Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Onsdagssnack

Bloggen har krånglat lite senaste dygnet och det har inte gått att kommentera bland annat. Men det ska vara fixat nu. Tack för att ni har meddelat på insta!

Två dagar kvar till semester nu! Men det känns faktiskt lite som semester redan. Det är få kollegor på plats och därför knappt några möten och inte överdrivet mycket att göra. Så jag njuter av lugnet.

Vi började se på Tiger King igår. Finns på Netflix. Kan rekommendera den! Den handlar om…haha nä jag skojar. Det finns väl inte någon som inte sett eller hört om den. Jag har undvikit med vilje då jag tänkt att jag skulle må dåligt av att se tigrar i bur. Det gör jag väl, men vi började titta igår och blev helt fast. Såg tre avsnitt i ett svep.

Något annat jag är besatt av just nu är Britney Spears. Kom in på hennes instagramkonto för några veckor sedan och fick en dålig känsla och har tänkt på henne en del sedan dess. Sedan såg jag ett klipp på Tiktok förra veckan där någon hade kommenterat ”ha på dig något gult i nästa video om du behöver hjälp”. Mycket riktigt hade hon på sig en gul t-shirt i nästa klipp. Säkert bara en slump, men jag började googla och har tittat på Youtube-klipp hela helgen och nu känner jag mig på riktigt orolig. Britney har inte det bra.

I korta drag är hon omyndigförklarad och har varit i över tio år. Britneys pappa är hennes förmyndare. Hon har inte ens grundläggande rättigheter. Får inte rösta, inte köra bil, inte använda sin telefon utan övervakning och så vidare. Hon hade ett break down 2007 (vilket är helt förståeligt om man sätter sig in i hur hennes liv varit) och jag kan förstå att hon kanske behövde/behöver hjälp. Men om rykten och misstankar stämmer är det inte ”hjälp” vi pratar om. Hur kan det vara på denna nivå? Det känns ju helt sjukt. Lyssna exempelvis från 07.40 på detta klipp vad hon spelar in på telefonsvararen till en advokat.

Är det någon som är insatt i hela Britney-grejen? Vad tror ni?

 

97 gillar

Kommentarer (13)

 • E

  |

  Den kommentaren skrevs efter att hon publicerade videon med gul tröja. Men ja, hon behöver hjälp. Hon mår inte bra, behöver komma ut ur de där. Inte vara instängd. Men kommer hon ut, lär hon ändå behöva hjälp. Hennes pappa har förstört henne.

  Svara

 • Hanna

  |

  Å, läste nyss på Aftonbladet om Britney också! Många funderingar på hur hon har det egentligen. Hoppas att hon är okej och att det bara är sammanträffanden med gult ex.

  Svara

 • Robert

  |

  Märkte att det var nåt skumt med bloggen förut. Bättre koll på det än på Britney. 😉

  Svara

 • Lisa

  |

  Jag känner samma som du. Hennes pappa har även sagt att hon är dement och inte kan hantera sig själv och vardagliga sysslor så hon får heller inte gå utanför hemmet för att handla till exempel. Hon har heller ingen vårdnad om sina barn men måste betala stort underhåll till Kevin Federline varje månad medan han bara sitter på arslet och gottar sig i hennes pengar då han inte jobbar. Nu har hennes mamma lämnat in dokument så hon ska stå som ansvarig för Britneys finanser så det blir bara värre. Jag tycker så förbaskat synd om henne och det gör ont i hela mig över hur hennes egna föräldrar kan behandla henne såhär.

  Svara

 • Katarina

  |

  Jag tycker ändå det verkar som om hon i allra högsta grad inte är kapabel att ta hand om sig själv. Brände ner sitt gym för att nämna en sak. Sen alla videos hon postar… hon verkar en aning borta.

  Svara

  • Lisa

   |

   Hon brände ned gymmet i ett försök att fly från sin familj.

   Svara

  • Julia

   |

   @Katarina: Tror på riktigt att det inte finns en enda människa som inte skulle verka ”borta” efter att ha levt så som hon tvingats till hela sitt liv.

   Svara

  • Mia

   |

   Fast så borta är hon väll inte. Hon är ju artist och uttrycker sig genom dansen. Hon går nog och pratar med någon och får hjälp. sedan verkar hennes kille vara en riktig klippa. Så jag tror inte hon mår så dåligt att hon inte kan ta hand om sig själv. Jag tycker om henne.

   Svara

  • Egoina

   |

   Tack!

   Svara

  • Julia

   |

   Men usch, läste just FB länken. Har precis som alla andra hört om hur kontrollerad hon är men hade ingen aning om hur illa det var och är fortfarande. Alltså fy fan vad illa det är. För oavsett hur man vänder och vrider på det så finns ingen bra infallsvinkel. Precis som med Kesha så paraderas problemen fritt framför ögonen på åskådarna och MÄN vinklar det till att det är normalt och att DOM är stora, snälla, ja nästan barmhärtiga som skyddar sina offer från sig själva. Och vi bara köper det. Åh…. helt matt…

   Svara

 • Sandra

  |

  Har du bränt dig på halsen?

  Svara

 • Emma

  |

  Har försökt berätta för folk om hennes sits i över ett år nu, sååå glad att detta har blivit ”viral” på riktigt nu! Hon är fast i en fruktansvärt sjuk situation där hennes barn verkar användas för att tvinga henne göra saker för att inte förlora kontakten med dem. Hennes pappa skakade även en av hennes söner våldsamt men fallet lades ner då det inte fanns bevis (trots att båda barnen vittnade om vad som hänt). De har även tvingat henne att ta mediciner hon inte vill ha och när hon vägrar så lägger de in henne på sjukhus…. Det är tyvärr väldigt svårt att försöka hjälpa henne då systemet är heeeelt bisarrt… Rekommenderar verkligen podden Britney’s Gram, det är 2 kvinnor som är de första att göra hennes situation välkänd för allmänheten efter att en bekant till Britney hörde av sig till dem. De tar upp enorma mängder information, bevis, fakta om de korrupta advokaterna som tar hand om denna situation (till exempel en kvinna som stal en mans hus…?!?). Verkligen helt overklig situation. Lyssna!!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv