Andra gången gillt
Igår bröt det ut och nu är jag förkyld på riktigt. Men kanske lika bra det, för nu kan det bara bli bättre.
Kvällens planer med att gå ut och äta blev alltså inställda. Har legat hemma sjuk hela dagen och istället har vi tagit det lugnt och tittat på dokumentärer och spelat. Önskade mig en kladdkaka i 4 års present och det fick jag:
Inte helt odramatiskt dock. Den första kakan brändes och brandvarnaren satte igång.
Mitt enda uppdrag var att sätta på ugnen. Jag satte den på 250 grader, precis som han sa. Men tydligen sa han inte alls 250, utan 150 grader och tydligen var jag helt knäpp som inte förstod det??
Det suckades en del när kladdkaka #2 vispades ihop : ))
Aja slutet gott kladdkakan god.
132 gillar
Robert
| #
250 grader??? Lät knäppt mycket om jag får säga min mening. 😉 Smarrigt! 😉
Svara
Emelie
| #
Vad för dokumentärer? Älskar dokumentärer haha.
Svara
Egoina
| #
Såg bland annat en om Clark Olofsson och en om bostadsmarknaden som heter Push ☺️
Svara
Cecilia
| #
Kan du snälla ge recept och exakta instruktioner för den där perfekta kladdkakan med krispig topp och mjukt innehåll? ??? ser fantastisk ut. Alla mina blir svampiga och torra 🙁
Svara
Bella
| #
Jaaa, snälla skriv ut recept!
Svara
Lina
| #
Önskar mig också receptet på kladdkakan som tydligen kan sätta hjärtan i brand!
Svara
Egoina
| #
Här kommer det! ☺️
Kladdkaka
2 ägg
2 dl socker
1 dl farinsocker
2 1/2 dl mjöl
5 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
50 gram smör
1/2 dl olja
70 gr grovhackad choklad
Vispa ägg och socker, blanda i smält smör och olja. Blanda med resten. In i ugn på 150 grader i 25-30 min.
Svara
Kajsa
| #
Ja! Äntligen nån som fattat grejen. Att ha i sockret i det smälta smöret medan det är varmt gör stor skillnad för smak och konsistens!
Nina
| #
Har inte testat med farinsocker/olja i förut, måste prova!!
Bella
| #
Alltså. Livets kladdkaka! Bakade enligt detta recept och OMG så gott! Tack!!
Egoina
| #
?
Johanna
| #
Jag bakade kladdkakan igår och den blev så god!! Tusen tack för receptet och för en fin blogg :). Jag kommer definitivt baka den igen.
Egoina
| #
Kul att höra ?
rebecca
| #
Jaaa recept!!!!
Svara
Robert
| #
Jag kör med en lite mindre springform som gör att kladdkakan får lite höjd och sen gäller det att ha tillräckligt hög temp i ugnen så att ytan hinner bli tillräckligt ”hård” utan att innandömet hinner bli det. Träning ger resultat. 😛
Svara
Hanna
| #
Haha skulle också tycka det var lite knäppt ??♀️ man bakar knappt något på så hög grad om man inte ska få en riktig knaprig yta snabbt.
Svara
Alex
| #
4 års present. Lång present ?
Svara
Junitjej
| #
Kladdkakan ser jättegod ut! Tur att det blev bra tills sist.
Krya på dig ordentligt!
Svara
U
| #
Åh precis så kände jag för två veckor sedan, fick vara hemma med lite förkylning och feber, och denna veckan fick jag influensan, man måste ju älska januari månad 🙂
Svara
Ingela
| #
Trodde först att du skulle du en 4-årspresent för att du känner dig som 4 år när du är sjuk , det brukar jag göra ? Krya på dig!
Svara