Follow my blog with Bloglovin

Den sista kvällen som inte var den sista

Vilken jäkla dag. Har rest runt halva stan för att hitta en grej vi behöver till golvet imorgon som var slut överallt. När jag äntligen kom hem skulle jag vara smart och lägga fram mitt pass till resan på söndag och upptäcker då att det gick ut för flera månader sedan. Alltså panik!

Har efter ihärdigt googlade och hjälp från kompisar kommit fram till att jag förhoppningsvis kan få ett provisoriskt pass på norska ambassaden i Köpenhamn. Håll tummarna för att det går! Annars kan jag inte följa med till Österrike på söndag.

Men låt oss prata om något roligare. Vi skruvar tillbaka tiden till i fredags:

 

Efter jobbet tog jag med mig min resväska och promenerade till stationen för att ta tåget fel riktning. Istället för att åka hem åkte jag till Köpenhamn. För att skaffa ett provisoriskt pass! Haha nä. Men det borde jag ju gjort. Jag skulle på mini-weekend med Caroline!

Caroline som jobbar i Köpenhamn mötte upp mig vid tåget. Precis då fick jag en notis på telefonen om att Corona-viruset kommit till Sverige. “Nu är det kört”, sa jag. “Detta kan vara vår sista kväll i livet”. Och bara sådär hade vi satt tema för kvällen.

 

Vi började med ett glas bubbel såklart. Gick till ett ställe där bartendern inte förstod svenska. “I’m from France”, sa hon och då beställde Caroline helt sonika på franska. Jag ba: ??? Vet ju att hon pratar franska, men blev ändå så imponerad.

Är inte detta den bästa delen av kvällen ändå. Det första förväntansfulla glaset.

 

När vi kom ut hade det redan börjat skymma och vi spanade i affären längs vägen till vårt hotell. Såg mycket fint, men köpte inget annat än strumpbyxor.

 

Väl framme och incheckade drack vi bubbel, lyssnade på musik, tog sönder strumpbyxorna och provade kläder.

 

Redo för att göra stan!

Men först: mat. Att leta restaurang var ett uppdrag vi (= Caroline) tog mycket seriöst och vi valde slutligen Garden Restaurant.

 

Och vi blev inte besvikna. Lägg ägg vad gott det var. Kanske topp tio av rätter jag ätit någonsin. Så välkomponerad. Ville gråta!

Brukar numera fråga alla personer jag träffar vad de hade önskat som sin sista måltid och nu har jag äntligen ett bra svar själv. Detta!!! Sjukt att jag knappt vet vad det var. Typ kalv, blomkålspuré, chips och sotade rödbetor.

 

Inte nog med det hade jag även en mycket fin utsikt.

 

Avrundade den lyckade måltiden med crème brûlée och kaffe med Baileys. Sen var jag så mätt att jag hade svårt att andas. Blir väl så när man slickar tallriken.

Efter maten var det dags för kvällens höjdpunkt och egentligen hela anledningen till vår mini-weekend: karaoke! Vi som endast brukar sjunga karaoke i vardagsrummet till youtube ville såklart göra det på riktigt för en gångs skull. I mikrofon. På scen.

 

Vi gick till Sams bar och peppen var total. Men oj vad besvikna vi blev. Det var smockat med folk och man kunde röka inomhus (fick seriöst tvätta håret tre gånger innan röklukten gick bort). Vi höll humöret uppe ändå och beställde låtar, men fick vänta över en timme på att det blev vår tur och när det äntligen var vår tur stal någon annan låten. Vi lyckades sjunga kanske 3 låtar och då var vi ändå där från 23.00 till 05.00. Så fail.

Aja. När vi släppte karaoke-biten hade vi väldigt roligt. Jag har sagt det innan, men det är verkligen något särskilt med karaokeställen. Folk är mycket mer öppna och sköna.

 

Sen blev det suddigt och dags att åka hem. Blev ett stopp på Mcdonalds där jag råkade stjäla med mig någons chili cheese. Men synden straffade sig snabbt för dom hade glömt min dipp.

Tack för denna gång Köpenhamn! Ses snart igen! Ja…jo…tydligen jättesnart då klantjag behöver ett pass.

 

121 gillar

Kommentarer (33)

 • Malin

  |

  Jag har fått höra att man bara kan ansöka om provisoriskt pass max 24h före avresa men det kanske inte är så längre, hoppas inte!

  Reply

  • Egoina

   |

   Tänker att det inte kan vara så i mitt fall då det är så krångligt att behöva ta sig till ambassaden osv. Ska ringa idag och fråga. Håll tummarna!

   Reply

   • Hanna

    |

    Risken är att du måste åka till ambassaden i det landet du är bosatt i! Min förra pojkvän fick det beskedet när han skulle skaffa provisoriskt (nu var han dock inte från ett eu eller ess (????) land)

    Reply

    • Egoina

     |

     Pratade med ambassaden i Köpenhamn och det gick bra 🙂

     Reply

     • Anna

      |

      Kan du inte fixa det på norska konsulatet i Malmö?

     • Egoina

      |

      Nej tyvärr 🙁

 • Hanna

  |

  Ni får åka till Japan och boka ett sånt där privat karakoke-rum! Fast då är det ju ingen publik iofs ?

  Reply

  • Amanda

   |

   Sådana rum finns även i Sverige! Kan verkligen rekommendera det om man är ett sällskap – och ju fler desto bättre! Sjukt kul! 😀

   Reply

 • Mila

  |

  I höstas skulle vi resa söderut och jag kollade snabbt mitt ID-kort, japp, helt lugnt. Sedan påminde jag sambon som självsäkert sa “Ingen fara, mitt pass gäller länge till!”. Jag sa ändå åt honom att för min skull kolla in sitt pass. Han kollade och givetvis hade det gått ut. 😛 Så det var tur att det var 4 veckor kvar till resan för han hann ju förnya det på vanligt vis.

  Reply

 • Maja

  |

  Har du testar karaoke på Azalee på möllan? Mkt stammisar och väldigt poppis att sjunga dock så man ska nog vara där tidigt och skriva upp sig för kvällen.

  Reply

 • Louise

  |

  Kan du rekommendera hotellet? Ska till Köpenhamn snart och behöver tips☺️

  Reply

  • Egoina

   |

   Njä, det var helt okej, men skulle inte super-rekommendera 🙂

   Reply

  • Maja

   |

   Jag kan tipsa om Hotel skt Petri. Bodde där i somras och frukosten var fem av fem.

   Reply

 • Sofia

  |

  Österrike är med i Schengenavtalet så du klarar dig fint med bara ID-kort 🙂

  Reply

  • Egoina

   |

   Har inget tyvärr, endast körkort 🙂

   Reply

   • Olivia

    |

    Jag bodde i Österrike i 2 år och reste mycket fram och tillbaka till Sverige och enda gången någon någonsin kollade mitt pass var precis efter bombdådet mot Bryssels flygplats, annars kollade dom aldrig det (såvida man inte checkar in bagaget då, men man kan ju resa utan bagage)

    Reply

 • Rebecca

  |

  Haha, jag var på den baren i lördags! Så sjukt, vi missade varandra med en dag. ?

  Kram,
  Rebecca

  Reply

  • Egoina

   |

   Så typiskt!

   Reply

 • Elena

  |

  Åh, vad jobbar din vän med i CPH? Vill så gärna flytta dit och hör många svenskar jobba där men begriper inte vad jag skulle kunna jobba med med tanke på att jag förstår noll danska. Hehe

  Reply

  • Egoina

   |

   Hon jobbar som content manager för svensk marknad lägligt nog ☺️

   Reply

  • Angelica

   |

   Hej! Hopper in och svarar, då jag har lite erfarenhet av att jobba i Köpenhamn (12 år) ? Du lär dig danska rätt fort om du övar dig – danska radiokanaler, serier osv är ett bra tips. Läsa danska nyheter och inte vara rädd för att använda språket i vardagen är också bra. Många butiker i Kbh jag svensk personal, samt restauranger. Svenska anställda är populära på grund av den svenska servicenivån som är något högre än den danska ? Fråga gärna om du undrar mer! Jag älskart! Numera bor jag också i KBh, och jag flyttar aldrig hem till Sverige igen ?

   Reply

 • Malin

  |

  Har du Köpenhamn-tips? Fina, mysiga, roliga ställen samt barer och restauranger? Är så sugen på att åka på en tripp till sommaren!

  Reply

  • Cornelia

   |

   Drick öl i kødbyen, käka pizza på bæst och shoppa på strøget ☺️

   Reply

 • kranar

  |

  Hänt mig mig, så jobbigt!

  Reply

 • Robert

  |

  Så smarrigt och kul. 😉

  Reply

 • Freya

  |

  3 låtar var väl mycket på en kväll, även om ni var där länge. Avskyr när samma människor hela tiden intar scenen på sådana ställen! Vill man sjunga mycket får man väl boka ett eget karaoke-bås eller köra hemma. Men hoppas ni hade roligt ändå, trots att ni inte fick sjunga så mycket 🙂

  Reply

 • Pia

  |

  Du får ta en kryssning till Finland och sjunga karaoke!

  Reply

 • Ulrika

  |

  Vilket vackert leende din vän har! 🙂

  Reply

 • BB

  |

  Jag blir alltid skit imponerad när folk kan fler språk än svenska och engelska ? mest förvånad blev jag när jag och sambon skulle beställa subway i Warszawa och han säger allt på polska?! När jag fråga hur fan han kunde de så säger han oförstående att han har ju varit på subway där innan. Haha och, som om man kan de bara för de ? men han är helt sjuk med språk, har han hört något en gång så kan han de sen.

  Reply

  • Egoina

   |

   Hahah så kul!

   Reply

 • Kamilla

  |

  Hahaha, åh, Sams Bar <3
  Jag och min syster hamnade där spontant när vi hade weekend i Köpenhamn 2013. Vi var SÅ pepp på karaoke men väntade i TRE timmar innan vi fick sjunga våra låtar!! Det var ett stort sällskap från Asien som seriöst hade köat hur många låtar som helst, haha.
  Men det var en kul kväll. Ett gäng härliga norrmän söp oss under bordet medan vi väntade på att få sjunga! Köpte också med mig en Sams Bar-tshirt. Som jag fortfarande har kvar, haha.
  Älskar karaoke men SÅ kul är det inte att behöva vänta!!! 😉

  Reply

  • Egoina

   |

Lämna en kommentar

Arkiv