Follow my blog with Bloglovin

När jag drömde om det jag har nu

Men snälla nån vad har vi för väder??

Hatade det dock innan idag när jag och Emma kände oss briljanta när vi bestämde oss för att jobba på tom uteservering men sedan höll på att SMÄLTA BORT. Vi hade parasoll, men ändå var det helt olidligt.

Ska sluta klaga. Desto bättre var det ikväll när jag och F gick en lång runda och sedan hängde i parken. Älskar sommarkvällar. Det är ju det bästa som finns.

Läste ett citat på en husfasad idag som fastnade lite extra.

Remember when you wanted what you currently have

Så sant. Hela tiden strävar man efter nästa steg och saknar det som ”fattas”. Går även runt och oroar mig över saker som händer i världen och eventuella konsekvenser. Men om jag bara stannar upp är jag väldigt lycklig just nu. Tänk så bra allt blivit! Jag tajmade att ta ett ”vanligt jobb” i tid till Corona (tack och lov), jag och F har det väldigt bra tillsammans (vilket jag helt ärligt aldrig trodde när allt var som värst), jag har universums bästa vänner, är med om roliga saker och utvecklas varje dag.

Gick och tänkte på det där och kände mig allmänt lyckligt lottad och sen läste jag ett annat citat på en skylt utanför ett café.

Let your coffee kick in before reality does

Och bara sådär var jag tillbaka i det negativa tanke-träsket. Haha. Oh well.

Puss på er! Hoppas att ni tar tillvara på sommarvädret ☀️

 

138 gillar

Kommentarer (23)

 • N

  |

  Ja gud ja, vilken tur/privilegier man har och har haft. Förra året vid den här tiden ville jag flytta till större med balkong och få ett jobb som nyexaminerad. Har båda två och är så tacksam varje dag över hur det löste sig (tacksam till dåtida mig!! Ingen annan ska kunna ta cred för mitt slit)

  Svara

  • Egoina

   |

   Verkligen! Heja dig!

   Svara

 • ( . ) ( . )

  |

  På en bänk här har någon skrivit ”boobs are spectacular”. Kanske inte lika tänkvärt, men definitivt sant.

  Svara

  • Egoina

   |

   😂😂

   Svara

  • Robert

   |

   Skall fundera vidare på det där. 😂

   Svara

 • Caroline

  |

  Det känns som att ju negativare en skylt är, desto roligare tycker folk att det är. Folk ska alltid skämta om negativity, tävla i vem som har det värst men man kan inte skämta i om hur bra man har det? I och för sig skulle det kanske bli lite konstigt, men jag tycker det finns så otroligt många memes om hur talanglösa de är, hur dåligt privatliv de har och hur skit 2020 är till exempel, och okej det kanske det är men måste man alltid fokusera på det negativa? Jag vet att jag också gjort det förut men nuförtiden vill jag faktiskt fokusera på det positiva men när folk skriver såna skyltar och memes känns det svårt att bli mer positiv.

  Svara

  • Linnea

   |

   Precis! Tänker som du, bara att jag inte visste det förrän jag läste din kommentar 😄Ett lite lamt men ack ett försök till positivitet igår: Igår kokade jag för mycket ris, vilket jag alltid gör. Först tänkte jag ”jag är dålig på att koka rätt mängd ris” och sen ändrade jag mig och tänkte ”jag är bra på att koka för mycket ris”, och det lät ju mycket mer positivt att vara bra på något ! 😄

   Svara

  • Sandra

   |

   Det här var en riktigt bra poäng och tankeställare!

   Svara

 • Sandra

  |

  Jag är en sån som får lite ångest under sommarmånaderna. Känslan av att ”missa” det fina vädret och att man måste passa på att göra massa saker, somriga saker. Men jag är en sådan känslo-människa som ibland har mina låga perioder och då vill jag inte göra någonting, då blir ångesten extra påtaglig. Och jag känner också det där att man glömmer bort det man har och hela tiden tänker ”Om jag hade det och det”. Att man aldrig lär sig 🙂

  Svara

  • Emma

   |

   Förstår exakt vad du menar! ❤️

   Svara

  • Terese

   |

   Jag är exakt samma! Blir alltid vårdeppig i ung. mars för då vet jag att halvåret med ”press” att göra saker HELA tiden kommer..

   Svara

 • Robert

  |

  Brukar tänka att livet nog aldrig blir bättre än det är nu för händer det en väldigt positiv sak så händer det säkert nåt annat som är negativt, haha. 😉

  Svara

  • Ellen

   |

   Känner exakt samma!! Tack för detta inlägget idag

   Svara

 • F

  |

  Vi människor är inte konstruerade för att leva i nuet. Det är problemet med all carpe diem-skit vi översköljs av. Det finns en tanke med förbereda sig på nästa stund, minimera risker och så vidare. Vi människor ska vara problemlösare. Har hört flera psykologer prata om det och senast (dock inte psykolog) Agnes Wold i Söndagsintervjun. Hon säger väldigt bra saker om samhällets carpe diem-tänk.

  Svara

  • Mila

   |

   Håller inte med, känner att mindfulness var den största anledningen till att jag kom ur återkommande depressioner och ångestproblem. Klart man inte kan leva 100% i nuet, då hade man ju aldrig kunnat veckohandla, söka jobb, eller planera någonting. Men tror de flesta har väldigt stora problem med att oroa sig för mycket om framtiden, när det ofta är utom vår egen kontroll. Då mår man bättre av att fokusera på nuet och släppa de där framtidstankarna.

   Svara

   • F

    |

    Skönt för dig! Om man lever med ångest kring framtiden förstår jag att mindfulness kan underlätta. Men jag pratade om människor rent allmänt, fattar att både den ena och andra kan vara av motsatt åsikt. Idag anses det så fullkomligt självklart att vi ska vara programmerade för att kunna leva (nästan) helt och fullt i nuet. Och det blir märkligt när vi faktiskt inte är det och det gör att vi kräver så mycket av oss. På så sätt tycker jag det är viktigt att vi fattar hur hjärnan fungerar. Men som sagt, skönt att du hittat ditt sätt.

    Svara

 • Frida

  |

  Hej, du som bor i Hbg, kan du tipsa om en fin/bra minigolf i stan? Ska ta en dagsutflykt i nästa vecka. Är den på Gröningen bra eller ska man ta någon annan? Tack på förhand 😇😊 kram från Malmö

  Svara

 • Johanna

  |

  Skulle du vilja dela med dig av ditt personliga brev (eller blev du själv uppsökt av företaget kanske?)?! Jag lyckades ta examen för en månad sedan och får nu inte ens komma på intervju för tjänster som bara kräver gymnasiekompetens. Har 255 högskolepoäng och arbetserfarenhet men det är tydligen inget som hjälper I DESSA TIDER haha. Har sökt jobb i två-tre månader så självförtroendet är verkligen på topp nu! :))))
  Men verkligen tur att vädret är såhär fint när man har ofrivillig ”semester” 😀

  Svara

  • H

   |

   Jag tror marknaden är sjukt svår just nu. Många branscher fryser nyrekryteringar för de avvaktar och ser vad som händer med order/ekonomiska läget. Det innebär att fler med kvalifikationer söker enklare jobb. Jag tror att det nog inte är något större fel på ditt personliga brev.

   Jag sitter med när vi rekryterar pga facklig representant- så de råd jag har är:

   – Typ en halv sida pers brev (sen börjar man skumma).
   – bra språk, lättillgängligt språk.
   – Inte mycket personligt mer än att bemöt om jobbet ev kräver en flytt och förklara att du vill flytta och ngt rimligt om varför. Katter och hundar och sambos är inget man vill veta något om.
   – fokus på dina egenskaper, vilka utmaningar gillar du.
   – hur matchar du jobbet med dina egenskaper.
   – jag gillar också när de som söker faktiskt läst annons/hemsida och visar att de förstår vilka värden vi söker

   Så fortsätt söka på – men var beredd att det kan ta tid i dagens konjunkturläge.

   Svara

 • Ida

  |

  Pssst, tror du har skrivit citatet fel? Eller ska det vara ”Remember when you wanted WANT you currently have” och jag inte fattar grejen? 😂

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha oj 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv