Follow my blog with Bloglovin

Måndagssnack

 

Har försökt sitta på fingrarna hela helgen då jag vet att man bara häller bensin på elden genom att bemöta det här, men jag kan inte hålla mig. Seriöst vad är det som händer med folk på internet? Har de senaste dagarna läst så många elaka saker skrivna till mig och skrivet om mig på andra ställen. Jag fattar att man inte alltid håller med, att man tycker olika och att man kan anse att någon gör fel. Men att uttrycka sig på sättet som vissa gör? Droppen rann över när någon skrev att hon hoppas jag får Corona-viruset och dör.

Det är inte jag som bestämt hur vårt land ska hantera denna kris. Våra politiker har i samråd med experter bestämt att stora delar av samhället ska fortsätta vara öppet och uppmanat folk till att hålla avstånd, att riskgrupper ska skyddas, att man ska jobba hemifrån om man kan samt att 50 personer maximalt får vistas på samma plats. Detta är alltså restriktionerna som kommunicerats, och jag inte bara följer dem utan försöker ta det två steg längre. Exempelvis är Caroline och Hannes de enda människorna vi umgås med emellanåt (och vi är de enda de träffar), jag jobbar hemifrån och jag håller stort avstånd till folk de få gånger jag är utanför mitt hem. Skulle aldrig gå in någonstans där det är mycket folk. Jag personligen förfäras när jag ser att människor sitter ute på uteserveringar och trängs i dagens läge.

Vissa av er anser att man inte ska lämna sitt hem eller träffa någon överhuvudtaget om det inte är absolut nödvändigt. Men som jag har förstått kan vi röra oss utomhus så länge vi har avstånd och skyddar människor i riskgrupper. Läget ser också olika ut beroende på var vi befinner oss i Sverige.

Vi måste komma ihåg att vi inte har facit på det här. Vårt land har valt en väg och det är inte förrän om lång tid vi kan se resultatet av det. Jag vet inte vad jag tycker eller var jag står, men jag förstår att frågan är komplex. Jag tror att Sveriges lösning är den enda som är hållbar på lång sikt. Jag vill i alla fall lita på att vår regering har tagit ett bra beslut.

Vi har som sagt inte facit på det här och vi vet inte vad som är “rätt och fel”. Det enda vi kan göra är att följa de råd som finns, göra avvägningar i vår vardag och lyssna på experterna. Ja, de faktiska experterna och inte de självutnämnda “experterna” som huserar i kommentarsfält på internet.

Men jag förstår att det är svårt att veta “hur noga jag är” när jag skriver att vi drack en öl och liknande och jag förstår att vad man gör och inte gör i dagens läge provocerar enormt. Så kanske ska vara lite mer noga med vad jag skriver och lägger upp från och med nu.

 

397 gillar

Kommentarer (57)

 • Johanna

  |

  Tror det kommer bli otroligt stora problem med psykisk ohälsa efter allt detta. Du gör helt rätt i att följa de råd som ges från myndigheterna och helt rätt i att se till att må bra, komma ut och hitta på saker som inte skadar någon annan. Det gör jag också. Styrkekramar!<3

  Svara

 • Viktoria

  |

  Du har så rätt i det du skriver. Många gör mer än vad som rekommenderas. Alltså fullt friska människor som inte lämnar hemmet öht. Visst, vill någon göra det så fine. Men det är inte nödvändigt! Pracka in på den rädslan och paniken på andra människor. Vi får fortfarande gå till Ica, gå till klädaffärer och ta en fika.

  Tror även att Sveriges sätt är mest hållbart i längden. Det går inte att låsa in hela befolkningen och stänga samhället helt. Man misstänker ju att när de länder som haft isolering öppnar upp så kommer smittspridningen åter ta fart.

  Svara

 • Diana

  |

  👏🏼

  Svara

 • Lina

  |

  Kriser tar fram både det bästa och det värsta hos människor… Tråkigt att folk ger sig på dig! Du är ju en av de vettigaste och rimligaste influerarna (influencerna? detta ord alltså) och det är klart att du är försiktig!

  Håller för övrigt helt med dig i vad du skriver. Jag tror inte det hjälper att mediebevakningen är så Stockholmsfixerad, för då tror man nästan att viruset lurar runt varje hörn trots att det inte riktigt är så i resten av landet (än).

  Vet du förresten vad som vore roligt ifall du bloggade om? Särskilt nu om du vill vara försiktigare med vardagsinläggen? Dina favoriter bland dina gamla inlägg! Det var så kul att läsa dina årssammanfattningar och jag skulle gärna läsa inlägg där du lyfter dina favoritinlägg från typ 5-10 år sedan.

  Ha en fin dag! 💕

  Svara

  • Fius

   |

   Ja! Och att vi kan få skriva kommentarer om inlägg vi minns som du sen plockar upp i ett inlägg 😊

   Svara

 • Ribecca

  |

  Tyvärr har folk börjat agera helt utifrån sin rädsla, och det kan bli riktigt farligt om det får fortgå.. Det verkar som att de flesta glömmer bort att rekommendationen är att så pass många som möjligt behöver bli smittade (inte de inom riskgruppen såklart) för att vi ska få flockimmunitet. Detta är inte något bara Sverige pratar om, uan andra länder med. Jag tycker du gör helt rätt och tycker inte heller du ska sluta skriva vad du gör om dagarna för dessa personers skull!

  Svara

 • H

  |

  Åh, folk år så himla on the edge just nu. Jag försöker tänka att de är absolut livrädda (de flesta utan grund då de inte är riskgrupp) och inte vet vad de ska göra. Så de gör det de kan, gapar och skriker på andra. Ser detta så ofta på jobbet när elever inte kan prestera (pga funktionshinder eller otillräckligt intellekt) – föräldrarna gapar och ryar på oss som att det ska lösa något. Trots att både jag och eleven jobbar så hårt vi kan, men det går ändå inte.

  Det finns ju en extrem maktlöshet i att man genomför massa åtgärder (som man faktiskt gjort i Sverige), men folk kommer bli sjuka och dö ändå och vi matas med dessa siffror hela tiden. Vi är maktlösa, det handlar om att hantera den känslan. Tycker sinnesro bönen passar här – är annars inte troende men den fångar essensen.

  Så försök tänka att alla dessa knäppast som gapar och ryar, de är livrädda och vet inte va de ska göra. De är som ett offer vid en trafikolycka- bekräfta dem och omhulda dem – men det är inte lönt att diskutera vem som bröt trafikreglerna.

  Glad påsk i efterhand. 🙂

  Svara

  • Victoria

   |

   Jag tänker som dig. Människor är rädda och kan inte hantera att det inte går att kontrollera smittan, och vill då anonymt kontrollera andra människor på nätet.

   Vi är SÅ många som tycker om dig och bloggen! <3

   Svara

  • Klara

   |

   åh ja detta låter så vettigt, jag är själv en räddis och orolig och min första instinkt blir att försöka kontrollera situationen (mig själv alla andra coronan). jag behöver läsa inlägg från folk som är lugna och vettiga och beter sig någorlunda som vanligt och inte grips av panik, det inspierar och lugnar mig genom den här knäppa situationen! så ville egentligen bara säga att det är väldigt skönt att få gå in här och läsa “vanliga inlägg”. kram till alla räddisar och lugnisar!

   Svara

   • H

    |

    Det är okej att vara rädd. Så fint att du är medveten om känslan och förstår att den kan påverka dig och ditt handlade. ❤️

    Min man var rädd också i början och ryade om hur dåligt regeringen agerade. Sedan pratade han en längre stund med ett läkarpar vår son leker med – kom hem som en ny man. ”De känns så lugna och trygga, det kommer bli tufft, men det kommer lösa sig.” Så är det – känslor smittar. Försök omge dig med lugna och sakliga människor och informationskällor.

    Vi ska alla agera efter de råd som ges, men man kan bara påverka vad man själv gör – ingen annan. Tänk i påverkanscirklar, det är också lugnande. Om fokus ligger på en själv och eget handlade känner man sig inte lika maktlös.

    Svara

    • Klara

     |

     Tack <3 Vad skönt att din man fick lite lugn . Ja det är verkligen viktigt vilka och vad man omger mig har jag märkt! Har slutat läsa nyheterna dagligen och bett min familj informera mig om någon viktig förändring sker. Sen brukar jag ringa mormor för hon är den mest positiva människan i min omgivning, så mysig. Mycket bra också att tänka på vad jag själv kan påverka. Kram!!

     Svara

    • Hehe

     |

     Hehe, älskar att sonen leker med läkarparet.

     Svara

 • Lisa

  |

  Många människor är väldigt oroliga just nu och har svårt att hantera det som händer och då blir det värre när det verkar som andra inte följer riktlinjerna. Det kan bli enorma följder om det här inte sköts på rätt sätt som vi redan ser här i Sverige och i andra länder och vi alla måste hjälpa till. Hjälpa äldre människor som inte kan handla själva eller de som är i en riskgrupp. Ställa upp för andra och tänka på andra och inte sätta sig själv i första rummet. Inte gå på uteserveringar och låtsas som ingenting har hänt utan faktiskt ta det på allvar. Förstå att man kan bli smittad utan symptom och sedan smitta andra som är i en riskgrupp. Det blir som en lång kedja och om en person i kedjan längst ut till vänster blir smittad arbetas kedjan igenom till mitten och fortsätter till höger sida så till slut alla blir smittade. Men om vi hjälps åt kan vi bromsa kedjan innan den har kommit till mitten.

  Vi är ensamma tillsammans.

  Svara

 • Lizette

  |

  Så himla tråkigt att människor går så långt och önskar livet ur dig! Jag tycker du gör helt rätt och jag uppskattar verkligen att du skriver om ditt liv, även i corona-tider. Jag lever precis som du (som jag uppfattar här i inlägget), skillnaden är väl att jag arbetar deltid på en skola och träffar 300 personer ett par dagar i veckan – då är det helt plötsligt inte så himla kinkigt med 50-personers gränsen. Jag tror som du att Sverige valt en sund linje, det är inte hållbart att sätta ett helt land i lock down under så här lång tid som det beräknas ta (jag läste att vi kommer få kämpa med corona fram till juli 2020 ungefär). Tills dess får vi följa experterna och de kunnigas råd och restriktioner, utan att gå bananas över att det ser ut som det gör.

  Tack för en alltid välskriven och uppskattad blogg Regina!

  Svara

 • Elin

  |

  Jag är helt med dig. Hanterar detta på samma sätt! Tycker folk går för långt i det här. Jag tror också på Sveriges sätt att hantera det här. Så jag kommer gå ut, handla och leva men mer försiktigt än tidigare.

  Svara

 • A.G.

  |

  Denna isolering verkar ha gjort folk helt sinnes. Har sett flera andra skriva om att de fått mer hat än någonsin på nätet, så det är inte bara du som noterat detta. :-/ Men sorgligt det ska vara så?
  Blir mest irriterad på de som flyttat till annat land/kontinent men ändå har mage att hitta på historier om hur svenskar inte gör annat än gruppkramas med främlingar hela dagarna. Helt befängt att uttala sig när man inte ens bor här. Både på apotek och Ica har man satt upp plastskydd och markerat var folk får köa och det är ovanligt öde på gatorna, det har jag själv upplevt samt de flesta jag känner. Jag träffade också vänner i påsk, vi åt och umgicks utomhus helt utan att ta på varandra och hade typ 2 meters avstånd. Jag tycker vi löste det på ett bra sätt, jag som tror ni också gjort med era vänner. 🙂
  Förstår heller inte vad folk utomlands tycker vi svenskar ska göra? Storma Rosenbad och med gevär i handen skrika “sätt Sverige i karantän!!!”…?

  Svara

 • Sara

  |

  Jag håller med dig, och tycker det är hemskt att folk kommenterar så elaka saker <3

  Svara

 • Sara

  |

  Folk är rädda = agerar på det och tänker sig inte för. Som någon skrev: detta plockar fram det bästa och sämsta om folk. Det gör det absolut inte okej att bete sig hur som helst men det kan hjälpa att hantera folk som är rädda. Jag försöker ignorera och undvika internet så mycket som möjligt pga det. Men det är så tråkigt att du ska lida av det och att du önskas ur livet? Det är fan sjukt att någon skrev så! På riktigt. Jag hoppas du anmäler det för det är inte okej!

  Vi är många andra som älskar din blogg och jag tycker verkligen inte du ska behöva ändra hur du uttrycker dig pga detta. Men såklart, pallar du inte hantera folk förstår jag om du ändrar! Ha en fin tisdag!

  Svara

 • Rebecca

  |

  Fattar att det är svårt att skaka av sig, men tyvärr finns det massvis med idioter där ute. Du är precis lika vettig som vanligt, gör din grej! ❤️❤️❤️

  Svara

 • Jennifer

  |

  Håller helt med dig! Supertråkigt att folk blir rent av elaka för att de själva har panik. Den paniken får de ta ut på någon annan, kanske dem som de valt att sitta i karantän tillsammans med? Det enda rätta är att lyssna på våra myndigheter och behålla vettet. Avstånd brukar aldrig vara nått problem annars i skygga Sverige hehe

  Svara

 • Jenny

  |

  Usch! Att det ska vara så lätt att kommentera elaka saker till andra, alla i karantän verkar ha alldeles för mycket tid på sina händer så dom kan sitta och googla sig fram till konstiga teorier och bli rädda för allt och alla. Kolla bara på dom som förstör telefonmaster för att dom tror att den sprider corona. Rädsla gör konstiga saker med människor! Så jäkla tråkigt att det ska tas ut på människor som du som gör som man ska och följa riktlinjerna! 💕

  Svara

 • Anna

  |

  Jag tror att det mesta bottnar i att alla tolkar restriktionerna olika. Exempelvis har de gått ut och sagt att allt onödigt resande ska undvikas. För mig som reser 20 min med bil till en större stad för att arbeta (arbetar delvis hemma men inte alltid) är nödvändigt. Men samma resa för att gå på café eller restaurang, onödig resa.

  Har en anhörig som arbetar i fronten med provtagning av corona och hen säger att vi ska undvika att belasta vården. För hen innebär det att vi inte ska sätta oss i bilen och åka längre sträckor eftersom det ökar risken för trafikolyckor och det har de inte tid med. Även att exempelvis barn inte ska hoppa på studsmatta för att det är ökad risk för benbrott. Det här är inget som folkhälsomyndigheten gått ut med. För mig innebär att inte belasta vården att inte begära in läkarintyg för olika saker (i mitt yrke) och att inte ringa dem i tid och otid för minsta sak.

  Samtidigt går jag till affären, apoteket och till arbetet vissa dagar i veckan. Men jag träffar inte mina föräldrar som är i riskgrupp, hjälper dem att handla etc.

  Jag vet inte exakt vad jag vill ha sagt.. Mer än att alla tänker olika och det är inte samma situation i hela Sverige. Den enda jag kan bestämma över är mig själv och mina val, alla andra får göra det som känns bäst för dem och jag varken vill eller orkar lägga ner energi på att bli upprörd eller arg på dem. 😊

  Svara

 • Jo

  |

  Jag håller helt med dig och förstår inte heller hatet du fått. Själv jobbar jag i butik och upplever att i princip alla förstår allvaret och är väldigt måna om att hålla avstånd, jag vet inte varför vissa antar att bara för att man är ute och gör saker så sitter man i varandras knän och hånglar upp främlingar? Det är ju ingen skillnad på att sitta på en folktom båt/bar eller gå och shoppa till exempel, så då antar jag att dessa personer förespråkar en total lock down av Sverige – något vi inte har i nuläget. Jag känner ändå att man får gå på vad myndigheterna och experterna rekommenderar i detta läge, och blir så trött på alla som leker epidemiologer hemma.

  Svara

 • Lina

  |

  Instämmer med alla tidigare kommentarer här! Så vettigt. Du gör HELT RÄTT och ingen vet mer än nån annan i detta ovissa läge, allra minst de ”experter” som vi pratar om… med största sannolikhet dom som alltid sitter och kastar skit på allt och alla bakom skärmen men i dessa tider fått något specifikt att rikta sitt skit-kastande på 🙄

  Kram ❤️❤️

  Svara

 • Caroline

  |

  Tycker du har helt rätt. Vi måste fortsätta leva, den här hysterin är inte rimlig.

  Till en annan sak – har ett önskan om inlägg! Tänkte imorse på att du har influerat mig till att svalna rostbröden som en typ trekant och tänker, hur många andra otippade grejer har du influerat till? Är så nyfiken på vad andra har tagit efter dig 🤔

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha så kul! Det undrar jag med!

   Svara

   • Josefine

    |

    Jag har snott din snabbsalsa och gör den konstant. Bästa!

    Svara

    • Egoina

     |

     😍

     Svara

  • Josefin

   |

   Svalna rostbröden som en fyrkant? Men snälla förklara jag vill också 😂🤷🏼‍♀️

   Svara

   • Egoina

    |

    Genom att luta dem mot varandra ☺️

    Svara

 • Hejhej

  |

  Åh, försök att inte ta åt dig! 🙁 Folk har så mycket ångest pga allt som händer i världen, och för att lindra den tar man ut den på andra. Tycker absolut inte att du har gjort något fel överhuvudtaget. Jag tror också att Sveriges hantering är den enda långsiktiga. Både ekonomin och den psykiska ohälsan hade varit mycket sämre om man hade varit så extrema som i andra länder. Vi behöver dessutom en flockimmunitet, så när andra länder släpper på sin restriktioner kommer det komma en peak fö dem också. Det är min övertygelse att man måste försöka leva så normalt som möjligt, för annars blir man tokig av att bara tänka på corona. Naturligtvis ska vi följa rekommendationerna, och ha respekt för viruset, men det är inte rimligt att totalisolera sig i flera månader..

  Svara

 • Evelina

  |

  Det vi har att förhålla oss till är vad FHM och regeringen förmedlar. Man kan ju på personlig basis ha åsikter om vad folk väljer att göra men så länge det är inom ramen för de bestämmelser som finns så håll åsikterna för er själva. Det är ok att sitta på en uteservering så länge det följer de bestämmelser som finns. Det är ok att gå och handla på ett köpcentrum om man följer dem bestämmelser som finns. Osv. Är evinnerligt trött på att alla helt plötsligt blivit experter på sjukvård/smittspridning. Ingenting du Regina har gjort är utanför ramen för dem bestämmelser vi har i Sverige! Såg ut att vara härliga dagar! Som flera andra skrivit tror jag att Sveriges linje är hållbar i längden med tanke på att detta kommer pågå länge. Sprid inte panik eller skamma på grund av personliga åsikter. Vill man sitta hemma i självvald isolering så gör det men sluta bete er som rövar på internet och gnälla på folk som försöker leva så normalt som möjligt under omständigheter och enligt dem bestämmelser som finns. Så glad att se att det finns så många rimliga människor som läser denna blogg iaf!

  Svara

 • madde

  |

  Här kommer lite kärlek: <3<3<3
  De vill att du ska ta åt dig, håll huvudet högt. Du är bättre än så! 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Agree! Regeringen har inte stängt ner och de uppmanar oss inte heller att hålla oss isolerade! Mitt liv är typ som vanligt, jag går till jobbet (lärare så träffar minst 70 pers varje dag, dessutom på nära håll då lokalerna är små), samt går på stan etc om jag känner för det, men jag håller avstånd och gör det enbart om jag är frisk! Tycker det är löjligt att tro att man på något sätt ska gå in i karantän, det är inte den vägen Sverige har tagit och då tänker jag inte isolera mig i onödan.

  Svara

 • Simona

  |

  Forskningen säger att det är droppsmitta! Det innebär att om jag som smittad hostar på en yta (inte i armvecket) som någon sedan lägger sin hand på och sedan petar med den handen i sitt öga blir den smittad. Har man alltså mindre förkylningssymtom är risken att smitta andra mindre, för att man droppar mindre. Det är såklart ändå viktigt att stanna hemma om man har symtom för att minska risken för spridning (ens utandningsdroppar är ju också smittsamma, men når inte lika långt). Det är av samma anledning viktigt även när man är frisk att hålla avstånd från andra och ha god handhygien. Vilket du redan gör, Regina. Jag förstår att folk är oroliga, men tycker att det är tråkigt att projicera det på personer som inte är det. Mina åsikter och tolkningar av myndigheternas rekommendationer kanske inte är samma som någon annans. Det kanske kan få vara okej? Tror det är viktigt att försöka stötta och peppa varandra under den här konstiga och svåra tiden. Även när folk gör saker som vi inte håller med om.

  Svara

 • T

  |

  Men herregud vad folk ska hålla på. Tror verkligen att majoriteten av dina läsare inte tycker att du är orimlig. Jag var ute på stan igår och kollade i lite affärer, och det var ändå ganska mycket folk ute. Tror de som sitter hemma isolerade ändå är en väldigt liten men väldigt högljudd grupp. Vi ska dessutom hålla dessa riktlinjer ganska länge, och jag tror verkligen inte man klarar av att bara sitta hemma hela den tiden. Dessa regler är ju gjorda för att vara rimliga och helt ok att leva med, så att folk inte blir tokiga och skiter fullständigt i alla restriktioner.

  Svara

 • H

  |

  Jag lever också på som vanligt, så mycket det går. Går och tränar på gymmet (brukar vara 5 pers där samtidigt). Jag lider av mycket dödsångest sen innan och måste fortsätta göra vanliga saker annars går jag under. Hade vi isolerat oss på det sättet många tycker vi ska göra så tror jag den psykiska ohälsan tar död på folk innan viruset.
  Nu har vår regering satt 50 pers för dom vill ju ändå att samhället ska rulla. Vill folk isolera sig helt och hållet, varsågod! Men det är fortfarande 50 pers som gäller.

  Roliga är att jag möter så mycket pensionärer ute. Min morfar hälsar på hela tiden även fast vi säger till honom. Han är 90 år gammal och kan ta egna beslut tycker han, fair enough!

  Svara

 • Nathalie

  |

  Tycker det är så sjukt tråkigt om du ska begränsa vad du skriver pga nättroll! Fortsätt som du gjort snälla <3
  Folk har mer tid hemma nu, och pga att folk mår skit nu så är det extra lätt nu att ta ut det på er influencers. Eller va fan, det räcker ju att kolla på FB där "vanligt folk" får dödshot för att de gått i en klädaffär…

  Svara

 • Elin

  |

  Orimligheten handlar väl mycket om att du är influencer – jag tycker inte det är ett problem om min granne flyger på semester men jag tycker det är ett problem om en influencer gör det eftersom personen är just influencer och påverkar halva Sverige medan min granne påverkar max fem personer. Man kan fortfarande göra sakerna som influencer, men har möjlighet att välja vad man visar, därav inte ok att lägga upp hur man åker färja och träffar kompisar och åker till andra städer. De som följer dig ser, precis som du skriver, inte att du håller avstånd och är försiktig. De ser att du tycker det är chill att röra sig i miljöer med mycket människor och kanske agerar därefter. (Sen är det ju självklart aldrig ok att vara otrevlig som en del är, man undrar ju hur de beter sig i vanliga fall, men jag förstår irritationen.)

  Svara

  • Malin

   |

   Fast nej nu håller jag inte med dig. Regina måste få lägga ut sina inlägg oavsett om hon har fem följare eller fem miljoner. Vad hennes följare ser i hennes bilder och inlägg ligger i deras ögon. Det är myndigheternas råd & rekommendationer som gäller INTE någon influensers så ingen ska ju kunna ”influeras” av hennes inlägg om hon nu inte skulle följa råden och Regina har varit tydlig med att hon är försiktig.
   YGL 1:1 i all sin ära men den där kommentaren tycker jag var onödig.

   Svara

 • Vendela

  |

  Om du hade gjort som dessa personer tycker (hållt dig hemma) så hade förmodligen andra personer fått luft och börjat gorma om att ” Du som är ung och frisk måste bidra till att samhället och ekonomin inte stannar upp! Ut med dig för helsike! Egoistiskt! Hoppas ditt företag konkar blablablabla…” Tror inte det går att göra rätt. Usch för folk 🙁

  Svara

 • Lisa

  |

  Folk har ju blivit helt tokiga. Rädsla gör det med oss.
  Helt med på att vi måste ta det här på allvar men när man börjar berätta för andra hur saker ska göras istället för att diskutera och problematisera… då är man ute på hal is.

  Svara

 • Maria

  |

  Finns ju som dom inte är riktigt friska.Alltså mår psykiskt dåligt. Visst kan vi gå ut om vi är friska och håller avstånd m m. Lyssna bara på experter. Dom elaka passar på att skriva massa skit och det är så fel. Bara strunta i det.

  Svara

 • Elin

  |

  Jag förstår helt att du med all denna absurda kritik funderar på att tänka över vad du publicerar, men personligen tycker jag det är så skönt att läsa bloggar som din för inspiration om att man kan (och FÅR) göra sociala saker tillsammans med andra (så länge de inte tillhör riskgrupp), men på ett annorlunda sätt. Det tror jag att vi alla mår bra av och i en, för oss alla, ovan situation behöver vi inspiration och tips på innovativa sätt att lösa detta. Kram!

  Svara

 • Lisa

  |

  Tycker det är så svårt (obs inte de absurda kommentarer de fått runt dig). Det upplevs så polariserat, där ena sidan är helt isolerade och andra går och shoppar “pga är ändå öppet”.

  Tror att en anledning till varför t.ex turandet upplevs som provocerande är att det ser ut som att du är ute och reser vilket tydligt är sagt av både PM och FHM att man inte ska. Kanske är många som inte vet hur de färjorna fungerar, att du inte lämnar din hemregion etc.

  När man själv tar riktlinjerna på allvar och till exempel inte reser för att träffa sin pojkvän (lär inte ses på månader) blir man ju provocerad, ledsen och arg när andra inte gör några uppoffringar, särskilt när det kan leda till ännu strängare riktlinjer.

  Men med det sagt är självklart den enorma och totalt oproportionerliga kritik du fått inte rimlig. Lite mer balans åt båda hållen hade varit behagligt, samt lite mer lättkommunicerade och tydliga riktlinjer på samma plats. En enda punktlista liksom.

  Svara

 • Anna

  |

  Alltså varför riktar inte dessa folk all sin energi och ilska på Kinas sjuka djurhållning och djurmarknader istället – där viruset sägs härstamma ifrån. (Eller andra länders dåliga djurhållning för den delen) Istället för att trakassera kleti och pleti för småsaker.

  Svara

 • Jenny

  |

  Kommenterar väldigt sällan men jag är så fruktansvärt trött på dessa självutnämnda experter. Tycker du verkar lyssna på vad som sägs, i alla fall det du visar här. Tycker det också är tråkigt om du ska behöva filtrera dig själv.

  Den som lever får se. Vilket land som gjort rätt.

  Svara

 • Snyt mig

  |

  Tycker verkligen det är dags att regeringen tar tag i det här och i för hårdare regler/mer restriktioner och kanske till och med en ”lockdown” som de har just nu i landet jag bor i.

  Svara

  • Malin

   |

   Om du nu inte bor i Sverige, varför då besvära dig med att fälla en dum kommentar om hur regeringen här hanterar situationen?
   Är du på något sätt expert på Covid-19? Har du varit i framtiden och sett vad som är den bästa mest hållbara strategin? Inte? Nej men så tyst då. Jag tycker att vi ska vara tacksamma att något land vågar testa en mindre galen strategi. Om flera år kan vi se vilken strategi som gjorde minst skada i samhället (för det är inte bara en fråga om hur många som dör i just covid-19) och lära oss av det. Hade alla länder stängt ner på samma sätt skulle vi inte få en möjlighet att se om en situation som denna går att lösa bättre på annat sätt.

   Svara

 • Sandra

  |

  Kärlek till dig! Du är min all time favorit bloggare!! Stå på dig, du har inte gjort något fel❤️

  Svara

 • Helena

  |

  Jag har svårt att förstå att vissa människor uttrycker sig så fruktansvärt illa. Vi kan inte sluta leva pga ett virus, inte så länge våra politiker säger att vi ska hålla igång samhället. Vi har en viktig del att fortsätta handla, vara ute och umgås. Sen behöver man inte utsättas för onödiga risker. Tyvärr ser vi skolmatsalen med ca 100 elever intryckta och där å då är det inte så viktigt med max 50 personer och avstånd. Det kan jag tycka är en märklig del i allt detta, att man vågar utsätta våra barn för den situationen flera gånger i veckan.

  Svara

 • M

  |

  Att önska ont eller död är så jävla onödigt . Men dem rekommendera även att hålla sig hemma under påsk. Inte träffa nära och kära, inte hoppa på en färja etc. Visst kanske inte var så mycket folk, men det vet man aldrig i förväg.

  Svara

 • Kajsa

  |

  Men usch vad tråkigt. Tänk om alla bara kunder utgå från att varje person tar sitt ansvar. Jag skulle nog inte orka med att vara influenser och ständigt bli granskad! Förstår om du känner dig less ibland. Men kom ihåg att du är min favoritinfluencer iaf! För att du är så autentisk och ödmjuk. Tråkigt att folk inte kan bete sig, tvivlar på att de hade vågat uttala sig så irl..

  Svara

 • Sofia

  |

  Tycker självklart att de är helt orimligt och så oerhört onödigt att någon önskar dig skada. Ta inte åt dig av de puckona. <3

  Det jag önskar att alla kunde göra är att fundera tre gånger extra på om olika aktiviteter faktiskt är nödvändiga. Jag menar det är inte nödvändigt att tura, käka middag hemma hos kompisar (hur håller man avstånd vid ett middagsbord?), med mera. FMH uppmanar oss att hålla avstånd både inne och ute, att bara resa om det är nödvändigt, att undvika fester och liknande. Under påsken var de även väldigt tydliga med att inte åka någonstans. Självklart behöver man inte totalt isolera sig, men jag har svårt att förstå att så många känner sig trygga med att göra aktiviteter inomhus med andra, oavsett om det är att käka middag eller något annat. Speciellt på middagar är det svårt att hålla avstånd (om man inte har ett gigantiskt långbord vill säga).

  Jag tycker att det är oerhört viktigt att alla hjälps åt för att minska smittspridningen. De i riksgrupp är mest utsatta, men det kan även vara din friska kompis, partner eller barn som råkar illa ut. Och vi måste se till att vården har kapacitet. Jag har haft ett tufft 2019 med sjukdom inom familjen. Så jag är kanske färgad av det och därför extra försiktig, och även extra rädd. Under 2019 var det som att döden ständigt lurade runt hörnet och nu känns det ännu mer påtagligt. Jag önskar absolut inte att andra ska vara lika rädda mig som mig. Det tar så mycket energi och gör inget gott för ens psyke. Men det jag önskar är att vi tar det på allvar, följer FMHs riktlinjer och håller avstånd till andra.

  Svara

  • Therese

   |

   Precis så!

   Svara

 • Anna

  |

  Du gör jättemånga bra grejer och känns verkligen som att du bryr dig tycker jag! Försök tänka att den som skrev så är ett psyko bland många vettiga normala, men jag kan inte heller föreställa mig hur det känns att få en sån kommentar 🙁

  Jag tror att folk (även jag) är både oroliga, rädda och gör allt för att följa råd för att inte sprida smitta. När man själv har ställt in alla middagar och kompishäng, inte får krama sina syskon- eller kompisbarn längre så blir den här situationen ännu jobbigare när man ser andra göra det. Det blir för mycket. Du skriver att du följer alla restriktioner kring avstånd o.s.v men det kan vi ju själva se att du inte gör när du håller om ett barn och har middagar. Det är väl isåfall mer rimligt att erkänna att man inte har lyckats följa alla råd och stå för det valet! Sen tror jag inte att någon KAN följa råden till punkt och pricka. Plötsligt står man i en matkö där folk börjar trängas och vips så har man brutit mot råden.

  Svara

 • Ingela

  |

  Jag känner hur jag får påminna mig själv om att inte låta rädslan ta fram det sämsta i mig, utan medvetet tänka på att vara generös. Nu menar jag inte generös gällande pengar, utan att tänka positivt om andra. Give them some slack. Iofs skulle jag aldrig önska livet ur folk (så hemskt!) eller skriva hatiska kommentarer, men jag känner definitivt att oron tar på mitt humör.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv