Upp och ner

Jag lever! Har varit ute på tälttur utan batteri och knappt någon täckning på telefonen.

Vi hade hyrt kanoter och igår skulle vi över vattnet till en annan liten ö. Vi skulle bara snabbt över vattnet, så jag brydde mig inte om att lägga min väska i en plastpåse eller det lilla facket längst fram. Vad kan hända på en så kort sträcka liksom.

 

 

Ett resonemang att ångra, för när vi skulle gå av lades tyngden fel och kanoten välte. Min kusins bebis satt i mitt knä och det var det enda jag kunde tänka på när vi välte.

Jag kom under vattnet och när jag kom upp hittade jag inte honom. Det var de längsta sekunderna i mitt liv. Han hade såklart flytväst, men han kunde ju slagit i huvudet eller vad som helst. Plötsligt ser jag att min kusin står under vatten och håller upp honom, man ser bara hennes armar sticka upp ur vattnet. Hon hade alltså tagit honom från mig när vi välte. Vilken instinkt!

 

 

Nästa grej var att hitta min väska som låg någonstans i det mörka vattnet. Hittade den till slut och gav till F som stod på land. Han plockade ut allt innehåll och skulle sedan skaka ut vatten ur väskan och då rullade mina ringar som låg längst ner i ett fack ut i vattnet 😭

Aja. Jag ska vara glad att det enda som försvann var några ringar. Ingen kom till skada, min telefon överlevde, mitt smink klarade sig (haha). Och bäst av allt. Jag fick till slut bada i år.

 

143 gillar

Comments (19)

 • Annie

  |

  Åh herregud. Vilken panik. Tur att allting gick bra till slut! Har verkligen undrat var du hållit hus sen det senaste inlägget (haha snacka om att vara saknad) – och kanottur var typ det sista jag gissade på!! Du överraskar alltid. Kram till dig!

  Reply

  • Egoina

   |

   😘

   Reply

 • M

  |

  Jag paddlade med ett par kompisar för ett par veckor sedan. I bilen på vägen dit pratade vi om att det ska vara väldigt svårt att välta med en kanot. Mitt senaste minne av att paddla var från gymnasietiden och då brukade några killar välta sin kanot för att de var oförsiktiga.
  Hade därför inte vidtagit några direkta skyddsåtgärder när vi satte oss i kanoten. Vi välte också när vi precis kommit i så kunde ta upp kanoten och tömma vattnet genom att välta kanoten på land. Det positiva var att jag kunde sluta oroa mig för att välta, för då hade ju liksom det värsta redan hänt 🙂

  Reply

 • Robert

  |

  Gah! Fast skönt att det ändå gick rätt bra tillslut. 🙂

  Reply

 • Greta

  |

  Kanot och kjol…..?

  Reply

  • Anna

   |

   Ja…? Det är en kanadensare hon paddlade, ingen jävla forsränning. Lugn

   Reply

  • Martina

   |

   Varför inte?

   Reply

 • Jeanette

  |

  Vilken ångest! Skönt att det gick bra ändå!

  Reply

 • Maria

  |

  Men hur kunde den välta. Har paddlat mycket kanot men aldrig hänt något. Men tur att det ordnade sig. Synd att du förlorade dina ringar.

  Reply

  • I

   |

   Hon skrev ju varför den välte, det blev ojämn vikt

   Reply

 • Nina

  |

  Ursäkta ytligheten men du är verkligen jättefin i den där jeanskjolen! 😊

  Reply

  • Egoina

   |

   Tack 🤗😘

   Reply

 • Johanna

  |

  Haha när du skrev på instagram att du vält med bebis trodde jag du menade att din telefon var bebisen 😂

  Reply

  • Egoina

   |

   Haha du var inte ensam 😂

   Reply

 • Emma

  |

  Jäklar vilken klump i magen jag fick när jag läste att en bebis var med i kanoten som vält. Tur att det gick bra!!

  Reply

 • Annika

  |

  Så himla bra att bebisen hade flytväst. Tänk så hemskt om bebisen sjunkit 😭😲Är ju lätt att man tänker att det nog inte kommer hända något men man kan ju aldrig vara säker. Skönt att det gick bra ändå. Och tur att mobilen klarade sig med 😊

  Reply

 • Lina

  |

  Ja, det är relativt lätt att välta en kanot när man går i och ur dem. De är inte särskilt stabila när nån står i ena änden och balanserar. Skönt att allt gick bra! Och kul med tälttur och kanot 🙂

  Reply

 • Anna

  |

  Fy vilken ångest med bebisen! Skönt att det gick bra.

  Reply

 • Malin

  |

  Herre gud så läskigt! Synd i och med ringarna, men man får vara glad att inget värre hände!

  Reply

Leave a comment

Arkiv