Follow my blog with Bloglovin

Snart framme

Då är vi på bussen mot Norge! Har ätit chokladboll, skrivit något blogginlägg och lyssnat på Stina Wollters sommarprat. Satt bara tyst och stirrade ut genom fönstret efter att ha lyssnat på det. Blev så tagen. Det gick liksom in i mig. Det var så naket, skört och mäktigt på samma gång. Vilket berättande!

Är framme om en timme och ikväll blir det familjefest. Vi har med hela vår kvot i alkohol som present, haha. På lördag ska vi sprida farmors aska. I övrigt pratar vi om att hyra kanoter och tälta. Ska bli mysigt!

 

Det här är mitt nya beroende. Älskar kombucha!

Det smakar typ som en läsk med svag smak av te och öl. Men det bästa av allt är att det är nyttigt. Synd det är så dyrt bara. Än så länge har jag bara sett kombucha på Espresso house. Är det någon som vet var mer man kan köpa det (förutom online)?

 

58 gillar

Kommentarer (22)

 • Eva

  |

  Det finns både på Ica o Coop. På Coop hittar man det på Kung Markattas hyllor i vår affär. Kolla med andra ord på hyllorna där de (på tex. ICA) samlar typ Renee Voltaires grejjor osv. där borde det finnas. Här kostar en glasflaska typ 35kr o jag bor i Ystad.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ah tack! Har kollat i fel hyllor ?

   Svara

 • Mamma M

  |

  Jag har köpt Kombucha på ICA Kvantum och jag vet att det finns i hälsokostaffärer också.

  Svara

 • Sofie

  |

  Köp ett startkit eller be att få en scoby (svampen/bakteriekulturen som gör kombuchan nyttig) om du känner någon annan som gör egen kombucha! Jag fick en scoby för ett år sedan och gör ungefär 4 liter kombucha i veckan nu. Scobyn förökar sig hela tiden så alla som gör egen kombucha brukar vara villiga att dela med sig ?

  Svara

 • Q

  |

  Finns kombucha på sju bönor i Helsingborg.

  Svara

 • Mila

  |

  Föreslår också att du gör egen kombucha. Myyyycket billigare. Jag skapar en egen scoby (typ modersvamp) genom att använda en deciliter av Roots of Malmös kombucha (finns på många Ica iaf i Lund och Malmö). Första gången tar det kanske 4 veckor innan du får en bra svamp men sedan kan man ”skörda” ny dryck cirka en gång i veckan . 🙂 Tror jag följt detta recept: https://www.halsasomlivsstil.com/recept/kombucha-utan-scoby/ Jag tycker den blir godast av ekologiskt svart assamté jag köper på typ Tehuset Java eller liknande delikatessbutiker. 🙂

  Svara

  • Egoina

   |

   Tack för tips! Måste prova! ?

   Svara

 • Jenny

  |

  Prova att göra din egen 🙂 Inte svårt och ger mycket kombucha!

  Svara

  • Egoina

   |

   ???

   Svara

 • Robert

  |

  Haha, ser ut som en flaska hostmedicin men men… 😉

  Svara

 • Betty

  |

  Man kan lage egen kombucha, kjempebillig?

  Svara

 • F

  |

  Hej!
  Håller med såå gott!
  Har du provat ”riktig” kombucha? De smakar mer vinäger än den du prova
  Willys & Hemköp har jag sett har två sorter Kevita Kombucha (i kylen i mejeriet).
  Sen finns det Humm Kombucha som jag sett på några Hemköp & Coop. De är verkligen supergoda, prova Blueberry Mint.
  Har läst lite & tydligen ska bara de som är ”kylda” ha de goda bakterierna kvar. Captain Kombucha kan stå utanför kyl.

  Svara

 • Maggi

  |

  Finns i drickakylen på Coop på Malmö central!

  Svara

 • My Lindgren

  |

  På söder i helsingborg i den stora asiat affären säljer de kombucha från Malmö bryggeri, så god och bra mycket bättre än den på bilden:)

  Svara

 • Elin

  |

  Det finns exempelvis på Ginger hälsobar och på Matkooperativet vid Möllegränden 🙂 har du vägarna förbi saluhallen i Höganäs finns det där också. Rekommenderar den med hallonsmak! ?
  Märket heter Roots och görs i Malmö. Finns på glasflaska och står alltid kylt.

  Svara

 • Anne

  |

  Life butikerna har också 🙂

  Svara

 • Frida

  |

  Har testat flera sorters kombucha, bland annat den du visar på bilden, men enligt mig är Roots of Malmö bäst. Riktigt goda och jag har köpt mina antingen på mat.se eller på Ica/Coop på Värnhem i Malmö. Deras bryggeri ligger på Möllan. Vet dock inte om man kan besöka det, hade varit väldigt intressant iaf! Jag som lider av psykisk ohälsa (GAD) märker skillnad när jag dricker kombucha. Sen antar jag att det är individuellt men för mig funkar det. Love it ?

  Svara

 • Camilla

  |

  Jag köpte ekologisk kombucha från ekombucha.se enkelt å bra med ett helt startskit. Man behöver inte scobyn utan bara startvätskan super gott och man kan göra sina egna smaker. Väldigt enkelt

  Svara

 • Sanna

  |

  Finns kombucha på Asia Market vid tehandeln på söder i Helsingborg. Finns massa andra roliga drycker också!

  Svara

 • Kajsa

  |

  Ser att du redan fått tips men man kan även beställa kombucha på meds.se, såg det och tänkte på dig ?

  Svara

 • Elin

  |

  Har aldrig testat själv (eller ens smakat kombucha faktiskt) men jag följer Ekotipset på Instagram vars mamma (tror jag) typ säljer startkit för att göra egen. Ekombucha tror jag det kallas. Kanske kan vara nåt för dig 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv