Follow my blog with Bloglovin

Frågor & svar

Intressant det här med hörlurar utomhus – har du alltså inte hörlurar på dig när du går på promenad i stan eller i skogen? Ingen musik eller podcast? Själv är jag så van vid att lyssna på något när jag är på promenad så DET FUNKAR INTE utan hörlurar haha. När mina förra hörlurar gick sönder så skulle jag ut på en långpromenad men gick en kortare runda för jag blev så uttråkad att inte ha något att lyssna på haha.

Förstår dig! Alltså jag skulle önska att jag var en sån som kunde lyssna på podcast i skogen och på promenad, det vore ju så mycket mer underhållande. Men det går inte. Jag kan endast lyssna om jag har fri sikt åt alla håll, exempelvis om jag går vid havet. Det går också bra att lyssna på något när jag åker tåg eller buss, för då känner jag att jag har koll på min omgivning. Men om sikten är skymd eller om det är mycket som händer runt mig vill jag ha alla sinnen alerta. Det känns så läskigt annars. Jag gör det ibland ändå, men då måste jag pausa typ en gång i minuten eller har bara ena luren i.

När jag var liten skämdes jag så mycket över det här (då var det ju coolt att gå runt med en walkman, man var tönt om man inte gjorde det), så då hade jag hörlurar på mig och låtsades lyssna utan att spela musik. Gulle mig.

 

 

Hej Regina!
Är nyinflyttad i Helsingborg och känner mig helt lost i allt vad gäller restauranger, promenadområde, loppis-butiker osv. Du verkar ha så bra koll. Kan du inte dela med dig av alla dina bästa Helsingborgtips till en nyinflyttad lite lost tjej? 🙂

Välkommen! 🙂 Får liknande frågor så ofta och JAG VEEET att jag måste sätta ihop en Helsingborg-guide. Kan inte köra har-inte-bott-här-så-länge-kortet längre. Det kommer. Men här kommer några tips så länge:

Promenad: Landborgspromenaden! Går här typ varje dag. ÄLSKAR.

AW: Mollbergs (särskilt på tisdagar pga billigt bubbel).

Loppis: Framtid, Erikshjälpen.

Restaurang: KOL, Barrica, Tokyo 15.

Park: Finns många (Helsingborg <3), men Vikingsbergsparken är en favvo.

Lunch: Ginger, Olssons skafferi, Brutale.

 

Jag och min första katt och hund.

 

Nu blir jag nyfiken på när i erat förhållande F berättade att han aldrig vill ha husdjur, tror det hade varit en dealbreaker för mig om jag dejtat någon, haha! Hundar och katter ju <3 <3 <3

Ja, det var ju den egentliga anledningen till att vi hade en kris då för tre år sedan : ((

Skoja.

Alltså det är så knäppt för när han sa att han inte ville ha en hund när vi började träffas och pratade lite löst om sånt trodde jag han menade just nu och det var ju fine för det ville inte jag heller. Trodde inte det fanns människor som ALDRIG vill ha hund? Sjukaste jag hört? Men jag tar inte så allvarligt på det. Han kan nog ändra sig. Han är säkert en sån som inte tror han vill ha djur, men sen hade blivit helt besatt av vår hund och haft en t-shirt med bild på den typ.

Lägger i alla fall ingen tankeverksamhet på det nu, för i dagsläget vill jag inte ha ett husdjur. Får ta tag i det problemet när det uppenbarar sig.

 

Regina! Kanske knäpp fråga, men jag vet att du gjorde en titthålsoperation för ett par år sen. Har dina ärr bleknat? Opererade mig nyligen och har världens fulaste sår på magen. 🙁 Ge mig hopp om att det blir bättre?

Det bleknar! Oroa dig inte! Mitt ärr syns fortfarande och kommer nog alltid göra. Men det är väldigt svagt och stör mig inte. Hoppas du mår bra <3

 

 

Hej!! 🙂 var kommer din lampa som du har över matbordet från? Sååå fin!

Tack! Har svarat på detta tidigare, men fick en del frågor om den så tar med den igen 🙂 Den är från Mio! Finns här (annonslänk). Har dock monterat den fel (med vilje) så att glaskuporna kommer längre ner.

 

81 gillar

Kommentarer (35)

 • Kattis

  |

  Alltså, det skulle aldrig falla mig in att ha i båda hörlurarna samtidigt! Det känns oerhört sårbart och obehagligt. Inte på tåg osv heller. Men jag har alltid i den ena när jag är ute och går, haha. Dock pausar jag om jag känner mig otrygg/vilse/förvirrad… Då behöver jag all koncentration 🙏

  Svara

  • Egoina

   |

   Exakt så 🙈

   Svara

   • F

    |

    Jag tycker bara det är positivt att inte ha hörlurar (oavsett var man är). Mer eller mindre alla människor går ju omkring med sådana där air pods, oavsett om de lyssnar på något eller inte. Det är som att det är självklart att alltid lyssna på en podcast eller musik, alltid ska det vara något stimuli av något slag. Räcker det inte med hur mycket smartphones faktiskt förstör? Jag har en regel för min del, att inte lyssna på något vid kortare promenader. Vid längre, cirka en mil får jag lyssna på något. Menar inte att jag är särskilt duktig, vill mer uppmana till att lyssna på omgivningen!

    Svara

    • I

     |

     Vi är väl olika helt enkelt. Tror inte någon blir mer förstörd än dig för att den lyssnar på musik/podcast oftare och inte naturen/tystnaden.

     Svara

     • F

      |

      Det kan väl inte komma som en överraskning att smartphones på många sätt förstör hjärnan? Försämrar hjärnan är kanske ett bättre ord.

    • Maja

     |

     Jag har som regel att aldrig lyssna på musik när jag går i skogen. Har mått dåligt i perioder och då är det det som håller mig uppe. Fågelkvitter, lövsus och meditation.

     Svara

 • Ronja

  |

  Min sambo ville absolut inte ha en katt, men visade en katt från ett katthem som hade svårt att bli placerad. Skulle bara kolla lite sen vips blev vi hans föralltid hem, med dealen att ” han är min katt och mitt projekt” Nu går sambon upp mitt i natten för att släppa in katten för annars sover han oroligt 😉

  Svara

 • Anonym

  |

  Människor som säger att de aldrig vill ha hund kommer aldrig bli bra hundägare om de en dag skaffar en hund. Jag vill aldrig ha katt då jag inte gillar katter och skulle således aldrig kunna vara med någon som har katt då jag inte hade gett katten all den uppmärksamhet och kärlek den behöver.

  Och till dig som går med hörlurar i skogen: det bör du inte göra. Ha hörlurar bland folk – inte ensam i skogen.

  Svara

  • Polly

   |

   Håller med. Jag vill aldrig ha hund för jag tycker verkligen inte om hundar. Skulle aldrig låta mig övertalas av en ev framtida sambo heller för jag skulle inte bli en bra hundägare. Otroligt orättvist emot djuret som förtjänar mer. Skulle en ev partner se det som en dealbreaker, ja då får det väl vara så helt enkelt 😀

   Svara

  • Kattis

   |

   Tror att de flesta som faktiskt får ett djur i sitt hem faller till föga och tar hand om det. Min familj har aldrig varit kattmänniskor t.ex., men vi fick ändå in katter i hemmet och alla är engagerade.

   Svara

  • Petra

   |

   Eller så kan människor som sagt att de aldrig vill ha hund ändra sig och bli fantastiska, bättre än andra, hundägare som älskar det 🙂 Är detta ett beslut man tar vid födelsen att ”jag ska aldrig ha hund” och därför är det kört? Förstår ej.

   Min pappa ville inte skaffa hund när jag var liten. När hunden (som jag fick ja!) dog är det en av få gånger jag sett min pappa storgråta och sakna honom enormt mycket.

   Svara

  • Ella

   |

   Tror det beror på varför de inte vill ha ett djur. Mina föräldrar vill inte ha hund eller katt för att de är rädda om sina möbler, vill ha frihet att resa och inte vill betala veterinärkostander (Pga dyrt). Båda är EXTREMA djurvänner och vi har räddat hur många vilda djur som helst, åkte fler mil en gång för att vi hittade en övergiven fågelunge (säkerställde såklart att mamman inte var i närheten osv) för att lämna över till någon slags rovfågelsexpert. Om de skulle skaffa ett djur så skulle de ta hand om den på bästa möjliga sätt och säkert betala hur mycket som helst för att djuret skulle må bra, men de vill bara inte just nu.

   Svara

 • Sanna

  |

  Min kille ville inte ha katt men jag är uppväxt med katt och ville så klart ha en. Men han ändrade sig, vår kisse fyller 10 år i år och har bott hos oss sen han var 12 veckor, husse och han är bästisar 😻

  Svara

 • Helen

  |

  Jag skaffade tamråttor när jag var tonåring. Min pappa sa att han aaaaaaaldrig skulle ta i dem, de var mitt projekt!
  Han gullade mest med dem och tyckte det var fruktansvärt när de gick över regnbågsbron knappt två år senare.

  Sen är min pappa fantastisk med både djur och barn, så det var väl egentligen ingen överraskning att han skulle ta till sig råttorna 😏😍

  Svara

 • Josefine

  |

  Jaaaa uppskattar Helsingborgstipsen! Ser gärna fler! Pojkvännen är uppväxt här men han har fanimej noll koll på typ loppisar och sånt.

  Svara

  • Elin

   |

   Då kan jag även tipsa dig om Pingstkyrkans Second hand-butik på Gåsebäck 🙂

   Svara

 • Emma

  |

  Vill inte dra igång något internetkrig lol (folk kan ju vara så himla arga när de är anonyma), men tänkte ändå ge min åsikt om det där med husdjur.
  Själv älskar jag djur, men om jag skulle träffa någon och bo med denne och han inte vill ha djur så skulle jag aldrig försöka få honom att ändra sig eller tvinga honom. För enligt mig är det att likställa med att tvinga någon eller tjata och tjata tills den ger med sig att skaffa barn.

  För djur och barn är ju båda ett stort ansvar och under en lång tid. Även om djur förstås är enklare att separeras ifrån om man skulle göra slut. Men i många avseenden är det ju likvärdigt.

  Tycker man ska respektera folks vilja även i djurfrågan. Och istället då vara den som antingen lever utan djur trots att man älskar djur, eller lämna förhållandet ifall man värdesätter ”djur-havandet” högre.

  Svara

  • Polly

   |

   Håller 100% med!

   Svara

  • Kattis

   |

   Det här är inte en start på ett krig men är det någon som sagt att den ska tvinga sin partner att skaffa djur? Eller att det är lämpligt att tvinga någon? Det tror jag alla är överens om att det är dåligt…

   Svara

   • Egoina

    |

    Håller med. Självklart ska man inte tvinga någon och när jag skrev ”vänja honom vid tanken genom långsam manipulation” i förra inlägget menade jag detta skämtsamt såklart. Jag tror dock inte det är omöjligt att han kan ändra sig. Vi kommer från två olika uppväxter, jag är uppväxt med djur och tycker därför det är helt naturligt medan han inte är det. För honom har det aldrig ens funnits på kartan, han har alltså aldrig tänkt på det eller övervägt det. Jag vet att han hade älskat livet med hund, han vet bara inte om det eftersom han aldrig upplevt det.

    Oavsett, som det ser ut nu vill ingen av oss ha djur och om jag vill i framtiden och han inte vill blir det såklart inga. Men om han ändrat sig då vore det kul 🙂 Skulle inte tvinga in någon i någonting och självklart vet jag vilket ansvar det innebär. Det viktigaste för mig är att hunden får ett bra liv och att det är viktigt för oss båda.

    Svara

    • Emma

     |

     Jag menade absolut inte att du sagt det Regina 🙂 Det var mest en tanke jag fick när jag läste och som jag även liksom fått vid andra tillfällen när andra människor pratat om det ämnet. Hoppas du inte tog illa upp! 💛

     Svara

  • S

   |

   Hur skulle det vara enklare att lämna sitt djur? Tycker man det är så självklart ska man absolut inte ha djur!

   Svara

   • Lisa

    |

    Verkligen.

    Svara

  • Lisa

   |

   Håller verkligen med! Djur är som barn. De behöver man ta hand om uppfostra och ge kärlek precis som man ger till sina barn. Jag älskar hundar men vill aldrig ha barn och då är det viktigt för mig att den jag träffar är på samma nivå. Skulle aldrig någonsin skaffa barn bara för att min partner vill det – det är ju något att ta hand om hela livet.

   Svara

 • Emma

  |

  Jag tycker det låter sunt att inte hela tiden lyssna på något. Att kunna vara med bara sig själv och sina tankar, kunna ta in alla intryck i t.ex. skogen tror jag är väldigt bra för välbefinnandet 🙂

  Svara

 • I

  |

  Jag vill aldrig ha djur och skulle typ bli irriterad om någon försökte ändra/övertala mig. Det är ju ändå en big deal att skaffa ett husdjur. Det ska inte vara ett framtvingat beslut.

  Svara

 • Polly

  |

  Klart jag skulle kunna ta hand om ett djur, skulle det magiskt dyka upp en katt/hund i mitt hem som jag inte blir av med så skulle jag utan problem ge basic needs. Men jag vill inte.
  Och ett djur ska inte leva så =)

  Tur alla är olika

  Svara

 • Jessi

  |

  Jag är en sån som aldrig vill ha en hund, är rädd för de flesta och känner i bästa fall bara obehag. Katter gillar jag däremot (Men ingen stor kärlek där heller), och ville absolut inte ha någon pga allt besvär. Blev övertalad av barn och man, och gissa vem älskar katten över allt annat. Kan inte tänka mig att vara utan.

  Svara

 • Petra

  |

  Att folk måste dra allt så långt haha. Jag tror att de flesta är överens om att inte TVINGA någon till varken djur (eller barn…)

  Men bara för att man en gång tänkt att man inte vill ha djur så betyder det inte att man kan ändra sig? Att diskutera och drömma om det kan ju göra så att båda vill det till slut av flera olika anledningar. I dagsläget skulle jag ex. aldrig kunna tänka mig att ha en katt (jag är en hundmänniska som tycker att katter är läskiga och oberäkneliga) MEN det betyder inte att jag skulle bli arg om ex min son eller sambo skulle prata om att de vill ha katt i framtiden haha. Det känns långt borta nu men jag är ödmjuk inför tanken att jag någon gång kan ändra mig iaf. Jag hatade vin, nu älskar jag det. Hatar inte personerna som försökte få mig att uppskatta det heller.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha exakt!

   Svara

 • Emma

  |

  Som en fellow helsingborgare kan jag tipsa om att gå promenad genom pålsjöskog och bort till Sofiero! Stanna till på brödkultur för världens godaste kaffe på vägen! 🙂

  Svara

 • S

  |

  Vad skönt med någon som känner likadant om hörlurar! Har aldrig i det om jag inte sitter på bussen eller är på gymmet typ, klarar inte den ”instängda” känslan. Är också en sådan som inte vill sitta med ryggen mot folk och alltid försöker ha ryggen mot väggen om jag tex äter på restaurang. Tänker att det kanske hänger ihop? Man vill ha full kontroll liksom.

  Svara

  • Egoina

   |

   Samma här!! Blir så stressad om jag inte får ”rätt plats” på restaurangen. Värsta är att sitta med ryggen mot dörren.

   Svara

 • Denice

  |

  Jättebra att du har det tänket kring hörlurar! 🙂 Det hade inte jag för några år sedan, men efter att ha blivit överfallen på en skogsrunda med båda hörlurarna i och noll koll på min omgivning så kan jag säga att att mitt tänk har förändrats. Man ska inte gå runt och vara rädd, men det är viktigt att ha vara medveten om vad som händer runt omkring en 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Så hemskt! ❤️

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv