Follow my blog with Bloglovin

Tisdag

 

Kaffe med grädde är min bästa vardagslyx. Det finns inget bättre. Jo, kanske kaffe med Baileys, men så kul ska vi inte ha såhär en tisdag.

Och ja. Det är zebrastjälk nummer tre som håller på att dö i bakgrunden :=( Ni tipsade mig om att ta upp den och torka rötterna, men jag var för lat. Så nu får jag stå mitt kast. Det var kul med växter ett tag, jag ville ha hela min lägenhet som en djungel. Men nu vetitusan.

Från ingenstans började allt bara dö och då var det inte roligt längre. Det blev för stressande att passa upp alla små liv på rätt sätt. De är för needy. Dessutom blir jag ju ledsen när de dör. Får se om jag får en nytändning, men just nu är allt jag tar in torkat.

 

87 gillar

Kommentarer (39)

 • Amanda

  |

  Som mångårig plant lady vill jag peppa dig lite till att inte ge upp riktigt än. Från vad jag sett i bloggen har du hittills haft vad jag anser är alldeles för kinkiga växter – här kommer inga drama queens (ja, jag kollar bl.a. på er palettbladen) över tröskeln. Kan varmt rekommendera att låta en gullranka klättra runt i lägenheten. Den vill ha vatten när den torkat ut och det knastrar när du väl vattnar. Har massa fler tips på lager om du vill ge det en till chans! Alla efter principen ”klara 2v utan vatten eller åk ut”.

  Svara

  • Egoina

   |

   Okej får kämpa på lite till! Ska köpa en sån ?

   Svara

   • Bunny Therése

    |

    ÄLSKAR gullranka! Har flera stycken! Växer som ogräs och allt jag gör är tittar på dem, ungefär 😀

    Svara

  • Josefine

   |

   Jag tar gärna emot tips på lättskötta växter!

   Svara

 • Theresia

  |

  Jag är totalt värdelös på växter så jag kör med såna som behöver lite sol och vatten någon gång när jag kommer ihåg ? Monstera, rosenkalla och dracaenor håller bra. Jobbar som lärare och glömde tre dracaenor i klassrummet över sommarlovet och de mådde finfint ? Kan tilläggas att de innan lovet inte blivit vattnade på en månad.

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha borde köpa en sån!

   Svara

 • Sanna

  |

  Skaffa tjockbladiga eller feta växter istället! Behöver knappt tas hand om och är huuuuur fina som helst! Kan rekommendera att köpa hem en Fredskalla! Den är världens mest förlåtande växt som överlever ALLT ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Får köpa en sån ?

   Svara

   • Marre

    |

    Måste dock förvarna ang Fredskalla. Blommorna har SJUKA mängder med pollen när de ska blomma ut! Visste inte detta, då blomman som fanns på växten( när vi köpte den) var stor och fin. Sen fick den nya blommor….och jag har aldrig mått så dålig. Fick klippa bort blommorna och slänga ut dem ?
    Men själva växten är grön och fin ?

    Svara

    • Egoina

     |

     ?

     Svara

 • Anna

  |

  Dum fråga kanske, men du kollar att växterna du köper tål mycket solljus? Tex alla mina växter jag har hemma trivs bäst utan direkt solljus, då jag aldrig har soligt så trivs de jättebra hos mig 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Nej, men även växter som jag inte sätter i fönstret dör ?

   Svara

 • Amanda

  |

  Känner igen mig med det om växterna. Hälften av mina växter här hemma har dött, även fast jag googlar och frågar experter hur dom ska skötas. Så ledsamt ju!

  Svara

  • Egoina

   |

   Jaaa samma! Så frustrerande!

   Svara

 • Jessica

  |

  Jag brukar säga att jag har hunger games med mina växter. Överlever de inte min (icke?)-omvårdnad är de inte värdiga att bo hos mig. Jag vattnar högst osporadiskt, ibland en gång i veckan, ibland en gång i månaden. Håller inte på och duttar och har de inte ens i innerkruka, de är planterade direkt i ytterkrukan. De som har klarat sig bra och hållt sig fina än så länge är elefantöron, monstera, palettblad, malaberspenat (tips om du vill ha en klättrande växt som dessutom går att äta, supergoda blad!) och narrfikus. De har överlevt all slags växt-tortyr man kan tänka sig.

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • Robert

  |

  Kaffe och grädde? Var är kaffet? Ser bara grädden, koppen och naglarna. 😉 Mvh /Stolt över att kunna hålla vanliga blommor i fönstret levande ett tag.

  Svara

 • Maria

  |

  Satsa på elefantöron! Du kan fasen inte misslyckas med dom.

  Svara

  • Egoina

   |

   Har en. Men den vill inte växa??? ?

   Svara

   • Lovisa

    |

    Har samma problem, tycker inte de är solklara med vattningen. Hur gör ni för att lyckas ni som kan?

    Svara

    • Josefine

     |

     Mina elefantöron växer i rasande takt, har problem med alla sticklingar jag får och att de växer ur sina krukor! Vattnar mina ca 1 gång varje till varannan vecka, hellre att de blir torra än att de övervattnas. De står också i söderläge och har solen på sig hela dagarna. Växer så det knakar, men så fort de avstannar i växten brukar det innebära att de behöver större kruka. Upplever dock att vissa sticklingar växer snabbare än andra, så ibland om de växer långsamt verkar det vara att just den specifika “individen” helt enkelt är en långsamväxare, haha. Sen generellt verkar de vilja växa under sommarhalvåret och vilar över vintern! Obs kan egentligen inte så mkt om växter, men med de conditions jag nämnde ovan verkar gynnsamma för åtminstone mina elefantöron 🙂

     Svara

  • Charlie

   |

   Elefantöra är typ den enda som jag inte kan få det att funka med. Jag älskar dem men de älskar inte mig! Hur gör man?!

   Svara

   • Maria

    |

    Men jaha. Jag trodde de var enkla då min växer som ogräs och jag får ge bort bebisarna hela tiden. Sorry. Mina står ljust och en del i direkt solljus, andra inte. Vattnar när de är torra. Typ bara så.

    Svara

 • Sara

  |

  Haha jag misslyckades med mitt elefantöra! Den dog så det bara smällde om det.. Samma sak med min Monstera. Det enda jag egentligen lyckats med är palettblad och någon grön växt från IKEA. Men det är för att de talar om när de behöver vatten då de slokar som fan och sen reser sig igen.. haha.

  Svara

 • Mia

  |

  Åh vad spelar du för mobilspel? Vill ha tips!! ?

  Svara

  • Egoina

   |

   Just nu spelar vi Quizkampen 🙂

   Svara

  • Martina

   |

   Jag kan tipsa om Best fiends. Gulligt, lagom beroendeframkallande, inte allt för mycket reklam i gratisversionen.

   Svara

 • Jonna

  |

  Jag blev en äkta stickling-tant i somras men känner som du. Ingen har dött, men jag har några misstänksamma flugor vid växterna och innan dess tyckte jag att bladen på min palettis visade tecken på ohyra(dvs små svarta prickar). Blir så trött, och äcklad av tanken på att det kanske är flugor som lagt ägg i jorden som sen blir larver uhh. :'(
  Har du kvar dina China Rose förresten? Tänkte om du säljer sticklingar, men jag kanske ska vänta tills flug-invasionen är över.

  Svara

  • Egoina

   |

   Vet inte om det är china rose, jag blandade ihop alla till slut ? Men du kan absolut få stickling!

   Svara

   • Jonna

    |

    Haha! Tycker det ser ut som en China Rose.
    Åh, vad snällt! Känns det ok att du kommer behöva skicka den med posten? Jag bor nämligen i Stockholm och kan därför inte mötas upp. ?

    Svara

 • ab

  |

  >Från ingenstans började allt bara dö

  Kan själv inte hålla växter levande men undrar i ditt fall om det kan vara något årstidsbundet, typ lägre temp -> mindre avdunstning -> övervattning?

  Svara

  • Egoina

   |

   Tror det är övervattning ?

   Svara

 • Lovisa

  |

  Du har ju valt vissa ganska svåra växter också. Men har ju vart med sen start så vet att du är en over achiever ? Men gullranka som någon skrev här rekommenderas! Du har väl en monstera också som är superfin så kanske ta en stickling från den? Och sen kan jag rekommendera en aloevera också, de spottar ju sig nya sticklingar i jorden som man kan ge bort och bli poppis också ?

  Svara

 • Mila

  |

  Jag upplever att det tar tid att lära sig hantera växter! Jag höll mig länge till orkidéer som av någon anledning trivs med mig och är enkla att sköta. Men förra våren bestämde jag mig för att gå loss och ta in en massa andra växter och blommor, även på balkongen. Kände mig precis som du när flera av dem dog, jag till och med grät när min jäkla daggsalvia dog på balkongen! 😮 Men man lär sig… Jag övervattnade flera växter förra året och har lärt mig att det nästan är bättre att de är lite för torra än står i vatten.

  Svara

 • Dolores

  |

  Håller med alla ovan! Börja med några lätta växter, när du får dem att frodas växer självförtroendet och du kan ge dig på svårare grejer. Men bli inte ledsen när de dör, jag brukar bli arg och slänga ut skiten! Klarar de inte min nivå av omhändertagande är de inte värdiga medlemmar av hushållet!

  Svara

  • Egoina

   |

   ?

   Svara

 • Josefine

  |

  Förstår hur du känner med växterna! Om du ångrar dig producerar mina växter enormt mycket sticklingar, vill du ha så hojta till 🙂 Har framförallt palettblad, ampellilja, monstera och elefantöron som producerar sticklingar i högre takt än jag hinner/orkar/kan ta hand om dem/göra mig av med dem 🙂

  Svara

 • Ida Maria

  |

  Gud vad jag relaterar, tycker växter är så fint och gör hemmet så mysigt, men alla dör så fort dom kommer i min ägo. Fick slänga allt förutom en liten jäkla kaktus förra året, efter det köpte jag fejk-blommor istället ?

  Svara

 • Jessica

  |

  Jag är också alldeles för duktig på att döda växter.
  Men jag har några som mår alldeles ypperligt och det är Svärmors bandrosett (ser ut som svärmorstunga fast kortare och fler blad), ampellilja och penningträd.
  Sen är faktiskt fejkmurgröna rättså fint också. 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv