Follow my blog with Bloglovin

Messy half-bun

Min favoritfrisyr just nu är den här. Utsläppt och uppsatt på samma gång. Perfekt till smutsigt hår och en lugg som håller på att växa ut.

Fick önskemål på insta om en tutorial och tips på hur man egentligen gör för att inte se ut som Legolas. Haha. Det vet jag inte. Jag tror man lite får vara fine med att påminna om Legolas när man sätter upp överhåret. Tänker iaf på honom varje gång. Mitt problem har snarare varit att inte känna mig som Lilla My. Mina knutar vill helst ställa sig upp på höjden istället för att bli breda och bulliga som jag föredrar.

Men nu har jag kommit på hur! Här kommer därför en tutorial på hur man kirrar denna frisyr. Tar seriöst max två minuter!

 

Börja med att sätta upp valfri mängd hår i en tofs. Jag tänker att det är valfritt om man vill att öronen ska synas eller inte. Tycker det är jättefint på andra, men jag känner mig mindre Legolas:ig när öronen inte syns. Jag föredrar därför såhär.

Jag gör inte tofsen så stram och perfekt. Tycker det är snyggt att även den är lite slarvig.

 

Sen är det dags att tupera. Jag har en värdelös borste till detta ändamål och borde köpa mig en kam. Det funkar knappt. Men men. Man tar vad man har. Det behöver inte bli jättetuperat, men få lite volym i längderna i alla fall.

 

Dela håret i två.

 

Tvinna varje hårslinga något om ni som jag har olika längder på håret, t.ex. en lugg, lättare att ”samla” det då.

 

Tvinna hårslingorna. Tvinna hela vägen ut i topparna och gör inte det för hårt, särskilt inte längst in, vi vill ha volym på bredden och inte på höjden.

 

Snurra det tvinnade håret runt tofsen och fäst med hårnålar.

 

Fäst undertill och helst där bak om det går så att hårnålarna inte syns.

 

Dra i knuten till önskad form och spraya med hårspray när du är nöjd.

 

Tadaa!

 

Half-bunnad och klar!

 

123 gillar

Kommentarer (14)

 • Emma

  |

  Fint. Har tyvärr för tunt hår för att kunna gömma öronen oberoende av var jag delar håret 😳

  Svara

  • Kristina

   |

   Har också rätt tunt hår men jag testade att tupera längderna lite också – Döljer öronen för mig! 😊

   Svara

 • Kari

  |

  Svara

 • L

  |

  Åh kul med tips på vardagsfrisyrer! Gärna mer sånt! Tror vi har lite samma typ av hår så uppskattar detta massor. Är så dålig på hur jag ska fixa håret till vardags när man ska till jobbet. Orkar inte lägga massa tid på att t.ex. platta mitt långa tjocka lockiga hår. Lockarna blir aldrig fina på mig efter jag sovit och orkar liksom inte duscha håret samma morgon som jag ska tidigt till jobbet.

  Svara

 • U

  |

  Fint! 😍

  Svara

 • Majsan

  |

  Tänkte testa att göra pastan med kronärtskocka till middag idag. 😋
  Det står Dock bara ”grönsaksbuljong”, men inte hur mycket? Är det en buljongtärning som menas eller?

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja, eller fond går såklart också bra ☺️

   Svara

   • Majsan

    |

    Då testar jag med en tärning grönsaksbuljong för det är det jag har hemma. Hoppas jag blir lika frälst som du i maträtten. 😀

    Svara

    • Egoina

     |

     Hoppas jag med! Smaklig måltid 😍

     Svara

 • Emmelie

  |

  Är så Avis på ditt hår. Du måste ha hur tjockt som helst. Skulle jag använda hela mitt hår till att göra en bulle skulle den inte ens bli hälften så stor 😂😂 Har alltid fått fuska med en sån där donut eller vad det heter och det har knappt gått att täcke hela den 😅 Nu har jag klippt av mig håret och det passar mig bättre 🙈

  Svara

 • Robert

  |

  Så bra tips! Tror jag skall testa även om mitt hår troligen är i kortaste laget. 😉

  Svara

 • Isabelle

  |

  Är så avis på ditt hår, så himla fint!!😍

  Svara

 • Sofia

  |

  Hej!
  Jag förstår om detta inte är något du vill lägga energi på eller kanske ta upp. Men kommer ihåg förut att du hade några inlägg med ”acceptera sin kropp-teama”. Jag försöker verkligen lära mig att acceptera min kropp och uppskatta den för allt bra den gör, men nu inför sommaren tycker jag de är lätt att trilla tillbaka i skadligt tankesätt. Har du några bra tips på vad man kan göra eller tänka?

  Tack!
  // tjej som är less på att hata sin kropp

  Svara

 • Stefan

  |

  Ser Praktiskt ut. Har en killkompis som ser ut som Legolas

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv