Follow my blog with Bloglovin

Dagsutflykt till Kristianstad & Ystad

I år bestämde vi oss för att hemestra och besöka skånska städer vi inte riktigt varit i. Vi valde Kristianstad och Ystad. Häng med på två dagsutflykter förra veckan!

 

Först ut Kristianstad. Vi mellanlandade (mellanåkte?) här när vi skulle till Åhus och tyckte att detta hus var så maffigt. Vi bestämde oss för att åka hit en annan dag. Sagt och gjort.

 

Fick så många bra tips på insta på vad vi skulle se, göra och var vi skulle äta.

 

Innergården & vänner sa 90% att vi skulle luncha på. Så fick det bli! Jag valde medelhavssallad och F valde pasta med kronärtskockor ???

 

Chokladmousse till efterrätt!

 

Sen blev det lite shopping och ett besök på Naturum. Naturum är ett vattenrike där man kan spana efter djur, främst fåglar.

 

Såg inga. Vårt eget fel dock. Har noll tålamod att stå och vänta på att kanske få se något. Fågelskådning är kanske det intresse jag förstår minst.

 

Roligast var att stå och gömma sig här uppe på terassen och göra fågelläten. Nyfikna besökare tittade förvirrat upp för att se vad det var för fågel och var den var ?

Btw. Jag köpte Birkenstock för någon månad sedan och har inte kunnat använda andra skor sedan dess. They have ruined me for all shoes!! Så bekväma!

 

Efter insats som fågelimitatörer blev det shopping igen och jag slog till på en väska!

 

Firade adrenalinet med ett glas bubbel och en öl. Skål! Och då fick Kristianstad vara slut för denna gång.

Mamma undrar förresten varför det heter Krischanstad och inte Kristian-stad. Någon som vet?

 

Ny stad, annan drink. Man får säkert inte dricka öl på torget såhär, men vi var yolo. Ny dag och vi befinner oss i Ystad.

 

Så mysigt där! Ville att F skulle ta bild på mig när jag satt på den där bänken, men den blev aldrig ledig. Ni kan ju låtsas att mannen är jag.

 

Typ så?

 

Denna gång rekommenderades vi att gå till Gränden för lunch.

 

Tur det. Helt galet god mat. Kanske godaste poké bowlen jag ätit!

 

Sedan gick vi runt och spanade på hus, gick in i kyrkan och gick en sväng längs vattnet. Avslutade Ystad-besöket med en glass på Glassmakeriet.

Den under choklad är karamelliserad vit choklad. Smakade Gino! Ångrar att jag inte valde en kula med bär istället för chokladen så hade det blivit fulländad Gino-smak. Men jag KAN helt enkelt inte låta bli att välja choklad när jag köper glass. Känns som att glassen inte är hel annars.

Så kul att semestra i Sverige! Ser fram emot att upptäcka fler städer ✨

 

118 gillar

Kommentarer (21)

 • Frida

  |

  Nu gissar jag att den danske kungen Kristian IV som staden är döpt efter uttalade det så. ?

  Svara

 • Julia

  |

  Staden är döpt efter den danska kungen Kristian den fjärde, de uttalade hans namn Krischan istället för Kristian. Han grundade staden på 1600-talet 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Ahhh tack! Då vet jag 🙂

   Svara

 • Julia

  |

  Staden grundades av danska kungen Kristian IV (vars namn uttalades så), därav det konstiga uttalet ?

  Svara

 • Josefine

  |

  Som jag fått förklarat så uttalades Kristian inte som idag utan man sa Krischan när staden fick sitt namn och så har uttalet hängt med sedan dess 🙂

  Svara

 • Pauline

  |

  Kristianstadsbo här! Det heter Krischan-stad för att det varit en dansk stad, styrd av Christian IV. På danska säger man Krichan. Därav uttalet! 🙂 Det är iaf så jag lärt mig att det är haha, en artikel säger annat..

  Svara

 • Jenkan

  |

  Åh, jag kan verkligen vara avundsjuk på er nere i södra Sverige som kan åka en timme åt valfritt håll och få upptäcka nya städer. Här där jag bor MÅSTE man åka minst en timme norr, söder eller väster (finns bara en väg åt vardera håll, så här finns ingen större variation ?) för att komma till en annan stad. Dessutom är de andra städerna så små och man kan dom lika bra som sin hemstad ?

  Men jag älskar Norrbotten ändå!

  Avståndet mellan dig och mig är lika långt som mellan dig och sydligaste punkten i Italien ? Sverige är ändå sjukt avlångt!

  Svara

  • Egoina

   |

   Åh förstår det! Så segt. Men samtidigt, naturen där uppe är ju fantastisk ?

   Svara

 • Robert

  |

  Smarrigt! Annars kollade jag mest på skorna, haha. Bekväma skor är alltid intressant. 😉

  Svara

  • Amanda

   |

   Vad menar du? Assnygga skor ju!

   Svara

   • Robert

    |

    Jag beundrade de bekväma skorna. 😉

    Svara

 • Hanna

  |

  Hemester verkar vara toppen! Ska satsa på det nästa sommar 😀

  Svara

 • Sara

  |

  Åh så mysigt! ? Är nyinflyttad i Ystad och tror att jag måste dra till både Grändens mat och Glassmakeriet snarast ?

  Svara

 • Karin

  |

  Hyrde ett hus på Österlen en vecka nu i sommar. Helt kär, önskar mig ett hus där ?

  Svara

 • Sophie

  |

  Åh, ÄLSKADE Ystad när jag hyrde ett hus på Österlen förra sommaren med sambons familj. Så SJUKT mysig stad, har verkligen allt i mina ögon! Vi bodde på nån skitläskig prästgård en liten bit utanför Tomelilla, gjorde massa utflykter kors och tvärs men jag tror jag åkte till Ystad typ varje dag den veckan HAHA. Älskade det verkligen där. Blir jag nån gång rik ska jag köpa ett gammalt hus där. Helt klart drömmen.

  Svara

 • Mila

  |

  Om ni åker tillbaka till Ystad rekommenderar jag Marinan, de har en helt galen räkmacka som är gudomligt god och enorm. 😀

  Svara

 • caroline

  |

  Ni skulle ha provåkt hissen i hotellet (det tjusiga huset)! Den går så ofattbart långsamt … sen har de tjocktv på rummet (iaf för tre år sedan) så mest tjusig på utsidan 🙂

  Svara

 • reb

  |

  Åkte till Ystad idag på min sista semesterdag efter att ha läst detta inlägg 😀 Självklart var jag tvungen att testa Gränden, DET VAR MAGISKT!! Testade tillsammans med sambon både poke bowl med fläsk och med lax, fläsksida var helt klart bäst! Så mysiga hus. Stort tack för tips!

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • Eva

  |

  Kan du rekomendera något romantiskt ställe eller något annat som man bara måste upptäcka i helsingborg? Jag ska överraska mannen med en hotellnatt (bröllopsdag veckan efter) o har funderingar på att om vi ska åka över till helsingör eller kanske hitta på något i helsingborg. Jag ska boka rum på Grand tänkte jag, det verkar lyxigt o har fått fina recentioner. Har du några tips? Kommer åka dit i mitten på september.

  Svara

 • Martina

  |

  I hotellet i tjusiga huset har det tidigare varit en bank så toaletterna vid receptionen ligger inne i ett fd bankvalv. Vi hade en grön kakelugn i vårt hotellrum, och en platt-tv. Väldigt mysigt hotell!

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv