på tomatens hus häromdagen och blev ganska besviken faktiskt. Mycket roliga sorters örter däremot!

  Svara

  • Decdia

   |

   Tomatens hus var typ helt slutsålda när jag var där, bara kryddväxter och blommor kvar.
   Dock har Miss Alice bredvid en tomatpaj som jag bara måste äta en gång om året med mamma. Det är vår tradition. 😊

   Svara

  • Katarina

   |

   Finns även en annan väldigt mysig gårdsbutik i närheten av Vikentomater som heter Larsviken. Jättemysig butik som ligger på en gård där de både har djur, grönsaksodling och gör chips 😊. Har semestrat hemma nu i en vecka och hittar nya pärlor hela tiden. Hoppas du får en trevlig semester!

   Svara

 • Emma

  |

  När de öppnade för att resa mer än tre timmar så valde jag och min sambo att åka och hälsa på mina föräldrar (min mamma fick cancerbesked nyligen och vi har inte träffats sen i julas). Vi kunde hyra en lägenhet av en vän och ses utomhus, både med mina föräldrar och några barndomsvänner. Vi tyckte att det kändes okej för att vi hade möjlighet att göra så – hade aldrig vågat bo hos mina föräldrar med tanke på situationen. Tycker verkligen att man ska ha respekt för att pandemin inte är över än men samtidigt kan det ju finnas lösningar som känns ”okej” också.

  Svara

  • Egoina

   |

   Sant! Tråkigt att höra btw 😔❤️

   Svara

 • Linda

  |

  Jag och min sambo som bor i Skåne var och hälsade på min sambos föräldrar i Stockholms-området häromveckan. Vi valde att isolera oss till viss del 2 veckor innan – umgicks i princip inte med någon, gick inte till gym tex, var väldigt noga med avstånd när vi handlade mat. Åkte bil upp. Ffa ville vi vara försiktiga då vi bodde hos sambons föräldrar och de i sin tur hjälper sambons mormor & morfar. Träffade där också morföräldrarna, men bara utomhus och med avstånd. Kändes rimligt tyckte vi. Tycker du resonerar bra. En idé är ju att ni, både du&F och din familj i Norge, isolerar er 1-2 veckor efter ert besök. Skulle ni smitta varandra inom familjen sprider ni iaf inte vidare det då. Jag tycker personligen inte ni gör fel i att resa.

  Svara

 • Lina

  |

  Ååååk! Och följ restriktionerna. Vi var i Norge förra veckan för att hälsa på min norska sambos familj. Hans mamma grät för att hon inte har fått se sitt barnbarn på över ett halvår. Det kändes så bra att de äntligen fick träffas <3
  Vi höll oss endast hemma hos familjen och följde alla restriktionerna.

  Svara

 • Hanna

  |

  Åh jag förstår verkligen din tveksamhet. Men det betyder verkligen mycket att vara nära sina nära och kära även om man inte kan vara nära på samma sätt som vanligt. Det är stor skillnad på att se varandra live och på distans. Om ni känner er fullt friska så tycker jag att ni ska åka. Det kommer ändå vara märkligt att inte kunna umgås som vanligt men kan vara så mycket värt ändå. Tänk bara på att ni inte får övernatta någonstans på vägen dit. Då räknas det inte som att ni kommer från Skåne. Det kan också vara bra att ha intyg typ från Skatteverket att ni är folkbokförda i Skåne. Har hört att det kollas noga vid gränsen.

  Svara

 • Ida

  |

  Jag tänker att denna dugnaden gör vi tillsammans och det är ingen kris att hålla

  Svara

 • Ida

  |

  Jag tänker att denna dugnaden gör vi tillsammans och det är ingen kris att hålla sig hemma denna sommaren eller resa senare i höst. Förstår självklart din sida, har en pappa som fyller 70 år som jag inte kan vara med på firandet. Jag menar att i detta läge är det inte rätt att tänka på sig själv utan man måste tänka större.

  Svara

 • Cecilia

  |

  Åk! Ni verkar ha tänkt igenom en bra plan ❤️

  Svara

 • Maria

  |

  Tomtens hus? Det är ju ändå en bra bit dit… 😙

  Svara

  • Hihi

   |

   Tomten tillhör nog en riskgruppen också 😜

   Svara

 • Anna

  |

  Österlen är fullkomligt belamrat med folk just nu, från närområdet men framförallt från andra delar av landet. Och i och med vädret så drar sig alla till de ställen som finns ingen vill ju hänga på stränderna direkt, dvs det är trångt och inte direkt någon social distans. Så att åka dit och tänka att man ska hålla avstånd och inte träffa folk som inte ingår i ens normala krets kommer att bli väldigt svårt om ni inte vill sitta i bilen och kolla på cirkusen dvs.
  Så att åka bil till Norge och umgås på ett hänsynsfullt sätt med din familj, är med största sannolikhet mindre riskfyllt i avseendet ev smittspridning än att åka till Österlen just nu.

  Svara

  • Egoina

   |

   Oj 😯 Har kompisar som varit där nyligen som sagt tvärtom. Man måste boka saker i förväg, begränsningar på hur många som får komma in osv.

   Svara

   • Evelina

    |

    Bor i Kåseberga och alla ställen här omkring som vi har besökt har varit noga med avgränsningar. Max antal i butiker, noga utmärkt hur nära man får stå, personal på tårna etc. Har varit lätt att hålla avstånd. Det finns alltid dem som inte följer restriktioner men så är det överallt och man kan ju själv välja att backa ur läget. 🙂 Mkt av det som är härligt här är ju utomhus dessutom! Såklart kan ni åka ut hit säkert och även kunna åka till Norge senare! Som någon annan skrev, övernatta inte på vägen bara för då måste ni sitta i karantän. Hoppas ni hittar ett sätt att åka och hälsa på din familj!

    Svara

   • Olivia

    |

    Måste tyvärr hålla med Anna.
    Stora delar av Österlen är fullt med folk nu, och många har svårt med att hålla avståndet. Men Österlen är ju fint på sensommaren/hösten också!

    Svara

   • Majsan

    |

    Var till Kivik idag. Djävlarns vilken kö in till musteriet. Avstånd i kön .. inte ok alls.
    Vi valde att lämna utan att ha varit i.
    Tog en fika på caféet intill ( där skötte de sig kanon)

    Svara

 • Signe

  |

  Kan ni åka bil dit och se till att inte träffa andra så borde det ju vara okej. Speciellt om de ni träffar där i sin tur kan vara i ”karantän” några dagar efteråt så inte de i sin tur smittar någon. Träffa ingen stor grupp människor – kanske max 5 pers inomhus? Så gjorde vi när vi åkte från södra Sverige till Norrbotten. Vi bilade hela vägen och sedan träffade vi nästan ingen inomhus – bara utomhus. Jag tänker att man får tänka på kedjereaktionen av smitta som kan bli och se till att inte starta en – därav mitt förslag att de du träffar inte heller träffar andra direkt efteråt.

  Svara

 • Johanna

  |

  Såvida inte UD avråder från att åka till Norge hade jag åkt. Res smart och njut av familjen ❤️

  Svara

 • Bella

  |

  Åk! Vi tänker åka ner till Kroatien med bil och hyra lägenhet som har privat strand. Why not? Håll avstånd, följ rekommendationer och tvätta händerna.

  Svara

 • Decdia

  |

  Låter som härliga semesterplaner!
  Jag har gått La-Råå ett år gånger. Rätt så svettigt kring Glumslöv men ack så vackert!
  Söderåsen är också vackert att gå i, helt skild värld från la-Råå då den ena handlar om sundsutsikt och den andra skog.
  Paddla i typ rönne å står på min önskelista med. Om jag vågar mig ner i kanoten… 🙈😂

  Svara

 • Sara

  |

  Följ restriktioner och gör det som känns bra och rätt för er! Det är nog det enda jag kan säga 🙂

  Jag personligen har valt att tacka nej till vissa sociala resor med vänner som jag anser onödiga risker. Kommer dock genomföra två resor som är viktiga för mig (bröllop och träffa familj) 🙂

  Svara

 • Ewe

  |

  Jag tycker att ni kan åka så länge ni följer rekommendationer och restriktioner, och som du säger håller avstånd där det behövs 😊 sen skulle jag personligen aldrig avstå från att göra något pga oro för vad andra ska tycka, men det är jag 🙈🤗

  Svara

 • Micaela

  |

  Jag hade definitivt åkt, med bil. Så länge man följer rekommendationerna och är extra försiktig så tycker jag inte man kan ha en åsikt om det. Ex. går du ut och äter, handlar etc, där träffar du säkert fler människor än om du åker bil till Norge och bor hos din familj. Håll avstånd, tvätta händerna, undvik riskgrupper och kollektivtrafik så är saken biff!

  Svara

 • Nathalie

  |

  Man får väl först verkligen försäkra sig om att de verkligen vill att du kommer. För om man är ute en del, i affärer och träffar vänner inomhus etc, sånt som många i min närhet inte gör så kan man ju skippa det ett tag innan du åker. Så först kan ni ju isolera er, så som många just nu tyvärr har behövt göra i flera månader sen om de tycker det är okej så kan ni ju åka! 🙂 Ps, samt att ni såklart inte träffar de inomhus eller bor hos dem då 🙂 tänker mest på dem eftersom Sverige har så pass stort smittotal. Men åk, ni kan ju åka omkring och se lite i Norge med 🙂

  Svara

 • Erika Mårtensson

  |

  Vi var på Österlen tidigare i somras, då var det rätt lugnt… nu hör jag tvärtom. Det står i tidningarna om alla människor och att rekommendationer ej följs osv….
  Känns mer safe att åka bil till Norge och vara på privata tomter/områden 😃

  Svara

 • klara

  |

  Jag tänker att det är lika stor/liten risk att bli smittad/smitta i Sverige som Norge, bara man håller avstånd o restriktioner och är street/corona smaaaaart 🙂 fikade med min mormor igår ute på altanen för första gången sen februari <3 <3 <3

  Svara

 • Mila

  |

  Jag har bestämt mig för att åka från Skåne till Göteborg för att hälsa på mina föräldrar om någon vecka. Har träffat väldigt lite folk och tar bilen upp. Men jag gör det valet för mina föräldrar är äldre och har eventuellt inte så långt kvar. Hade verkligen känts hemskt om något händer dem och jag inte träffat dem på ett helt år… :-/ Hade e varit yngre

  Svara

  • Mila

   |

   Oj tryckte för fort! Tänkte avsluta med att om mina föräldrar varit yngre och friskare så hade jag stannat hemma och inte ”rest i onödan”.

   Svara

 • Sara

  |

  Eftersom UD fortf avråder hade jag väntat. Kan bli problem (väldigt dyrt…) med ex försäkringar osv om något skulle hända er eller bilen…..

  Svara

 • Josefine

  |

  Alltså menar du Tomtens hus eller ska det stå Tomatens hus? Vet inte om det finns ett tomtehus i Skåne men älskar idén av att planera in det under semestern mitt i juli 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahah oj

   Svara

 • Hanna

  |

  Jag måste tyvärr avboka en natt på the Lodge 28-29 juli. Du kanske vill ta över den bokningen om det går? 😊 Ha en jättefin semester!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack vad snällt!! <3 Men det ligger inte tillräckligt nära det vi vill göra. Tänkte typ vid Sandhammaren och där 🙂

   Svara

 • Alice

  |

  Jag hade inte åkt om jag kom från en region med mycket spridning och skulle åka till en region med lite spridning. Men Skåne (där jag också bor) har väldigt lite spridning så jag vilar lite i det och reste därför för att hälsa på min familj i Göteborg. Undviker kollektivtrafik, folksamlingar, håller avstånd osv.. Viktigast för mig har varit att se till att jag, om jag skulle få coronasymptom, antingen kan ta mig hela vägen hem igen utan att behöva utsätta andra människor för mig (dvs resa med egen bil) eller kunna gå i karantän under den tid som FHM rekommenderar (dvs ha flexibla hemresedatum så att en sådan karantän hinns med). Det är också ett så kort avstånd att jag skulle kunna ta mig hem till Malmö på ett par timmar för att söka vård där om det skulle bli aktuellt. Känns halvbra att belasta andra regioners sjukvård om alternativet finns att återvända hem (Har dels varit på liten ort utanför Gbg där det inte finns resurser om alla sommargäster skulle söka vård). Däremot är detta inom Sverige, så värt att tänka på UD:s avrådan och se över försäkringsfrågan.

  Svara

 • Robert

  |

  Hoppas du klarar den där sova-punkten. Håller tummarna. 😉

  Svara

 • Sara

  |

  Jag tycker att det är så svårt att veta var man ska sätta gränsen! Jag skulle inte åka på en ren nöjesresa i detta läge, även om det är tillåtet att åka till vissa länder. Det är ju ändå inte samma sak att semestra utomlands just nu. Dock tycker jag att det är en annan sak om man har familj och släkt i andra länder. Då kanske man kan åka i väg om man är försiktig och försöker hålla sig hemma i några dagar när man har kommit hem.

  Svara

 • Isabel

  |

  Jag har en mamma med nedsatt immunförsvar och hamnar på sjukhus av en vanlig förkylning. Saknar henne så jag blir knäpp. Jag resonerar som så att jag som bor i Stockholm kan åka till min hemstad, bo i en väns tomma lägenhet och enbart träffa min familj utomhus. Vill inte riskera att träffa min övriga familj som i sin tur träffar min mamma mer. Så jag skulle nog tänkt ifall det hushållet du tänker bo i, om de i vanliga fall träffar din pappa så kanske ett annat boende vore en smart lösning. Jag lever för stunden jag får hänga på min mammas tomt och se hela min familj. Super svårt att hålla sig borta ifrån syskonbarnen. Kan du lösa det på ett bra sätt, åk till din familj. Bara att få umgås på distans gör under för själen <3 Sen kanske du kan börja semestern med Norge och undvika att gå ut och äta och sånt innan avfärd ifall din pappa träffar övriga familjen ofta.

  Hoppas du får en toppen semester 🙂

  Svara

 • M

  |

  Tycker ni ska åka så som du beskriver det! Försök att inte vara så mycket inomhus utan träffas utomhus och tvätta händerna noga.

  Svara

 • Krista / Miss Macaronia

  |

  Skulle tyckt att det var helt ok även med tåg så länge man verkligen tänker på hålla avstånd och tvätta händer plus sprita ofta.

  Svara

 • Mia

  |

  Varför vill du höra vad främmande människor tycker om du ska resa? Är landet öppet tar man ju som vuxen det beslutet själv. Och bara du vet hur du mår och om du kanske har stort behov av miljöombyte. Trevlig helg.

  Svara

 • Elin

  |

  Jag kan rekommendera Södergårda Östra b&b i Hammenhög, där är mysigt och rent (om man nu vill dela toalett och dusch). Er plan för att resa till Norge låter hållbar, så åk! 🤗

  Svara

 • Majsan

  |

  Åååk 👍🏻

  Svara

 • blåmesen

  |

  Gulliga du och F är! Hoppas ni får en fin semester oavsett vad ni bestämmer er för att göra/inte göra 🙂

  Svara

 • Hannah

  |

  Då UD fortfarande avråder från resor till Norge (men har börjat lätta till andra länder) skulle jag inte åka innan situationen förändras.

  Svara

  • Hilda

   |

   Håller med. Får ha lite koll. 🙂

   Svara

 • Agnes

  |

  Jag förstår att du vill åka. Resor till släktingar som bor långt har jag mer förståelse för än charter. Är de dessutom inte i riskzon och man respekterar riktlinjer så känns det rimligt. Jag bor en timme från mina föräldrar och har inte träffat dem ordentligt sen februari, bara stått i trädgården och pratat med dem på några meters avstånd. Trodde aldrig jag skulle sakna att krama dem så mycket. Så nära men ändå långt bort.

  Svara

  • Hilda

   |

   Precis. Charter kan man åka på när eller om det är helt riskfritt.

   Svara

 • Wroni

  |

  Åk, hälsa på din familj. Så fort gränserna öppnade mellan Tyskland, Tjeckien och Frankrike så åkte jag och min bästa vän och hälsade på vänner och familj ( alltså vi är tyska/tjeckiska och bor här i Tyskland). Jag och min bästa vän är båda högriskgrupper, hans föräldrar är gamla, men är det tillåtet så träffas vi som planerat. Vi ångrar inget och tänker inte ha dåligt samvete heller.

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag förstår dig så mycket… jag bor i Oslo men har familien i västra götaland (som Inge är öppet) den dagen det öppnar upp för att hälsa på så åker jag 😅 men ja, tänk alternativt – mycket häng ute osv…

  Läs också Norges regler – du måste kunna dokumentera var du ska, vart du bor (folkbokföringen) och att du inte har stannat på vägen. Det er no go om du har handlat, tankat eller øvernattat någonstans utanför dom grøna sonene 🙈

  Svara

 • Hanna

  |

  Åk! På Österlen kan ni bli smittade också, även i Helsingborg, i matbutiken, hos dina vänner. Ja i princip var som. Självklart ska man vara försiktig men jag tycker inte man ska begränsa hela sitt liv, planer och drömmar pga pandemin. Det är inte spanska sjukan, absolut att folk dör men det gör man även i vanlig influensa, bilolyckor, svält osv. Kanske låter hårt och jag kanske känner annorlunda om någon i ni närhet skulle dö av det, men just nu känner jag så.

  Svara

  • Anna

   |

   ” . Det är inte spanska sjukan, absolut att folk dör men det gör man även i vanlig influensa, bilolyckor, svält osv.” Förlåt men det dummaste jag läst på länge 🤦🏼

   Svara

 • Marie

  |

  Jag hade inte åkt. Jag har inga egentliga bra argument för det utan mer en känsla att det känns fel. Jag tycker det räcker med två timmar hemifrån och social distans. Å andra sidan förstår jag dig som vill träffa din pappa och familjen. Svårt det där.

  Svara

  • Hilda

   |

   Samma här. Hade nog inte heller åkt pga man måste respektera dom äldre och med nedsatt immunförsvar. Och det känns inte riktigt bra även om de följer alla riktlinjer. Men det är en svår fråga.

   Svara

  • Egoina

   |

   Wow tack 😍

   Svara

 • Louise

  |

  Jag tycker att du ska åka, så länge du/ni undviker kollektivtrafik och stora folksamlingar! 🙂 Jag tycker att man ska kunna hälsa på sina familjer och försöka göra det bästa av situationen! 🙂
  Hade jag kunnat hälsa på mina släktingar i Danmark så hade jag gjort det. Men nu får inte jag det p.g.a den danska myndigheten anser inte att min mormor är tillräckligt nära släkting. Så i det här fallet får bara min mamma åka ner..

  Svara

 • Frida

  |

  Det här med att inte resa… Alltså, det handlar väl dels om att man inte ska belasta sjukvården i andra regioner, om man skulle drabbas av covid. Och dels självklart att inte sprida smittan! Men jag kan tycka, är man symtomfri, tar sig dit på egen hand (ej kollektivt) och följer alla rekommendationer, tycker jag man kan åka.

  Svara

 • Ida

  |

  Min pappa bor också i Norge, vi ska faktiskt åka upp nästa vecka men jag, minsambo och våra två barn kommer vara i karantän. Alltså vi reser direkt upp och sen är vi bara i deras hus och trädgård, kommer inte gå i affärer eller vara på badplatsen. Känns viktigt att få ses också. ❤️

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv