Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

4 sminkprodukter jag inte köper igen

 

Jag brukar ju skriva om produkter jag gillar, men tänkte det vore kul att göra tvärtom för omväxlingsskull och lyfta produkter jag blev besviken på.

Fick dåligt samvete när jag skrivit inlägget, så vill bara tillägga att det här såklart inte betyder att produkterna ÄR dåliga. Sånt är ju högst individuellt. De funkade bara inte för mig, alternativt fick jag ett måndagsexemplar.

Då kör vi!

 

 

Det dök upp en annons från Skincity i min feed där de använde denna skimrande highlighter/illuminating-balm från Make the make under concealer för att sminka bort mörka ringar under ögonen. Resultatet blev sååå bra och ljusade verkligen upp. ”Vilken mirakelprodukt!”, tänkte jag och beställde på en gång.

Men på mig blev det inte bra. Det blev bara kladdigt och concealern lade sig istället i linjerna under ögonen. Det värsta av allt är att denna balm aldrig torkar, så det är som att ha läppbalsam under ögonen. Obehagligt.

 

Försökte hitta nytt alternativ till min favorit-eyeliner från Clinique och köpte denna från Isadora. Reagerade på att tippen var lite väl hård, men i övrigt funkade den bra.

Men det tog bara någon vecka innan den torkat ut! Sofie upplevde samma sak, så jag drar slutsatsen att de har väldigt kort livslängd.

 

Jag måste sluta ”gå på” annonser från Skincity, för inte långt efter den skimrande balm-katastrofen gav jag mig på att köpa en foundation från samma märke. Kanske den sämsta foundation jag provat??

Den blir kakig oavsett hur mycket primer och serum jag använder och den torkar orimligt fort. Jag hinner alltså inte jobba in den innan den ”stelnat”. Den påminner lite om Double Wear från Estée Lauder som också torkar snabbt och kräver viss teknik för att bli bra, men skillnaden med denna är att jag inte lyckas få den bra oavsett vad jag gör.

 

Sist men inte minst en lipliner som jag spontanköpte på Lindex en gång, men aldrig använder. Den blir alldeles för skarp oavsett hur man applicerar, den smular sig och den sitter som berget på ett icke bra sätt.

 

126 gillar

Kommentarer (43)

 • Hanna

  |

  Men ja! Jag gick med på och köpte den där jäkla foundationen med tillhörande concealer 😫 sämre än sämst.. ser ut som jag rollat fejset med slamfärg fast jag tar pyttelite på en svamp. Så trist att de var så dyra också..

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha eller hur!! Jag köpte också concealern 😅 Tycker dock den är bra om man använder den ensam ☺️

   Svara

 • Sandra

  |

  Varför behövde du ett alternativ till Clinique’s eyeliner? Har jag missat något, har de slutat med det??? Mvh rädd för jag älskar den.

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej nej, ingen fara! Bara jag som tänkte det kanske fanns ett billigare alternativ. Men helt klart mer värt att satsa på clinique ☺️

   Svara

 • Carolin

  |

  Åh, vad skönt att höra att det inte bara är jag som verkligen ogillar denna foundation. För mig såg det ganska bra ut när jag åkte hemifrån men efter ca 1 h på jobbet så såg jag i spegeln att jag blivit helt fläckig! Fick en chock, den hade släppt och bildat öar, en foundation har aldrig betett sig så. Blev tvungen att åka hem och sminka om mig, såg hemsk ut.

  Svara

 • Robert

  |

  Tack för tipsen! Vet man vad man inte skall köpa för grejer (även om det bara var dina egna reflektioner). 😉

  Svara

 • Amanda

  |

  Alltså den där foundation är sämst!! Fick som tur var hem 2 prover så köpte inte en hel flaska men finns nog inget som sett så dåligt ut på mitt ansikte någonsin! Den krackelerade i ansiktet och noll lyster! Såg sjuk ut!

  Tänk att den fick mig att för första gången kommentera på din blogg fast jag läst den så länge, haha!

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha ❤️

   Svara

 • Didi

  |

  Äntligen någon som skriver något ärligt om produkter på ett mer såkallat upplyssnade sätt, är så trött på att alla alltid berättar om hur bra produkterna är men aldrig varningar om sämre. Tack för bra inlägg.

  Svara

 • MK

  |

  Åh så kul med sminkinlägg! Och hudvård! Satsa mer på det 🙏🏽🙏🏽

  Mitt sämsta köp; foundationborsten från IT cosmetics som alla hypear. Jag tycker bara den blir randig :///

  Svara

 • Sofie

  |

  Åh vilket roligt inlägg, fortsätt gärna med fler sådana! 🙂 I dessa tider när influencers rekommenderar produkter till höger och vänster utan att knappt veta vad det är man rekommenderar kändes det här lite mer ärligt och roligt.

  Svara

  • Emma

   |

   Håller med! Konceptet Empties / köper definitivt igen / köper aldrig igen är uppskattat!

   Svara

 • Maja

  |

  Gillade verkligen det här inlägget!! Skönt med lite annat än bara rekommendationer. Skulle vara kul om du gjorde det på fler saker, t.ex. mat du inte ska laga igen, kläder du ångrar att du köpt eller kanske ett ” hur tänkte jag här” där du recenserar dina gamla outfits? 😍

  Svara

  • Pauline

   |

   +1 på denna!! Så kul

   Svara

 • Lisa

  |

  Okej, här kommer en seriös fråga till alla sminkexperter. Jag är runt 40 år och har aldrig varit så intresserad av smink etc, vilket gjort att jag heller aldrig har lekt och experimenterat med sånt i min ungdom. Jag kan typ sätta på lite mascara, täcka över de värsta fläckarna med concealer och ta på lite rouge – men that’s it!

  Allt det som nämns här, alla produkter och termer och användningsområden, de är totalt främmande för mig.

  Men NU, drygt fyrtio år gammal, så känner jag ett sug efter få lära mig allt det där. Eller åtminstone sminka mig lite mer avancerat än bara mascara och rouge… jag vill nog helt enkelt bli mer fixad till vardags, men utan att vara överfixad.

  Hur gör jag då, när jag typ inte kan nånting? Var börjar jag? Och om jag dessutom inte vill ”göra bort mig” – dvs se ut som en trettonåring som experimenterat hejvilt tillsammans med tjejkompisarna? Jag är ju typ helt skakig på handen och har ingen aning om hur man fixar ögonsminkning osv…

  Snälla, ge mig något tips.

  Svara

  • Ella

   |

   Finns jättemånga tutorials på youtube för nybörjare! Rekommenderar Tati Westbrook för dig, hon är 37-38 och har jättemånga ”makeup do’s and don’t” och tips på olika produkter.

   Svara

  • Mariam

   |

   Varit intresserad av smink sedan jag var 11-12 år gammal, är 24 nu, och jag säger bara YOUTUBE. Jag har spenderat så mycket tid framför videos, det finns liksom tutorials på ALLT, så kika på videos på det du vill lära dig och öva sedan själv hemma.

   Svara

  • Emma

   |

   Kolla hur man gör på youtube! Då får du både se hur du ska göra och tips på produkter. Jag rekommenderar Lisa Eldrige. Hon är tydlig med hur hon gör vilket gör det lättare att hänga med.

   Svara

  • E

   |

   Youtube är ett jättebra tips till att lära sig! 😃. Med vänlig hälsning, börjar närma mig 30 och kan ingenting om dagens sminkning 😂. Men där hittar man tips och inspiration!

   Svara

  • Jenny

   |

   Säger bara youtube! Lisette Alfredsson har många bra videor om det (hon är utbildad makeup-artist) 😊

   Själv brukar jag testa på nya sminkningar när jag är själv och inte ska nånstans. Man får testa sig fram vad man gillar med penslar och olika tekniker.

   Svara

  • Hanna

   |

   om du inte orkar youtube, boka tid hos en som hjälper dig! jag har lärt mig genom provsminkning på både makeupstore och body shop, fick jättefin hjälp och plats för att ställa alla mina tusentals frågor. ingick en hel del produkter också. och så härligt när någon annan sminkar en!

   Svara

  • Lisa

   |

   Hej igen.
   Här är Lisa som ovan bad om tips för en sminknovis. Nu ville jag bara säga ett tack till er alla som tog er tid att svara mig. TACK! Så snällt av er, nu känner jag mig superpeppad!! 🙂 Haha, varken youtube eller det där med att boka tid i en sminkbutik hade jag tänkt på själv… nu ska jag börja öva..

   Svara

 • Ronja

  |

  Gillar konceptet med detta inlägg! Jag hade gärna läst fler såna här inlägg, speciellt eftersom du och jag verkar ha liknande hy. Tack för en toppenblogg ☺️

  Svara

 • Hanna

  |

  Haha roligt inlägg! Jag har också testat den eyelinern från Isadora, den torkade ut så fort. Det hade varit kul om du gjort samma sak fast med hudvård? Eller ett inlägg om hudvårdsprodukter som är favoriter!

  Svara

 • Johanna

  |

  Undrar vilken eyeliner det är från clinique som är så grym?

  Svara

  • Egoina

   |

   Pretty easy 👌🏼

   Svara

   • Johanna

    |

    Tack! ❤️

    Svara

 • Johanna Grahn

  |

  Jag har den genomskinliga highlightern från Make the make som jag faktiskt är riktigt nöjd med men det är så knäppt när den aldrig torkar. Håret fastnar i den prick hela dagen.

  http://johannagrahn.se

  Svara

 • Maria

  |

  Förstår du blev besviken. Jag håller mej mest till max f och isadora. Gillar dom. kram.

  Svara

 • Anna

  |

  Förlåt men det ger otrolig obehagskänsla med röda streck över handleden. Gör gärna på något annat sätt nästa gång. Självskadebeteenden är otroligt lätt att trigga.

  Svara

  • Hej

   |

   Det är oftast där man ”swatchar” eftersom huden på handleden sällan har rynkor, pigmentfläckar, fräknar eller struktur. Samt att det är rimligt att göra det på armen både så att man själv kan se och ta kort på det.

   Svara

 • Malin

  |

  Har också testat den där eyelinern, tyckte den va dålig redan från början men höll som du säger typ max en vecka, riktigt dålig! 🙈

  Svara

 • Dess

  |

  Blev sugen till att gå tillbaks i arkivet och läsa, men alla bilder är borta 😭 Whyyy?

  Svara

  • Egoina

   |

   Vet att några är borta, men inte alla väl? 🙁

   Svara

 • S

  |

  Inte så relevant fråga men.. Visst klippte du av några blad från en monstera någon gång och satte i vatten? Hur gick det? Fick dom rötter? 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, de dog 🙁

   Svara

   • S

    |

    Mäh vad tråkigt! 🙁

    Svara

  • Jessika

   |

   Om man klipper de precis under en luftrot eller en början till en luftrot (ser ut som en liten knöl på stjälken) så kan man sätta de i vatten så växer det ”vanliga jordrötter” från luftroten istället 🙂

   Svara

 • anna

  |

  Åh superkul inlägg ju! Brukar oftast scrolla förbi produktinlägg men detta var mer tilltalande, haha 😀 Under läsningen kom jag på två sminkfrågor till egoina + kommentarsfältet: 1. Vilken produkt är bäst för mörka ringar under ögonen? 2. Hur använder ni lipliner? Som linje precis vid linjen på läppen eller över hela läpparna? Jag använder det som ett läppstift. Vet inte om en ”ska” göra så men jag kan inget om smink och tycker det blir rätt ok ändå 🙂 Blev sugen på att kolla in alla smink tutorials ni tipsat om nu. Ha en fin fredag <3

  Svara

 • Sandra

  |

  Om du vill ha tips på bra smink så Linda Hallbergs smink, grymt bra multiprodukter. Sen är det ju ett plus att de är veganska o cruelty free🙂

  Svara

 • Rebecca

  |

  Hur gick det med den där spray-on-face-brun-tan-grejen-alla-influencers-gör-reklam-för? ??

  Svara

 • elienore

  |

  ingen stalker. lite frånvaro (förstår man skall ta ledigt ibland) menar bara att hoppas allt är bra med dig! Ha ett fint vs, njut av fina vädret de lovat. mvh. trogen Finland läsare.

  Svara

 • Ida

  |

  Vad lustigt att det kan vara så olika! För mig har båda produkterna MTM gjort underverk för mig 😂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv