Follow my blog with Bloglovin

Andra gången gillt

Igår bröt det ut och nu är jag förkyld på riktigt. Men kanske lika bra det, för nu kan det bara bli bättre.

Kvällens planer med att gå ut och äta blev alltså inställda. Har legat hemma sjuk hela dagen och istället har vi tagit det lugnt och tittat på dokumentärer och spelat. Önskade mig en kladdkaka i 4 års present och det fick jag:

 

Inte helt odramatiskt dock. Den första kakan brändes och brandvarnaren satte igång.

Mitt enda uppdrag var att sätta på ugnen. Jag satte den på 250 grader, precis som han sa. Men tydligen sa han inte alls 250, utan 150 grader och tydligen var jag helt knäpp som inte förstod det??

Det suckades en del när kladdkaka #2 vispades ihop : ))

Aja slutet gott kladdkakan god.

 

132 gillar

Comments (20)

  • Robert

    |

    250 grader??? Lät knäppt mycket om jag får säga min mening. 😉 Smarrigt! 😉

    Reply

  • Emelie

    |

    Vad för dokumentärer? Älskar dokumentärer haha.

    Reply

    • Egoina

      |

      Såg bland annat en om Clark Olofsson och en om bostadsmarknaden som heter Push ☺️

      Reply

  • Cecilia

    |

    Kan du snälla ge recept och exakta instruktioner för den där perfekta kladdkakan med krispig topp och mjukt innehåll? ??? ser fantastisk ut. Alla mina blir svampiga och torra 🙁

    Reply

    • Bella

      |

      Jaaa, snälla skriv ut recept!

      Reply

      • Lina

        |

        Önskar mig också receptet på kladdkakan som tydligen kan sätta hjärtan i brand!

        Reply

        • Egoina

          |

          Här kommer det! ☺️

          Kladdkaka
          2 ägg
          2 dl socker
          1 dl farinsocker
          2 1/2 dl mjöl
          5 msk kakao
          2 tsk bakpulver
          1 tsk vaniljpulver
          1 nypa salt
          50 gram smör
          1/2 dl olja
          70 gr grovhackad choklad

          Vispa ägg och socker, blanda i smält smör och olja. Blanda med resten. In i ugn på 150 grader i 25-30 min.

          Reply

          • Kajsa

            |

            Ja! Äntligen nån som fattat grejen. Att ha i sockret i det smälta smöret medan det är varmt gör stor skillnad för smak och konsistens!

          • Nina

            |

            Har inte testat med farinsocker/olja i förut, måste prova!!

          • Bella

            |

            Alltså. Livets kladdkaka! Bakade enligt detta recept och OMG så gott! Tack!!

          • Egoina

            |

            ?

          • Johanna

            |

            Jag bakade kladdkakan igår och den blev så god!! Tusen tack för receptet och för en fin blogg :). Jag kommer definitivt baka den igen.

          • Egoina

            |

            Kul att höra ?

    • rebecca

      |

      Jaaa recept!!!!

      Reply

    • Robert

      |

      Jag kör med en lite mindre springform som gör att kladdkakan får lite höjd och sen gäller det att ha tillräckligt hög temp i ugnen så att ytan hinner bli tillräckligt “hård” utan att innandömet hinner bli det. Träning ger resultat. 😛

      Reply

  • Hanna

    |

    Haha skulle också tycka det var lite knäppt ??‍♀️ man bakar knappt något på så hög grad om man inte ska få en riktig knaprig yta snabbt.

    Reply

  • Alex

    |

    4 års present. Lång present ?

    Reply

  • Junitjej

    |

    Kladdkakan ser jättegod ut! Tur att det blev bra tills sist.

    Krya på dig ordentligt!

    Reply

  • U

    |

    Åh precis så kände jag för två veckor sedan, fick vara hemma med lite förkylning och feber, och denna veckan fick jag influensan, man måste ju älska januari månad 🙂

    Reply

  • Ingela

    |

    Trodde först att du skulle du en 4-årspresent för att du känner dig som 4 år när du är sjuk , det brukar jag göra ? Krya på dig!

    Reply

Leave a comment

Arkiv