Follow my blog with Bloglovin

4 nya saker hos mig

Innehåller annonslänkar.

Några grejer jag köpt på sistone:

 

Förra årets Black friday fynd var den här. Behövde en plånbok som snarare är till för kort än kontanter. Kommer inte ihåg sist jag såg sedlar och mynt. Vet inte ens hur de nya ser ut?

 

Denna har plats till alla mina kort, plus att den knappt tar någon plats i väskan. Mycket nöjd! Från Lindex.

 

Hmmm vad döljer sig i denna box?

 

Ett doftljus! Har ju egentligen köpförbud på doftljus, men doft av Regina var ju lockande : ))

När jag var liten hittade jag aldrig mitt namn på saker. Ville ju också så gärna ha en penna eller en hårborste med mitt namn på. Var därför tvungen att köpa detta doftljus som heter som jag.

 

Bästa köpet på länge. Älskar denna återfuktande mist från Indy Beauty. Den innehåller hyaluronsyra och antioxidanter som skyddar mot blue light (vad det nu betyder haha). Jag sprayar den över sminket på morgonen och sen sprayar jag ansiktet när jag kommer hem från jobbet och känner mig så frääääsch.

Älskar att jag blivit en spraya-ansiktet-person. Identifierar mig med dom som sköljer ansiktet med kallt vatten på film.

 

Sist men inte minst ett gammalt köp. Köpte ju dessa amaryllislökar i början av december.

När de blommat klart klippte jag av stjälkarna, men lät lökarna stå kvar. Döm min förvåning när de blommade igen. Och igen! Snacka om valuta för pengarna. Undrar hur mycket som gömmer sig där i?

 

107 gillar

Kommentarer (32)

 • Mila

  |

  Haha fick en så rolig bild av ansiktssprej-delen. Att du stressar som en galning, bråkar med en kollega, och sedan kommer in på kontoret, drar fram sprejen och sprejar 3 ggr i fejset och sedan ser lugn och lycklig ut. 😛 En dålig reklam liksom… 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Exakt ?

   Svara

  • Terese

   |

   Hahahh otroligt rolig bild du målade upp!

   Svara

 • Sandra

  |

  Jag är helt beroende av att spraya facet. Så nice!! Jag har en face mist från Body Shop men vill köpa flera, men försöker inte go-crazy. Vill ha plånkan! Precis en sån jag vill ha. Hoppas de har kvar dem.

  Svara

 • Sara

  |

  Luktar den starkt den där ansiktssprayen? Är sugen på att prova men klarar inte AV när det luktar för mycket ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tycker den luktar behagligt och fräscht och inte för mycket. Men den luktar inte ingenting 🙂

   Svara

  • Sandra

   |

   Jag har samma och tycker den luktar för mycket! Är annars väldigt okänslig för dofter!

   Svara

 • Caroline

  |

  Blue light, ljuset från mobil/dator.

  Svara

  • Egoina

   |

   Men liksom…hur skyddar det? haha

   Svara

   • Josefine

    |

    Jag undrar snarare hur blått ljus kan skada huden?! Hade gärna läst några studier på området, om någon sitter på den informationen (alla artiklar jag läst säger bara att det finns ”potential risk” for skin damage, dvs man kan ej säga säkert(?). Mvh skeptisk mot allt alltid (hehe)

    Svara

    • Egoina

     |

     Jag med! Är mycket nyfiken!

     Svara

    • Lovisa

     |

     Hade en lärare som va ”allergisk” mot strålningen från datorn så han hade en extra skärm framför. Vet inte riktigt vad det är strålningen gör jag heller dock?

     Svara

   • ab

    |

    Reactive oxygen species som bildas pga blue light reduceras (motsatsen till oxideras) av antioxidanter. Fick råd av hudläkaren att använda solskydd när man sitter vid datorn.

    Svara

    • Josefine

     |

     Och denna reactive oxygen species är alltså så pass ”aggressiv” att den liksom solen ger hudskador om man inte skyddar sig? Och solskyddskräm ska hjälpa mot detta? Dvs det är uv-strålning i nån mån som avges mer eller mindre? Förlåt om jag verkar trög eller hetsig, vill lära mig ??

     Svara

   • Robert

    |

    Ser man det rent fysikaliskt har blått ljus annan energi än annat ljus. Det skulle t ex kunna betyda att blått ljus växelverkar med atomer på ett annat sätt än vanligt ljus. Vi består tydligen av 700..000 (27 nollor!) atomer. Sen kan man mixra med ljusstrålar på olika sätt om man vill undvika reflektioner t ex.

    Svara

    • Josefine

     |

     Jo precis, allt ljus har ju energi, därför vi kan ta bilder med röntgen t ex. Men fattar inte varför just blått ljus kan ge hudskador, t ex lila och grönt ljus är ju också nära blått ljus våglängd? Eller det är bara att röntgen och annan strålning är nära det synliga blå ljuset om man kollar på skalan och att det därför också har en tendens ”åt det hållet”? Men det är ju fortfarande relativt stor skillnad i våglängd? Detta är så intressant haha

     Svara

 • Robert

  |

  Haha, visste väl att det var nåt speciellt med amaryllisarna. De växte ju som tokar där ett tag. 😉

  Svara

 • Terese

  |

  Tack för tips om korthållare! Har tänkt på det hela dagen idag att jag ska önska mig det i födelsedagspresent ?

  Svara

 • Jo

  |

  Plånboken var ju hur fin som helst, men var gör man av alla kvitton? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Jag viker dem och lägger ner i ett av facken, sedan brukar jag lägga av kvitton i en låda hemma med jämna mellanrum 🙂

   Svara

 • Josefine

  |

  Från kommentarerna verkar det som att det varit riktigt lönsamt för dig om du hade haft en affiliate-länk på korthållaren, haha. Jag gick precis in och beställde en till mig själv (dock fanns det bara i mörkröd, men det funkade).

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha, det har du rätt i. Satte dit en länk nu. Bara rimligt att jag får något för reklamen ju 😉 Men synd att den inte är på rabatt längre!

   Svara

   • Josefine

    |

    Åh nej, jag trodde att du inte hade nån sån länk! (Vet inte riktigt hur det funkar från din sida.) Om jag vetat hade jag ju bett om en innan jag beställde. Jag fick i alla fall 10% studentrabatt 🙂

    Svara

    • Egoina

     |

     Men vad gullig du är! Tur du fick någon rabatt iaf 😉

     Svara

 • Lisen

  |

  Åh, vill också bli en sån som sprayar ansiktet! Haha
  Hur är själva sprutet på den eller hur man säger? Fick en ansiktsmist från bodyshop men tycker flaskan känns så b och det kommer bara en hård stråle. Vill ju ha ett moln av mist haha så svårt att förklara xD

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha var också orolig! Den är som ett moln ? Provspraya på apoteket?

   Svara

   • Lisen

    |

    Låter lovande!
    Haha jo men vårt apotek har den inte så har inte lyckats med detta xD

    Svara

  • Lisa

   |

   Alla bodyshops mister verkar vara olika, när jag köpte den med c-vitamin var den en hård stråle, medan e-vitamin var ett moln 🙂

   Svara

 • Viktoria

  |

  Vart köpte du ljuset?? ?

  Svara

  • Egoina

   |

   På spritan i Ödåkra, en inredningsbutik ☺️

   Svara

 • Nathalie

  |

  Du kanske har nämnt detta redan men blommade amaryllisen till julveckan som den skulle? Väldigt nyfiken haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Den började blomma långt innan ?

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv