Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Första dagarna av ledigheten

Hej hå! Häng med på de första dagarna av min ledighet! Någon frågade om jag är sponsrad av min hiss så ofta jag fotar mig där. Om de ändå vore så väl va.

 

Har fikat med min favoritkille på Zoegas. Men han ropade, sjöng, kladdade runt morotskaka och ville välta granen där inne hela tiden, så det var ganska svettigt.

Och det är nu ni fattar att favoritkille = August.

Fick för övrigt asdåligt samvete över att jag beställde varm choklad på Zoegas, så det fick bli en kaffe också.

 

Köpte hoops med pärlor på i julklapp till mig själv. Har tittat på dem i månader och dreglat, så det var jag ju värd.

Så knäppt det där. Ibland kan jag köpa en klänning för 1000 kronor utan att knappt tänka efter, men ett par örhängen för 129 ska jag tydligen fundera på i flera månader? Jaja.

 

F gick med på att se klart julkalendern! YAJ. Faktiskt den första julkalendern i hela mitt liv som jag ser hela. Kanske blev svensk först nu? Tror det.

Angående julkalendern så tycker jag att det är så mycket som skaver. Vet inte om jag bara är gnällig, men förstår inte hur de tänkte. Några saker jag ställer mig frågande till:

1) Hur de framställer utbrändhet och psykisk ohälsa.

2) Könsrollerna. Tack för Julina, men i övrigt var det så mossigt att jag inte vet var jag ska bli av.

3) Vikthetsen. Att tomten ska tvinga i sig äckliga smoothies och inte får lov att äta lussebullar för att han måste tänka på vikten? I EN JULKALENDER?? Nej, men kära nån. Jag triggas visserligen lätt av vikt-snack, men kan inte varit den enda som fick ångest över min fika när jag satt och tittade.

4) Tyckte både att jultomten och Danielle var obehagliga, egoistiska och manipulerande människor. Fick en olustig känsla av att titta ibland. Att Danielle var så är väl fine, men inte tomteeeen : ((

 

Har handlat mat till hela året. Hela decenniet faktiskt!

Haha nope. Kommer aldrig sluta.

 

Igår doftade det 2016 här hemma för då lagade vi tacogratäng. Inte ätit på år och dagar så det var gott.

Mycket nostalgiskt, för detta är den första maträtten F lagade till mig. Den fick mig i säng. Den var dock inte lika effektiv nu.

 

En annan kväll hade vi dundermys med allt gott vi kunde komma på. Är besatt av stekt grönkål med sesamolja eller julskinka med bisarra mängder senap. Mmmmmmm.

Vill ha jullov 4-ever.

 

132 gillar

Kommentarer (25)

 • Annika

  |

  Ååååå va den gratängen ser god ut ?
  Reeeceeeept gärna ???

  Svara

 • Elin

  |

  Jag har sett alla julkalendrar och älskar den traditionen. Men gillade inte denna… Håller med dig om flera punkter och har ännu mer att tillägga. Men! Nu ska jag inte vara sur utan tipsa om ”Tjuvarnas jul” från 2011, finns på SVT play nu. Jag älskar den och har sett den flera gånger. Är 32 år och är mer engagerad än min 7-åriga dotter när det kommer till det här. ?

  Svara

 • Sarlacc

  |

  Inte sett kalendern men blir så ledsen över att läsa att de ska ha pratat om bantning. I en jävla julkalender för barn. Har själv spenderat mer än hälften av mitt med min ätstörning och har i efterhand förstått att det grundat sig redan i barndomen, med allt prat om bantning och om hur minsta lilla kilo som ligger på plussidan måste bort. Så besviken att det här decenniet ska avslutas med en julkalender som innehåller sån skit.

  Svara

 • Lina

  |

  Alltså ÄLSK på din blogg och dina inlägg, skrattade för mig själv när jag läste ”den fick mig i säng” ?
  Och håller med om såå mkt ang julkalendern, såg den med mina barn men kände; visst att den tog upp nåt viktigt som psykisk ohälsa… men HUR dom tog upp det, alltså nej ?

  Fortsätt alltid blogga. ?? Har följt dig lähähääänge ❤️ Du är som en feel-good kompis på nätet ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ❤️?

   Svara

 • Sabina

  |

  Alltså jag tittade på bakom kulisserna av julkalendern och jag tycker han som spelar tomten verkar lika dryg och snobbig i verkligheten ?

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Hanna

  |

  Såg visserligen bara ett avsnitt av julkalendern, men kan instämma på de punkterna jag hann se! Vikthets, förlegade könsroller etc. Exempelvis att tomtemor måste tjata på herr tomte om att gå upp ur sängen, tvätta sig m.m. Sånt jag försöker arbeta MOT i skolan varje dag (att tjejerna tar på sig ansvar för att killarna ska slippa).

  Svara

 • Moa

  |

  Har du recept på gratängen? 🙂

  Svara

 • Sara

  |

  Slutade kolla på julkalendern efter bara några avsnitt på grund av just det du nämnde ovan. När tomtemor sa till tomten att ”rycka upp sig” när han var utbränd fick jag nog. Visserligen ett ämne som ligger mig väldigt nära.

  Blir så ledsen att detta var din FÖRSTA julkalender! Därför får du därför tips här på några stycken som är mycket bättre:

  1. Mysteriet på Greveholm
  – För att den är den bästa som gjorts. Jag drömde mardrömmar om greven i TVÅ ÅR! Ändå bästa.
  2. Mysteriet på Greveholm 2
  – Att det gjordes en uppföljare säger väl allt?
  3. Trolltider
  – Du vet att ens föräldrar alltid pratar om att kalendrarna när de var yngre var bäst? Trolltider såg jag i skolan när jag var liten, så mysig!
  4. Sunes jul
  – Jag är född året efter den sändes men har sett i efterhand. Man bara måste ha sett Sunes jul.
  5. Pelle Svanslös
  – Kollade om den i år istället för den ”aktuella” julkalendern och visst, det finns en viss nostalgisk touch på det men den var riktigt mysig.
  6. Julens hjältar
  – Handlar om julgransdekorationer (som lever såklart) som råkar hamna i ett soprum. Säger väl allt?
  7. Tjuvarnas jul
  – Här snackar vi mysig julkalender!
  8. Dieselråttor & sjömansmöss
  – Okej, jag ska erkänna att jag inte kommer ihåg så mycket av handlingen men datorspelet var kul.

  Japp, ser mycket allvarligt på att panik i tomteverkstan är din första ordentliga julkalenderupplevelse. ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Tack för tips ?

   Svara

 • Lojsan

  |

  Var är örhängena ifrån? ? Måste ha på nyår!!

  Svara

  • Egoina

   |

   Från Lindex! Men finns liknande överallt ☺️

   Svara

 • Linnéa

  |

  Hej! Älskar din tv-bänk, kommer du ihåg vart den är från? Min sambo vägrar att köpa Ikea Ivar som jag älskar, men detta verkar vara något liknande ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är Ikea ?

   Svara

 • Josefin

  |

  Agree om julkalendern! Och förutom de saker du rabblade upp var den bara så, tråkig?! Hände ju ingenting förrän typ de sista dagarna. Nej har så mycket att säga. Är kanske lite för provocerad av en julkalender än vad som är normalt för en 23-åring haha, men stööör mig.

  Svara

 • Sandra

  |

  Lite off topic men är det inte jobbigt att ha tvn på sidan av soffan?

  Svara

 • Karin

  |

  Jag älskar julkalendern och kollar varje år (är 34 år) och vill såklart att mitt barn också ska se, han är 4. Förra året var det en fin julkalender som han följde sådär pga bara 3. Men detta året tänkte jag; nu ska vi äntligen få se det ordentligt tillsammans. Men fy fan vilket skräp. Håller med dig på alla punkterna! Det bästa var dock att min fyraåring inte heller ville se den. Vi kollade på gamla istället som Pelle Svanlös, mysteriet på Greveholm och Sunes jul (i viss mån då den inte riktigt åldrats med värdighet *host* genus?) Hoppas verkligen nästa år är bättre och mer genomtänkt, man tycker ju ändå SvT borde ha lite bättre tänk än det här. (Dock sett många äldre som tycker den är såååå bra, säger allt… bättre förr eller??)

  Svara

 • Emilia

  |

  Det enda som var bra med julkalendern detta året var pratet om arbetsrätt och facket och Julina. Ligger mig varmt om hjärtat. De julkalendrar jag gillar bäst är En riktig jul, LasseMajas detektivbyrå och en dansk julkalender som heter Jesus och Josefine (så bra att jag sett den 4 gånger och köpt den på danska..) ?

  Svara

 • Robert

  |

  Hej hå! Misstänkte väl att det inte var F som beskrevs som ”favoritkillen” där uppe. Var som att nåt inte stämde. 😉

  Svara

 • ab

  |

  Tacogratäng är otippat som få-någon-i-säng maträtt.

  Svara

 • K

  |

  Håller med på alla punkter i julkalendern! Tyckte tyvärr den var rätt dålig, fick i princip tvinga mig igenom den och missade typ hälften av avsnitten genom att scrolla på mobilen samtidigt så jag är imponerad över att DENNA är den första du lyckas se hela av! Btw blir ni inte helt sneda i nackarna när ni ska kolla på tvn sådär? För den står väl till höger om soffan om jag fattar rätt?
  Fick typ ångest igår när mina kompisar påpekade det där om nytt decennium, längtar å andra sidan efter en nystart då detta året varit mitt sämsta på länge men hua vilken åldersnoja jag får ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, vi sitter i hörnan och på biten som sticker ut när vi ska kolla på tv ☺️ jag tycker inte det är något problem att sitta i andra delen heller ?

   Svara

 • Åsa

  |

  ”Den var dock inte lika effektiv nu” hahaha ?

  Svara

 • Martina

  |

  Håller med om att årets julkalender inte var nån höjdare, men jag har även följt Tinkas juläventyr som ligger på tv4Play. Så bra! Fick på det av slump först och tänkte stänga av när jag insåg att det var en dansk serie som är dubbad till svenska (inte ok!). Men jag blev sittande framför det ändå, och fastnade. Efter ett tag tänker man inte så mycket på dubbningen, så man ska ge det en chans. Det handlar om tomtar och att tomtevärlden tappat sin magi efter en konflikt med människorna. Gulligt men också spännande och många oväntade tvister. Inget för de minsta barnen skulle jag säga, så jag förstår inte varför de inte bara textat…

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv