Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

En enkel amaryllis

Igår var jag på blomkurs för att lära mig att göra kransar och blomarrangemang till julen. Det är inte något som jag funderat på att göra, men jasägare som jag är tackade jag ja direkt när Caroline frågade. Man kan ju inte veta om något är kul eller inte innan man provat.

 

Kursen hölls på Lilla Hults i Ängelholm och kostade 159 kronor. Sen fick man 10% rabatt på allt material man använde. Först visade proffset Kattis några exempel på vad man kunde göra och sedan fanns hon till hjälp när det var dags att skapa själv.

 

Först gav jag mig på denna amaryllis med mossa och kottar. Tycker ärligt att den är ganska ful…haha. Men tyckte det mesta där var fult och ville så gärna prova på att göra ett sånt arrangemang ändå.

 

Sen gjorde jag en krans jag sett på Pinterest. Så kul det var! Jag gick in i min egen värld och glömde bort att det ens fanns folk i rummet. Jag och Caroline pratade knappt med varandra under hela kursen, haha.

 

Titta så fin min krans blev! Är tydligen kransproffs. Vem kunde tro.

 

Caroline också! Nu har vi finast kransar i hela Skåne.

 

Sist men inte minst blev det en enkel amaryllislök i en glasvas. Ett verk som inte behöver någon kurs överhuvudtaget, men som jag nog tyckte det blev finast av allt. Kommer bli så fin när den blommar! Vilket den tydligen är programmerad att göra till julveckan. Blev så amazed av det.

Så kul med blomkurs ändå. Kan tänka mig att ha detta som en stående aktivitet varje år!

?

143 gillar

Kommentarer (7)

 • Frida

  |

  Åh, vad det låter kul! Vad blev kostnaden allt som allt? Får se om det är studentvänligt haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Håll i dig nu… 680 kronor! Haha blev så chockad. Men är ju ändå rimligt för allt material (plus kurs). Hade med mig den ena vasen och allt annat köpte jag.

   Det är ett bra tips, att ha med sig kruka eller vad hemifrån så slipper man köpa det också. Och även saker att pynta med om man har något hemma. Tänker att det blir studentvänligare om man satsar på att göra en grej? ☺️

   Svara

 • Rebecka

  |

  Har undrat över detta länge nu när man läser bl.a. olika bloggar. Hur fungerar det med att lägga upp bilder på andra människor? Frågar du alla på exempelvis en sån här aktivitet ”Hej, jag har en blogg, får jag lägga upp bilder på er?”. På vänner fattar jag, då lär man väl veta vart den andra står men just på random människor. Absolut inget påhopp av något slag mot dig, jag bara undrar hur det fungerar lagmässigt? Jag blir så rädd att nån ska ha skyddad identitet när jag ser bilder på människor på nätet där jag inte vet om det vet om att de finns bilder på dom.

  Svara

  • Kia

   |

   Det undrar jag med!!!

   Svara

 • Robert

  |

  Blir en extra spännande julvecka när den där börjar växa så det knakar alltså? 😉

  Svara

 • Linnea

  |

  Så fin din krans blev! Vilka blommor gjorde du den av? Blev lite inspirerad att göra sånna till mitt bröllop ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Det är eucalyptus och sen minns jag inte vad den andra heter tyvärr. Ja gör det! Jag sa faktiskt samma sak, att de hade passat bra på bröllop ?

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv