Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Rummet är klart

I fredags blev väggarna och skjutdörrarna klara och vår lägenhet förvandlades från en tvåa till en trea.

 

Här kommer min planlösning igen så att ni förstår hur allt hänger ihop.

Jag har alltså byggt väggar där det står vardagsrum/arbetsrum. När jag köpte lägenheten tänkte jag ha ett öppet kontor där. Jag köpte möbler och så, men det blev aldrig att jag använde det. Det var bara så omysigt och opraktiskt. Funderade på vad jag skulle göra med den ytan istället och länge blev det tråkigt nog bara ett avlastningsställe.

 

Jag ville ha kvar öppenheten, men ändå kunna utnyttja ytan bättre på något sätt. Då slog det mig att jag kan ju ha skjutdörrar!

På så sätt är öppenheten kvar och ljuset förstörs inte så mycket. Men det går ändå att stänga och faktiskt utnyttja som ett rum när man behöver, samtidigt som det är lättare att möblera. Övervägde industriglas också, men blev aldrig helt såld på det.

 

Här är ena delen av rummet där vi ska ha skrivbord och en bokhylla på väggen bakom.

 

I andra delen av rummet vill vi ha en säng. Min tanke är att den ska bäddas med stora fina kuddar till vardags så att det blir en mysig plats att sitta på.

Jag kommer ju ha Helsingborgs mysigaste kontor? Ett skrivbord med molnutsikt och en myshörna att varva med. Mitt hemmakontor kan ju inte komma mer lägligt…

 

Jag valde ganska enkla dörrar som påminner om resterande dörrar i lägenheten. Tycker det blev enkelt och fint.

 

Jag är verkligen supernöjd!

Är så glad att jag kom på denna idé. Det kommer bli så fint när vi får upp lite tavlor och så. Kanske även en byrå här till vänster. Plötsligt känns vår lägenhet så mycket större!

 

272 gillar

Kommentarer (35)

 • Agnes

  |

  Så smart! Fint det blev!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack! 😍

   Svara

 • Kattis

  |

  Jaaa så fint! Och mycket bra val att inte ta industriglas tycker jag. Visst är det snyggt men detr ju 100% en fluga som kommer försvinna. Mer hållbar lösning med en vanlig vägg. Och snyggt blev det!

  Svara

  • Egoina

   |

   Så kände jag också. Tack 🙂

   Svara

 • Lisa

  |

  Men det var ju redan en trea?! ☺️

  Svara

  • Egoina

   |

   2,5 var det. Men menar mer att det känns som en trea nu när jag kan utnyttja rummet ☺️

   Svara

 • En annan Regina

  |

  Wow vad bra det blev!

  Svara

 • Sofie

  |

  Wow! Det blev verkligen superbra! Förstår dock inte varför din lägenhet inte är en trea i från början 🤔 Du har ju ett sovrum, två ”vardagsrum” och ett kök. Hur kommer det sig att det inte räknas som 3 rok?

  Hursom, tycker det blev hur bra som helst 🙂

  Svara

  • E

   |

   För det är inget riktigt vardagsrum den delen hon byggt om. Därför räknas det dom en 2,5

   Svara

 • Emelie

  |

  Fint det blev!
  Har ett gästrum/kontor med en 120-säng med 6 stora kuddar (65×65cm) och 4 st 50x50cm, och så en mysig pläd. Min favoritplats i lägenheten ❤

  Svara

 • Felicia

  |

  Det blev superfint!!

  Svara

 • Sara

  |

  Jättefint!

  Svara

 • Jessica

  |

  Tycker du gjort bra val! Det blev ju supersnyggt 😍 ! Tycker att industriglas är jättesnyggt också, men känns som att väggar var snyggaste lösningen för ditt hem 🙂. Innan jag hade läst klart allt tänkte jag oxå att nu får hon ju plats med fler posters, kom ner till sista stycket och japp, där kom de 😂

  Svara

 • Mathilda

  |

  En nyfiken fråga! När det tog slut mellan er där ett kort tag skaffade ni er båda nya boenden. Har F sålt sin lägenhet nu och köpt in sig på din eller hur blev lösningen?:) du behöver såklart inte svara. Bara nyfiken!

  Svara

  • S

   |

   Hon svarar på det i ett tidigare inlägg 🙂

   Svara

 • Angelica

  |

  Så fint! 👏🏻
  Köpte förresten Ticket to ride efter att du har skrivit om det flera gånger i bloggen och spelade med min man och 10-åring och SÅ himla roligt det var! Vi glömde bort att laga middag för att vi var så inne i spelet 😂 och bara ”Gud vad är klockan? Halv sju?!! Shit! Vi får beställa pizza!” 👍🏻😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha så roligt! Visst är det kul 😀

   Svara

 • BB

  |

  Får man fråga vad du fick betala? Kollade på en bostadsrätt idag och ska den funka för oss så måste vi också sätta upp en vägg så. De är de jobbiga med bostadsmarknaden ”bud börjar i imorgon” men herregud jag måste hinna räkna på vad de kommer kosta innan med (två toaletter med behöver renovering med)!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh sånt är så jobbigt. Det kostade 24.000 efter ROT. Men det skiljde jättemycket mellan olika offerter, så det är svårt att svara på vad du kommer få för pris. Lycka till! Kram!

   Svara

 • Charlotte

  |

  Jättefint! Tips är att sätta skrivbordet kortsida mot fönstret = man ser den som sitter i soffan/sängen samt man kan sitta två och jobba mittemot varandra (om skivan är tillräckligt djup) 😻

  Svara

  • Egoina

   |

   Misstänker att det är för litet, men ska prova 🙂

   Svara

 • H

  |

  Så fint! Och praktiskt sen när första barnet kommer 🙂

  Svara

  • Maria

   |

   Alla kanske inte kan få, eller vill ha barn 🙂

   Svara

  • S

   |

   När? Sluta anta att andra ska, vill eller kan ha barn

   Svara

 • Wickan

  |

  Det blev superfint 👌 Bra val att göra en ”riktig” vägg istället för industriglas. Känns nog skönare om någon sover över med att hen kan stänga in sig lite.

  Svara

 • Pernilla

  |

  Galet fint!!! 😃

  Svara

 • Rebecca

  |

  Blev så himla fint!! Bra jobbat 🌻

  Svara

 • Robert

  |

  Blev kanonsnyggt! 🙂

  Svara

 • Malin

  |

  Det blev verkligen jättefint! Mina föräldrar har byggt skjutdörrar mellan kök och vardagsrum, så praktiskt att kunna stänga av rummen när man vill. Om jag var du och det fick plats skulle jag ha en bäddsoffa istället för säng så flera gäster får plats. Lika mysigt att ligga i en soffa tänker jag 🙂 jag har det så i mitt lilla extrarum

  Svara

 • Linda

  |

  Hej Regina!
  Är nyinflyttad i Helsingborg och känner mig helt lost i allt vad gäller restauranger, promenadområde, loppis-butiker osv. Du verkar ha så bra koll. Kan du inte dela med dig av alla dina bästa Helsingborgtips till en nyinflyttad lite lost tjej? 🙂

  Svara

 • Anna

  |

  Blev så otroligt bra. Inspirerade med någon som sätter upp en vägg, känns som att man oftare ser folk som river väggar. Älskar att du gjorde det stilrent och med en stil som håller längre än en industrivägg stilmässigt – tror jag.

  Sen vill jag bara tacka för din blogg. Jag är narkosläkare på intensiven och hela mitt liv nu handlar om Corona, både arbetstid och fritid, drömmer om jobbet osv. Så galet skönt att logga in på din blogg och för någon minut tänka på något annat. Det ger mig verkligen en kort paus i denna mardröm. Tusen tack!

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack själv för det viktiga arbete du gör <3 🙂

   Svara

 • Petra

  |

  Superfint! O väldigt trevligt att ljuset inte försvann. Som nästa projekt skulle jag ha att ”vända” på dörrarna till förråd o klk:en, så dom öppnas utåt = mer plats till förvaring!😃🤪

  Svara

 • Ljuba

  |

  Hej! Var köpte du skjutdörrarna?

  Svara

 • Caroline

  |

  Min partner som också jobbar hemifrån sitter ute i vårt varmförråd, haha! Kunde knappt ta sig fram till skrivbordet fram till i helgen då vi försökte ordna till det där inne. Men bra arbetsmiljö är det icke. Ska skaffa nåt draperi att ha framför all skit så han slipper se det. Jag hade aldrig kunnat jobba där. Brr.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv