Follow my blog with Bloglovin

Födelsedag i coronatider

 

Det här är jag just nu. Haha.

Fyller år på onsdag och har planerat att ha födelsedagsfest nästa lördag. Men som läget är nu är det inte säkert att det blir av. Det verkar som att det kommer gå bra att ha en födelsedagsfest, men det kan ju bli som i Danmark att man avråds från det. Det är inte heller säkert att folk kan eller vill komma. Kan alltså inte planera alls just nu och det gör mig så opepp. Kanske man bara ska strunta i det och fira i sommar istället? Jag vet ej.

Just nu i skrivande stund har jag en side by side kyl och frys som står mitt i vardagsrummet. Jag har nämligen beställt en ny som kommer imorgon, så vi har dragit ut den gamla för att göra plats. Har haft en bevakning på den på Prisjakt i evigheter och plötsligt gick priset ner, så då slog jag till! Min gamla kyl fungerar fortfarande, men den är svår att ställa in (ofta fryser saker i kylen och förstörs) och det luktar konstigt i frysen. Typ frys-lukt som sätter sig i maten och inte försvinner oavsett vad jag gör eller googlar fram. Sjukt äckligt. Men kanske kan man få rätt på den om man kan sånt? Tänkte att jag ska lägga ut den för en symbolisk summa på Blocket och hoppas att någon vill hämta.

 

83 gillar

Kommentarer (22)

 • Robert

  |

  De kan väl göra en paus i almanackan också när allt annat pausar, haha? F-f-fast man vill kanske inte att det skall vara mars i en evighet heller förresten. 😉

  Svara

 • Frida

  |

  Brukar enbart fira min födelsedag med en god middag ihop med min man så tänker att det är sådär för mig varje år haha (fast det är ju självvalt såklart så inte samma sak!) 🙂

  Själv har man BF om 3 dagar och jag känner exakt så som bilderna visar. Mina föräldrar och syskon som bor i Sverige kan inte komma och hälsa på. Mina svärföräldrar är lungsjuka och därmed isolerat sig själva. Till råga på allt har skolorna stängt här i UK så nu får jag hemskola äldsta barnet allt medan vi ‘social distancing’ från alla andra. Får se hur gammal vårat andra barn hinner bli innan hen träffar någon 🙂 🙂 🙂

  Svara

 • Hanna

  |

  I hear ya! Fyllde år igår och hade stora planer på restaurang med vänner och staycation på hotell sen i helgen. Nu blir det att sitta inne och käka bönor… men hellre det än att vara sjuk, I guess.

  Svara

 • Sara

  |

  Trist med din fest men samtidigt kanske det känns bättre i hjärtat att fira senare då ingen behöver gå med en klump i magen i rädsla för att träffa andra. Senare kanske man slappnar av på ett annat sätt och kan fokusera på din fest helt och hållet.

  Svara

 • Jennifer Bruset

  |

  Min son fyllde i veckan. Och dottern fyller om mindre än en månad. Inte så kul för dom heller. Säkert inga som vill komma på kalas i år.. 🙁

  Svara

 • Emma

  |

  Tänker rent spontant att jag själv skulle ha avvaktat I alla fall 😬 Ni kan alla fira via Skype med en varsin måltid och drink framför datorerna haha, kan ju bli kul och verkligen en födelsedag som är utöver det vanliga som man minns för livet 😅

  Svara

 • Bunny Therése

  |

  Samma här! Kommer spendera min 30-års dag helt själv! Men tänker lite samma. Till sommaren kan man fira. Kanske roligare, bjuda in många och götta sig i värmen när allt detta (förhoppningsvis) är över.

  Svara

 • Patrullerande språkpolis

  |

  En liten kille på mitt jobb har pratat om sitt sexårskalas hela året. Dom skulle vara på lekland, äta korv och gå på skattjakt. Han har planerat och längtat och nu är allt inställt.
  Riktigt hårt när man fyller sex.

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh! <3

   Svara

 • S

  |

  Jag fyller snart år och för mig hade det sett ut sådär även utan virus, har bara en kompis så det känns mest sorgligt att fylla jämnt. Så silver lining för min del är att jag kan skylla på corona när nån frågar varför jag inte ska fira..

  Svara

  • Johanna

   |

   Samma här, har ångest att fylla 30 och man vet alla har många vänner som dom har en stor fest med. Och själv lär man sitta ensam😔 är dock väldigt introvert och trivs bäst ensam och vill absolut int va i centrum. Men ha middag med vänner hade int varit fel.

   Svara

  • Johanna

   |

   Samma för mig. Har absolut inga vänner. Har sån ångest för vårt bröllop där jag endast kommer ha mina föräldrar samt far- och morföräldrar som gäster. Medans min sambo har hur mycket vänner och släkt som helst. Är dessutom ensambarn så har ingen som t.ex. kan vara brudtärna eller så. Skäms så mycket för detta.

   Svara

   • Julia

    |

    Förstår dina känslor men det är inte fy skam att få ha både mamma och pappa och mormor och morfar och farmor och farfar på plats <3 Få förunnat skulle jag säga! Kram

    Svara

   • Ida

    |

    Hej! Vart håller du hus Johanna, och Johanna kommentaren över om ni inte är samma person? När är bröllop/30-års firande? Finns säkert grymma brudar här som vill lär känna er och ställa upp ❤

    Svara

   • S

    |

    Förstår precis, är den största anledningen till att jag aldrig kommer gifta mig..

    Svara

    • Mia

     |

     Var bor du?❤

     Svara

     • S

      |

      Stockholm!

 • Sara

  |

  Ska gifta mig om 6 veckor… Vi får se om det blir av. Har bjudit ca 100 så oddsen är rätt höga att vi måste ställa in eller att många inte vågar komma. Tråkigt såklart men sålänge vänner och familj är friska så är jag tacksam. Min kille tillhör två riskgrupper och jobbar på lågstadiet så bara han förblir frisk tänker jag inte klaga en sekund om vi får ställa in.

  Svara

  • Sara

   |

   Oj, menar såklart att oddsen är låga. Tenderar att blanda ihop oddsen och sannolikheten/risken

   Svara

 • Linda

  |

  Nu måste jag vara ”the poop in the pool” om vi ska stanna landet med karantän etc för att förhindra smittspridning pratar vi 6-18 månader inte några veckor som många verkar tro..

  Svara

 • Emma

  |

  Du kanske kan bestämma att INGEN får gratta dig nu i mars? Att du helt enkelt flyttar hela födelsedagen till september eller något 😄 Så hade nog jag gjort. Alltså att varken F, din mamma eller någon annan i din närhet får ge dig presenter eller gratta på något sätt.

  Svara

 • Jessica

  |

  Fyller också år nästa vecka 😩 hade visserligen inte tänkt ha fest men vill bjuda mina föräldrar, svärföräldrar och syskon på middag. Hoppas alla är friska och vågar komma…
  Är dock tacksam över att jag fyllde 30 förra året och blev väldigt uppvaktad då.

  Usch, får sådan ångest över hur samhället stannar upp nu och folk inte vågar umgås 😰

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv