Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tisdagssnack

Nämen men alltså nu. Mamma skickade en länk till mig som berättade om att mördargetingar är på väg att invadera västvärlden. Som att vi behöver fler saker att oroa oss för??

Dessa jättebålgetingar är mer än dubbelt så stora som vanliga honungsbin och dödar runt 50 personer varje år. Men det är inte det värsta – den äter gärna andra getingarter och kan utrota hela biodlingar. Den tar sig in i en bikupa och biter huvudet av alla bin.

Kul. 2020 vad händer med dig?

Förnyade mitt pass för några månader sedan och sedan dess har det nya passet legat och väntat på mig på norska konsulatet i Malmö. Där lär det ligga ett bra till. De har inte öppet längre och kan inte ge någon information om när de kommer öppna igen. Lika bra det kanske. Jag ska ändå inte resa någonstans.

Vi hade planerat att åka till USA i vår. Har aldrig varit där och hade det på min bucket list för i år. Det gick ju sådär med den planen. Men det gör mig ingenting. Inte en enda resa betyder någonting. Det enda jag vill är att kunna åka till Norge. Hade kunnat avsäga mig alla resor för resten av mitt liv bara jag får åka dit. Så känner jag just nu. När kommer jag någonsin kunna åka till Norge undrar jag? Blir så ledsen när jag tänker på att jag inte kan hälsa på min familj och att jag inte vet hur länge det kommer vara så. När tror ni gränserna öppnas och det blir som vanligt igen? Hade jag bara fått en tidsaspekt hade det känts bättre.

Annat då? Ska träffa min kollega på torsdag! Det mesta funkar ju bra på distans, men nu ska vi göra en grej som blir bäst om vi ses. Har inte träffat henne på två månader, så jag ser så mycket fram emot det. Ta på mig riktiga kläder, lämna hemmet och ha någon att luncha med.

 

122 gillar

Kommentarer (41)

 • Lisa

  |

  Det kommer nog dröja. Jag vet inte hur det blir med resor till våra grannländer men de pratar om att inga utlandsresor kommer ske förrän nästa år. För några dagar sedan sade FHM att viruset kommer finnas kvar i minst två år – precis som spanska sjukan som kom och gick under två års tid ☹

  Svara

 • Kari

  |

  De japanska mördarbina/getingarna ska vara stora som en tändsticksask och tar med de mördade bina tillbaks till sitt eget och matar sina barn med. Fattar inte vad vi ska med skräckfilmer till, verkligheten är ju tillräcklig underhållande. 😲🤣

  Svara

  • Egoina

   |

   Alltså det är så sjukt 😂

   Svara

 • Ewe

  |

  Vill vara optimistisk och hoppas att man kommer kunna resa igen i sommar och att UD släpper sin reseavrådan efter 15 juni. Men tror tyvärr inte att det blir så :'( Om jag får gissa blir det nog först nästa år, möjligtvis med undantag för de nordiska länderna. Håller med, hade varit så skönt om man kunde få ett slutdatum på denna skit men det känns ju omöjligt 🙁

  Svara

  • Anonym

   |

   Hur ska de kunna öppna när fallen bara ökar och allt ställs in?

   Svara

 • My

  |

  Bor i Norge med min familj men är från Lund, känns oändligt trist att inte kunna träffa mamma på obestämd tid. Så jag vet precis vad du menar ♥️

  Svara

  • Kari

   |

   Du kan. Det som händer är att du får sitta 14 dagar i hemmakarantän när du kommer tillbaka till Norge. Men det fungerar kanske inte för dig. 🙂

   Svara

 • Amanda

  |

  Jag hade skippat alla resor bara jag fick fortsätta med min IVF som är inställd på obestämd framtid, det här med att inte veta NÄR är så jobbigt alltså 🙁

  Svara

  • Elin

   |

   Ställer de in IVF alltså? Fy <3 Förstår att det måste vara jättejobbigt. Jag skulle ha opererats för min endometrios nu men det är också uppskjutet på obestämd tid, tkr det där med att inte veta NÄR det blir är så jobbigt.

   Svara

   • Bunny Therése

    |

    Det här är himla intressant alltså, hur olika saker ställs in på vissa håll men andra fortgår. Jag är gravid och har under några år haft problem med cellförändingar. Nu har de bokat in en tid för kolposkopi (vilket blir min fjärde!) som ska göras nu under min graviditet fast jag absolut inte vill! Kan dom inte ställa in den också i så fall? Känns ju helt sjukt egentligen….

    Svara

 • Anna

  |

  Hej! Men är gränserna helt stängda även för EU? Jag bor i Amsterdam och åkte till Sverige och tillbaka förra veckan. Jag vet att det är oansvarigt men har varit isolerad här i fyra veckor innan jag åkte, och träffade ingen förutom min familj hemma i Sverige. Alltså obs. Jag förstår att man inte bör resa, på grund av rådande situationen. Jag behövde åka. Men jag bara undrar – går det inte att resa till Norge eller är det för ni följer råden?

  Svara

  • Anonym

   |

   Kan man lugnt säga att du är oansvarig. Du har varit isolerad i fyra veckor och behövde resa. Italien har varit isolerade sedan i mars. Det är sådant här som gör att viruset aldrig kommer försvinna. ”Jag måste resa”, ” Jag måste få ta studenten och fira med hundratals personer trots att jag blir så full så jag glömmer av allt dagen efter”, ” Jag måste sitta på en restaurang”, ” Jag måste åka till min kille för vi har inte setts på en månad och jag är kåt”.

   Så tragiskt och ansvarslöst.

   Svara

   • M

    |

    Men lägg av. Du vet väl ingenting om Annas liv och vad hon hade för anledningar till att behöva resa. Så sjukt onödig kommentar.

    Svara

   • Angelique

    |

    Herregud så dömande man kan vara. Titta på dig själv och utvärdera först om du är perfekt på alla sätt och alla plan i livet.

    Svara

    • Anonym

     |

     Jag följer åtminstone riktlinjerna och rekommendationerna. Vilket många tycks ha svårt att förstå.

     Svara

     • Angelique

      |

      Ja och utifrån det lilla vi vet gör hon också det, eftersom man enligt reglerna och riktlinjerna som du tog upp får återvända till sitt hemland.

     • ab

      |

      Angelique, man får åka hem till hemlandet för att man inte ska fastna på obestämd tid i något främmande land men nu blir det att Anna återvände hem både till Sverige och till Nederländerna?

   • Martina

    |

    Men hallå, du vet väl ingenting om varför hon åkte och hur hon agerat före under och efter resan? Så där säger man väl inte till folk man inte ens känner eller vet nåt om? Skäms!

    Svara

  • Katta

   |

   Varför behövde du åka?
   Ta detta på allvar.

   Svara

   • Therese

    |

    Hon kanske har en släkting/nära som ligger för döden eller så var hon uttråkad. Men vi vet inte, så onödigt att kommentera!

    Svara

    • Anonym

     |

     Enligt vad som sägs får du inte besöka en släkting som är döende. Det är många fall där människor är upprörda för att de inte har fått göra det så hon är i så fall inte den enda. Och uttråkad? Förlåt men va? Inte konstigt att det bara ökar här när människor resonerar som du. Det här viruset är allvarligt. Det är ingen jävla lek.

     Svara

     • Anna

      |

      Angelique, Therese och M. Tack för att ni förstår att vissa situationer kräver undantag. Ni andra vet ingenting om min livssituation och det är ingen som ”leker”. Detta är otroligt allvarligt, och jag är så tacksam för alla dom isolerar sig – precis som jag har gjort i fem veckor nu förutom den flygresa där jag bar mask och handskar. Är det optimalt? Absolut inte. Jag behövde åka. Men jag måste också påpeka att man inte få besöka döende är inte sant, det gäller sjukhus men folk dör inte bara där som jag vet att ni känner till. Folk dör även inte heller bara i Corona just nu. Jag tycker inte att man ska resa, och att jag gjorde ett undantag som krävdes av mig ger inte er rätt att vara så dömande i en situation ni inte känner till. Ibland behöver man inte bita på allt. Och jämför inte situationer du inte vet mycket om med ”att vara kåt eller vilja festa”.

  • Ulrika

   |

   Nej gränserna är inte stängda. Sverige och Holland har just nu öppna gränser, dvs alla får i stort sett åka in och ut, även om de flesta resor avråds i båda länderna. Danmark, Norge och Finland (samt flera andra länder) har stängt gränserna, dvs om man inte är medborgare eller har särskild anledning får man inte resa över gränsen (eller ens inom landet). Min mamma tex, bor i Sverige och är svensk medborgare, men ska på morfars begravning i Danmark. Det får hon, då hon har en särskild anledning. Men hon fick tex inte resa till Danmark för ett par veckor sedan på besök, då han fortfarande var relativt frisk.

   Många av kommentarerna här under är verkligen missunnsamma. Poängen med de regler och råd som införs är att det ska påverka -majoriteten- av befolkningen. Dvs om man brukade umgås med 30 pers i veckan genom jobb/fritid osv. så går det ned väldigt drastiskt just nu, till kanske 10 (i matbutik eller liknande) för många. För vissa går det inte ned, för vissa går det ned ännu mer. Poängen är att minska spridningen, det betyder inte att 100% av befolkningen ska sitta inne och kommentera på bloggar. Därmed sagt är det ju befolkningen som samlat som ska ändra sina vanor, det inkluderar även den enskilde som gör det i den mån det funkar för hen.

   Om en person som är uttråkad gör en resa, träffar sin familj och håller hygienen riktigt bra under resan, så kan det ha mindre effekt på smittspridning än tex vissa som går ut och springer en runda varenda dag i en packad park, eller en person som går i matbutik utan att hålla hygienen. Så oavsett vad folk har för anledning tycker jag man bäst kan hålla fokuset på sig själv och sin (hand)hygien.

   Svara

 • Martina

  |

  Åh, jag kan så relatera, det här med Norge… min syster jobbar i Norge, men brukar vara hemma i Sverige var och varannan helg vanligtvis. Pojkvän här. Hela familjen här, och om några veckor blir hon moster igen. Företaget hon jobbar för permitterade 50%, men hon fick vara kvar. Som det ser ut kan hon inte avvara de 14 dagarna i hemmakarantän om hon åker över gränsen 💔 Och ingen av oss kan ju åka dit heller.. Hoppas verkligen att de kommer lätta på restriktionerna för grannländerna åtminstone…

  Svara

 • Sanna

  |

  Hade inte du med dig ditt nya pass när du var iväg med jobbet? Skrev du inte att du hade behövt visa det noll gånger? Eller blandar jag ihop dig med någon annan? Börjar bli förvirrad i isoleringen 😅

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha nej det var jag! Det var ett provisoriskt pass då det nya inte var klart än ☺️

   Svara

 • Linn

  |

  Det lär dröja, kanske snabbare för resor inom de nordiska länderna.
  Själv bor jag i USA sen 2 år tillbaka, fyllde nyss 30 och min familj i Sverige hade tänkt flyga över för att fira. Så klart var detta omöjligt och har just nu ingen aning om när de kan komma och hälsa på ellet jag kan flyga och hälsa på i Sverige.

  Svara

 • Micaela

  |

  Kan inte du börja uppdatera ännuuu oftare nu under coronatider? Haha din blogg är det enda roliga jag ser fram emot under jobbdagarna hemma 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Har så mycket på jobbet nu att jag är slut när jobbdagen är slut. Men snart borde det lugna ner sig och då tänker jag att det vore kul att blogga mer ☺️ tack btw!! ❤️

   Svara

 • F

  |

  Men du är väl norsk medborgare? Så du kan ju komma in till Norge.

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag är inte så säker eftersom jag bor i Sverige och inte har någon anledning att åka dit. Alltså jobb eller liknande. Men kan ju vara att de inte får neka norska medborgare? Oavsett blir jag satt i karantän i två veckor…och det känns ju fel att åka dit när läget är som det är. Särskilt med tanke på hur olika länderna valt att hantera det.

   Svara

  • Hanna

   |

   Vad spelar det för roll om man KAN resa? Man ska inte eller borde inte göra det oavsett. Alla saknar sina nära och kära. Det suger men sånär det bara.

   Svara

 • Robert

  |

  Gah! Allt är upp och ner just nu. 😉

  Svara

 • Eva

  |

  Den här situationen är ju inte rolig för någon, nej. Om det ska komma något bra ur situationen (med tanke på det du skriver om i det här inlägget) så hoppas jag att fler människor kan få ökad förståelse för hur det känns att komma ensam som t.ex. invandrare eller flykting till ett land, av olika orsaker, och inte ha någon aning om när man kan se sin familj igen, om de har möjlighet att också komma och bo i samma land eller om de skickas tillbaka o.s.v. Det är så många som är i en sån här situation konstant och nu får vi en liten inblick i det. Så jag hoppas bara att förståelsen ökar och att man kanske ser mer ödmjukt på dem som har det svårt att komma igång med allt i ett nytt land när en stor bit av ens liv, ens familj, saknas. Det är inte samma sak men jag har personligen dragit den parallellen i mitt huvud flera gånger.
  Annars tack för dina inlägg, det är alltid mysigt att komma in på din blogg och läsa om din vardag och dina tankar!

  Svara

  • Jessica

   |

   ❤️

   Svara

 • Frida

  |

  Håller med att det är jobbigt att inte veta när. Vår son föddes samma dag som lockdown startade här i UK, han är lite över 6 veckor gammal nu och inte en enda människa har träffat honom ännu. Mina föräldrar och syskon skulle kommit hit nu i april för att träffa oss/honom. Nu känns det som om han kommer kunna gå förrän de kan träffa sitt barnbarn!

  Svara

 • Mariam

  |

  Förstår att det är jättejobbigt men vissa kan ju inte ens träffa sin familj när de bor i en annan stad i Sverige.

  Svara

 • Ella

  |

  Vet hur det är. Bor i England och all min familj bor i andra länder. Det konstiga är ju att inte veta när man får ses igen. I sommar? Över jul? Spenderade julen 2018 helt ensam av olika anledningar och svor på att aldrig göra det igen, för det var så sjukt jobbigt mentalt. Det är fan det enda jag ber om just nu. Att jag kommer få fira jul med min familj.

  Svara

 • Mila

  |

  Mina föräldrar bor i ett annat landskap och jag skulle visserligen kunna ta bilen dit, MEN jag vill ju inte utsätta dem för smittan. 🙁 De är båda äldre och sjuka och jag är så fruktansvärt jäkla rädd att någonting ska hända dem och så har vi inte kunnat ses sedan i julas. Det gör så ont i hjärtat. Är så kluven. Funderar på att sätta mig i karantän i sommar när jag har semester i 14 dagar, bila upp och umgås en vecka och sedan bila ner… Då borde jag vara virusfri när vi ses.

  Svara

 • Helena

  |

  Jag har ett önskeinlägg, om man får lämna det; dina appar på telefonen!
  Blivit besatt av att se vad folk roar sig med, var de läser nyheter, vilka hälsoappar som gäller, spel osv. 🤗 Bästa sättet att upptäcka nya roliga saker också 🙂

  Svara

 • Linnea

  |

  Jag läste skitiga kläder och förstod inte alls varför du såg framemot att ha skitiga kläder på dig när du ska träffa din kollega 😂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv