Follow my blog with Bloglovin
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se
Headerbild för Egoinas blogg på egoinas.se

4 saker jag funderar på

?? Jag har upptäckt att jag inte tycker om att läsa om resmål av samma anledning som jag inte gillar att se trailers för filmer. Det känns som en spoiler! Jag vill inte veta allt om resmålet i förväg. Om jag har sett bilder, filmer och läst om staden känns det ju som att jag redan varit där och då blir det inte lika kul sen. Jag vill bli överraskad och känna att jag upptäcker något ”nytt”. Har jag redan sett det wow:iga slottet på youtube är det ju inte lika mycket wow sen. Någon som håller med?

?? Okej, nu ska vi se om ni kan följa min tankegång. F har en vespa motorcykel som jag inte får köra då jag inte har körkort för motorcykel. Men en vespa moped får jag ju köra. Den enda skillnaden mellan dessa två fordon (som jag förstår?) är hur fort man kan köra. Alltså hur konstigt är inte det? Det är ju samma fordon, fast en annan kapacitet vad gäller hastighet. Då borde jag ju få lov att köra en motorcykel så länge jag inte överskrider den hastighetsgräns mitt körkort tillåter. Men det får jag inte, bara för att jag i teorin KAN köra fortare. Hur knäppt är inte det? Det är ju som att ge böter i förskott. En bil KAN ju gå snabbare än 120 km/h, men inte ger man böter till folk så länge de inte kört för fort. Snälla säg att ni hänger med? Är inte detta jättekonstigt, eller har jag helt missuppfattat något?

?? Såg ett hål i ett äpple jag köpt, tänkte att det var en mask och kom sedan in i en tankebana jag inte kunnat släppa. Tänk att bo inuti sin mat?? Bra grej ändå. Ligga och chilla, gnaga lite på väggarna och bara mysa runt. Så knäppt.

?? Gjorde en oroväckande upptäckt. Min pms är nästan alltid i samband med löning! Det här är ju KATASTROF. När jag hatar mig själv som mest, vill ändra precis allt och är som svagast blir jag alltså bombad med kampanjer, nyheter och rabattkoder. Inte bra alls. Måste se till att ändra det här på något sätt.

 

121 gillar

Kommentarer (20)

 • Kamilla

  |

  Olika storlekar på motoren i en motorcykel och en vespa är skillnad mellan dom och begränsningen vad gäller ditt körkort ?

  Svara

 • Emma

  |

  Fast om poliser ska stoppa någon för fortkörning så hade de ju varit tvungna att stoppa alla på en vespa som kör över den hastigheten och be om körkort för dom vet ju inte vilket körkort du har! Hade ju varit väldigt lätt att komma undan med fortkörning om man bara lovar att köra under en viss hastighet 😉

  Svara

  • Egoina

   |

   Hahaha sant! Där har vi förklaringen. Känner mig dum nu ??

   Svara

 • Jackie

  |

  Haha håller med dig om de två sista men inte de två första! En film och dess trailer har ju samma format/utseende men en film om en stad går inte att jämföra upplevelsen, det är så mycket större på plats! Du tänker ju inte inte smaka godiset bara för nån sa att det var gott? Haha knäpp jämförelse men Netflix trailers är ju värdelösa, avslöjar hela filmen jämt, de går knappt att titta på. Trevlig helg!

  Svara

 • Betty

  |

  Hahaha ”Tänk att bo inuti sin mat?? Bra grej ändå. Ligga och chilla, gnaga lite på väggarna och bara mysa runt.” Bästa och roligaste jag hört 😀 Ibland undrar jag varför vi inte är kompisar ;D

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

 • Sandra O

  |

  Eller som hamstrar! Dom sparar mat innanför kinderna som de sen mumsar på när de blir hungriga. Om man ändå vore en hamster eller mask, haha.

  Svara

  • Egoina

   |

   Ja ?

   Svara

 • Ida

  |

  Dom har olika stora motorer, olika kubik?

  Svara

 • Robert

  |

  Håller verkligen med om det du skriver i inlägget, speciellt den sista. Fast punkt två fick iofs en förklaring däruppe också. 😉

  Svara

 • Kajsa

  |

  Tänker att det är samma anledning som varför de med körkort endast för EPA-traktorer inte får köra vanliga bilar om de lovar att inte köra över 45km/h ?

  Svara

 • Angelique

  |

  Jag håller med om det med resmål! Förra veckan ”hamnade” jag väldigt spontant ensam i Madrid i 24h. Jag hade läst eller sett 0 av staden, kom dit typ 7 på morgonen, letade upp ett kafé med mysig uteservering och satte mig ner och planerade början av dagen lite löst, tog sedan dagen som den kom och det blev ett helt fantastiskt dygn. Att resa och upptäcka utan några måsten är det bästa i livet alltså!

  Svara

 • Mikaela

  |

  Jag är en av de människor som ÄLSKAR att söka upp all information om resemålets hotell, restauranger, sevärdheter, byggnader osv osv. Jag älskar att läsa reviews (bra och dåliga) och kan hålla på med youtube, Google, Facebook och tripadvisor i flera månader innan. Jag hatar att hamna i turistfällor och en dålig restaurang är slöseri med ett mattillfälle.

  Själva researchen är nästan bättre än resan ?❤️

  Svara

  • Jackie

   |

   Jag är likadan, vägrar äta på en restaurang jag inte sökt på innan, är så trött på dyrt skräp! Men jag vill ju se det bästa av staden och det är ju svårt att göra det spontant om man bara är där några dagar.

   Svara

 • Emelie

  |

  Jag har ofta undrat varför bilar kan gå så mycket fortare än högsta tillåtna hastighet. Alltså varför ska dom kunna gå i typ 200 när man som mest får köra 120? Inte för att jag vill köra i 200 alltså, men det går ju, och en del gör det ju tyvärr…
  En vespa/moped är ju vettigare på det sättet att den är begränsad till den högsta hastigheten den får köra.

  Svara

  • Egoina

   |

   Eller hur!

   Svara

  • Johanna

   |

   Men hastighetsbegränsningen är ju olika i olika länder. Finns ju många länder där man för köra långt över 120km/h ?

   Svara

  • Sara

   |

   Det har jag också tänkt på. Eller varför fordon inte har alkoholmätare som standard redan vid tillverkning så alla bilar är utrustade med det, typ som säkerhetsbälte, fast för fulla människor. Hade säkert minskat fyllekörningen rejält om det var lag på att alla fordon bara skulle kunna startas om man blåser 0 promille ?

   Svara

 • Emma

  |

  Haha, åh gud, inser att jag har också PMS vid löning. Hade antagligen gjort min privatekonomi en tjänst om jag hade bett min arbetsgivare betala ut lönen 1 vecka senare ?‍♀️

  Svara

  • Egoina

   |

   ??

   Svara

Lämna en kommentar

Arkiv