Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Tura, ett mystiskt ljud & en påse med is

Häng med på mitt första påsklovs-dygn!

 

 

Jag och Freddy bestämde oss för att tura igår! Man kommer ju inte in i Danmark, men det betyder inte att man inte kan åka båten fram och tillbaka.

Vi tänkte köpa med oss vin och öl hem, men shopen stängde innan vi hann handla. Tänkte handla innan vi gick av, men då var det stängt. Så typiskt.

 

 

Men men. Vi hade väldigt mysigt i alla fall. Vi delade en flaska bubbel, åt chips och spelade Mario Kart i några timmar. Hade i princip hela båten för oss själva. Så mysigt att sitta här och se solnedgången.

F var förutseende och tog med sig massor av is hemifrån i trippla påsar. Alltså han är så knäpp. Det värsta han vet är varm dricka : ))

 

Älskar dessa sköldpaddor. Karamell och spritsmak mmmm. Tanten i mig jublar.

Där sitter du och äter med dina corona-fingrar ja, tänker ni. Nädå det är ganska lugnt. Äntligen är det normalt att vara så renlig som jag är.

 

Solen gick ner och det var dags att gå av.

 

Vi delade på en strawberry pie suröl på Barski innan vi gick hem. Den är som att dricka en efterrätt.

 

När vi kom till porten kom vi på att vi glömt vår tunga påse med is. Haha så pinsamt. F sprang och hämtade den. De hade ställt den bakom disken. Hoppas inte de tittade i påsen.

Sedan spelade vi lite till innan vi gick och lade oss. Vi vaknade strax innan sju av ett dånade ljud. Vi trodde först det var en båt som tutade, men det slutade aldrig. I över en timme tutade det! Läste sen i tidningen att ljudet tydligen kom från rådhusets klocktorn och att det krävdes värsta insatsen för att få det att sluta. Så knäppt.

 

Idag blev det dagsutflykt till Malmö!

Vi tog bilen och fixade några ärende på vägen och sedan gick vi en lång promenad i Slottsträdgården bland annat.

 

Så mysigt där!

 

Det blev en falafel såklart. Jag beställer alltid med blandad sås, mindre lök och lägger till jalapenos. Hur vill ni ha er?

 

124 gillar

Kommentarer (53)

 • Mia

  |

  Alltså förlåt men ni drog alltså ut på en båt i dessa tider för att handla alkohol och sitta och dricka tillsammans? Det kan ni ju absolut göra hemma. Att båten var tom säger ju ganska mycket, folk är kloka att inte åka.
  Sen går ni till en bar?
  För tusende gången så kan man vara smittad utan symptom och därmed så kan ni smitta andra som kan bli jättesjuka.
  Snälla tänk längre än lilltån.

  Svara

  • I

   |

   Men herregud. Båten var typ tom? Hon gick inte till någon stor folksamling osv och hon verkar vara noga med sin hygien. Så fattar verkligen inte vad du klagar på.

   Svara

  • Rakelspektakel

   |

   Håll käften. Tack!

   Svara

   • Llll

    |

    Båten var tom för att folk är kloka nog att inte åka????! Tack gode gud att vissa tänker till. Hade Regina nån aning om det innan hon tog beslutet att åka? Nej. Inte lika kul när nån av era nära och kära blir sjuka och kanske dör pga av egoister som egoina måste åka runt och supa överallt? Då skrattas det nog inte. Herregud, håll käften själv.

    Svara

    • I

     |

     Men lägg av. Vad får du ut av att sitta och skälla ut en person som inte varit i folksamling och hållt sig ifrån andra människor samt är noga med att tvätta händerna osv? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Ge dig bara! Om du ska läxa upp någon så läxa upp folk som faktiskt skiter i att hålla avstånd till folk osv.

     Svara

    • Anonym

     |

     Håller med. Lika dumdristigt som stockholmsungdomarna som fick frågan: går ni fortfarande ut på krogen? Och de ba: absolut! Vi är ju inte i någon riskgrupp!

     Svara

  • Emos

   |

   Håller faktiskt med….

   Svara

  • Viktoria

   |

   Man får göra allt detta som de gjorde. De bröt inte mot en endaste rekommendation. Majoriteten av de som sprider Covid 19 är sjuka personer. Vilka kommer de smitta om de håller avstånd?

   Svara

  • N

   |

   Håll käften håll käften håll käften håll käften. SLUTA SITT I KOMMENTARSFÄLT OCH SHAMEA. Inget har gjorts fel här? Skriv ett brev till regeringen. Tror knappast att de går runt o hostar på folk va. Det hade varit ett problem. Och ”okända smittbärare blablabla” absolut, men…. jaa.. gå inte o handla du heller då, eller ta på kassarna som du får maten levererad i och sedan stänga dörren utifrån. FÖR GUDSSKULL GÅ INTE UT MED HUNDEN OM DU HAR NÅGON. Stäng in alla, rör inte något osv. Jag är själv riskgrupp, min familj är, men jag är också lite logisk.. man kan ju inte bara häva ur sig när folk uppenbarligen inte gjort nå fel? TRÖTT PÅ ATT ALLA VET BÄST HELA TIDEN

   Svara

 • J

  |

  Kör alltid på kebabsås i min falafelrulle! /västkusttjej

  Svara

 • H

  |

  Mild och vitlök, utan saltgurka och fefferoni. Ibland med Halloumi,om jag slår på stort.

  Svara

 • Sandra

  |

  I’m with Freddy om varm dryck. Jag är PRECIS likadan. Tycker inte det ens är värt att dricka vissa drycker om de inte är kalla, speciellt inte läsk. Måste vara iskallt!! Hatar när man går på donken eller något om de inte lägger is i. Blöehhh. Däremot är det tråkigt när något vattnat ut av isen men ändå värt det för mig. Får börja frysa in dryckerna i kuber som värsta psycho.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Det är exakt som F. Han hatar också att isen vattnar ur och beställer därför aldrig sån dryck utan istället typ ramlösa som kommer i burk. Han gillar generellt inte is eftersom det tar bort kolsyran. Så han kyler drycken så mycket som det går innan istället. Du ska bara veta hur mycket grejer som exploderat i vår frys för att han glömt… Haha.

   Svara

   • Terese

    |

    Du får köpa whisky iskuber till honom när han fyller år, tror dom är gjorda i metall. Blir svin kalla men vattnar inte!

    Svara

  • Sabina

   |

   Känner samma, är hellre törstig än dricker en ljummen dryck! Speciellt läsk!

   Svara

  • Annika K

   |

   Hatar varma drycker!
   Kallt kallt kallt ska det vara. Brukar be om is till cider när vi är ute o äter 😂

   Svara

 • Susanne

  |

  Det är ju så härligt att gå in här i dessa jobbiga tider o läsa ett mysigt inlägg♥️ kram!

  Svara

 • Jo

  |

  Måste bara säga att det är så skönt att gå in och läsa lättsamma, mysiga inlägg som detta. Själv skriver jag c-uppsats nu och institutionen tar ca noll hänsyn till att coronakrisen påverkar oss studenter, så är stress från alla håll nu haha. Skönt att få koppla bort en liten stund här! Tack <3

  Svara

  • Egoina

   |

   Lycka till! Du klarar det!! <3

   Svara

 • Kattis

  |

  Det jag saknar mest med Malmöfalafel är majrova. Det går att få här också men det är absolut inte lika vanligt 💔 vad gäller sås så blir det vitlök för mig.

  Svara

 • Robert

  |

  Vem är Freddy, haha? 😉 Köper aldrig falafel så jag kan inte svara. 😛

  Svara

 • My

  |

  Äter bara falafel i Malmö pga alla andra är värrrrrdelösa. Mild och vitlök, alla grönsaker och så lägger man till fetaost. BÄSTA!! oj vad sugen jag blev på det nu, haha

  Svara

  • Annika K

   |

   Har aldrig ätit Falafel 😱
   Var i Malmö ska man gå för att äta god o redig falafel?

   Svara

   • Frida Holmberg

    |

    min storebror bodde i malmö innan å hans bästa falafel är kiosken som ligger vid stadsbiblioteket! den är svingod verkligen!!

    Svara

 • Rebecca

  |

  Falafel vill jag ha blandad sås med! Men spelar egentligen ingen roll om jag blir bjuden på det 🙂 Hoppas du får en fin påsk!
  Besök gärna min blogg om du vill läsa lite om psykisk ohälsa, bland annat om ätstörningar och depressioner. Kram!

  Svara

 • Linnea

  |

  Väljer du att inte publicera kritiska kommentarer nu eller du har inte fått en enda kritisk kommentar om att du valde att tura och sen gå på bar i dessa tider??

  Svara

  • Diana

   |

   Jag var själv och turade i veckan, satt fyra varv. Som mest var där ca femton personer på båten (de är rätt stora) samt personal. Alltså ingen trängsel. Och alla köade och gick på behörigt avstånd från varandra när vi skulle av och på båten.
   Barski har ökat avstånden mellan borden precis så som reglerna säger.
   Vi har inte husarrest i Sverige utan vi ombeds använda vårt sunda förnuft. Och sunt förnuft är jag övertygad om att Egoina har. 🤗

   Svara

   • Egoina

    |

    Precis! Var inte ens i närheten av en annan människa. Sen respekterar jag såklart att folk tycker olika. Men den debatten platsar inte här.

    Svara

   • Anonym

    |

    Förutom att Folkhälsomyndigheten säger: Res ingenstans om det inte är absolut nödvändigt. Men alkohol är ju säkert nödvändigt.

    Svara

    • Isaai

     |

     Fast hon reste ju inte iväg. Hon turade bara fram och tillbaka, de gick ju hem sen igen. Det är inte detta myndigheterna menar med att man inte ska resa någonstans. Regina har inte gjort något fel så sluta försöka skamma henne!

     Svara

     • F

      |

      Jag förstår att man, under rådande omständigheter, kanske räknar med att det kommer vara få människor på en båt. Men som någon skrev där uppe. Man vet ju inte! Och en båttur som den de gjorde var inte nödvändig, oavsett hur få människor det var. Det handlar inte om att skamma (tröttsamt ord), men det är inte det minsta konstigt att läsarna reagerar.

     • I

      |

      Men tror du att de ens släpper på så många människor på båten att det inte går att hålla rimligt avstånd? 🤦🏻‍♀️ Bor man lokalt så har man ganska bra koll på var det är folktomt just nu. Och båten är stor, det finns gott om plats att sätta sig i fred på. Det var tomt, så det är totalt jäkla onödigt av dig att ens göra en sak av detta. Sköt dig själv istället!

  • Anonym

   |

   Tror hon har tagit bort dem. Såklart folk reagerar men att stoppa huvudet i sanden tycks vara influencers regel nr 1.

   Svara

   • Pia

    |

    Eller så är det inte rätt forum om man vill diskutera do’s & don’ts angående corona. Det räcker väl att alla andra sidor skriver och diskuterar det ämnet just nu?
    Skönt att komma in här och pausa lite tycker jag!
    Däremot är jag nyfiken på vad ni gör på båten, sitter man bara där? Är det inte tråkigt? 😂 Eller är det som finlandsfärjorna med underhållning, artister, karaoke osv?

    Svara

    • Diana

     |

     Man bara sitter där. Pratar och njuter av utsikten, det är väldigt vackert att se Helsingör och Helsingborg från sundet.
     Vill man så är det restaurang med, där brukar det vara folk i alla åldrar som äter. I vanliga fall finns där också en bar på ena våningen där det är mer party, men den är stängd nu.

     Svara

     • Pia

      |

      Aha okej! 🙂

  • I

   |

   Varför ska folk ens sitta och vara kritiska till dessa? Tiderna är dåliga, men är det folktomt så gör man bara företaget en tjänst. Tror nog Regina är så pass medveten att hon inte går in på en bar där det är fullsmockat elelr skulle Tura om hon på allvar trodde det skulle vara folk överallt. Man får fortfrande vara utanför huset/lägenheten. 🙂

   Svara

   • Helena

    |

    Vi vet ju inte ännu hur länge viruset kan överleva på ytor (snackas upp till 5 dagar tror jag beroende på vad för slags yta), så man tar ju ändå en risk att sätta sig på en båt där folk tydligen ”turar”. Vem satt vid deras bord innan de kom dit? Toaletter, handtag etc. Städas ju såklart men det kan ändå bli missat, allt man tar i.

    Svara

 • Mila

  |

  Mmm älskar falafelrulle… Tar oftast med vitlök- eller stark sås, ingen tomat, ingen persilja, extra lök, och med fetaost. 🙂

  Svara

 • Isabelle

  |

  Hej!

  Jag ska till Malmö på jobb om en vecka. Jag kommer bara ha en kväll ledig och i annat fall bara lite lite tid över någon förmiddag. Men vad får jag inte missa? Vart bör jag äta middag eller se den lediga kvällen? Bra take awayställen att besöka under arbetsdagarna? Allt från bästa falafeln(aldrig ätit det) till bästa typ glassen är välkommet!

  Glad påsk på dig! 🐣

  Svara

  • Anna

   |

   Kolla in instagramkontona malmofoodstories och malmoforfoodisar, där finns hur många bra tips som helst om allt du frågar efter.

   Svara

   • Ak

    |

    Lunchtips:
    In the pink, a-vo-ka-do, Lotta love superfood, Spoonery.
    Middag:
    Sajvva, viblioteket, occo
    Fika:
    Farm2table, kafé holmgången, jord, atrium, slottsträdgårdens café, nostra.

    Även Söderberg & Sara, uggla kaffebar, café number 6 är bra!!!

    De flesta fik funkar även som lättare lunch!

    Svara

  • En annan Anna

   |

   Bästa falafeln – Badrans Super Falafel vid Stadsbiblioteket
   Bästa glassen – Dolce Sicilia på Drottningtorget, men Lilla Glassfabriken på Holmgatan är också bra.
   I övrigt är lunchen på Restaurant Spill otrolig och god sushi finns på Sushibaren i Slottsstaden (och så kan man promenera genom Slottsträdgåren). Hoppas du får det fint här i parkernas stad!

   Svara

 • Carolin

  |

  Haha åh vad jag håller med om att dryck ska vara kall. Surade rejält på sambon i förra veckan för att han tagit sista isbitarna och inte fyllt på med nya. Blev ingen iste för mig den dagen. Han förstod allvaret och har nu påbörjat en hink med is som alltid ska fyllas på haha 🙂

  Svara

 • Sigg

  |

  Kan de berätta mer om
  Det där Mario Kart ni håller på med? För jag trodde det var något ni spelade på konsoll. Som det klassiska på gamecube! Men det är alltså på mobilen?🤔

  Svara

 • Helena

  |

  Ett par otrevliga kommentarer ovan som jag dock håller med om. Jag bor i Australien. Hela världen pratar förskräckt om Sverige och deras slappa regler för att sakta ner spridningen av smitta. Försvaret? Svenska befolkningen litar på sin regering (vilket är sant och imponerande jämfört med många andra länder) så stränga förbud behövs inte. Men tyvärr är det ändå flera influencers som verkar göra precis vad de vill (påskmiddag med vänner istället för familj???) och det sänder fel budskap till alla era följare. Träffa inte andra och nya människor om du inte måste. Det är själviskt bara för att du inte är i riskgrupp, ledsen att säga. Glad att se att båten var så pass tom, tänk om alla hade tänkt som du? Varför inte ta det lite lugnt i några månader och inte gå ut och dricka? Uteserveringarna i Stockholm var helt fulla i helgen, unga människor som behöver förebilder som pratar om detta på ett vettigt sätt. Kenza tex verkar ha förstått och håller sig inne och sänder rätt budskap. Ledsen men det skrämmer mig att min familj sitter i Skåne och att ni inte tar ansvar och skyddar våra nära och kära i riskgrupp. Min far är i riskgrupp men måste ändå gå och jobba om dagarna. Snälla tänk om. Försöker inte vara elak men läs mer internationella nyheter kanske så att ni ser utanför Sveriges gränser på vad man kan göra. Bara för att något är tillåtet så betyder det inte att det är rekommenderat, eller smart och schysst. Tyckt förut att du och F verkar pålästa etc. Ta hand om er.

  Svara

  • A.G.

   |

   Detta är så otroligt tröttsamt att se, folk som inte ens bor i Sverige som har 200 åsikter om läget här… Oftast handlar det om hur många flyktingar vi väljer att ta emot men numera att regeringen inte beslutat om karantän/lockdown. I båda fallen känner jag: Håll käft och låt oss vara! Vi har faktiskt lyckats hålla viruset på en okej nivå än så länge så något gör vi rätt. USA gick in a lockdown men har just nu massgravar (!) i vissa områden och störst andel döda av viruset i hela världen. Det finns inte en enda universell lösning och slutligt facit kommer vi inte ha förrän om flera månader eller år. Men låt oss följa vårt lands rekommendationer så får du följa ditt lands! Så enkelt är det. Jag var också på påskmiddag med vänner och skäms inte ett dugg. Man kan vara försiktig utan att stänga in sig, precis som när man handlar mat.

   Svara

   • Helena

    |

    Sverige är ju mitt land även om jag är utlandssvensk just nu i några år 🙂 Alla har vi olika nivå av empati, antar jag. Själv hade jag inte orkat vara anledning till att någon annan gick bort i förtid. Som sagt, förstår landets rekommendationer och tycker väl mest att svenskarna gott kan följa dem i några månader, så jobbigt är det inte. Man behöver inte låsa in sig men man behöver inte heller fortsätta livet precis som förr. Tycker inte Stockholm ligger på en ”okej” nivå alls över huvud taget, tex, och Sveriges dödsantal är högt jämfört med många andra länder. Skåne har ju ännu en riktigt bra chans att sakta ner kurvan! Men det är synd att du blir ”trött” på mig för att jag bor i Australien och är extremt orolig för mina nära och kära i Sverige, verkligen synd om dig att jag försöker uppmuntra folk till att vara försiktigare, haha. Intressant synvinkel.

    Svara

    • A.G.

     |

     Men livet fortsätter inte som vanligt här heller! Jag hade vanligtvis åkt till mina föräldrar i Göteborg och Regina hade troligtvis spenderat dagen med sin mamma. Men nu fick man ändra planerna just för att inte riskera att sprida smitta. Regina åkte båt med typ 10 personer ett antal meter bort – men när läsarna bara vill skamma så framställs det som om hon var på ett fullsmockat disco och slickade 225 personer i ansiktet. Det kan lika gärna vara så att DU har smittat ner någon när du varit och handlat mat en dag, men det är ju inte intressant för dig att ta upp för du vill bara klandra andra eller hur?
     Jag (som faktiskt befinner mig i landet) upplever att svenskarna tar ett fantastiskt fint ansvar just nu. Alla jag känner som har minsta lilla snuva isolerar sig själva i veckor. Har en kollega som övertalade chefen att få arbeta hemifrån då hennes rethosta inte ger med sig (och tyvärr snåla det med att gå arbeta hemifrån hos oss). Känner många som hjälper grannar och släkt att handla för att de är riskgrupp eller över en viss ålder. Vi hanterar detta jättefint och även internationell media har börjat uppmärksamma att vår metod också fungerar. =) Om du bryr dig om dina svenska släktingar så mycket kan du ju be dem isolera sig hemma, det hjälper mycket bättre än att be Regina isolera sig. Tips tips. =)

     Svara

    • Jennie

     |

     Din retorik syftar ju endast till att skamma. Det som jag har riktigt svårt med vad du skriver är hur du försöker ge snäll kritik när du egentligen bara vill mästra. Urk.. 🤮 Och sen hur du försöker få det att framstå som att du är mer empatisk än andra, men ändå är helt oempatisk när du pratar om att det inte är så jobbigt att vara isolerad. Snacka om brist på empati ändå.

     Svara

 • R

  |

  Håller med!

  Svara

 • Matilda

  |

  Oj va tragiskt det folk skriver. Man får absolut vara ute och gå på restauranger och shoppa och allt det där om man är frisk. Är man riskgrupp kan man isolera sig. Men vi andra behöver inte isolera oss. Vi borde stödja butiker och restauranger och allt va det är så de inte går i konkurs. Det är också viktigt att tänka på.
  Om det hade varit så fel att åka båt. Ja då hade nog inte båten åkt utan varit stängd. Men stena line är ju ett företag som också har ju anställda som behöver lön osv. Så fint att göra det man kan och/eller vågar för att samhället och företagen ska finnas kvar.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv