Follow my blog with Bloglovin

Hur jag använder en almanacka

I annonssamarbete med Sotypicalme.se

 

När det kommer till almanacka är jag inte en digital tjej. Jag älskar att ha planering och alla mina åtaganden analogt istället.

Jag är väldigt kräsen med hur en almanacka ska vara upplagd och har svårt att hitta en som lever upp till mina krav varje år. Men nu har jag upptäckt So typical me där man kan designa sin egen almanacka! Världens bästa grej! Man kan välja precis allting själv. Varenda liten detalj. Blev så imponerad. Har redan tipsat alla jag känner, haha.

 

Vi börjar med omslaget. Det finns massor med mönster, illustrationer och fotografi. Man kan även ladda upp egna bilder. Jag valde ett mönster som redan fanns och körde all in på leopard. Med rosa spiral och gummiband. Enkelt och fint tycker jag.

 

Inuti valde jag en ram med vattenfärgstänk.

 

Och nu till det ultimata almanacka-upplägget enligt mig. Såhär ska den se ut! Jag vill ha hela veckan på ena sidan så att jag får en bra översikt. Alla dagar ska vara lika stora och långa med mycket plats att skriva på. På andra sidan vill jag ha checklistor och anteckningar.

Såhär använder jag en almanacka:

– På själva dagarna skriver jag det som jag måste komma ihåg just för den dagen. Om något särskilt händer eller om jag ska publicera ett samarbete eller liknande.

– I checklistan skriver jag det som måste fixas för veckan som inte kräver en specifik dag.

– På övrig plats har jag plats att anteckna saker. Exempelvis en adress, en lista på saker jag behöver handla, något viktigt som blev sagt i ett telefonsamtal osv.

– Jag har förresten alltid en pågående to-do lista i min telefon också. Det för att jag inte alltid har almanackan med mig och plötsligt kan komma på saker. Dessa saker brukar vara ännu mer övergripande och kan sträcka sig månader fram. Exempelvis att jag måste betala skatteverket, boka en biljett eller en middag jag blir bjuden till. När jag kommer hem tömmer jag listan i telefonen och skriver upp i almanackan istället.

Vill påpeka att jag verkligen är en list-person. Jag älskar att skriva listor och skriver upp varenda liten grej, typ som att jag ska vattna mina växter eller behöver köpa ny mascara. Det gör mig mindre stressad för det är som att jag då tömmer mitt huvud. Har jag skrivit ner det slipper jag tänka på det mer.

 

Kul grej med tjänsten var att det fanns massa dagsmoduler man kunde välja till. Exempelvis måltid, träning, hur mycket vatten man dricker eller tid.

Jag valde ”humör”. Varje dag kan jag alltså kryssa i mitt humör och sedan lade jag också till en graf så att jag kan följa mitt humör under veckan. Så gullig grej. Tänk så bra för att få ytterligare översikt över sin menscykel?

 

Man kan också lägga till viktiga dagar som då blir tryckta i kalendern. Som sin födelsedag eller årsdagar.

 

Längst bak i kalendern kan man lägga till lite vad man vill. Fanns mycket bra grejer till olika yrken exempelvis. Jag valde en karta över världen, massor av linjerade sidor och några sidor med mindfullness.

 

Här står jag med den mest perfekta och fulländade almanackan jag någonsin ägt. Så himla nöjd!

Om du också är sugen på att skapa en personlig almanacka kan du använda min rabattkod EGOINAS som ger 25% rabatt på din beställning! Rabatten gäller från och med nu till den 15 oktober. Designa din egen almanacka HÄR.

 

PUSS från er leotjej! ??✏️☑️

 

102 gillar

Kommentarer (34)

 • Emma

  |

  Åh tusen tack för tips och rabattkod! Klickat hem en exakt efter mina kalender behov ??

  Svara

  • Egoina

   |

   Vad kul ?

   Svara

 • Jenniferp

  |

  Jag dör ju på dig med den luggen ????

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Amanda

  |

  Lär bara fråga vart du har köpt blusen?? ?

  Svara

 • Elin

  |

  Så VANSINNIGT snygg skjorta du har på dig! Letar febrilt efter lite nya jobbkläder då jag börjar jobba snart efter ett år av föräldraledighet. Var har du köpt den? <3

  Svara

 • Simona

  |

  Känner att jag också har väldigt specifika krav på hur jag vill att en almanacka ska se ut och de är typ tvärtemot dina ? så himla bra att kunna designa själv just därför! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha! Blir nyfiken på hur du vill ha den ?

   Svara

 • Hanna

  |

  Listor är livet! Typ som en mugglares version av ett minnessåll ?

  Svara

 • Ribecca

  |

  Åh, tack för tips och rabattkod! Har tidigare bara hittat företag där de egna valen är ytterst få, men detta var ju perfekt! Beställde en direkt ?

  Svara

 • Robert

  |

  Verkar kanonbra! 🙂 Mvh /Håller det mesta i huvudet

  Svara

 • Julia

  |

  Kul!
  Måste själv tipsa om personligalmanacka.se, där man också kan designa precis som man vill (fast annorlunda än den du visade). Älskar dom! Om man vill ha lite alternativ. Älskar kalenderar och listor jag med! <3

  Svara

  • Evelina

   |

   Håller med! Älskar personligalmanacka.se?

   Svara

  • Filippa

   |

   Säkert preciiiis ett sånt svar som uppskattas på ett reklaminlägg, för ett annat företag…

   Svara

 • Ellen

  |

  Så himla bra grej! Är också en almanacka-person och tycker sällan jag hittar en med rätt storlek plus med extra skrivplats och världskartor i, så bra att man kan välja själv. Har precis beställt en, ska bli kul att se hur den ser ut på riktigt 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Vad kul! Hoppas du blir nöjd ?

   Svara

 • Emelie

  |

  Jag blir alltid så glad av att läsa din blogg. Det känns genuint. Du har bra samarbeten med bra grejer.
  Om jag har en dålig dag så blir jag alltid på lite bättre humör av att läsa din blogg. Tack ♥️

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh vad glad jag blir! Tack ❤️❤️ Tack för att du läser här! ?

   Svara

 • Frida

  |

  Så bra med ett samarbete där man verkligen märker att du använder och gillar produkten!! Ska definitivt spana in deras hemsida??

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Jonna

  |

  Sorry för irrelevant kommentar men vad snygg du är! Håret, skjortan, naglarna. ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack ??

   Svara

 • Kattis

  |

  Hur jag använder en almanacka:

  Köper en fin. Senast en jävligt dyr, typ 400 spänn.
  Köper fina penor att skriva med.
  Fyller i födelsedagar och annat återkommande.
  Lägger almanackan nånstans.
  Glömmer bort att jag har en almanacka.
  Fyller i saker i telefonen, på post-its och ”I hjärnan”.
  Glömmer allt jag behöver komma ihåg.

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Martina

  |

  Har handlat av personligalmanacka.se i hur många år som helst, tycker de är grymma och känns som ”originalet”. Men det är ju en bra idé, lite konkurrens kanske inte skadar 🙂

  Svara

 • Josefine

  |

  Åh wow, äntligen ett företag som fattat! Jag köper prickade anteckningsböcker och kör bullet journaling light version typ (vill alltid att det ser likadant ut på alla veckor). har mest en almenacka/bullet journal för att skriva to do listor (som du säger, så skönt att ”tömma huvdet”), om jag har möten med specifik tid skriver jag ner dem i mobilens kalender och sätter notifikation istället. gud vad najs att ha allt färdigtskrivet som man vill ha det istället för att behöva ägna en halvtimme varje söndag åt att rita upp hur veckans kalenderuppslag ska se ut. tack för tips! ?

  Svara

 • Lovisa

  |

  1) Vi jobbar likadant med almanackor! R beroende av att ha en fysisk, mobilen duger ej ?
  2) Alltså har du provat att salta pyttelite på ananasen? Blir så gott, typ sötare på något sätt!
  Grattis till nya jobbet ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej det måste jag prova ? Åh tack!

   Svara

 • Emmy

  |

  Så fint genomarbetat inlägg! Älskar!!
  Ska absolut kika in på sidan, har en kalender nu som ”går ut” i mars nästa år…. Men kanske inte skadar med en till. He-he.

  Svara

 • Josefin

  |

  Det står typ grattis din rabattkod ger dig 25% när man är i kassan, men beloppet som dras av stämmer inte. Står att jag ska betala 236 när 25% av 295 är 221,25kr. Alltså fattar ju verkligen att det är en småsumma och tycker det är en bra rabatt ändå. Men blir irriterad när det står 25% när det uppenbarligen inte är det ??‍♀️? rätt ska vara rätt haha

  Svara

  • Egoina

   |

   Konstigt, ska kolla upp det! ?

   Svara

  • Anneli

   |

   Reagerade på samma sak nu när jag gick in och skulle beställa. Tänkte lämna en kommentar här om det men såg att du redan gjort det. Skönt att jag inte var den enda som reagerade haha

   Svara

  • Andreas

   |

   Hej Josefin! Andreas heter jag och jobbar med So Typical Me. Tack för att du uppmärksammade detta – det är nu korrigerat och hör av dig till vår kundtjänst så drar vi av de sista 5% på din Klarna-faktura 🙂

   Ha en fin dag,
   Andreas

   Svara

 • N

  |

  När jag ska välja almanacka: Jag går in på netto och letar upp den billigaste de har, oavsett utseende ?

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv