Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

Unpopular opinion, guilty pleasure och sådär

Hittade en kul lista hos Sandra!

 

 

Unpopular opinion?

Okej. Vågar jag säga det här. Håll i er.

Stör mig så mycket på människor som ska vara ”värst”. Det kan vara allt möjligt. Allt ifrån småbarnsföräldrar som tävlar i vem som fått minst sömn, till vem som har mest att göra på sitt jobb.

Lade särskilt märke till det här när mamma var sjuk. ”Jaha, var hon bara inlagd på sjukhus i en vecka? Ja, alltså när min syster hade bröstcancer låg hon inne i två veckor, DET var verkligen hemskt”. ”Jaha, hur många tabletter får hon? Bara 5? En bekant till mig fick minst dubbelt så mycket”. Eller kommentarer som ”vänta bara”, eller ”det där är ingenting”.

Vad är poängen med det här? Att hävda sig? Att få (mer) medlidande? Jag vet att man inte ska sparka på den som ligger och vill inte ge en känga till dem egentligen, men är så jäkla trött på det här. Inte bara ska man uppleva något jobbigt, man ska dessutom bli förminskad för att andra har det värre. Man kan väl dela med sig om egna upplevelser och erfarenheter utan att vara en översittare.

 

Guilty pleasure?

Klämma finnar. Vet att jag inte borde och inte ska, men det äääär ju så kuuul. Det är det störiga med att jag börjat använda syra i min hudvårdsrutin. Får ju knappt finnar längre. Så tråkigt!

 

Jobbsvaghet?

Är extremt dålig på att svara på mejl. I synnerhet mejl jag anser vara mindre viktiga. Eller mejl som liksom bara behöver ett artighetssvar som jag tycker säger sig självt. ”Tack så mycket”, eller ”Vi ses då”. Borde skärpa mig här. Men mejl är så fruktansvärt tråkigt. Hade jag haft en assistent hade det varit hens första uppdrag.

 

Irriterande egenskap?

Har många såklart. Men orkar inte vara självkritisk, så jag säger att jag är dålig på att ta beslut. Har sån sjuk beslutsångest vad gäller allt. Mina bästa typ av vänner är såna som bestämmer var vi ska äta, inte frågar mig. För jag vet inte. Jag vet aldrig. Ser på dem hur de liksom vill skaka mig ibland för att jag ska säga vad jag vill.

På jobbet däremot är jag grym på att ta beslut. Har alltid en åsikt, velar sällan och tänker inte på saker mer än vad som är nödvändigt. Märkligt hur det kan vara så olika.

 

Störda matvanor?

Kanske att jag aldrig dricker till min mat när jag är själv eller på lunchen på jobbet. Tycker inte att mat och vatten hör ihop egentligen. Det är bara konstigt. Man äter när man äter och dricker när man dricker.

 

Udda saker jag tycker är snyggt på killar?

Morgonfrilla! Finns ju ingen finare. Önskar killar bara slutade fixa håret och körde morgonfrilla alltid.

 

85 gillar

Kommentarer (32)

 • Malin

  |

  Första punkten, håller med!!! Jag är gravid och när jag råkade säga till en annan gravid kvinna för ett tag sen (som låg några veckor före) att jag tycker det är jobbigt osv fick jag höra; vecka 27? Alltså VÄNTA bara tills du är i vecka 34 som jag – det är jobbigt!

  Ville bara nita henne. Håll käften bara! Hatar det!

  Svara

  • Egoina

   |

   Exakt så! Blir så trött! Förstår att du blev irriterad ?

   Svara

  • M

   |

   Och så kommer nästa. Ja jag hade hellre varit gravid i vecka 34! (fick bebisen för tidigt) ?

   Svara

   • M

    |

    Alltså inte ”?” åt för tidigt födda barn. Det önskar jag inte någon. Men att göra på det sättet.

    Svara

  • Anna

   |

   Känner verkligen igen det där när man var gravid! Folk frågade hur jag mådde och när man berätta att man är rätt trött på att spy varje dag fick man höra ”jag spydde till vecka 38” och man bara ja good for you? Varför frågar man ens om man inte kan lyssna på vad man svarar? !? Och ge såna svar som ”det kommer bara bli värre” ja men KUL TACK SÅ MYCKET 😛 haha mycket rant nu men folks kommentarer när man var gravid tog fan priset. Den här också: Hur mår du? Trött. Ja vänta du bara snart kommer du vara trött och inte få sova på 18 år!!! OKEJ TACK

   Svara

 • Katta

  |

  Punkt 1:som om det vore någon sorts tävling.
  Vidrigt!

  Svara

 • Rebecka

  |

  Jag är exakt samma! Kan aldrig bestämma, privat då! På jobbet är det något helt annat! Som en annan person som älskar att bestämma och inte har några problem med det.. så sjukt!!

  Svara

 • Mila

  |

  Haha punkt nummer 1, är helt med dig!! Har en vän som gör ALLT till en tävling – åt båda hållen! Oftast handlar det om att hon har det bäst, att hon lyckats köpa det ”mest fantastiska huset” till ofantligt lågt pris eller har haft den mest otroligt underbara magiska semesterresan m.m… Men ibland blir det nästan personligt, om kg berättar att min kille varit snäll och köpt blommor säger hon ”Jaha och? Förra veckan köpte min man blommor OCH choklad OCH storstädade huset OCH gav mig en timmes massage”… Vad är poängen liksom? Tror inte hon är medveten om hur märkligt det låter.

  Och jaaa äntligen en till som inte gärna dricker till mat! 🙂 Har vänner som drar i sig typ en halvliter vatten medan de tuggar mat men jag känner mig upptagen av maten när jag äter hehe.

  Svara

 • Amanda

  |

  Alltså punkt ett, SÅ störigt. Hade en mytoman i gymnasieklassen som seriöst hittade på för att vara värst (ibland på väldigt okänsligt och osmidiga sätt som sårade andra). Jag är precis samma med beslut, som oftast, sen om jag väl bestämt mig är jag jobbig när det gäller planera om för då blir det lite fel liksom. Men tar beslut hela dagarna på jobbet (myndighetsutövning) och nemas problemas men då har man ju juridiken att fatta beslut från.

  Svara

 • Angelique

  |

  Kan du inte göra ett helt inlägg med unpopular opinions? 😀

  Svara

  • Egoina

   |

   Haha kul idé! Får se om jag vågar ?

   Svara

 • Cecilia

  |

  Jaa och är det inte sjukt när nån gått bort och då ska folk jämföra vem som kände bäst typ aa ”han och jag var så tighta, vi snapa hela tiden”
  Man ba mmkay mest synd om dig :)))

  Svara

 • Polly

  |

  Fast punkt 1 är det verkligen en unpopular opinion? 😀
  Menar, finns det någon som gillar såna människor, förutom dom själva förstås.

  Svara

  • Egoina

   |

   Hmm nej kanske inte. Ingen som gillar såna människor, men ändå svårt att lyfta för att man inte vill sparka på någon som ligger ?

   Svara

 • Emma

  |

  Kan inte göra annat än hålla med om ettan!! Sjukt störigt beteende som inte gynnar någon. Varför är många så otroligt besatta av att jämföra situationer istället för att bara ha medlidande för alla som går igenom något? Minns när jag som tonåring berättade för min mamma mitt i ett bråk att jag mådde väldigt dåligt (psykiskt) och fick då höra av henne att jag omöjligen kunde förstå hur det är att må dåligt för hon mådde ju dåligt (fysiskt) och hennes situation måste alltid vara mycket värre än någon annans… ?? Extremt förminskande

  Svara

 • Hanna

  |

  Ettan! Kan även appliceras på små obetydande saker. Har en kollega som aldrig riktigt lyssnar/låter en prata klart som gör liknande.
  Ex, jag börjar nämna att jag sovit dåligt.
  Hon: ”Ha jag har knappt sovit inatt! Jag är då på trött blabla”.
  Varje sak man säger ska liksom tas över? Jobbigt!

  Svara

  • Hanna

   |

   Ps. Har dock läst att ”sånt man stör sig på hos andra är sånt man inte kan se hos sig själv”. Så ibland oroar jag mig över att jag är en sån där ska-vara-värst-typ ?

   Svara

 • Carolina

  |

  Alltså ja på första! Varför gör folk så, det är totala motsatsen till att visa Empati och stöd!
  Jag stör mig extra mycket på dem som skryter om hur mycket de jobbar: ”jag jobbar 12 timmar om dan, hur mycket jobbar du?” Totalt oskönt. Om man är bah ja jag jobbar så mycket jag behöver – oftast mindre för att jag är effektiv..

  Tror det där med beslutsmässighet är ju asbra att kunna slå på och av! Och skönt att inte hela tiden vara den som bestämmer, man måste ju få vila lite också ?

  Svara

 • Robert

  |

  Haha, så frustrerande med ettan. Kanske att det vore lättare om det var socialt acceptabelt att gnälla i vardagslivet istället för att hålla inne med allt och vara ”positiv”. Då kanske folk kunde hantera jobbiga situationer lite mer balanserat. Bara en spontan teori.

  Svara

 • Rebecca

  |

  1an. Förstår precis !! Min kompis skrek på min pojkvän en gång. Han sa han var trött o hon skrek (!) ”huuuur kan du vara trött??jag har jobbat 55 timmar denna vecka o knappt sovit, du har varit ledig!!!” Asså jag blev så chockad. Inte okej. Förstår att min kille inte gillar henne idag…

  Och håret. Nej. Min killes morgonfrisyr är inte fin ?? ligger platt o konstigt åt alla håll Hahaha

  Svara

 • I

  |

  Tycker din ”Unpopular opinion” var väldigt mild och rätt typisk sak som folk brukar säga att de ogillar ?

  Svara

 • Ida

  |

  Lite ot kanske men hur gör du men syror or sol? Jag blir galen, jag hade superfin hy när jag höll på med syror men slutade till sommaren för att skona från solen, men nu är den KAOS. Jag är mycket ute, och har ofta solen på mig men har spf 50. Jag vill gärna gå tillbaka till syror men är antagligen överdrivet rädd för att vara i solen när jag använder dem. Hur gör du?

  Svara

  • Egoina

   |

   Använd BHA på kvällen (skippa AHA i din rutin just på sommaren om du är orolig). Och fortsätt med solskydd. Det funkar fint för mig! 🙂

   Svara

  • Filippa

   |

   Hyaluron, Niacimide och C-vitamin kan du alla ”syra” med under sommaren =) Jag gör på kvällen för säkerhets skull.

   Svara

 • Jessica

  |

  Önskar att jag också kunde äta utan att dricka! Jag blir supertörstig när jag äter så kan hälla i mig tre glas till en måltid. Resulterar liksom alltid i att jag dricker massor efter några tuggor och sedan är magen så full av vätska att jag har svårt att få i mig maten, och jag vet ju att jag är hungrig på en halvtimme igen om jag slutar äta då haha. Misstänker att det är för att jag glömmer bort att dricka vid andra tillfällen och därför tar igen hela förmiddagens behov vid lunchen osv. Håller dock med om att just vanligt vatten inte är gott till mat. Bubbelvatten eller citronvatten där emot ?

  Svara

 • P

  |

  Äntligen någon mer som förstår att äter man så ÄTER man, inte häller i sig massa trist vatten… Det enda goda man dricker till (viss) mat är vin ? Påverkas dock av grupptryck i sociala sammanhang att ta dricka haha, och m hemma ställer sambon fram ett glas vatten till båda men han dricker mitt med

  Svara

 • Sabina

  |

  Håller verkligen med om människor som ska vara värst, märks tydligt när man har endometrios att många vill förtydliga att deras mens ÄNDÅ ÄR VÄRRE än allt jag upplever.

  Svara

 • Emma

  |

  Min kompis sa något så klockrent för flera år sen som lärde mig att resonera att man inte får må dåligt för att andra mår sämre är helt orimligt. Får du inte heller vara glad då för att det finns andra som har det bättre? Inte vara lycklig över något för någon annan har samma, fast bättre? Inte vara kär för att någon annan har en bättre relation? Nej precis helt orimligt. Ha perspektiv och försök att inte ta saker för givet så blir livet så mycket enklare.

  Svara

  • Egoina

   |

   Så klokt! ❤️

   Svara

 • Bea

  |

  Dryck till maten är ju a och o! Kanske inte just vatten men annars äre ju sjukt viktigt vad man dricker till maten 🙂

  Svara

 • Evelina

  |

  Håller med om att ettan kanske inte är en ”riktig” unpopular opinion. Tror de flesta skulle hålla med dig om den! Unpopular opinions är väl mer ”jag förstår verkligen inte grejen med konserter” eller ”avokado är det vidrigaste jag vet”. Hade varit kul att läsa ett helt inlägg som baserades på det! Går ju att styra vilken nivå man vill lägga det på 🙂

  Svara

 • Rebecca

  |

  aaaaaah håller så med om att klämma finnar, det är så underbart ju. Eller att leta efter små grova svarta hårstrån att dra bort med pincett.

  Svara

Lämna en kommentar

Arkiv