Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Fetaostbiffar

Jag insåg idag att jag antagligen inte kommer kunna åka till Norge i sommar. Kanske inte alls i år? Blev så ledsen när jag insåg det. Har noll problem med att inte kunna resa någonstans och har inte ens tänkt på det som något negativt utan har snarare sett fram emot en sommar hemma. Vi hemestrade ju förra sommaren och det var hur mysigt som helst. Men att inte få träffa min familj på obestämd framtid. Nej, men usch så jobbigt det blev nu.

Men det var inte det jag ville prata om. Jag ville dela ett recept på fetaostbiffar som vi åt igår. Så galet goda! Receptet kom i en matkasse, så det är inte något jag uppfunnit. Men det behöver se dagens ljus.

Ingredienser:

2 förpackningar fetaost (300 g)

1 ägg

3 msk vetemjöl

1 msk olivolja

2 krm cayennepeppar

1 dl ströbröd

 

Gör såhär: Smula ner fetaosten och rör ihop allting förutom ströbröd till en smet. Häll ut ströbröd på en tallrik. Gör 8 biffar av fetaostsmeten och vänd runt dem i ströbrödet. Stek i olja cirka 4 minuter på varje sida.

 

På bilden: Fetaostbiffar med rostade rotfrukter (potatis, morötter och rödbetor), gräslökssås (gräddfil med hackad gräslök, salt & peppar) och sallad med kålrabbi.

Ät det i helgen!

 

114 gillar

Kommentarer (11)

 • L

  |

  Jag har hela min familj i Danmark, inklusive en lungsjuk mormor. Jättejobbigt att inte veta när vi ses igen och suuuperjobbigt att inte kunna hjälpa till.

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • J

  |

  Haha okej konstig fråga, men har du alltså 3 olika set med tallrikar? Dessa vita, blå/grå och svarta? (Hoppas du säger ja, för då kan jag argumentera för sambon att det visst är ok att behålla vår gamla tallrikar också trots att jag köpt nya hehe)

  Svara

 • Robert

  |

  Så smarrigt! 😉

  Svara

 • Tilda

  |

  Samma här, men i Finland. Mina släktingar där är så gamla så är rädd att något ska hända dem innan man hinner dit. Bara ett år i mitt liv jag inte åkt dit och det året dog min mormor, snacka om att jag ångrade mig. Måste sluta upp med mitt katastroftänk, nu är det som det är 🙄 Förhoppningsvis kan vi alla med släkt utomlands åka senare i år, annars får vi umgås på nätet ❤

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Olivia

  |

  Relaterar så mycket, min mamma bor i Norge och vi har inte träffats sedan december 🙁

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️

   Svara

 • Carro

  |

  Hej! Jag har en fråga till dig om mat som jag hoppas du vill svara på. Vet ju att du bland annat såg What the health för en tid sedan och ändrade dina matvanor ganska mycket i samband med det. Hur är tankarna kring det nu och hur gick vägen dit du är nu? Frågar för att jag gick igenom samma förändring i höstas, blev vegan över en natt och har lite svårt att vara snäll mot mig själv i mitt förhållningssätt till mat nu. Jag vill ha ett förhållningssätt där jag kan tillåta mig att med måtta göra avsteg, och känna att jag gör ”good enough” ändå, men har istället blivit att mat är så moraliskt betingat för mig att det skapar ångest.

  Svara

 • Ida

  |

  Är från Västerbotten men bor i Skåne för studier sedan två år tillbaka. Har inte träffat min familj sedan jul och har ingen aning om när jag kan åka hem igen. Hade iofs kunnat bila upp men det passar sig liksom inte mitt i B-uppsatsskrivandet eller med en sambo som jobbar så man inte kan åka tillsammans. Dessutom vill jag inte riskera att råka ut för någon olycka som skulle belasta sjukvården ännu mer.

  Tycker det är lite skönt att veta att man inte är ensam om att inte kunna träffa sin familj på obestämd tid <3

  Svara

 • Lovisa

  |

  Tack för receptet, blev definitivt en vardagsfavorit! Jag känner med dig om att inte kunna träffa din släkt i Norge. Kram ❤️

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv